Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a az Állami Egészségügyi (2 db)

Milyenek a körülmények az Állami Egészségügyi Központ (régi MÁV) szülészetén?

Még mindíg 3 ágyasok max. a szobák? Aki esetleg mostanában szült ott, légyszi írjon egy pár sort a tapasztalatairól. El?re is köszi.

Legjobb válasz: Nagyon aranyos vagy, hogy részletesen leírtad az ott átélt napjaidat. Meg is nyugtattál, az igazság az, hogy 2 éve szültem ott a kisfiamat és ugyanilyen érzéseim voltak a kórházzal kapcsolatban, csak most nem tudtam, hogy esetleg lett-e változás, amióta összevonták a kórházakat, de örömmel olvasom, hogy csak még jobb lett a felújítás miatt. Mégegyszer nagyon köszönöm a beszámolót, boldog babázást kívánok, ez az élet értelme! 2 éves édes kisfiú anyukája, 39. hétben lévõ kismama

A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy, hogy részletesen leírtad az ott átélt napjaidat. Meg is nyugtattál, az igazság az, hogy 2 éve szültem ott a kisfiamat és ugyanilyen érzéseim voltak a kórházzal kapcsolatban, csak most nem tudtam, hogy esetleg lett-e változás, amióta összevonták a kórházakat, de örömmel olvasom, hogy csak még jobb lett a felújítás miatt. Mégegyszer nagyon köszönöm a beszámolót, boldog babázást kívánok, ez az élet értelme! 2 éves édes kisfiú anyukája, 39. hétben lévõ kismama

A FIDESZ milyen alapon jobboldali párt, ha az állam szerepét, az adókat növeli; az egészségügyi és nyugdíjrendszert is állami szinten valósítja meg, és mindenben radikális kényszerhelyzetet hoz/hozna létre?

Legjobb válasz: Olyan alapon jobboldali, hogy a jövedelmeket és az állam számára rendelkezésre álló erõforrásokat a szegényektõl a gazdagokhoz csoportosítja át. Lásd elsõsorban az egykulcsos adót vagy a társasági adó 10 %-ra csökkentését! Ez a jobboldaliság lényege, hogy a gazdag, a menõ, a potens rétegeket nyomom még inkább azon az ideológiai alapon, hogy ez az egész társadalmat húzza fel, ami Magyarországon nyilvánvalóan nem igaz. Ezzel szemben a baloldal lényege, hogy a szegényeket támogatja, rászorultság alapon részesít az állami erõforrásokból. Az etatizmus, azaz az államközpontúság, amit te feszegetsz, nem oldalhoz köthetõ kategória. Jobb és baloldali rezsimek egyaránt lehetnek ilyenek. Csak azért, mert nálunk a szocializmus egy etatista rendszer volt, a jobboldal még bõven lehet etatista ma is, és történelmi példák is vannak rá.

Olyan alapon jobboldali, hogy a jövedelmeket és az állam számára rendelkezésre álló erõforrásokat a szegényektõl a gazdagokhoz csoportosítja át. Lásd elsõsorban az egykulcsos adót vagy a társasági adó 10 %-ra csökkentését! Ez a jobboldaliság lényege, hogy a gazdag, a menõ, a potens rétegeket nyomom még inkább azon az ideológiai alapon, hogy ez az egész társadalmat húzza fel, ami Magyarországon nyilvánvalóan nem igaz. Ezzel szemben a baloldal lényege, hogy a szegényeket támogatja, rászorultság alapon részesít az állami erõforrásokból. Az etatizmus, azaz az államközpontúság, amit te feszegetsz, nem oldalhoz köthetõ kategória. Jobb és baloldali rezsimek egyaránt lehetnek ilyenek. Csak azért, mert nálunk a szocializmus egy etatista rendszer volt, a jobboldal még bõven lehet etatista ma is, és történelmi példák is vannak rá.
"Mert én épp az ellenkezõjét olvastam, és vettem ki a fenti grafikonból." na ja. ha az ujraosztást a GDP-bõl csinálnák, akkor még igaz is lenne. csakhogy a GDP és a költségvetés nincs egymással egyenes arányban, azaz az újraelosztás mértéke a GDP függvényében nem mutatja, hogy ténylegesen mennyit osztottak újra. azt meg fõleg nem, hogy mire és mibõl.
"az állam szerepét, az adókat növeli" Forrás? Mert én épp az ellenkezõjét olvastam, és vettem ki a fenti grafikonból. "A jobboldalt általában a fennálló politikai, társadalmi, erkölcsi rendhez való ragaszkodás és csak a lassú, szerves változások támogatása jellemzi. A hagyomány és a tekintély tiszteletébõl indul ki, szemléletét a történeti vagy vallási alapon nyugvó társadalomfelfogás jellemzi. Sokszor hivatkozik érzelmekre, nem racionális vélekedésekre, gyakran nacionalista. A kultú­rában a hagyományokat követi, a gazdaság területén az állam minimális szerepvállalását hirdeti. A szabadpiacra, a szabad versenyre és az egyén öngondoskodására épít; elfogadja a nagyobb társadalmi különbségeket.[5] A politikában a jobboldal jelenti azt a szegmensét a politikai spektrumnak, amelyet gyakran társítanak a konzervativizmus számos irányának valamelyikéhez, a vallásos jobboldalhoz, az ellenforradalmisághoz, a klasszikus liberalizmushoz, vagy egész egyszerûen a baloldali politika ellentétének tekintik." Ez egy kis liberális gazdasági politikával igaz is a Fideszre, szóval ezen az alapon jobboldali. De inkább úgy mondanám, hogy republikánus: "A republikánus jelöltek nagy része ellenzi az abortuszt, az azonos nemûek házasságát és a kisebbségi kvótákat. Támogatják a szabad iskolaválasztást. Gazdasági téren a szabadabb versenyt, a kisebb szabályozást és az adók csökkentését támogatják. Ellenzik a kockázatvállaláson alapuló egészségbiztosítási rendszert, helyette az egyéni biztosítási számlát támogatják, kiegészítve rászorulók megsegítésével. Támogatják a fegyvertartást és az illegális bevándorlókkal szembeni keményebb fellépést."
"A válasz megírásának idõpontja: ma 18:57" Ott a pont!
Retorikai és szimbolikus politizálás alapon fõleg! A gazdaság az inkább ilyen neokádárista!
ma 21:15 Szerintem ezt gondold át mégegyszer, kiscsillag :) )))
"az állam szerepét, az adókat növeli" Ne hazudj. Az elsõ Orbán-kormány idején csökkent az újraelosztási ráta, és most is csökkenni fog. Ezzel szemben a baloldali Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok az újraelosztási arányt növelték. Ld. a grafikont: http://www.penzugykutato.hu/hu/node/560


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!