Találatok a következő kifejezésre: Milyenek az 31 (24 db)

31 hetes babának megkell születnie terhességi mérgezés miatt. Milyenek az esélyei?

1,5 kilós a picike...

Legjobb válasz: Jók, nekem van ismerõsõm, aki húsz évvel ezelõtt született ennyivel és semmi baja nincs, de tényleg semmi. Lány és nagyon magas, sportol, jól tanul. Nyilván ez egyén függõ is, de ha normál idõre normál súllyal született volna akkor is egyénfüggõ, hogy mennyire lesz egészséges a jõvõben. Ráadásul, ha bármilyen károsodás érte, akkor rengeteg úgynevezett korai fejlesztõ van, ahol már pár hónapos babákat kezelnek.

Jók, nekem van ismerõsõm, aki húsz évvel ezelõtt született ennyivel és semmi baja nincs, de tényleg semmi. Lány és nagyon magas, sportol, jól tanul. Nyilván ez egyén függõ is, de ha normál idõre normál súllyal született volna akkor is egyénfüggõ, hogy mennyire lesz egészséges a jõvõben. Ráadásul, ha bármilyen károsodás érte, akkor rengeteg úgynevezett korai fejlesztõ van, ahol már pár hónapos babákat kezelnek.
Szia! Elõször is nagyon sajnállak, mert kemény hetek állnak elõtted. A kicsi sokáig lesz inkubátorban, és hetek fognak eltelni mire elõször megfoghatod. A koraszülött osztályon lesznek nála sokkal kisebb babák is majd meglátod. Ti kb olyan 6-8 hétig lesztek bent. Ha majd kijöttök a kórházból, gyógytornára és kontrollra kell majd hordanod, de az már a könnyebb része. Nagyon sok ismerõsöm van akinek ekkora vagy kisebb babája született és már jól vannak. A kislányom 33 hétre született 2350g-al, csak 8 napig voltunk a korán, de a kapcsolatot tartom a többi anyukával, akik 900g os, 1400g-os és 1800g-os babáknak adtak életet. Már 11 hónaposak a babák, és lassacskán utolérik a többieket. Persze rengeteget számítanak a hetek, az én lányom már 5 hónapos korára behozta a lemaradást, a barátnõm 900g-al született kislánya kb mostanra. Mikor kérdeztem, hogy a koraszülöttek hány százaléka távozik egészségesen az osztályról azt mondták hogy 80. Szerintem jó esélyeitek vannak mert a 650g-os babától a 2500g-ig mozognak a számok. Kitartást, és nagyon drukkolok értetek!!!!
Az én hugom 26.hétre született, és 900 grammos volt.2 hónapig volt inkubátorban.Ma már egy 20 éves okos, csinos leányzó, szerencsére semmi maradandó károsodás nem érte!:-)
Szia! A súlyából adódóan gondolom, hogy jók az esélyei, mert a toxémiád ellenére szépen fejlõdött a pici. Sajnos nekem nem volt ilyen szerencsém. Engem is a 31. héten kellett sürgõsséggel megcsászározni. Nálunk viszont nagy volt a baj. Akkor vették észre, hogy a kb a 26. héttõl nem tudott fejlõdni egy milimétert sem a kisfiam. Preeklapsziás lettem. A magas vérnyomás miatt elöregedett a méhlepény és semmi tápanyaghoz és a végén már oxigénhez sem jutott a baba. 980grammal és 34 cm-rel született, holott ebben a korban már jóval kiló fölött kellett volna lennie! 8 napig kûzdöttek érte a koraszülött osztályon. Aztán sajnos angyalka lett belõle. De, ahogy írtam is, nálunk nagyon késõn vették észre a dolgot. Bízz az orvosokban és gyermekedben is! Hidd el, ha komoly a dolog, akkor kint jobb esélyei vannak. Ma már nagyon sokmindent meg tudnak tenni és meg is tesznek a korán érkezõ cseppségekért. Nem lesz könnyû a dolgod, de nagyon sok kitartást kívánok hozzá, és mindkettõtöknek jó egészséget!!!
Egyik rokonom kb 1960ban született 950grammal, él és virul. Ha akkor meg tudták menteni akkor szerintem nálad sem lehet gond. :) Sokáig fogtok bent lenni, de remélem minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi:-)Azért írjatok még, várom a válaszokat tovvábbra is:-)
Nekem személyes tapasztalatom nincs (az én lányom idõben 37.hétre született), de egyetértek, hogy nagyon jók az esélyei és hidd el az orvosok azért döntenek amellett, hogy ilyenkor megszülessen a picid, mert kinn sokkal jobbak az esélyei, mint benn. Ezt tartsd szem elõtt. Volt kolléganõmnek a kislánya is 31. hétre született, már kb. 5 éves egészséges, nagyon-nagyon cserfes leányzó! Sok sikert, drukkolok!

Milyen az amikor valakinek jóslófájása van? Mikor számítsak rá? 31 hetes vagyok, de hála még nem volt!

Legjobb válasz: Én kb a 32-33. héten éreztem az elsõ méhösszehúzódást, addig azt sem tudtam, hogy mi az a keményedés, amirõl sokan panaszkodnak, pedig nem szedtem külön magnéziumot, csak annyit, ami benne volt a terhesvitaminban. Ezután viszont egyre gyakrabban jelentkezett, ez is jóslófájásnak számít. Egyébként konkrét fájás nem mindig kíséri, úgy vettem észre, hogy napközben általában csak simán összehúzódás volt, általában akkor, amikor a házimunkát csináltam és közben hajolnom, guggolnom kellett, éjszakánként pedig gyakrabban volt olyan összehúzódás, amit enyhe mensis görcs is kísért, illetve kellemetlen húzó érzést éreztem közben az alhasamban, hüvelyemben. Most a 38. héten vagyok és már a derekam is fájdogál ilyenkor.

Én kb a 32-33. héten éreztem az elsõ méhösszehúzódást, addig azt sem tudtam, hogy mi az a keményedés, amirõl sokan panaszkodnak, pedig nem szedtem külön magnéziumot, csak annyit, ami benne volt a terhesvitaminban. Ezután viszont egyre gyakrabban jelentkezett, ez is jóslófájásnak számít. Egyébként konkrét fájás nem mindig kíséri, úgy vettem észre, hogy napközben általában csak simán összehúzódás volt, általában akkor, amikor a házimunkát csináltam és közben hajolnom, guggolnom kellett, éjszakánként pedig gyakrabban volt olyan összehúzódás, amit enyhe mensis görcs is kísért, illetve kellemetlen húzó érzést éreztem közben az alhasamban, hüvelyemben. Most a 38. héten vagyok és már a derekam is fájdogál ilyenkor.

Milyenek az értékek 31 hetesen? Tényleg nagy babám lesz?

4d-s ultrahangom majdnem a 27. héten volt (26 hét 6 nap), akkor a BPD 71 mm volt. A mostani uh a 30. hét végén történt, itt a BPD 85 mm. Két orvos is egymástól függetlenül azt mondta, hogy nincs semmi baj, csak nagy babám lesz. Amúgy egyik uh, vagy véreredmény sem mutatott rendellenességet.

Legjobb válasz: Ne aggódj !Nekem 32.héten 88 volt a BPD . 4kg-os lett a fiam .Simán megszültem .

Ne aggódj !Nekem 32.héten 88 volt a BPD . 4kg-os lett a fiam .Simán megszültem .
Nekem a 30 hét elején volt 77 mm a BPD és 1570 gr a becsült súlya és a védõnõ azt mondta, hogy nagy baba lesz. Érdekes, mert a 25. héten a 4D-s UH-on, amit máshol csináltattam azt mondták, hogy kisebb, mint az átlag. A fene tudja ezt nyomon követni. Szerintem egyszerûen nem egyenletesen nõnek. Én úgy vagyok vele lesz ami lesz, majd kiderül szülés után mekkora valójában.


Milyenek voltak a babáitok méretei a 31-32-33. héten? Pl. BPD, Fro, Thx, Fem, illetve méhlepény Flow és a méhszáj is érdekelne! Szeretném összehasonlítani az enyémmel.31 hkm

Később leírom az én értékeim is :)

Legjobb válasz: Szia! Az én eredményeim a 30. héten (múlt hét)BPD:70mm,AC:256mm,FL:50mm, HC:266mm,OFD:96mm,Súly:1306gr,a méhlepény eléri a méhszájat, méhszájCs2000.Nálam ennyi van a többi rövidítésed nem értem.Üdv

Szia! Az én eredményeim a 30. héten (múlt hét)BPD:70mm, AC:256mm, FL:50mm, HC:266mm, OFD:96mm, Súly:1306gr, a méhlepény eléri a méhszájat, méhszájCs2000.Nálam ennyi van a többi rövidítésed nem értem.Üdv

Hogy vagytok 30-31 hetes kismamik? 30. heti uh-n milyen értékeket kaptatok? Az én dokim elég kevés értéket adott meg BPD: 80 mm, Thq:83 mmm, FL:62 mm. Amúgy mindent rendben talált és azt is biztosra mondta, hogy kislány!

Legjobb válasz: Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?

Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?
szia. Én tegnap voltam uh-n. az értékeink: BPD: 82mm HAS: 78mm Femur: 60mm Kisfiú lesz, és azt mondta a doki, hogy minden rendben :) Én jól vagyok, bár visszatért a nagy fáradékonyság, úgyhogy semmihez nincs kedvem. Meg a plusz súly se egyszerû. kb 8kiló plusznál járok. Hamar elfáradok. Kedves kérdezõ, te hogy vagy? Hányadik babád?
jah, és kb. 1600 grammos a bébi :)
A kérdező hozzászólása: Én elég rosszul viselem ezt e terhességet. 2. baba lesz. De valamit valamiért! Ha a kezembe adják a kislányunkat ugyis elfelejtem ezt az egész rosszullétes idõszakot!
A kérdező hozzászólása: Az én dokim nem szokott súlyt becsülni! A múltkor azt kérdeztem tõlem, hogy a 2, 4 kg baba az nem baba csak a 4 kg-os?
Szia, 31 hetes vagyok, második babánk lesz, és kislány. A jövõ héten megyek ultrahangra, remélem, hogy minden rendben lesz. Az én dokim sem becsül súlyt, azt mondja, hogy butaság, mert sosem a valódi értéket kapnánk. Én is nagyon nehezen viselem egyrészt a plusz kilók, másrészt az itthon való kötelezõ helytállás miatt, hiszen a 3 éves kisfiamnak nem mondhatom, hogy most hagyjon békén, mert nem érzem jól magam. :) De már nincs sok hátra! Kitartást neked, könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló neked is ezt kívánom!:)
Sziasztok! Elsõ válaszoló vagyok. Ma voltunk UH-on, így leírom a bébink méreteit is :) 31+6 hkm BPD: 78 mm Femur:62 mm Haskörfogat: 284 mm Becsült súlya: 1934 g :) Boldog Babavárást!

A harmadik trimeszterben mire kell figyelni? Mire kell vigyázni? Azon kívül milyen tünetek jellemzőek ilyenkor? 31 hetes km

Annyit olvasni a terhesség tüneteir?l, a káros dolgokról az els? pár hónapban (mit ne egyél, mit ne csinálj, mit érzel).

Legjobb válasz: Én is 31 hetes vagyok.Nekem éjszaka zsibbad idõnként a lábam,fel kell polcolni a fejemet,különben fulladok,na meg nõ a pocim :) Más tünetem nem nagyon van,nem feszül a mellem,de már jó ideje nem. Penészues sajtot szerintem végig nem lehet enni,ahogy nyers húsos,nyers tojásos ételeket sem,de ezt leszámítva én eszek mindent ami nem bántja a gyomromat.

Én is 31 hetes vagyok.Nekem éjszaka zsibbad idõnként a lábam, fel kell polcolni a fejemet, különben fulladok, na meg nõ a pocim :) Más tünetem nem nagyon van, nem feszül a mellem, de már jó ideje nem. Penészues sajtot szerintem végig nem lehet enni, ahogy nyers húsos, nyers tojásos ételeket sem, de ezt leszámítva én eszek mindent ami nem bántja a gyomromat.
Szerintem ugyanaz káros mindaz, ami az elején is az volt. Boldog babavárást!
A szabályok végig ugyanazok, csak az elején szokták elmondani. Pl. téglát cipelni ugyanúgy nem szabad, a kajával óvatosan, mint eddig. Ami nekem volt más: Többet kentem a bõröm a mellemen, meg a pocakomon, mert egyre nagyobb lett.(erre figyelnem kellett, mert nem vagyok kenegetõs fajta) Jobban kellett a lábam elé néznem, mert nem láttam a pocaktól a lépcsõt, meg az utat. Ha hajlamos vagy a hízásra, akkor most résen kell lenni. Nekem mákom volt, mert csak utolsó 4 hét volt nehéz: légszomj, vizesedés (akkor sómentes diétát kellett tartanom) Remélem tudtam segíteni, más általános dolog nem jut eszembe :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek a válaszokat!

Milyen szolgáltató az a 31?

Adott egy szám ami nem úgy kezdõdik, hogy 06-30 vagy 70 vagy a szokásosak, hanem 06-31. Ez milyen szolgáltató?

Legjobb válasz: Teszkómobájl.

Teszkómobájl.
Tényleg, és mi van a google keresõvel. Már nem mûködik? Mert nálam még megy: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rzeth%C3%ADv%C3%B3sz%C3%..
A kérdező hozzászólása: bocsi, elkövetkezendõ 15 évben mint ami
Nem hiszem. Szerintem tudod az okait miért volt akkora öröm és ilyen nagy mérföldkõ, ma már sok minden alap dolognak mondható és nem is kap olyan megbecsülést így, legalábbis a legtöbb ember természetesnek veszi és maximum ha elveszik tõle, akkor becsüli (pl. szabadság).
sokat dolgozott, vagy gyúrt.

Milyen segélyt kérhetek? Havi 31 ezer forintot kapok, amiből kifizetem az albérletet+rezsit, marad kb.5 ezer.

Legjobb válasz: E mellet még dolgozni is lehet. Ne gyere nekem a hülyedumával! Ez kb 50 %? Azzal lehet dolgozni. Sok embert ismerek, aki nem segélyt kér, hanem inkább dolgozik.

E mellet még dolgozni is lehet. Ne gyere nekem a hülyedumával! Ez kb 50 %? Azzal lehet dolgozni. Sok embert ismerek, aki nem segélyt kér, hanem inkább dolgozik.
Tanulsz?
A kérdező hozzászólása: Nem.Felnõtt vagyok, rokkantsági nyugdíjak kapok, aminek a neve januártól rehabilitációs ellátás az újabb felülvizsgálatig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!