Találatok a következő kifejezésre: Milyenek az 31 hetesen (10 db)

A harmadik trimeszterben mire kell figyelni? Mire kell vigyázni? Azon kívül milyen tünetek jellemzőek ilyenkor? 31 hetes km

Annyit olvasni a terhesség tüneteir?l, a káros dolgokról az els? pár hónapban (mit ne egyél, mit ne csinálj, mit érzel).

Legjobb válasz: Én is 31 hetes vagyok.Nekem éjszaka zsibbad idõnként a lábam,fel kell polcolni a fejemet,különben fulladok,na meg nõ a pocim :) Más tünetem nem nagyon van,nem feszül a mellem,de már jó ideje nem. Penészues sajtot szerintem végig nem lehet enni,ahogy nyers húsos,nyers tojásos ételeket sem,de ezt leszámítva én eszek mindent ami nem bántja a gyomromat.

Én is 31 hetes vagyok.Nekem éjszaka zsibbad idõnként a lábam, fel kell polcolni a fejemet, különben fulladok, na meg nõ a pocim :) Más tünetem nem nagyon van, nem feszül a mellem, de már jó ideje nem. Penészues sajtot szerintem végig nem lehet enni, ahogy nyers húsos, nyers tojásos ételeket sem, de ezt leszámítva én eszek mindent ami nem bántja a gyomromat.
Szerintem ugyanaz káros mindaz, ami az elején is az volt. Boldog babavárást!
A szabályok végig ugyanazok, csak az elején szokták elmondani. Pl. téglát cipelni ugyanúgy nem szabad, a kajával óvatosan, mint eddig. Ami nekem volt más: Többet kentem a bõröm a mellemen, meg a pocakomon, mert egyre nagyobb lett.(erre figyelnem kellett, mert nem vagyok kenegetõs fajta) Jobban kellett a lábam elé néznem, mert nem láttam a pocaktól a lépcsõt, meg az utat. Ha hajlamos vagy a hízásra, akkor most résen kell lenni. Nekem mákom volt, mert csak utolsó 4 hét volt nehéz: légszomj, vizesedés (akkor sómentes diétát kellett tartanom) Remélem tudtam segíteni, más általános dolog nem jut eszembe :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek a válaszokat!

34hetes kismama vagyok. Még mindig nem tudjuk biztosra milyen nemű lesz a babónk.19 hetesen és 31 hetesen is azt mondták hogy úgy néz ki hogy kislány. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia.Ugyan ez a helyzet itt is!30 hetes vagyok és mi sem tudjuk pontosan!13 hetesen mondták hogy lehet hogy fiú,23 és 28 hetesen pedig hogy lánynak néz ki de nem biztos!Bár megjegyzem hogy 13 hetesen én is láttam rendesen egy kis dudort a lába között,mert akkor szétpakolta magát...

Szia.Ugyan ez a helyzet itt is!30 hetes vagyok és mi sem tudjuk pontosan!13 hetesen mondták hogy lehet hogy fiú, 23 és 28 hetesen pedig hogy lánynak néz ki de nem biztos!Bár megjegyzem hogy 13 hetesen én is láttam rendesen egy kis dudort a lába között, mert akkor szétpakolta magát...
Mi ezt így honnan tudjuk? Bár azt mondják, fiúkat könyebb lánynak nézni, mint fordítva. Pár hét és kiderül, addig moss, vasalj uniszex ruhákat.
Ha azt mondták már 2x is, hogy valószínû lány, akkor én hinnék neki. Vagy menj el 4D re ott szépen látszik majd.
Tegnap már írtam valakinek, hogy egy ismerõsöméknek végig fiút mondtak, aztán mégis lány lett. Azt tanácsolnám, amit már valaki írt, hogy uniszex rucikat vegyél egyelõre, a fehér egyébként is jobb, mert ha "balasetes" lesz, egyszerûbb tisztítani, esetleg sárga vagy zöld cuccokat vegyél (márha tetszenek). Ha már meglesz, veszel neki színeset. Egyébként nekem két lányom van, a másodiknak már simán vettem kék rugit, mert nagyon megtetszett és nem volt más színben. Ez a rózsaszín-lány, kék-fiú berögzõdés akkora marhaság!! De ez az én véleményem :) )
Az egyik ismerõsömnek minden uh-on 100 %-ra mondták, hogy kislány. Most rózsaszín ruhácskákba és rózsaszín babakocsiba tolják a KISFIUKAT!!! Akkor lesz biztos, mikor megszületik!
A kérdező hozzászólása: Eddig nem is nagyon vásároltunk kislányruhákat. 4éves kisfiamról maradtak gyönyörû ruhák. azokat majd elhordjuk otthonra. De amúgy én sem adok már erre a rózsaszín-kék babaviseletre.

Hogy vagytok 30-31 hetes kismamik? 30. heti uh-n milyen értékeket kaptatok? Az én dokim elég kevés értéket adott meg BPD: 80 mm, Thq:83 mmm, FL:62 mm. Amúgy mindent rendben talált és azt is biztosra mondta, hogy kislány!

Legjobb válasz: Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?

Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?
szia. Én tegnap voltam uh-n. az értékeink: BPD: 82mm HAS: 78mm Femur: 60mm Kisfiú lesz, és azt mondta a doki, hogy minden rendben :) Én jól vagyok, bár visszatért a nagy fáradékonyság, úgyhogy semmihez nincs kedvem. Meg a plusz súly se egyszerû. kb 8kiló plusznál járok. Hamar elfáradok. Kedves kérdezõ, te hogy vagy? Hányadik babád?
jah, és kb. 1600 grammos a bébi :)
A kérdező hozzászólása: Én elég rosszul viselem ezt e terhességet. 2. baba lesz. De valamit valamiért! Ha a kezembe adják a kislányunkat ugyis elfelejtem ezt az egész rosszullétes idõszakot!
A kérdező hozzászólása: Az én dokim nem szokott súlyt becsülni! A múltkor azt kérdeztem tõlem, hogy a 2, 4 kg baba az nem baba csak a 4 kg-os?
Szia, 31 hetes vagyok, második babánk lesz, és kislány. A jövõ héten megyek ultrahangra, remélem, hogy minden rendben lesz. Az én dokim sem becsül súlyt, azt mondja, hogy butaság, mert sosem a valódi értéket kapnánk. Én is nagyon nehezen viselem egyrészt a plusz kilók, másrészt az itthon való kötelezõ helytállás miatt, hiszen a 3 éves kisfiamnak nem mondhatom, hogy most hagyjon békén, mert nem érzem jól magam. :) De már nincs sok hátra! Kitartást neked, könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló neked is ezt kívánom!:)
Sziasztok! Elsõ válaszoló vagyok. Ma voltunk UH-on, így leírom a bébink méreteit is :) 31+6 hkm BPD: 78 mm Femur:62 mm Haskörfogat: 284 mm Becsült súlya: 1934 g :) Boldog Babavárást!

Ebből, hogy tudok következtetni, hogy milyen nagy a babám? És mit jelentenek ezek az adatok? Meg azt mondta a doki, hogy majdnem 2kg! Most vagyok 31 hetes kismama

BPD.81mm s.32 ? AD:81mm? FL:60mm? FHR:148/min?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, akkor a BPD a koponya átmérõje, az FL a combcsont hosszát jelenti, az AD nem tudom. A s. 32 pedig a hetet, hogy a méretek alapján 32 hetes vagy.

Ha jól emlékszem, akkor a BPD a koponya átmérõje, az FL a combcsont hosszát jelenti, az AD nem tudom. A s. 32 pedig a hetet, hogy a méretek alapján 32 hetes vagy.
http://szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=31 Ezen az oldalon le tudod ellenõrizni az adatokat, hogy megnyugodjál, de ha adhatok egy tanácsot ne foglalkozz azzal amit a neten írnak, a méretekrõl, hanem a dokidnak hidd el, amit mond. Én végigizgultam a terhességemet, mert engem is riogattak, egészséges 12 hónapos kisfiam van.
De mitõl parázol? Ne legyél már ilyen. Tudod, aki felírja az adatokat, az is emberbõl van, és valószínû az AD értékhez is azt írta be, amit BPD-nek mért. Nem értem, minek kell egybõl rémeket látni, nyilván ha lenne gond, a dokid szólt volna - ergo nincsen semmi baj, csak egyszerûen elírt egy adatot. Azért ez még nem katasztrófa...
A kérdező hozzászólása: Most akkor ezt nem értem! Ki írt el mit? Most komolyan nagyon parázok!
Szerintem elírás:) A 81mm-s hasátmérõ kb. 14 hetes terhességnek felel meg:) Biztosan minden rendben, mert ez annyira kirívó eltérés lenne, hogy a doki tuti mondta volna, ezért gondolom, hogy csak elírás.
A kérdező hozzászólása: Mindent le írtam! És miért kicsi? Az nagy baj? A doki szerint minden rendben van!
Az AD biztos? A hasûtmérõnek ez nagyon nagyon kicsi, szerintem elírtad, 280 körülinek kéne lennie 81-es BPD-hez. Ha az AD-t is megírod, akkor kalkulátorral ki lehet számolni.
Csak a hosszát tudtam neked kiszámolni az a fl alapján 41, 58cm:) a súlyhoz kellene nekem aaz Ac méret de azt nem írtad
Az FHR jelentése pedig Fetal Heart Rate azaz a pici szívhangjára utal, ami teljesen normális értéket mutat a babádnál. A kicsik szíve elég sokat ver percenként, ez normális. Itt egy lista, hogy ennyi idõsen kb. mekkorák a babák méretei: http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/m.. Rövidítések jelentése: http://terhesseg.network.hu/blog/terhesseg-klub-blogja/terhe.. Lányom 31 hetesen 1800 gramm körül volt, a BPD (fejátmérõ) értéke 82 mm volt, az FL (combcsont) 65 mm volt. Õ 3330 grammal, 54 cm-rel született a 41. héten.
Az AD a hasátmérõt jelenti.
Amit az elõbb küldtem linket a fõbb adatok stimmelnek, most megnéztem, ne izgulj!

Milyen a jóslófájás? Jelentkezhet már 30-31 hetes korban? Hányszor lehet egy nap? Az idő előrehaladtával több lesz vagy ez változó?

Legjobb válasz: Én 35 hetes vagyok elsö baba, nem is tudom mit kellne éreznem. eddig egyszer volt mensis görcsöm pár mp-ig tartott, keményedés többször volt de az se fájt csak kicsit feszitett, pár napja van az is.

Én 35 hetes vagyok elsö baba, nem is tudom mit kellne éreznem. eddig egyszer volt mensis görcsöm pár mp-ig tartott, keményedés többször volt de az se fájt csak kicsit feszitett, pár napja van az is.
Szia! Nekem a 28. héttõl volt, 32. hetesen kórházba is vittek megfigyelésre, végül hazaengedtek és csak a 42. héten szültem. Változó... De viszont az elsõnek igazat adok, mert a nagy többségnek késõbb szoktak kezdõdni a jóslók. Beszélj az orvosoddal vagy hívd fel a kórházat, az a biztos:)
Szerintem ekkor még nem jelentkezhet normál esetben. Biztos jóslófájásaid vannak? Szerintem hívd fel az orvosod sürgõsen, mert ha már jelentkeztek a jóslóid, akkor néhány napod van "hátra", az pedig a te "korodban" még nem túl jó hír!
A kérdező hozzászólása: Olyan érzés mint mielõtt megjön nem görcsöl vagy ilyesmi zárt volt a méhszáj a 28. héten, mondjuk tegnap elég sokat keményedett a hasam pedig nem csináltam semmit.
még szedhetsz magnéziumot, szedd, merrt a keményedés nyomja le folyamatosan a babát amitõl a méhnyak megrövidülhet végül a méhszáj kinyílhat, pedig még jó lenne benn tartani a babát. Amúgy nekem kb a 30. hét óta voltak jósloim, egész a 38. hétig és akkor teljesen elmúlt minden, már kezdtem beletörõdni, h én túl fogom hordani a babát, majd egyszercsak minden elõjel nélkül elfolyt a magzatvíz. de lehet hogy tényleg nem ártana ha orvos is látna!
A jósló fájás is egy kicsit tágabb fogalom. Nekem is vannak már a 30. elõtt kezdõdtek, meg is ijedtem. Keményedések meg még elõbb. 3-szor szültem de a szülés elõtti jóslókat én másabbnak éreztem mint amiket most érzek. Szerintem bizonyos mennyiségben mindenkinek van valamilyen szinten, hiszen készül a méh a szülésre, a lényeg hogy nem szabad rendszeresnek lennie. Nekem legalább is ezt mondta a doki, hogy ha sûrûsödik és rendszeres, akkor jelentkezzek. 37 h km
A kérdező hozzászólása: Szedem a magnéziumot napi 2. Tegnap éreztem elõször de nem volt erõs ma meg csak délelõtt most feküdtem kicsit nem fáj nem keményedik. Én a keményedésre fogtam hogy már attól fáj sõt rengeteget mozgott és erõseket rúgott a bébi tegnap is ma is, szinte már fájt. Csak két hét múlva mennék a dokihoz de majd figyelem hogy érzem e még, meg felhívom a védõnõt. Köszi a válaszokat:)

Leirna valaki milyenek a joslo fajasok? 31 hetes vagyok neha kemenyedik a pocim, de ma kissebb "nyomast" erzek odalent, ezek lennenek azok?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy ez már a harmadik szülési fájdalommal kapcsolatos kérdés ma. Nekem jósfájásom nem is volt, 35 évesen szültem. Hirtelen csak beindult az egész egyik óráról a másikra felerõsödött. Ismétlem önmagam ezen az oldalon, de nekem maga a szülés áramütésszerû fájdalmat okozott, ami a gerincem alsó részébõl indult ki és szétterjedt az egész testemben. Nem hasonlított a menstruációs görcshöz, mivel az nekem enyhe szokott lenni.

Érdekes, hogy ez már a harmadik szülési fájdalommal kapcsolatos kérdés ma. Nekem jósfájásom nem is volt, 35 évesen szültem. Hirtelen csak beindult az egész egyik óráról a másikra felerõsödött. Ismétlem önmagam ezen az oldalon, de nekem maga a szülés áramütésszerû fájdalmat okozott, ami a gerincem alsó részébõl indult ki és szétterjedt az egész testemben. Nem hasonlított a menstruációs görcshöz, mivel az nekem enyhe szokott lenni.
ha nyomást érzel odalent az inkább az, hogy kezd behelyezkedni a szülõcsatornába a picid. Ettõl még lehet hogy csak a 40. héten szülsz. A jóslófájás inkább görcsös, esetleg deréktáji fájdalommal jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vaszodat, elsö gyerek kicsit tulaggodom a dolgokat.
ne aggódj, ez nem jóslófájás:) az durvább! Nekem a 29. héttöl van, eddig csak naponta 1-2x erösen, ma viszont elkezdödött délelött, tartott 40 percig, 20 perc szünet, visszajött erösebben, újabb 40 perc, majd megint egy 15 perc után egy harmadik görcs. Ezek iszonyúak! Én alig tudok ilyenkor mozogni annyira fáj, menstruációs fájdalom csak erösebbek, amik ugyanúgy átterjednek a derekadra. Amíg nem érzel ilyeneket, addig az nem az. Én viszont lassan készítem a kórházi cuccaimat, mert ilyenkor már mindenre fel kell készülni. Remélem neked nem lesz!:) 32 hetes

31 hetes babának megkell születnie terhességi mérgezés miatt. Milyenek az esélyei?

1,5 kilós a picike...

Legjobb válasz: Jók, nekem van ismerõsõm, aki húsz évvel ezelõtt született ennyivel és semmi baja nincs, de tényleg semmi. Lány és nagyon magas, sportol, jól tanul. Nyilván ez egyén függõ is, de ha normál idõre normál súllyal született volna akkor is egyénfüggõ, hogy mennyire lesz egészséges a jõvõben. Ráadásul, ha bármilyen károsodás érte, akkor rengeteg úgynevezett korai fejlesztõ van, ahol már pár hónapos babákat kezelnek.

Jók, nekem van ismerõsõm, aki húsz évvel ezelõtt született ennyivel és semmi baja nincs, de tényleg semmi. Lány és nagyon magas, sportol, jól tanul. Nyilván ez egyén függõ is, de ha normál idõre normál súllyal született volna akkor is egyénfüggõ, hogy mennyire lesz egészséges a jõvõben. Ráadásul, ha bármilyen károsodás érte, akkor rengeteg úgynevezett korai fejlesztõ van, ahol már pár hónapos babákat kezelnek.
Szia! Elõször is nagyon sajnállak, mert kemény hetek állnak elõtted. A kicsi sokáig lesz inkubátorban, és hetek fognak eltelni mire elõször megfoghatod. A koraszülött osztályon lesznek nála sokkal kisebb babák is majd meglátod. Ti kb olyan 6-8 hétig lesztek bent. Ha majd kijöttök a kórházból, gyógytornára és kontrollra kell majd hordanod, de az már a könnyebb része. Nagyon sok ismerõsöm van akinek ekkora vagy kisebb babája született és már jól vannak. A kislányom 33 hétre született 2350g-al, csak 8 napig voltunk a korán, de a kapcsolatot tartom a többi anyukával, akik 900g os, 1400g-os és 1800g-os babáknak adtak életet. Már 11 hónaposak a babák, és lassacskán utolérik a többieket. Persze rengeteget számítanak a hetek, az én lányom már 5 hónapos korára behozta a lemaradást, a barátnõm 900g-al született kislánya kb mostanra. Mikor kérdeztem, hogy a koraszülöttek hány százaléka távozik egészségesen az osztályról azt mondták hogy 80. Szerintem jó esélyeitek vannak mert a 650g-os babától a 2500g-ig mozognak a számok. Kitartást, és nagyon drukkolok értetek!!!!
Az én hugom 26.hétre született, és 900 grammos volt.2 hónapig volt inkubátorban.Ma már egy 20 éves okos, csinos leányzó, szerencsére semmi maradandó károsodás nem érte!:-)
Szia! A súlyából adódóan gondolom, hogy jók az esélyei, mert a toxémiád ellenére szépen fejlõdött a pici. Sajnos nekem nem volt ilyen szerencsém. Engem is a 31. héten kellett sürgõsséggel megcsászározni. Nálunk viszont nagy volt a baj. Akkor vették észre, hogy a kb a 26. héttõl nem tudott fejlõdni egy milimétert sem a kisfiam. Preeklapsziás lettem. A magas vérnyomás miatt elöregedett a méhlepény és semmi tápanyaghoz és a végén már oxigénhez sem jutott a baba. 980grammal és 34 cm-rel született, holott ebben a korban már jóval kiló fölött kellett volna lennie! 8 napig kûzdöttek érte a koraszülött osztályon. Aztán sajnos angyalka lett belõle. De, ahogy írtam is, nálunk nagyon késõn vették észre a dolgot. Bízz az orvosokban és gyermekedben is! Hidd el, ha komoly a dolog, akkor kint jobb esélyei vannak. Ma már nagyon sokmindent meg tudnak tenni és meg is tesznek a korán érkezõ cseppségekért. Nem lesz könnyû a dolgod, de nagyon sok kitartást kívánok hozzá, és mindkettõtöknek jó egészséget!!!
Egyik rokonom kb 1960ban született 950grammal, él és virul. Ha akkor meg tudták menteni akkor szerintem nálad sem lehet gond. :) Sokáig fogtok bent lenni, de remélem minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi:-)Azért írjatok még, várom a válaszokat tovvábbra is:-)
Nekem személyes tapasztalatom nincs (az én lányom idõben 37.hétre született), de egyetértek, hogy nagyon jók az esélyei és hidd el az orvosok azért döntenek amellett, hogy ilyenkor megszülessen a picid, mert kinn sokkal jobbak az esélyei, mint benn. Ezt tartsd szem elõtt. Volt kolléganõmnek a kislánya is 31. hétre született, már kb. 5 éves egészséges, nagyon-nagyon cserfes leányzó! Sok sikert, drukkolok!

Milyen az amikor valakinek jóslófájása van? Mikor számítsak rá? 31 hetes vagyok, de hála még nem volt!

Legjobb válasz: Én kb a 32-33. héten éreztem az elsõ méhösszehúzódást, addig azt sem tudtam, hogy mi az a keményedés, amirõl sokan panaszkodnak, pedig nem szedtem külön magnéziumot, csak annyit, ami benne volt a terhesvitaminban. Ezután viszont egyre gyakrabban jelentkezett, ez is jóslófájásnak számít. Egyébként konkrét fájás nem mindig kíséri, úgy vettem észre, hogy napközben általában csak simán összehúzódás volt, általában akkor, amikor a házimunkát csináltam és közben hajolnom, guggolnom kellett, éjszakánként pedig gyakrabban volt olyan összehúzódás, amit enyhe mensis görcs is kísért, illetve kellemetlen húzó érzést éreztem közben az alhasamban, hüvelyemben. Most a 38. héten vagyok és már a derekam is fájdogál ilyenkor.

Én kb a 32-33. héten éreztem az elsõ méhösszehúzódást, addig azt sem tudtam, hogy mi az a keményedés, amirõl sokan panaszkodnak, pedig nem szedtem külön magnéziumot, csak annyit, ami benne volt a terhesvitaminban. Ezután viszont egyre gyakrabban jelentkezett, ez is jóslófájásnak számít. Egyébként konkrét fájás nem mindig kíséri, úgy vettem észre, hogy napközben általában csak simán összehúzódás volt, általában akkor, amikor a házimunkát csináltam és közben hajolnom, guggolnom kellett, éjszakánként pedig gyakrabban volt olyan összehúzódás, amit enyhe mensis görcs is kísért, illetve kellemetlen húzó érzést éreztem közben az alhasamban, hüvelyemben. Most a 38. héten vagyok és már a derekam is fájdogál ilyenkor.

Milyenek az értékek 31 hetesen? Tényleg nagy babám lesz?

4d-s ultrahangom majdnem a 27. héten volt (26 hét 6 nap), akkor a BPD 71 mm volt. A mostani uh a 30. hét végén történt, itt a BPD 85 mm. Két orvos is egymástól függetlenül azt mondta, hogy nincs semmi baj, csak nagy babám lesz. Amúgy egyik uh, vagy véreredmény sem mutatott rendellenességet.

Legjobb válasz: Ne aggódj !Nekem 32.héten 88 volt a BPD . 4kg-os lett a fiam .Simán megszültem .

Ne aggódj !Nekem 32.héten 88 volt a BPD . 4kg-os lett a fiam .Simán megszültem .
Nekem a 30 hét elején volt 77 mm a BPD és 1570 gr a becsült súlya és a védõnõ azt mondta, hogy nagy baba lesz. Érdekes, mert a 25. héten a 4D-s UH-on, amit máshol csináltattam azt mondták, hogy kisebb, mint az átlag. A fene tudja ezt nyomon követni. Szerintem egyszerûen nem egyenletesen nõnek. Én úgy vagyok vele lesz ami lesz, majd kiderül szülés után mekkora valójában.

25 hetes ikerterhes vagyok, a laborvizsgálaton magas lett a vasam (9-26-ig normális, nekem 31). Jövő héten megyek az orvosomhoz, de addig is érdekelne, hogy találkozott-e már más is ezzel a problémával. Milyen hatással lehet a magas van a gyerekekre?

Legjobb válasz: A vas értéked nem olyan magas, hogy problémát okozzon. Az extrém magas vas szintek okozhatnak vas lerakódásokat a szervekben, de ez általában egy bizonyos vas-anyagcsere betegségnél fordul elõ. Amúgy a szerum vas szint laboratóriumi meghatározása elég labilis, mert a módszert sok minden befolyásolja. Tehát bizonyos hibaszázalékkal kell számolni. Az orvos ilyenkor azt javasolhatja, ha szedsz vas tartalmú gyógyszert, azt átmenetileg abba kell hagyni.

A vas értéked nem olyan magas, hogy problémát okozzon. Az extrém magas vas szintek okozhatnak vas lerakódásokat a szervekben, de ez általában egy bizonyos vas-anyagcsere betegségnél fordul elõ. Amúgy a szerum vas szint laboratóriumi meghatározása elég labilis, mert a módszert sok minden befolyásolja. Tehát bizonyos hibaszázalékkal kell számolni. Az orvos ilyenkor azt javasolhatja, ha szedsz vas tartalmú gyógyszert, azt átmenetileg abba kell hagyni.
Én pont a múlt héten voltam hematológusnál, mert nagyon "leszívtak" a gyerekek, igencsak vérszegény lettem. Naponta 3x kell szednem az Aktiferrint, 2x a Folsavat, mellé persze a Gravida és a Magne B6. A kontroll már javuló vérképet, és feltöltõdött vasraktárat, valamint sok ún. retikulocitát mutatott, úgy magyarázta a doktornõ, hogy ez azt jelzi, hogy reagál a szervezet a kezelésre, és kifejezetten jó, hogy a vas és retikuocita magasabb a normál tartománynál, és tovább kell ebben a mennyiségben szednem a gyógyszereket. Szóval saját példám alapján nyugtatni tudlak, de persze az orvosod szava lesz a döntõ! Jó egészséget! 20 hetes ikres kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!