Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a az Állami (31 db)

Milyenek a körülmények az állami nevelőintézetekben?

Sziasztok! El?ször is bocs, ha rossz a kategória. Arról szeretnék érdekl?dni, hogy mi várhat egy olyan gyerekre, aki állami gondozásba kerül?

Legjobb válasz: Én egy szakmai gyakorlaton pár éve konkrétan találkoztam olyan 5 éves állami gondozott kisfiúval, akit az intézetben valószínûleg megerõszakoltak.

Én egy szakmai gyakorlaton pár éve konkrétan találkoztam olyan 5 éves állami gondozott kisfiúval, akit az intézetben valószínûleg megerõszakoltak.
Szia! Én állami gondozásban élek de ezt ma már gyermekotthonnak hívjuk. Nos nem egyszerû. Gyermekotthontól függ de a fõvárosi intézmények színvonala általában jó de a gyerek összetétel vegyes. A beilleszkedés nem mindenkinek egyszerû. Szerencsére nekem mondhatni könnyen ment. Én jól érzem magam, 14 évesen kerültem be, önszántamból. Most 18 éves vagyok. Amikor bekerültem több intézményt is megnéztem, sok embert megkérdeztem. Szerencsére jó helyet választottam. Tapasztalataim szerint a vidéki intézmények színvonala ennyire nem jó de szakmailag ettõl még lehetnek jók. Ha a beilleszkedés sikerül és a gyermek minden kötelezettségét teljesíti tehát jár iskolába, betartja a házirendet (egyáltalán nem szigorú) akkor minden rendben lesz.
Ha még van valami kérdés szívesen válaszolok :)

Milyen tapasztalatok vannak a magán és az "állami"fogászati rendelőkről?

Volt már valaki M Dent fogászaton, A II. kerületben? Ez fizet?s rendelés. Úgy vagyok vele, hogy a fogaim kezeléséért inkább fizetek, mintsemhogy az állami rendelésen valmi gikszer legyen abból, hogy az orvos túlterhelt, vagy elege van, vagy stb.

Legjobb válasz: Állami fogászaton - az általános iskolain kívül, amikor vittem a papírt a szüleimtõl, hogy hozzá ne merjen nyúlni a fogaimhoz - nem voltam. Egy fogorvos attól szakmailag nem lesz jobb, hogy van pénze rendelõ nyitására/egy rendelõbe beszállásra. De valószínübb, hogy igyekszik jól ellátni a beteget, hiszen évekig meg akarja tartani. Nekem nagyon jó fogorvosom van kiskorom óta, benne megbízom, mindent megbeszélünk és közösen döntünk.

Állami fogászaton - az általános iskolain kívül, amikor vittem a papírt a szüleimtõl, hogy hozzá ne merjen nyúlni a fogaimhoz - nem voltam. Egy fogorvos attól szakmailag nem lesz jobb, hogy van pénze rendelõ nyitására/egy rendelõbe beszállásra. De valószínübb, hogy igyekszik jól ellátni a beteget, hiszen évekig meg akarja tartani. Nekem nagyon jó fogorvosom van kiskorom óta, benne megbízom, mindent megbeszélünk és közösen döntünk.
Szia! Volt egy fogorvosom és állami fogászaton is dolgozott, de volt egy magánrendelõje is, amire teljesen véletlenül jöttünk rá. Meg kell, hogy mondjam, sokkal kevésbé fájdalmasan nyúlt a fogaimhoz, kedves volt és sokkal nyugodtam....de nem is csoda: amennyi pénzt ott lehet hagyni! -Tündérlány(17)-
Nem voltam még "államin". De anyukámnak az egyik nagyon jól megcsinálta a másik hihetetlenül elrontotta a fogát. Sztk-ban is vannak jó fogorvosok csak nagy lutri, hogy éppen kit fogsz ki. Mivel nekem nincsen szerencsém ezért inkább én is fizetek a magándokinál:)
Szerintem a fogorvos lutri és nem azon múlik, hogy állami vagy magán fogorvos. Rengeteg embert ismerek, akik százezrekért pótoltattak fogat magán helyeken és nem sikerült nekik. Nekem egy nagyon jó orvosom van és annak ellenére, hogy nagyon olcsó, sokkal jobb munkát végez, mint a drága orvosok, akiknél elõtte voltam. Teljesen megbízható, csak a legjobbakat tudom elmondani az alapos munkájáról. Nem ez számít, hanem maga az ember. Mindenki más. Meg azt vettem észre, hogy azon is múlik, hogy mennyit kérnek el, hogy milyen környéken van a rendelõ...ha Budán a II. kerületben, akkor evidens, hogy többet fognak elkérni, mint egy kis faluban, de az nem azt jelenti, hogy biztosan jobb is az orvos.

Ha az állami biztosító ül a táppénzemen milyen szervezethez fordulhatok segítségért?

mert ugye vannak olyanok mint, munkavédelmi felügyelõség, fogyasztóvédelmi, meg stb

Legjobb válasz: állami biztosító?????? Oep. És közel sem biztos, hogy õ ül a pénzeden, sõt, nem õk szoktak rajta ülni (én kifizetõhelyen vagyok ügyintézõ, nagyjából tudom, mennyire gyors az oep), hanem a munkáltató nem küldi be neki a táppénzes papírod és a kötelezõen kitöltendõ nyomtatványt. Viszont ha nincs aláírt igazolásod arról, mikor adtad át a tp papírt a munkáltatónak, akkor ahhoz sincs jogod, hogy õt számon kérd. HA õ kifut a hat hónapból, ameddig visszamenõleg tp igényelhetõ, akkor egy forintot sem kapsz. Szóval érdeklõdj a munkahelyeden.

állami biztosító?????? Oep. És közel sem biztos, hogy õ ül a pénzeden, sõt, nem õk szoktak rajta ülni (én kifizetõhelyen vagyok ügyintézõ, nagyjából tudom, mennyire gyors az oep), hanem a munkáltató nem küldi be neki a táppénzes papírod és a kötelezõen kitöltendõ nyomtatványt. Viszont ha nincs aláírt igazolásod arról, mikor adtad át a tp papírt a munkáltatónak, akkor ahhoz sincs jogod, hogy õt számon kérd. HA õ kifut a hat hónapból, ameddig visszamenõleg tp igényelhetõ, akkor egy forintot sem kapsz. Szóval érdeklõdj a munkahelyeden.
te nagyon hülye vagy.
Ha itthon igényled, akkor ez vonatkozik rád. Ha kint, akkor meg legközelebb kérdezz normálsian.
A kérdező hozzászólása: Németországról van szó!!! nem érintenek a magyar törvények!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy itthon munkaviszony megszûntével megszûnik minden. a lényeg hogy a kinti oep-hez kell fordulnom.
tessék, ez hivatalos, OEP tájékoztató. 2011. július 1 – jét követõen kezdõdõ keresõképtelenség esetében azonban már nincs lehetõség se passzív táppénz, se méltányosságból adható passzív táppénz megállapításra. Ha tehát a biztosítási jogviszony megszûnését követõen válik a volt biztosított keresõképtelenné táppénzre nem jogosult. Nem jogosult az a biztosított sem táppénzre, akinek a keresõképtelenség ideje alatt szûnik meg a biztosítási jogviszonya (pl. határozott idejû munkaviszony esetén.) A biztosítási jogviszony megszûnését követõ naptól, már a táppénzre való jogosultság sem áll fenn. (aktívról passzívra váltó táppénz már nincs, kivétel az elõzõ pontban megfogalmazottak esetében)
A kérdező hozzászólása: de igen, Németországról van szó! itt jogosult mindenki táppénzre munkaviszony megszûnte után is, ha még a munkaviszony alatt lett kiírva!
nem vagy jogosult, abban a pillanatban, ahogy a munkaviszonyod megszûnt, nem vagy jogosult táppénzre, mert passzív tp nincs. Ha ezzel kezded, nem koptatom a billentyûzetet. Méltányossági kérelmet adhatsz be, de még nem találkoztam ilyen esetben olyannal, amit elfogadtak volna. ÍEgyébként ebben az esetben is kell igazolás a foglalkoztatótól. És ha ne én magyarázkodjam, ezzel foglalkozom, naponta több igéányt továbbítok az oep-hez, tudom, mi a munkáltató dolga, és nincs olyan tp, amivel nincs dolga.
A kérdező hozzászólása: az orvos mondta hogy ez a munkáltatóhoz kell, ez a másik meg a biztosítóhoz! és így is csinálja mindenki Németo-ban. és a biztosítóm amúgy is kapcsolatban álla munkahelyemmel, mert eleve a munkahelyem jelentett be feléjük és a munkahelyemmel vetették fel a kapcsolatot is amikor kiléptettek. mondhatni forró vonalon vannak egymással.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hiába adod le biztosítónak (meglep, hogy elfogadták, nem kéne), mert nem tudnak vele mit kezdeni... fogalmuk sincs, mennyi a béred, stb. Ezt a munkáltató igazolja. MAga a tp papír nulla. de egyébként, tessék: Az orvos által igazolt keresõképtelenséget,  illetve az ennek idejére vonatkozó táppénz iránti kérelmet  a  munkáltatónál  kell  bejelenteni,   egyéni  vállalkozónak  pedig  a  székhelye  szerint  illetékes  egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervnél.   szóval ott kellett volna leadnod. Most várhatod, hogy az oep levelet írjon a munkáltatódnak, az majd továbbítja a könyvelõnek, aki valamikor kitölti, visszaküldi aláírásra a munkáltatónak, az meg majd az oep-nek. HA az orvos mondta, hogy az oep-hez vidd, töröld képen, jó nagy marhaságot mondott.
A kérdező hozzászólása: tehát okt 28-nov 15-ig voltam táppénzen. a szerzõdésem okt 31-el megszûnt (határozott id. volt) az okt 28-31-ig vonatkozó táppénzt a munkáltató már kifizette nekem. és a nov 1-15-ig idõszakra terjedõt nem kaptam meg a biztosítótól, amire jogosult vagyok, mert még munkaviszony alatt írtak ki táppénzre, amire való jogosultság így munkaviszony megszüntével is fennáll. Ráadásul 100%ban a jövedelemmel egyezõ összeg, nem úgy mint itthon, hogy az asszem 50%-a csak. (Németo) Szóval kb fél havi keresetemmel jönnek, azaz 500 Eur-val.
A kérdező hozzászólása: viszont az én esetemben a táppénzes papír munkáltatóra esõ részét leadtam a munkáltatónak, a biztosítóra esõt meg a biztosítónak személyesen. ahogy az orvos elmondta, hogy melyiket kinek kell leadni. szóval nekem csak a szervezet a lényeg, az meg az oep. ezt köszönöm. a munkáltatónak teendõje nincs az én esetemben sem felém, sem a biztosító felé.
pontosan mettõl meddig volt igazolva a keresõképtelenséged??? MEttõl meddig voltál táppénzen?
Huhh, rakjuk rendbe a fogalmakat. Amit a munkáltatód fizetett, az nem táppénz, hanem betegszabadság, ami a keresõképtelenség elején jár, évi 15 munkanap. Ezt követi a táppénz. Ehhez az kell, hogy leadd a munkáltatónak a tp papírt, õ kiállítson egy igazolást és együtt elküldje az oep-hez. Én évek óta állok kapcsolatban az oep-pel, ha késés volt, az soha nem rajtuk múlt, mindig a munkáltató küldte késõn a papírokat. Általában leadod a fõnöknek, õ ül rajta, továbbadja a munkaügynek vagy a könyvelõnek, õ is ül rajta...
A kérdező hozzászólása: a munkahely már kifizette a táppénzt, csak annak van még fennmaradó része, ami nem a munkáltatót terheli, hanem a biztosítót. Megkérdeztem tõlük mégis miért nem küldték még, erre csak annyi választ kaptam, hogy levelem továbbítva az illetékes kollegáknak és megtisztelõ nekik, hogy ügyfelük vagyok, meg mit tehetnek még értem, meg hasonló maszlag csak hát most várok várok a válaszra..de meddig már? 2013 nov-ében voltam beteg.
A kérdező hozzászólása: nekem csak a szervezet neve kellett, hogy kik szabályozzák a biztosítókat. nem vagyok se hülye, és értelmesen is kérdeztem. csak itt elkezdtek kérdezgetni én meg válaszolgatok. de minek.


Milyen az államokban egy középiskola? Milyenek a diákok, mi mindent tanulnak, milyen foglalkozások vannak?

A filmekben látott élethelyzetek nem t?nnek túl valóságosnak...

Legjobb válasz: Igazából az amerikai oktatás szintvonala mélyen a magyar alatt van. Túl jónak van szerintem beállítva, de az egész csak színjáték. Ismerõsöm tanult kint, azt mondta, hogy nagyon keveset tanulnak és nagyon alap dolgokat, és maga a tanítási módszer is más. Történelembõl például eljátsszák a függetlenségi háborút és ennyi. Aztán, hogy tényleg ilyen-e, azt nem tudom, de eddig csak rosszat hallottam róla. Egyedül a sportoktatás ami jó.

Igazából az amerikai oktatás szintvonala mélyen a magyar alatt van. Túl jónak van szerintem beállítva, de az egész csak színjáték. Ismerõsöm tanult kint, azt mondta, hogy nagyon keveset tanulnak és nagyon alap dolgokat, és maga a tanítási módszer is más. Történelembõl például eljátsszák a függetlenségi háborút és ennyi. Aztán, hogy tényleg ilyen-e, azt nem tudom, de eddig csak rosszat hallottam róla. Egyedül a sportoktatás ami jó.
Én a biológia tanárnõmtõl hallottam ezt-azt, mert õ volt kinn tanítani. Az elsõvel egyet kell értenem. A tanárnõm szerint az oktatás színvonala a béka segge alatt volt.
pedig kb az a helyzet ami a filmekben. Talán sikerül 17 éves korukra kb az európai 8 általános anyagát elsajátítani.
az egyetemeken viszont behoznak, sõt bõven lehagynak minket... szóval lehet mégiscsak õk tudnak vmit. én annyit tudok, hogy ott sokkal interaktívabb az oktatás, és sokkal nagyobb hangsúly van a gyerekek szerepeltetésén, hogy bátran kiálljanak mások elé, és elõadjanak akármit. Magyarországon ez sok gyerek rémálma, pedig szinte elengedhetetlen a magabiztos megjelenéshez és szerepléshez.
A kérdező hozzászólása: a szerepeltetést itt is be kellene hozni, én például majd' összeesek, ha szóban kell megmutatnom, hogy mit tudok egy anyagról, dolgozatírás helyett...
hat nem tudom honnan veszitek hogy alacsony szintu az oktatatas a us-ben. az allami iskolak teny, hogy nagyon rosszak es csak a hulyek vagy a nagyon szegenyek jarnak olyanokba, de a fizetos iskolak jok, ha valaki tanulni akar akkor az mind oda megy. szerintem sokkal ertelmesebb az ottani oktatas mint a magyarorszagi, sokkal jobban az eletre nevelnek, nem veletlen hogy hol tart magyarorszag es hol a us
azért az usát nem turták fel a tatárok a törökök a németek és az oroszok. magyarország rég elötte lenne ha nem kellett volna vagy 5 ször újraépíteni az egészet
azert azt nem hiszem, mert meg csak par szaz eve alapitottak meg az allamot.

Milyen összegű támogatást ad az önkormányzat annak a családnak aki családi napköziben helyezi el gyermekét? És az állami bölcsi akkor most fizetős lesz vagy nem?

Nincs bölcsi itt egyébként, csak 10km-re, és ad az önkormányzat tám-t, csak nem tudom, mennyit. Halásztelekr?l érdekl?döm els?sorban.

Legjobb válasz: Mivel ezt Önkormányzat válogatja csak ott tudják megmondani. XIV kerben pl. semmit. XI kerben. 30.000 Ft, mindenhol más.

Mivel ezt Önkormányzat válogatja csak ott tudják megmondani. XIV kerben pl. semmit. XI kerben. 30.000 Ft, mindenhol más.

Mennyibe kerül az állami horgászjegy? És milyen kérdések várhatóak a vizsgán?

Tudom hogy már volt ez a kérdés de azóta változhattak az árak és a vizsgán a kérdések aki tud kérem válaszoljon. Köszönöm!

Legjobb válasz: http://hobbipeca.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1163631

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Milyen esélyekkel indul több, mint 20 év mérlegképes könyvelői tapasztalattal édesanyám, ha sajnos most 63 éves fejjel érintik a kötelező elbocsátások az állami szférában?

Bár 63 éves, úgy gondolom, rengeteg tapasztalata van, mindenképpen szeretne dolgozni továbbra is, és a volt munkáltatói nagyon elégedettek voltak vele. Mégis aggaszt, hogy annyi fiatal van, aki nem talál állást. Nagyon jó szakember, viszont kérdés, hogy mennyire keresett szakma a mérlegképes könyvel?, és mennyire nagy hátránya van abból, hogy 63 éves.

Legjobb válasz: Kb tökmindegy ! Az a mérlegképes tanfolyam amit okj-n végez, nem piacképes. Rengeteg ember van állásnélkül vele. Amúgy van beugró követelmény és igen hosszú idõ elvégezni. De, ha kitartó és keményen tanul, szerezhet még egy papírt.

Kb tökmindegy ! Az a mérlegképes tanfolyam amit okj-n végez, nem piacképes. Rengeteg ember van állásnélkül vele. Amúgy van beugró követelmény és igen hosszú idõ elvégezni. De, ha kitartó és keményen tanul, szerezhet még egy papírt.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, hogy az okj-s papír még nem sokat jelent, mert nem ad gyakorlati tudást, de több, mint 20 év tapasztalattal, õ tényleg megtanult jól könyvelni. Én ezt látom elõnynek, viszont valóban még fog további képzésen is résztvenni.
Hol szeretne dolgozni könyvelõként? Mert lehet, hogy jó szakember volt az állami szférában, de vállalkozókat könyvelni nem ugyanaz, eltérõ a számvitelük, sokrétû tudást igényelnek. Nemhiába van államháztartási szakirány a mérlegképesen is. Én úgy gondolom, hogy ennyi állami szférában eltöltött idõ után nem sok esélye van könyvelõként tevékenykedni.
Ha vannak megfelelõ kapcsolatai, akkor elõfordulhat, hogy valahol napi 4 órában esetleg talál munkát a végzettségének megfelelõen. Egyébként pedig elõnyben részesítik a szakképzett, fiatal munkaerõket, az igénybe-vehetõ Start-kártyák, munkaügyi központi támogatások és hasonló kedvezmények miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Igazából bárhol szívesen dolgozna, ahol talál munkát, nézegettünk álláshirdetéseket, több helyen is kerestek mérlegképes könyvelõt, de arra is gondoltunk, hogy beszegõdne egy könyvelõ irodához, ha van rá lehetõség. Eddig fõként nagyobb kórházakban könyvelt: Heim Pál, Szent Margit Kórház, Szent László Kórház... Könyvelt még a Kertészeti Egyetemen és régebben egy ruházati cégnél, ha jól emlékszem.
Aki 20 évvel ezelõtt végezte a mérlegképest, közvetlen a rendszerváltás utáni években, az még szakmai tudását tekintve piacképes lehet, akkor még nem voltak ezek az OKJ-s tanfolyamok, rendes iskola-rendszerû képzés keretében lehetett a mérlegképest elvégezni. Én a 70-es évek közepén végeztem el munka mellett, 20 évig vezettem a saját könyvelõ-irodámat. 2 évvel ezelõtt nyugdíjaztam magam azzal, hogy "sorstársaknál" majd csak kapok egy napi 4 órás munkát, hiszen elõtte napi telefon-és személyes kapcsolat, szakmai infók oda-vissza stb. stb. No akkor mondták azt nekem, hogy bocsi, igaz hogy szakmailag jó vagy, igaz, hogy rengeteget tanultam tõled, de ha téged veszlek fel, sehol semmi tb-támogatás, stb. nem jár utánad. Inkább a fiatalt veszem fel. Szóval azért írtam délután, hogy nem árt egy kis személyes kapcsolat, ha van, és beveti. Az én személyes kapcsolataim nekem nem voltak elegendõek ehhez.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Nagyon szépen köszönöm a bõvített válasz és a jó tanácsokat! Én is gondoltam a jó kapcsolatokra, igazából eddig nagyon elégedettek voltak vele, eddigi munkaadói remélem, hogy jó szívvel ajánlják majd ismerõsöknek, én is igyekszem minél több embernek elmondani a helyzetet, soha nem lehet tudni, hogy ki tud segíteni :) Minden esetre érdemes minél elõbb el kezdeni keresgélni, mert ha jól tudom, hivatalosan csak június végéig foglalkoztathatják, sajnos.

Az Egyesült Államokban milyen a tömegközlekedés?

Legjobb válasz: Az Amerikába költözött barátnõm röviden így foglalta össze: a tömeg autóval közlekedik.

Az Amerikába költözött barátnõm röviden így foglalta össze: a tömeg autóval közlekedik.
A forgalmasabb helyeken van, de egyébként jellemzõen tényleg nincs tömegközlekedés. Ezért van, hogy az amerikai filmekben azt látod, hogy a gimisek kocsival járnak suliba. Ott ez általános, mindenkinek van saját autója 16 éves korától fogva.
én éltem kint, new yorkban, los angelesben és miamiban is eljutottam mindenhova tömegközlekedéssel. mondjuk nem tul jó, mert midnenkinek van kocsija, de mondom bejátunk mindent vele. a másik meg h ott inkább csak a szinesbõrüek meg a szegények használják igy kicsit nyomasztó.
Elõzõ vagyok, sok gimiben érettségizni sem lehet jogsi nélkül.
Attól függ, hova mész. Ezt még írd le nekünk. Amúgy gyakorlatilag nincs (azaz van persze, de tényleg vannak ám olyan helyek is ahová el sem jutsz kocsi nélkül, nem viccelek), ott az a normális, hogy mindekinek van autója. A taxizó ismerõsnek autót kellett volna bérelnie, az tök olcsó, fõleg több utassal. De pl. New Yorkban remek a tömegközl. hálózat, az egy európaias város.
zsúfolt. Nekem ismerõsöm mondta, aki kint volt 2 hónapig, hogy kb csak taxizni lehet, de az meg olyan rohadt drága, hogy a fél fizetésük ráment.
Nagyobb városokban(New York, Miami, Chicago, LA) lehet tömegközlekedni, mert viszonylag jó. De huzamosabb tartozkodás során, tehát ha mondjuk itt élsz akkor célszerû az autó. Mindenki avval jár! A fenntartása olcsóbb, mint Nyugat-Európában. A benzin is jóval olcsóbb. Én pont tegnap tankoltam, ott 3.85 USD/gallon volt az ár. (1 gallon=3, 74 liter), így 1 liter benzin kb. 200-210 Huf.
èn 10 éve éltem NY city mellett. De maga a városban nem sok ember használt autót. Pl a család akinél laktam ök kb 40 KM-re a várostól laktak, nem is oda jártak dolgozni, náluk volt autó mindekinek, de pl a taxi is fillérek voltak. az au-pair fizumból simán taxiztam a vonatig. bent a városban lakott az anyuka családja, egyik része brooklyn másik része manhattan és senkinek sem volt kocsija. ha pl elutaztak a városon kívül hétvégére akkor kocsit béreltek, vagy nagyi taxizott akár 2 órákat is. mindenki orvos volt és gyönyörü lakásban éltek, de azt mondták kocsira nincs szükségük mert a parkoló fentartása annyi aminek feléböl tudnak taxizni minden nap és az még a házhoz is viszi öket. volt egy nanny ott a gyerekeknek és ö hurcolta a gyerekeket metron meg taxival. en is sokat metroztam meg buszoztam és jó volt. a távolsági közlekedés is.
Erre egy 4 betûs válasz! S Z A R
New Yorkon kívül egy nagy fos a tömegközlekedés.
"New Yorkon kívül egy nagy fos a tömegközlekedés." Azért nézd meg mondjuk San Francisco tömegközlekedési térképét. Majdnem minden utcában jár valami busz. http://www.sfmta.com/maps/muni-system-map De ez csak egy példa. Az a lényeg, hogy jó nagy hülyeséget írtál.
Mégis miért írtam volna hülyeséget?Azért mert New Yorkon kívül van még egy város aminek a tömegközlekedése normális. És a többi városban szerinted milyen a tömegközlekedés? Los Angeles? San Diego? Tampa? Denver? Las Vegas? Chicago? Atlanta? Boston? Jacksonville? Portland? Detroit? Phoenix? Indianapolis? Houston? Seattle? Milwaukee? Attól még hogy pár nagyobb városban van tömegközlekedés attól még ha az egész ország ÁTLAGÁT nézzük akkor a tömegközlekedés valóban egy nagy fos.
Akkor ezek szerint mégis az összes nagyvárosban jó a tömegközlekedés, nemcsak New Yorkban. Jól van, ahogy akarod, nem hülyeséget írtál, csak egyszerûen nem volt igaz.

A magánnyugdíjp. -ok akkor kapnak vissza pénzt ha átlépnek az államiba? És milyen pénzt a hozamot?

Jól értelmeztem a tegnapi híradóban elhangzottakat hogy a hozamot kifizetik?És azt lehet tudni hogy mikor?

Legjobb válasz: Nem jól figyeltél, a REÁLhozamot fizetik ki neked. Majd valamikor év közepén.

Nem jól figyeltél, a REÁLhozamot fizetik ki neked. Majd valamikor év közepén.
A kérdező hozzászólása: És mi a különbség a hozam és reálhozam között? Bocsi de hülye vagyok hozzá.Ezen az egészen úgy tudok elmenni ha leteszem a földre és végig megyek rajta.
A kérdező hozzászólása: A reálhozamot is feltüntetik a papíron?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy leírtad, így már értem. Még egy kérdés. Ez hogyan számoltad ki hogy a reálhozamod mennyi lesz?Vagy föltüntették neked ezt papírra?
Az én pénztáramnál online meg tudom nézni a honlapjukon keresztül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!