Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a fájások, mik (33 db)

Milyen érzés amikor jönnek majd a fájások? Mit kell érezni majd? Alhasi görcsöket? Vagy miket? 32 hetes vagyok, és szokott görcsölgetni a hasam, meg szurodni is, de a fájások milyenek lesznek?

Legjobb válasz: Menseshez hasonló fájás lesz, de abban fog különbözni, hogy idõszakosan jelentkezik 20-10 percenként, és ritkul tovább a fájások közti idõszak. ne félj, mindneki azt mondja, hogy meg fogjuk ismerni:-) (én is 32 hetes vgyok)

Menseshez hasonló fájás lesz, de abban fog különbözni, hogy idõszakosan jelentkezik 20-10 percenként, és ritkul tovább a fájások közti idõszak. ne félj, mindneki azt mondja, hogy meg fogjuk ismerni:-) (én is 32 hetes vgyok)
A kérdező hozzászólása: csak azért mert én már egyszer bekerültem a korházba infuziora , hogy ne hogy megszüljek mert görcsöltem, és most már minden kis fájástol ugy félek, mert mindig azt hiszem, hogy megint szülési fájások jönnek.Mikor bekerültem nem igazán fájt, csak pici görcs volt, ami már természetes is lehet néha.
szia!Nekem is szokott...és mindig parázok, aztán arra gondolok hogy a bentlakó kezdi kinõni a helyet és kirúgja az ház oldalát....ilyenkor ha húzódik görcsölget akkor igyekszem minnél elõbb vizszintbe kerülni és ez bevállik.Jah védõnõ azt kérdezte erre múltkor hogy napi hányszor?10nél több, nekem olyan napi 1-2 max 3szor. Kicsit megkönnyebbültem hogy nem csak én vagyok ilyen félõs:) ))32 hetes kismami
Hali!Amit éreztek azok "jósló fájások".Menstruációs görcshöz hasonlít, de erõsebb.28 hetesen kezdõdött nálam és a 40. héten meg kellett indítani a szülést, mert nem akart igazi fájás jönni és ki voltam tágulva.Így no para!Van még idõtõk. Ha itt az idõ tudni fogjátok. Kitartás!!
Szia. Hát igen menstruációs görcshöz hasonlít, mikor kezdödik.Azta´n rövidül a két fájás közti idö, és hosszabbodik a fa´jás, és erösödik.Én azt hittem, hogy rákészültem.De ami ott várt, az nem volt semmi.Ezt nem ilyesztés képpen írom.Nekem nagyon nehéz szülésem volt, 38 óra.Nagyon fájt, de megérte.Most van egy 10 hetes gyönyörü lányom, és még egyböl a szülés után el is felejtettem, hogy mennyire fájt. Könnyü, és gyors szülést kívánok.

36hetes kismama vagyok, február17-re vagyok kiírva. Milyen amikor jönnek a fájások? Milyen idő közönként jönnek a fájások? Mikor érdemes indulni a kórházba? 3percre lakok tőle.

Legjobb válasz: Altalaban 20 perces fajasok jonnek,mensi szeruek es erosodnek,bar nekem a magzatviz folyt el,bementem a korhazba, egybol jottek a fajasok is eloszor csak enyhebben es minnel jobban erosodtek,viszont nekem elso perctol par masodpercenkent jottek,s megis 8 orat vajudlottam.Gyors,komplikacio menstes szulest!

Altalaban 20 perces fajasok jonnek, mensi szeruek es erosodnek, bar nekem a magzatviz folyt el, bementem a korhazba, egybol jottek a fajasok is eloszor csak enyhebben es minnel jobban erosodtek, viszont nekem elso perctol par masodpercenkent jottek, s megis 8 orat vajudlottam.Gyors, komplikacio menstes szulest!
Éjjel 2-kor menstruációs fájdalomra ébredtem, egy-két percig tartott, utána másnap délig többször éreztem, egyre erõsebben, de nem elviselhetetlenül. Azt hittem jóslófájások. Déltõl mértem, akkor 12 percesek voltak, kb. egy percig tartottak. Mikor már tudtam milyen érzés, nem volt annyira fájdalmas, mikor jött a következõ. 4-kor mentem kórházba, akkor már 4 cm-re voltam nyitva, 5-kor 5cm. Ekkor viszont már 5 perces fájások voltak, burkot repesztettek, ezután bedurvult minden. 6-kor kerültem szülõágyra, 7:40-kor született meg a fiam. Ez volt 10 hete. 8-10 perces fájásoknál indulj el szerintem. Ott még adminisztráció, kúp, tusolás. És ha EDA-t szeretnél, azt csak 5 cm-es tágulásig adnak. Én lecsúsztam róla.
Az elõkészítõn azt mondták, hogy rendszeres min. 1 órája tart, zuhanyzás, meleg fürdõ, pezsgõzés, lazítás után sem múlik el és 10 percenként ismétlõdik akkor indulni kell.

Ausztriaban elö kismamik! Szültetek Pda-val? Ha igen milyen volt? Ugyertem maga a szüles, a fajasok, mikor adtak be, a kinyomas, stb. minden erdekel. Es hol szültetek (melyik varosban)?

A Pda az utolso remenysugaram, annyira felek a szülestöl!Irjatok sokan mar nem sok idöm van hatra(tegnap volt az elörelathato idöpontom) es szeretnek kicsit felkeszülni, hogy megis milyen lesz.Köszi mindenkinek elöre is!!!40+1km

Legjobb válasz: Igen az Epiduralra gondoltam.Köszi a valaszod,remelem nalam azert nem fog ilyen sokaig tartani mint nalad!!!!

A kérdező hozzászólása: Igen az Epiduralra gondoltam.Köszi a valaszod, remelem nalam azert nem fog ilyen sokaig tartani mint nalad!!!!
Nalam ugy volt, hogy 3 ora 2perces fajasok utan en mar nem birtam es kertem PDA-t, mert csak 2 ujjnyira voltam kitagulva.Utana elvolt zsibbadva derekamtol lefele.de annyira hogy az egvilagon semmit nem ereztem. 1 orara ra vert vettek a pici fejeböl es azt mondtak, nagy stresszben van a pici azonnal csaszar...

Milyenek a joslo fájások, mik a tünetei (görcsöl, nyom, szur, zsibbad), hol érzem? Mikor jelentkeznek, mennyi van még vissza ha ilyet érzek?

35 hetes vagyok,tegnap görcsölt a forgom és kisugárzott a combomba is,végig zsibadt és görcsölt egész du. és még este is,ez már lehet joslofájás?

Legjobb válasz: Szia. a josló fájás is olyasmi mintha megakarna jönni hasonlóan a rendes fájáshoz.Neked szerintem valami ideget nyomhatott a baba és azt érezted de persze ez is lehet mindenkinél más.Egyébként nekem már 28 hetesen voltak rendszeres jósló fájásaim a fiammal és mégis majdnem túlhordtam a végén.

Szia. a josló fájás is olyasmi mintha megakarna jönni hasonlóan a rendes fájáshoz.Neked szerintem valami ideget nyomhatott a baba és azt érezted de persze ez is lehet mindenkinél más.Egyébként nekem már 28 hetesen voltak rendszeres jósló fájásaim a fiammal és mégis majdnem túlhordtam a végén.

Milyen az oxitocin terhelés? Mi történik közben, vannak-e fájások, mit vizsgálnak közben? A szülés megindul tõle?

Sziasztok! 36+5hkm vagyok, meg kaptam a papírt, hogy orvosommal bele egyezünk-e e terhelésbe és ha igen aláírását kérnem kell hát meg is történt. Hétfõn voltam NST-n majd jövõ Hétfõn ismét megyek NST-re akkor ott mondják majd az idõ pontot stb de nagyon izgatott vagyok mikor lesz ez a vizsgálat? Meg várják a 40.-hetet? Vagy akkor 37 hetesen is lehet rá alkalom lehetõség? Babámat 3400 grammra mérték szabad kézzel is 3-3,5 kilóra és a tüneteim miatt az orvosom azt mondta vagy hamarosan szülés indul vagy akár 5kilós babát is hozhatok a világra. :)Az érdekelne még, ki hogy élte meg hány hetes terhesen? Köszönöm

Legjobb válasz: Nalam a betoltott 40 heten kellett menni ekkor mar be is fektettek. Egy orara kaptam oxit infuzioba, lettek tole fajasaim, de mikor lekotottek rola el is multak. Kozben ctg nezik a fajasokat meg a baba szivhangjat.

Nalam a betoltott 40 heten kellett menni ekkor mar be is fektettek. Egy orara kaptam oxit infuzioba, lettek tole fajasaim, de mikor lekotottek rola el is multak. Kozben ctg nezik a fajasokat meg a baba szivhangjat.
Bocsi, én csak azt szeretném megkérdezni, hogy hogy mérték szabad kézzel?
Szia. Megkérdezhetem hogy mik a tünetek hogy 5 kg-os baba lenne? Nekem semmi tünetem nem volt és mégis több mint 4, 5 kilós babám lett. Nekem 41. hét betöltésekor adtak oxit. Lettek fájások de mikor lekötöttek róla el is mult. majd másnap elkezdtem jóslózni és egyszercsak este már hirtelen 5-6 perces fájásokkal mentem a szülõszobára. Nem tudom, hogy az oxinak köszönhetõ-e.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Na hát ez a szabad kézzel való mérés, úgy történt, hogy dokibácsim le fektetett az ágyra és két kezével ki tapintotta a babát és így mondta, hogy itt már legalább 3-3, 5 kilós baba van már bent a pocakban. Az, hogy 5 kilós babám is lehet azt azért mondták mert még akár 2-3 hétig is húzhatjuk és ez idõ alatt meg nõhet ekkora súlyra :) Boldog kismamaságot anyaságot mindenkinek. Mi ma lettünk 37hkm. Azt hiszem jósló fájásaim vannak de egyenlõre semmi több :) :)
Nalam utolso het utan protokoll miatt korhazban kellett fekudnom, minden reggel magzatviz tisztasagot neztek, teljesen tiszta volt. Majd 41+3 napon oxi terheles, ami szerint a baba elfaradt odabent, nem indult volna be a szules magatol, igy inditani kell. Kozben voltak fajasaim, de miutan lekotottek, elmult. Elokeszitettek szulesre es azonnal visszanyomtal az oxit. A baba szivhangja jobb lett, ezert megengedtek hogy allva vajudjak. Ot ora mulva tettek a mellkasomra a picikemet :-) Nagyon intenziv volt oxival fajasokat generalni, en vegig kaptam szules kozben. Konnyu szulest!

Mikor elkezdödnek a fájások általában milyen gyakoriak?

20 percesek utána s?r?södnek 5 percesre?és ez mennyi id?n belül változik?persze ez mindenkinek más de azért csak van valami átlag.

Legjobb válasz: Nincs átlag...nem lehet azt mondani,hogy most kb 2-10 óráig tart míg öt percesek lesznek bebõle.Elég nagy idõintervallum.Amikor érzed,hogy mintha nem is rég lett volna pont egy ilyen fájásod,akkor érdemes felírni,hogy milyen idõközönként jönnek.Lehet akkor még csak 10 percesek lesznek,csak neked tûnik túl gyakorinak.:)Nyugalom!

Nincs átlag...nem lehet azt mondani, hogy most kb 2-10 óráig tart míg öt percesek lesznek bebõle.Elég nagy idõintervallum.Amikor érzed, hogy mintha nem is rég lett volna pont egy ilyen fájásod, akkor érdemes felírni, hogy milyen idõközönként jönnek.Lehet akkor még csak 10 percesek lesznek, csak neked tûnik túl gyakorinak.:) Nyugalom!
Nekem volt egy fájás, aztán 30 perc múlva még egy és utána 2 percenként jöttek :-) Gyorsan meglett a babó :-) Egy ismerõsöm több mint 24 órát vajúdott és össze-vissza fájásai voltak. Tényleg nem lehet általánosítani.

Milyen pontosan a joslo fajas? Mikor lehet tudni h az az es nem igazi fajasrol van szo?

Tegnap ejjel nagyon fajt lent a pocak,mint amikor mensi jon. Derekfajas nem volt. Ma is neha ereztem h fajok. A font is befolyasolhatja?

Legjobb válasz: Persze, a jóslókat a front is befolyásolhatja. Úgy tudod a valódi fájást felismerni, hogy az nem múlik el rövid idõn belül, hanem rendszeres idõközönként jön és egyre erõsödik. Amikor érzed a fájásokat, feküdj le kis idõre vagy állj a zuhany alá és folyass magadra kellemesen meleg vizet, ha csak jóslók, akkor elmúlnak.

Persze, a jóslókat a front is befolyásolhatja. Úgy tudod a valódi fájást felismerni, hogy az nem múlik el rövid idõn belül, hanem rendszeres idõközönként jön és egyre erõsödik. Amikor érzed a fájásokat, feküdj le kis idõre vagy állj a zuhany alá és folyass magadra kellemesen meleg vizet, ha csak jóslók, akkor elmúlnak.

Hogy mérjem pontosan a fájásokat? Milyen gyorsan sűrűsödnek, mi a jó? (1órán át 20 perces, aztán megint 1órán át 15)

Mondjuk 12.40kor volt az els? utána 13.00kor akkor az 20 perces. Ha 1-2 percig is eltart akkor mikor elmúlik onnan kell nézni a köv. 20 percet: 12.42kor volt vége a következ?nek 13.02kor kell jönnie? Remélem érthet? voltam:)

Legjobb válasz: Érthetõ! :) Igen úgy kell mérni a köztes idpõt, hogy milyen idõnként jönnek a fákjások, hogy egyik fájás végétõl, a következõ kezdetéig. 37h kismami

Érthetõ! :) Igen úgy kell mérni a köztes idpõt, hogy milyen idõnként jönnek a fákjások, hogy egyik fájás végétõl, a következõ kezdetéig. 37h kismami
A kérdező hozzászólása: A keményedés is egynek számít?
Én úgy tudom, hogy fájás kezdetétõl a következõ fájás kezdetéig kell mérni.

Milyen a jósló fájás, és kinek mikor jelentkezett először?

Legjobb válasz: Mensiszerû fájdalom, kinek gyengébb, kinek erõsebb. Általában 30 hét fölött jelentkezik elõször, nekem nem volt sok, kb. 32-33. héten jelentkezett, de csak 2-3 ilyen jellegû fájásom volt a terhesség alatt.

Mensiszerû fájdalom, kinek gyengébb, kinek erõsebb. Általában 30 hét fölött jelentkezik elõször, nekem nem volt sok, kb. 32-33. héten jelentkezett, de csak 2-3 ilyen jellegû fájásom volt a terhesség alatt.
Szülés elõtt 1 héttel (aznapra voltam kiírva) szabályos 2, 5 órás 10 perces fájások. Aztán 6 nap túlhordás és nem szabályos fájásokkal magzatvíz elfolyással jött a lányunk.

Milyenek a szülés előtti fájások? Első baba és nem tudom mit is kéne érezni?

39+3 napos vagyok,éjszaka elkezdett görcsölni a hasam meg fájni a hátam,de nem volt vészes. Alul viszont olyan mintha izomlázam lenne és feszül,szúr nagyon. Most viszont már nem görcsölök,fájni fáj a pocakom meg alul is,de nem görcsösen. Viszont ami eddig nem volt hogy felül is fáj a hasam, szurkál.

Legjobb válasz: jósló fájások, és valószínû nagyon próbál mocorogni a baba. Hát, lehet hogy már nem sok van hátra:)) Székelési inger, erõs görcsök, hasfájás, hányinger-hányás általában ezek a szülés jelei.

jósló fájások, és valószínû nagyon próbál mocorogni a baba. Hát, lehet hogy már nem sok van hátra:) ) Székelési inger, erõs görcsök, hasfájás, hányinger-hányás általában ezek a szülés jelei.
nem hasfájás hanem hát és derékfájás
Nyugodj meg, 100% hogy meg fogod érezni, nem hasonlít másra. :)
elõzõ, köszi a választ, ebbõl én is okultam :)
Nincs mit:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát most nyugi van úgyhogy ebbõl még mindig nem lesz baba.. :S :)
Hát nekem rövidek voltak a fájásaim volt is belõle gondom rendesen. Itthon megrepedt felül a burok folyt kis magzatvíz bementem a korházba jóslókkal. hajnal kettõkor kidobtak a szülõszobáról leálltak a fájások a baba feje elzárta az utat nem tudott több víz elfolyni volt még egy hét így nem inditották be a szülést. Egy hétig minden délután és este görcsöltem és folyamatosan napról napra tágultam. Hasonló mint a jósló fájás, fájt a derekam, a hasam kõ kemény volt. Aznap mikor beindult már egész nap rossz volt a hangulatom felpüffedt az arcom, nem volt étvágyam csak estére egy tábla rizses csoki csúszott le. Hajnal 1kor pisilni kellett ugyanúgy mint itthon felkeltem beleszúrt a hasamba és folyt a víz de sokkal több mint itthon. Aztán ctg és szülõszoba. Közben fájt az egész derekam és az egész pocakom. Sztem ez még csak jósló az is változhat nekem sem mindig egyformán fájt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!