Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a ingatlan (23 db)

Milyenek a Sedlák ingatlan új épitésű házai?

Legjobb válasz: Håt èn inkåbb nem minösitenèm,.....

Håt èn inkåbb nem minösitenèm, .....

Ingatlan öröklésénél a köteles rész milyen érték alapján számítódik?

Tehát az ingatlan eredeti értéke, a végrendelet íráskori értéke, vagy a végrendelet érvénybe lépéskori /az örökhagyó halálakori/ értéke számít? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az ingatlan úgynevezett "az adó és értékbizonyítvány szerinti értéke" (az örökhagyó halálakor megállapított értéke.)

Az ingatlan úgynevezett "az adó és értékbizonyítvány szerinti értéke" (az örökhagyó halálakor megállapított értéke.)
A hagyatéki eljárás része az hogy az önkormányzat az ingatlant felbecsülteti, ez az érték számít semmi más!A kötelea rész meg az egyébként járó örökrész fele!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Miért 61% a válasz mikor az 100%-ban úgy van?Mi a jófenének adunk mi jó választ?

A kezzesség vállalásnak milyen fajtái vannak? Ha meghal akiért kezességet vállaltam én kellem tovább törtleszteni vagy örökösök? Ha én törlesztek jár nekem az ingatlan, vagy erről írásos megállapodás kell?

Legjobb válasz: Az örökösök az örökség erejéig a tartozást is öröklik,de attól még te továbbra is kezes maradsz.Ha törlesztesz a hitelbõl,annak az összegét kérheted az örökösöktõl vagy,ha árverésre kerül sor a végrehajtónál benyujthatod a követelésed.De tulajdonjogot nem szerezhetsz.Ez logikus is,hiszen kevesebbet törlesztesz,mint amennyi az ingatlan értéke.

Az örökösök az örökség erejéig a tartozást is öröklik, de attól még te továbbra is kezes maradsz.Ha törlesztesz a hitelbõl, annak az összegét kérheted az örökösöktõl vagy, ha árverésre kerül sor a végrehajtónál benyujthatod a követelésed.De tulajdonjogot nem szerezhetsz.Ez logikus is, hiszen kevesebbet törlesztesz, mint amennyi az ingatlan értéke.
Ha sortartó a kezesség, akkor az adós helyére belép az örökös, és õ dönthet, hogy viszi tovább - immár adósként - vagy az örökség erejéig kielégíti a hitelezõt. Ha viszi tovább, akkor te szerep nélküli kezes maradsz, azaz nem nyílik meg a kötelem feléd. Ha az örökös lemond az adósságról, és az örökség fedezi ezt, akkor szintén szerep nélkül maradsz, ráadásul szabadulsz a kezesi kötelembõl. Ha pedig nem fedezi a örökség az elhunyt adós tartozását, akkor a maradékot NEKED kell megfizetned - amelyre vonatkozóan SENKI FELÉ nem fogsz tudni igényt benyújtani. Ugyanis az örökös csak az öröksége erejéig áll helyt az elhunyt tartozásaiért, te pedig az örökösökkel szemben ezen felül igényt nem támaszthatsz. Tehát ekkor jársz a legrosszabbul, ha ez a helyzet áll fenn. Ha egyetemleges kezes vagy, akkor viszont a minõséged "adósi", azaz a bank bármikor fordulhat hozzád, ekkor teljesítened kell, és a hagyaték terhe az általad megfizetett összeg.


Milyen lépéseket kell tennem, hogy a külföldön örökölt ingatlan értékéhez hozzájussak?

Elvált szülök gyermekeként nevelkedtem apám mellett. Fehéroroszországban, Minszkben örököltem egy lakás felét külföldi nagyanyám halála után, aki születésem óta nem tartotta velem a kapcsolatot.A fehérorosz hatóságok megkerestek adategyeztetés céljából, mivel lakása felét rámhagyta.

Legjobb válasz: Ha megkerestek az ottani hatosagok, akkor gondolom, hogy ertesiteni fognak. Volt hagyateki mar, hogy tudod, hogy a fel lakas a tied? Gondolom, hogy ertesitenek majd, ha mar az adataidat felvettek...toluk kellene erdeklodnod. Nem hiszem, hogy itt erdemben tudna barki is valaszolni, mert minden orszag mas. Egyebkent mit ertesz azalatt, hogy "kulfoldi ingatlan ertekehez"? Ahhoz el kellene adni, nem? Vedd fel a masik fellel/orokossel a kapcsolatot, hogy a reszleteket megbeszeljetek.

Ha megkerestek az ottani hatosagok, akkor gondolom, hogy ertesiteni fognak. Volt hagyateki mar, hogy tudod, hogy a fel lakas a tied? Gondolom, hogy ertesitenek majd, ha mar az adataidat felvettek...toluk kellene erdeklodnod. Nem hiszem, hogy itt erdemben tudna barki is valaszolni, mert minden orszag mas. Egyebkent mit ertesz azalatt, hogy "kulfoldi ingatlan ertekehez"? Ahhoz el kellene adni, nem? Vedd fel a masik fellel/orokossel a kapcsolatot, hogy a reszleteket megbeszeljetek.
Semmi.
Off Hitelkeptelen ember nem lehet kezes.....
Hitelkeptelen - tartozas valaki fele ( ingatlanra terhelik es elarverezik) - jovedelemmel nem rendelkezik (igy kezes aem lehet) Itt valami nem jo!
Szabad felhasználású hitelbõl vettetek házat, és te ráadásul nem is vagy hitelképes? Itt rövid idõn belül 2 házat is árverezni fog a bank...
A kérdező hozzászólása: Vegyük figyelmen kívül a "A kezes én vagyok a hitelen és" részt! A fõ kérdés az lenne, hogy az alperes tarthat-e valamilyen igényt a felperes által válóper beadás után vásárolt ingatlanra?
"vegyül figyelmen KÍVÜL"?!! A válaszom egyébként egyértelmû NEM. Szerencsétlen szüleid és a szabadfelhasználású thm-ek--- szabad tudni melyik bank lett ilyen "szerencsés", hogy kihelyezett egy ilyen fantasztikus hitelt, ahol vagy KHR-es vagy munkanélküli és vagyonnélküli a kezes? :)
utcsónak nem feltétlenül jelenti azt h ksh-s vagy munkanélküli lehet h csak alacsony a fizetése amire nem adnak hitelt
A kérdező hozzászólása: ehhez a szabad felhasználású hitelhez nem volt elegendõ a fizetésem ezért kellett a szüleim nevére felvenni és a kezességhez pedig megfelelõ "fizetõképességgel" rendelkeztem.. ezért oldottuk meg így.. akkor nem követelhet ebbõl az ingatlanból semmit.. köszönöm a válaszokat!
A kezességnek pont ugyanazok a feltetelei, mint a hitelfelvételnek, lévén hogy ha az adós nem fizet, a kezesnek kell.
jofogas.hu, expressz.hu
A kérdező hozzászólása: köszi :) az expresszen már fent van rég :)

Ingatlan értékesítéskor, a fizetendő adó számításakor, milyen költségek lehetnek csökkentő tényezők?

2006-ban vettük és 2010-ben akarjuk eladni a lakásunkat. 7M-ért vettük és 8,5M-ért akarjuk eladni, szóval nincs meg az 5 év és többért akarjuk eladni, mint amennyiért vettük.

Legjobb válasz: Csökkentõ tételek: - amennyiért vettétek - szerzéssel kapcsolatos igazolt költségek - értéknövelõ beruházások, számlával

Csökkentõ tételek: - amennyiért vettétek - szerzéssel kapcsolatos igazolt költségek - értéknövelõ beruházások, számlával
A kérdező hozzászólása: http://www.apeh.hu/kalkulatorok/ing_kalk "Szerzéskor érvényesített lakásszerzési kedvezmény alapja" Ez mit jelent? Az elõzõ lakás ...?
Nem tudom, esetleg próbáld meg itt: http://adozona.hu/kalkulator_ingatlan.aspx
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezt néztem elõször, de itt nem tér ki rá. Ma felhívtam az apeh-ot és sajnos mostmár tudom, hogy mit kell beírni és így jóval több adó kellene fizetnünk, ha az 5 évet nem várjuk meg. 100E hetett 250E Ft-ot.
Szerinted? Ha csak nincs egy gazdag nagybácsid.
Irok már egy normális választ mert senkitöl nem kapott értelmes választ csak hogy "Kibeleznek" "uzsora " stb...hülyék :) Hollot valloban van rá lehetöség magánszemélyek közti kölcsönszerzödésre is , méghozzá ugy hogy a magyarorszag.hu -n letöltöd a kölcsönszerzödés mintát kinyomtatod és keresel egy ismerös, barátott vagy fel adsz egy hirdetést a neten. A kölcsön szerzödésbe mindent rá kell irni (ösze rumblika kitöltése kötelezö ) két példányba legalább az öszeg akkor 1 millio forint és hogy a fedezett micsoda és hogy ha XY határidön belül nem fizeti visza a kölcsönkérö akkor YX kamatott kell fizetnie (igy meg lehet ugy csinálni hogy alapbol kamatal add visza teszem azt 1 hetet jelöltök ki vagy hasonlo igy a kölcsönadó is kap kamatott, ahogy neked jo ) És ha renben vannak az adatok stb... akkor mind a ketten aláirjátok és még 2 tanuval is alá kell iratni (akiknek szinte semmit nem kell csnálni csak ráfirkantani ) és már kész is van a köztetek létre jövö kölcsönszerzödés. Remélem tudtam segiteni.
Ha nincs ingatlan a neveden, akkor milyen lakást adnál fedezetként? Ami nem a tiéd, azt nem adhatod. Persze ha a tulajdonos beleegyezik.... De a tetõt a fejetek fölül, pláne a más feje fölül, igen nagy felelõtlenség.
LEhet hogy kapsz pénzt de arra mérget vehetsz hogyha nem tudsz fizetni, egy szép napon elrabolnak és eladják a veséidet... Kibeleznek haver.. Mint egy macskát..
A kérdező hozzászólása: a lakásom a fedezet, Ausztriába járok ki néha dolgozni.de kb 1 évig nem volt munkám és így eléggé összegyûltek a fizetnivalók.
mégis milyen fedezetet tudnál felajánlani? Ha nincs semmid, hogyan tudnád kárpótolni a hitelezõdet amennyiben nem fizetsz neki idõben?
Ki az az õrült szerinted, aki kölcsönadna 1milliót annak, akinek semmiféle fedezete nincs???... Uzsorástól biztosan kapsz majd, de az olyan kamatra adja, hogy belezöldülsz!... (Ha meg nem tudod idõre vissza törleszteni, akkor egy szép napon téged találnak majd fejbelõve egy autó csomagtartójában.) Azt javaslom, hogy menj el dolgozni és csak annyit költs, amennyit keresel!
Ha egy idegen magánszemélytõl kapnál ennyi pénzt, az uzsorakamatot kérne tõled.
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam, hogy valaki akinek van ennyi pénze, sajnos bankhoz nem fordulhatok.Az ember még próbálkozhat, nem?
felejtsd el. eleve magánszemélytõl nem kaphatsz hitelt, legfeljebb kölcsön pénzt, de azt is csak úgy, ha az illetõ többszörös milliomos, és személyesen ismered. bár még úgy sem valószínû, hogy adna ennyi pénzt, ha nincs fedezeted.
A banki megoldás pedig csak akkor jön szóba ha találsz kezest vagy zálogkötelezettet. Pl ahogy itt is leírják: http://hitel.besthungary.hu/szabadfelhasznalasu-hitel-jovede..

Milyen módom lehet "behajtatni" a volt házastárson a közös ingatlan rám esõ részét? Eladni nem akarja, kiköltözni sem akar belõle, viszont ott ül a pénzemen! Milyen úton módon vehetõ rá jogi (bírósági végzéssel) úton arra, hogy engem kifizessen?

Elváltam idestova 3-4 éve a feleségemtõl. Igaz, mikor eljöttem a 3 nagykorú (2 diplomás) gyerek az anyjukkal maradt, mert ugye nem tudnak önállóan új lakásba költözni. Az exem nem hajlandó semmiféle megbeszélésre az eladással kapcsolatban. Kiköltözni sem akar.

Legjobb válasz: Elég furcsa, hogy nincs bejárásod a saját házadba. Azt írtad, hogy fele a tiéd. Én ezen azonnal változtatnék, csak azért hogy érezze az ex a törõdést. Én a helyedben beszélnék egy bankkal, hogy a saját tulajdonrészedre a tulajdonostárs hozzájárulása nélkül adnak e jelzáloghitelt. Minenki egyszer él mimden hónap elvesztegetett idõ.

Elég furcsa, hogy nincs bejárásod a saját házadba. Azt írtad, hogy fele a tiéd. Én ezen azonnal változtatnék, csak azért hogy érezze az ex a törõdést. Én a helyedben beszélnék egy bankkal, hogy a saját tulajdonrészedre a tulajdonostárs hozzájárulása nélkül adnak e jelzáloghitelt. Minenki egyszer él mimden hónap elvesztegetett idõ.
Szia!Igen fiatal koromban volt egy kedves Barátnõm, aki semmiképp nem tudta kitenni az épp aktuális már nem mûködõ kapcsolatát - miután szívességbõl beköltöztem, pár nap múltán én segítettem neki kipakolni a cuccait, minden összetûzés nélkûl.A megoldás egy lehetséges módja, ha beköltözöl, vagy bérbeadod a jogos tulajdonrészedet.Ha nem is azonnal, de megváltoztatja a jelenlegi patthelyzetet. üdv bi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet, de papíron a "kisház"ba van bejárásom (gyakorlatilag egy mûhelyként használt helyiség). Ha oda bérlõt akarok betenni, téliesíteni kellene, órákkal felszerelni, vizet, gázt bekötni... Én oda egy fillért nem akarok beletenni. Az exet sem akarom kitenni, de a részemet ki akarom menteni onnan.
Elmész egy közjegyzõhöz és küldetsz vele egy fizetési meghagyást. Menj el a bíróságra, ott van ingyenes jogi tanács, elmondják, miket tehetsz és hogyan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!