Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a ingatlan új (2 db)

Milyenek a Sedlák ingatlan új épitésű házai?

Legjobb válasz: Håt èn inkåbb nem minösitenèm,.....

Håt èn inkåbb nem minösitenèm, .....

Házasságkötésünk előtt a férjem nevén volt egy üres telek, kis házzal. A teleket növényekkel betelepítettük, a ház helyére új családi házat építettünk. Az ingatlan továbbra is a férjem nevén maradt. Válás esetén milyen vagyonmegosztásra számíthatok?

Legjobb válasz: A telek az övé, a ház pedig felezödik, levonva belöle a régi ház értékét. Az elözönek: semmit nem kell bizonyitania, hogy ö is belefizetett, házasság alatt automatikusan a szerzett javak felezödnek, mert vagyonközösség van.

A telek az övé, a ház pedig felezödik, levonva belöle a régi ház értékét. Az elözönek: semmit nem kell bizonyitania, hogy ö is belefizetett, házasság alatt automatikusan a szerzett javak felezödnek, mert vagyonközösség van.
A telekrész továbbra is az övé, a házból neked is jár rész, ha bizonyítod, hogy hozzájárultál az építéshez.
A "felújítás" költségének a felére. Kivéve, ha te maradsz a házban, ez esetben te fizeted neki a ház felét, plusz a telek teljes értékét.
A ház fele mindenképpen a Tied, adott esetben az építési engedély dátumával bizonyítható, hogy házasságotok alatt közös szerzeményként épült. A telek az kérdõjel..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!