Találatok a következő kifejezésre: Milyenek azok jósló (22 db)

38 hetes vagyok. Milyen a jósló, és az igazi fájás? Ma egész nap nyilalgatott, ilyen erősen még soha, de, még nem hiszem hogy ez az. Ez már lehet a jele, hogy napokon belül?

Legjobb válasz: Szia. Én is 38 hetes vagyok, és én 2 napja éreztem olyat, mint amikor mensi alatt görcsöl a hasam. Csak ez viszonylag rövid ideig tartott. A doki azt mondta, hogy na ez egy jósló fájás volt, és majd ilyenek lesznek az igaziak is, csak azok rendszeresek lesznek. Ha kellemetlen próbáld meg, hogy sétára, zuhanyozásra elmúlik-e. Ha igen, akkor csak jósló, ha nem és már 5 percenként jönnek, akkor irány a kórház. Remélem tudtam segíteni. Üdv.

Szia. Én is 38 hetes vagyok, és én 2 napja éreztem olyat, mint amikor mensi alatt görcsöl a hasam. Csak ez viszonylag rövid ideig tartott. A doki azt mondta, hogy na ez egy jósló fájás volt, és majd ilyenek lesznek az igaziak is, csak azok rendszeresek lesznek. Ha kellemetlen próbáld meg, hogy sétára, zuhanyozásra elmúlik-e. Ha igen, akkor csak jósló, ha nem és már 5 percenként jönnek, akkor irány a kórház. Remélem tudtam segíteni. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Végülis elmúltak, de reggel óta jönnek folyamatosan, de nincs benne rendszer.
Akkor még ebbõl akármi is lehet. Majd ha 7 és késõbb 5 perces rendszer lesz, vagy esetleg elfolyik a magzatvízed, akkor kell menni a kórházba.

Milyenek a jósló fájások? Vagy milyen az, amikor közvetlen a szülés előtt fáj?

Első babám és minden jelre figyelek, de nem tudom sokszor beazonosítani, hogy mi miért lehet. Van amikor szúr, van amikor tompán fáj mintha meg akarna jönni, vagy görcsöl a hasam, aztán végül csak kiderül, hogy wc-nem kell. :) Szóval eléggé bizonytalan vagyok ezen a téren. :)38 hetes kismama

Legjobb válasz: Ne aggódj e-miatt. Az ember valahogy ösztönösen tudja, hogy mikor jött el az idõ. Amíg bizonytalan vagy az érzésbe, addig az tutira csak jósló fájás. Ha megindul, azt észreveszed. Valahogy más érzés. Legalábbis emlékeimben így él.

Ne aggódj e-miatt. Az ember valahogy ösztönösen tudja, hogy mikor jött el az idõ. Amíg bizonytalan vagy az érzésbe, addig az tutira csak jósló fájás. Ha megindul, azt észreveszed. Valahogy más érzés. Legalábbis emlékeimben így él.
Én is így voltam, mi kétszer be is mentünk potyára szülni a kórházba (egyszer épp 38 hetesen). Ott azt tanácsolta egy szülésznõ, hogy ha zárt a méhszáj, engedjek a kádba kellemes meleg vizet, és, ha fájások elmúlnak, akkor jósló volt. Be is jött, aztán már a szülésre is azt hittem, hogy jósló, el is tompította a meleg víz a fájásokat, de nem szüntette meg. Visítottam, mint a vett malac. Most, a második terhességemnél már nem fogom összetéveszteni:) Szerintem próbáld ki, én is szuperül elvajúdgattam a vízben, utána hamar meg is lett a bébim.:)
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta a védõnõm, ha még nincs fájás azért ne üljek meleg vízbe, mert korábban beindíthatja a szülést, mint kéne. Ha meg már van fájás, akkor azért ne üljek itthon meleg vízbe, mert nehogy a végén itthon induljon be a szülés, és ne érjek be a kórházig. Mindenesetre málnalevélt teát iszom a 36. hét óta, állítólag az is tompíthatja a fájdalmat. Kérdeztem a dokimat, hogy milyen a fájás, azt mondta nyugodjak meg, azt észre fogom venni. :) Csak olyan hihetetlen számomra, hogy már 38 hetes vagyok és szinte semmi nagyobb fájdalmam, jóslóm nem volt, csak szurkálások meg enyhe menzesz szerû kisebb görcsök. Köszönöm a válaszokat!

Milyenek a jósló fájások? Honnan fogom tudni, hogy itt az idő? Vagy talán itt van? HELP

Délután tusoltam, de azóta valahogy folyton fájdogál a hasam és a baba is nagyon aktív. Fogalmam sincs, hogy mi ez, els? baba. Valahogy a köldökömt?l kezdve lefelé fáj, mintha a húgycsövem fájna, vagy nem is tudom. Van amikor s?r?bben, van amikor ritkábban jön el?. Hol gyorsan el is múlik, hol pedig eltart néhány percig. Ez most mi lenne? A méhszájam nem tudom, hogy nyitva van e. A méhlepényem III. fokban érett.

Legjobb válasz: Szia, mindegy hogy milyen jellegû a fájdalom, ha rendszeres, akkor eljött az idõ. Nekem csak kis keményedéseim voltak, de nem foglalkoztam vele hiszen vártam A FÁJDALMAT. 5 percesekkel rugdosott be a család a kórházba :) Már haza se jöhettem, nem egészen hat óra alatt meglett a kislányom. Azt mondják, a jóslók elmúlnak, ha melegvízbe ülsz.

Szia, mindegy hogy milyen jellegû a fájdalom, ha rendszeres, akkor eljött az idõ. Nekem csak kis keményedéseim voltak, de nem foglalkoztam vele hiszen vártam A FÁJDALMAT. 5 percesekkel rugdosott be a család a kórházba :) Már haza se jöhettem, nem egészen hat óra alatt meglett a kislányom. Azt mondják, a jóslók elmúlnak, ha melegvízbe ülsz.
Figyeld hogy van e benne rendszeresség. Nézd az órádat és ha szabályosan jönnek akkor nyomás a kórház! Ha nmen akkor lehet hogy a baba feje illeszkedik be és azért érzed ezt a nyomást ott lent, nekem is így volt. A fájásaim az elején menstruáció szerü görcsök voltak és furcsa derékfájással társultak! Gyors és probléma mentes szülést kívánok!
A jósló fájás izomösszehúzódás. Érezni lehet, ahogyan a méhed összehúzódik, majd elernyed, összehúzódik, elernyed. Ez kb. 1 percig történik, aztán szünet, kezdõdik elölrõl. Nekem teljesen olyan volt mint a menstruációs fájdalom. A jósló fájás lehet sokáig rendszeres, de aztán mégis csak abbamarad, s nem fokozódik tovább. Innen tudod majd, hogy csak jósló, ami akár hetekkel a szülés elõtt is jelentkezhet.
Ne izgulj, ez még nem a fájás, de lehet hogy már helyezkedik.Nehéz pontosan leirni hogy milyen az igazi, de arról már rá fogsz jönni, ha az van, akkor abban a pillanatban szinte megmerevedsz, kihuzodmagad, ugy értem nem igen tudnál elöre hajolni, és szinte olyan egybe függönek érzed a fájdalmat mint egy nagy görcs, aztán pár másodperc után hirtelen megszünik, mintha ott sem lett volna.A következö fájás már szinte érzed ahogy erösödik és aztán megint leáll, ez hogy mennyi idönként fog lenni azt nem lehet megjosolni, mindenkinek más, de a szüléshez közeledve egyre sürübben követik egymást.Ha már 5percenként vannak akkor ideje indulni a korházba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szerencsére estére abbamaradt, úgyhogy valószínûleg ez csak jósló fájás lehetett. Ma is jelentkezett már párszor.

Milyen az a jósló fájás?

Bocsi a tudatlanságomért, épp a 35.hétben vagyok, én fogalom zavarom van. :) Nekem szokott lenni olyan, hogy befeszül, bekeményedik a hasam. Ezt nevezik jósló fájásnak? Csak mert amikor a dokimnak említettem eme tüneteimet, ? azt írta a papír legaljára, hogy 38. hét el?tt bekövetkezett jóslófájások...

Legjobb válasz: Amit te érzel az haskeményedés... A jósló hasonló mint egy menstruációs fájás.A hátadtól a derékrészröl érzel egy húzást.Esetleg az alhasban....

Amit te érzel az haskeményedés... A jósló hasonló mint egy menstruációs fájás.A hátadtól a derékrészröl érzel egy húzást.Esetleg az alhasban....
Szerintem az csak méhösszehúzódás.Az elõttem író, és a méhösszehúzódás együttesen a jósló fájás.Legalábbis szerintem!

Milyen az a jósló fájás, mikor kezdődik és mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Köszi a válaszod! Ma sokat görcsöltem és megijedtem,egyébként a 36.hétben vagyok. Letusoltam és jobb lett,de aztán megint elõjött,volt hogy 20 percig is eltartott,volt hogy 2 percig és 5 percenként jelentkezett,ez tartott vagy fél óráig,aztán megint semmi. Most már teljesen megszûnt,vettem be magnéziumot és sokat pihentem. Lehet nem kellett volna összesen 500 km-t utazni a hétvégén ennyi idõs terhesen,talán ez is közrejátszott,nem tudom. Csak reméltem,hogy ezek a görcsök nem rendszerezõdnek,de ezek szerint jósló volt. Köszi mégegyszer,jó babázást és boldog babavárást Neked!:)

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! Ma sokat görcsöltem és megijedtem, egyébként a 36.hétben vagyok. Letusoltam és jobb lett, de aztán megint elõjött, volt hogy 20 percig is eltartott, volt hogy 2 percig és 5 percenként jelentkezett, ez tartott vagy fél óráig, aztán megint semmi. Most már teljesen megszûnt, vettem be magnéziumot és sokat pihentem. Lehet nem kellett volna összesen 500 km-t utazni a hétvégén ennyi idõs terhesen, talán ez is közrejátszott, nem tudom. Csak reméltem, hogy ezek a görcsök nem rendszerezõdnek, de ezek szerint jósló volt. Köszi mégegyszer, jó babázást és boldog babavárást Neked!:)
A jóslók menszi szerû rendszertelen görcsök!Nem nyilalás, nem derékfájás:-)
Nekem már 30. hét környékén voltak ilyenek, akkor még ritkán, hetente.....majd párnaponta, és most a 38. héten már naponta többször is. Menstruációs görcsszerû fájdalmak, de nem olyan erõsek. Viszont kísérheti derékfájás õket (nekem kíséri rendesen). Úgy lehet megkülönböztetni az igazi fájásoktól hogy annyira azért nem intenzívek, ls rendszertelenül jönnek-mennek.
Úgy van ahogy elöttem írták! Bár nekem ha begörcsöl, akkor nagyon fáj, és 1-1, 5 órán keresztül tart. Nem kívánom, hogy ezt megéld!!:( 31 hetes

Milyenek azok a jósló fájások?

Én még nem hiszem hogy éreztem ilyet. 35 hetes kismama

Legjobb válasz: A jósló fájások hasonlítanak a mensi görcsökre. Egy kicsit erõsebb is lehet.Nekem szülés elött egy héttel jelentkeztek.Észre fogod venni.

A jósló fájások hasonlítanak a mensi görcsökre. Egy kicsit erõsebb is lehet.Nekem szülés elött egy héttel jelentkeztek.Észre fogod venni.
Én 14.-re vagyok kiírva, de sajnos még nekem sem volt ilyen:) Állítólag most front jön:)

Milyen a joslo fajas, ha nem gorcsol? Tegnap kb 2-3 percig nagyon szurt az oldalam, es be volt kemenyedve az egesz hasam, ami nem fajt, csak kellemetlen volt.

A 32. hetben vagyok, es nem csinaltam semmi megeroltetot. (regebben futas kozben szokott ennyire szurni). Elso babam lesz! Koszonom a valaszokat elore is!

Legjobb válasz: Nekem olyan volt a jóslófájásom mint amikor megjött,görcsök voltak kb3-4hétig

Nekem olyan volt a jóslófájásom mint amikor megjött, görcsök voltak kb3-4hétig
Ez nem jósló fájás szerintem. Egyszerûen bekeményedett a pocakod. Ennyi idõs terhesen ez tök normális. A szúrás sem furcsa. Ilyenkor próbálj helyzetet változtatni (Ha állsz, leülni vagy feküdni, ha ülsz feküdni avagy felállni, esetleg négykézlábra ereszkedni, ha megnyomta valami belsõ szervedet a baba, akkor hátha leszáll róla. :o) 3 gyerekes anyuka

Leirna valaki milyenek a joslo fajasok? 31 hetes vagyok neha kemenyedik a pocim, de ma kissebb "nyomast" erzek odalent, ezek lennenek azok?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy ez már a harmadik szülési fájdalommal kapcsolatos kérdés ma. Nekem jósfájásom nem is volt, 35 évesen szültem. Hirtelen csak beindult az egész egyik óráról a másikra felerõsödött. Ismétlem önmagam ezen az oldalon, de nekem maga a szülés áramütésszerû fájdalmat okozott, ami a gerincem alsó részébõl indult ki és szétterjedt az egész testemben. Nem hasonlított a menstruációs görcshöz, mivel az nekem enyhe szokott lenni.

Érdekes, hogy ez már a harmadik szülési fájdalommal kapcsolatos kérdés ma. Nekem jósfájásom nem is volt, 35 évesen szültem. Hirtelen csak beindult az egész egyik óráról a másikra felerõsödött. Ismétlem önmagam ezen az oldalon, de nekem maga a szülés áramütésszerû fájdalmat okozott, ami a gerincem alsó részébõl indult ki és szétterjedt az egész testemben. Nem hasonlított a menstruációs görcshöz, mivel az nekem enyhe szokott lenni.
ha nyomást érzel odalent az inkább az, hogy kezd behelyezkedni a szülõcsatornába a picid. Ettõl még lehet hogy csak a 40. héten szülsz. A jóslófájás inkább görcsös, esetleg deréktáji fájdalommal jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vaszodat, elsö gyerek kicsit tulaggodom a dolgokat.
ne aggódj, ez nem jóslófájás:) az durvább! Nekem a 29. héttöl van, eddig csak naponta 1-2x erösen, ma viszont elkezdödött délelött, tartott 40 percig, 20 perc szünet, visszajött erösebben, újabb 40 perc, majd megint egy 15 perc után egy harmadik görcs. Ezek iszonyúak! Én alig tudok ilyenkor mozogni annyira fáj, menstruációs fájdalom csak erösebbek, amik ugyanúgy átterjednek a derekadra. Amíg nem érzel ilyeneket, addig az nem az. Én viszont lassan készítem a kórházi cuccaimat, mert ilyenkor már mindenre fel kell készülni. Remélem neked nem lesz!:) 32 hetes

Az orvosom szerint 33 hetes v. ok, az én számításom szerint viszont 36. Ilyenkor mi van? Milyenek azok a jósló fájások, mit érzünk olyankor, és mikor következik be, hány hetesen?

Legjobb válasz: A dokid biztos az uh alapján számolta a terhességet és valószínûleg jól. A jóslófájások mindenkinél eltérõen kezdõdnek, de inkább csak a szülés elõtt 2-3 héttel. Érzed a méhösszehúzódásokat, keményedik a méhed, ez lehet akár teljesen fájdalommentes, de fájhat is kicsit.

A dokid biztos az uh alapján számolta a terhességet és valószínûleg jól. A jóslófájások mindenkinél eltérõen kezdõdnek, de inkább csak a szülés elõtt 2-3 héttel. Érzed a méhösszehúzódásokat, keményedik a méhed, ez lehet akár teljesen fájdalommentes, de fájhat is kicsit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!