Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a a Szent (255 db)

Milyen suli a Szent Györgyi Albert általános iskola és gimnázium? (Bp. )

Milyen a suli? Jó a közösség? Kedvesek a diákok? Milyen az oktatás?? A válaszokat elõre is köszönöm!:)

Milyen a pesti Szent László Gimnázium? Azok írjanak akik oda járnak/jártak!

Milyen a: közösség/ tanárok/ mennyire tanítanak jól stb. Én tömegkommunikációra szeretnék menni.. Az a szak milyen?

Milyen könyvsorozat a Szent Johanna gimi?

Sokfelé hallom, hogy most ez az új ifjúsági sláger. Szeretném tudni, hogy kik a célközönség, milyen korosztálynak szól, miről szól a történet, és mitől olyan nagy szám. Ez is csak felkapott marhaság, mint az Alkonyat, vagy értelmes, és jó korrajz, van-e tanulsága, hordoz-e értékeket?

Legjobb válasz: Van egy oldal, ahol bele lehet olvasni. Amit ott találtam, mert beleolvastam 12-13 évesekre tippelnék. Se idõsebbekre, se fiatalabbakra.

Van egy oldal, ahol bele lehet olvasni. Amit ott találtam, mert beleolvastam 12-13 évesekre tippelnék. Se idõsebbekre, se fiatalabbakra.
Ha a szerelmi rész nem is annyira érdekel akkor is megéri elolvasni mert nagyon jó poénok vannak benne volt amin 2 percig nevettem. Eleinte én is kicsit tartottam tõle hogy nem jó de elkezdtem olvasni és nem bírtam letenni. Kifejezett tanulsága nincs de bemutatja a gimis éveket. Nem nagyon szoktam ilyen könyveket olvasni és azt sem mondom hogy a kedvenc könyvem lett de kikapcsolt, tehát ha olyan könyvre van kedved, amin nem kell agyalni akkor ajánlom. 18/L
Hogy milyen korosztálynak szól? Szerintem akárki olvashatja, az én anyukám is imádja. Jó magam 18 vagyok, és az 1. könyv olvasásakor nem tudtam letenni a könyvet. Két nap alatt elolvastam az elsõ 4 részt, és nagyon vártam a folytatást. Most, hogy vége, úgy érzem, bárcsak tovább tartott volna. :) Hogy mirõl szól? Nem mondanám, hogy egy tipikus szerelmes történet. Teljes mértékben bemutatja egy középiskolás lány mindennapjait, egy nem teljesen normális osztályközösségben. Az elsõ részben bár még nincsen annyi poén, mint késõbb, de én minden 2. oldalnál fetrengtem a röhögéstõl. Egyszerûen fantasztikus. Na és Cortez, hát benne megleljük a tökéletes pasit, akit mindenki szeretne. De nem egy tipikus "menõ csávó". Annál sokkal több. Reni meg természetesen elsõ látásra beleszeret, amit már az elején várhattunk. Bár Reni is egy kis strébernek tûnhet kívülrõl, én sok mindenben tudtam azonosulni vele. Amennyit bénázott a négy év alatt... :D És hogy olyan lenne, mint az Alkonyat? Az Alkonyat szerintem a közelébe sem ér. Bár az is egy nagyon felkapott sorozat, nekem az olyan volt, hogy az 1. rész nagyon jó, a 2. és 3. nagyon unalmas, és a 4. rész, hát a befejezõ is nagyon jó. De ennyi, 4 könyvbõl 2 tetszik. A Szent Johanna Gimibõl, meg 8 könyvbõl mindegyik kedvenc. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, erre gondoltam. Sajnos engem nem hatnak meg a menõ csávó-visszahúzódó okos lány típusú szerelmi történetek. Bár itt a blogger írta, hogy a 4. könyvtõl jobb lesz, de szerintem az elején is jónak kéne lenni egy könyvsorozatnak. Látatlanban egy idealizált világnak gondolom, és kicsit klisésnek.
Szerintem fõként a tizenéveseknek íródott, de akadtak már akik jóval késõbb olvasták és élvezték. nagyon jó sorozat, olvasd el és eldöntöd majd, neked bejön-e. Nem veszíthetsz semmit. 19/L


Milyen a gyulai Szent István Egyetem Egészségügyi szervező szak egészségturizmus-szervező szakiránya?

Minden érdekelne, f?leg akik ott tanulnak/tanultak tapasztalatai, jó tanácsai, esetleg olyan aki itt végzett (hova tudott vele elhelyezkedni)stb... El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Szia én oda járok , csak ápoló szakra , de barátnõim az egturon azt mondják hogy jó . Mondjuk egy páran átjelentkeztek ápoló szakra is levelezõn mert félnek , hogy nem tudnak majd az egészségügyi szervezõvel elhelyezkedni . De kitudja mi lesz négy év múlva ! : )

Szia én oda járok , csak ápoló szakra , de barátnõim az egturon azt mondják hogy jó . Mondjuk egy páran átjelentkeztek ápoló szakra is levelezõn mert félnek , hogy nem tudnak majd az egészségügyi szervezõvel elhelyezkedni . De kitudja mi lesz négy év múlva ! : )

Leírnátok, hogy milyen a Kőbányai Szent László Gimnázium, Tömegkommunikációs szakának, a szóbelije?

Hogy, milyen kérdések fordulnak elő, mire kell nagyobb figyelmet fordítani, a felkészülés során, mire kíváncsiak, mit kell nyújtani ahhoz, hogy elégedettek legyenek? És minden egyéb információra, vagy tanácsra kíváncsi vagyok, hogy mi segíthetne a bekerülésben. Köszönöm, hogy olvastátok a kérdésemet, és remélem minél több segítséget, tanácsot tudtok adni, és ha sokat kell olvasni, az sem baj.

Számotokra milyen a tökéletes szent este? Finom ételek jó családi hangulat vendég várás rokon látogatás?

Legjobb válasz: Finom vacsora a párommal, majd karácsonyi rajzfilm nézés :)

Finom vacsora a párommal, majd karácsonyi rajzfilm nézés :)
Boldogság, ajándékozás, finom vacsi, szeretet, mosolygás, szeretet. Vagyis pont olyan, ami immáron öt éve nincs. :(
Szenteste szigorúan a szûk családé. nem dínom-dánom, meghitt vacsora, gyertyagyújtás, ajándákozás. rokonok, barátok , csakis a másik két napon, akár õk jönnek, akák mi megyünk.
Persze ajándékozás is :)
vacsora a családdal( a szûk családdal idén) mamáékhoz, keresztszülõkhöz majd elõtte leszünk együtt, meg két ünnep közt. finom ételek, sütik. este filmnézés közösen, utána pedig szentmise.
jelenleg beérném azzal ha egyedül lehetnék
Nálam az amikor itt van anyukám és a testvérem meg mi hárman, párom fiam és én. Eszünk egy jót, sütizgetünk, ajándékot bontunk, jókat beszélgetünk, társasozunk, kártyázunk, videókat nézünk és egész nap jókat nevetünk. Nálunk nem kimondottan szent este van. Mivel anyukám 25-én szinte mindig dolgozik, ezért korán haza megy, így mi már 2 óra körül elkezdünk ünnepelni, amikor átjönnek.

Milyen polaritású a szén-tetraklorid és miért?

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Appoláris. Az oka pedig, mert szimetrikus a szerkezete.

Appoláris. Az oka pedig, mert szimetrikus a szerkezete.
Apoláris, de nem azért mert szinmetrikus, hanem mert egyenlõ a töltéseloszlás
az egyenletes töltésmegoszlás viszont a stabil (tetraéderes) szerkezetre vezethetõ vissza!

Milyen Budapesten a Szent István kórházban a szülészet, és milyenek a nővérek, illetve a szobák?

Legjobb válasz: Én szülni nem szültem ott,de feküdtem a nõgyógyászaton. Nagyon kedvesek,normálisak mind a nõvérek,mind az orvosok. A szülészetét is nagyon dicsérik. 31 hetes kismami

Én szülni nem szültem ott, de feküdtem a nõgyógyászaton. Nagyon kedvesek, normálisak mind a nõvérek, mind az orvosok. A szülészetét is nagyon dicsérik. 31 hetes kismami
Bababarát kórház, és méltó a nevéhez!!! Csak ajánlani tdom én is! Jobbat keresve sem találhatnál.

Milyen mostanában a Szent Imre kórház szülészete mostanság?

Budapesten!

Legjobb válasz: Házasság esetén a házassági anyakönyvi kivonat kell, mert azon szerepel, hogy mi lesz a gyerek neve, ugyanis több verzió létezik (apa családneve, anya családneve, kettõ kötõjeles kombinációja). Ezt igazolni csak ezzel tudod.

Házasság esetén a házassági anyakönyvi kivonat kell, mert azon szerepel, hogy mi lesz a gyerek neve, ugyanis több verzió létezik (apa családneve, anya családneve, kettõ kötõjeles kombinációja). Ezt igazolni csak ezzel tudod.
A kérdező hozzászólása: Az oké csak itt varjálnak nekem és össze vissza beszélnek itt a Gyakorin , hogy 1 hónapnál nem lehet régebbi meg ilyenek , hát agyam eldobom csütörtökön házasodtunk össze , és októberben születik a baby , tehát akkor kell kikérnem frisset??Hiszen felvettem apa nevét simán nekem is az a nevem ami a babának lesz!!
Igen, frissen kell kikérned, ott ez a szabály, így kérik. Az egy dolog, hogy te tudod, hogy mi lesz a neve, de attól nekik kötelességük megbizonyosodni arról, hogy igazat mondasz - ezért vannak hivatalos okmányok.
Januárban szültem ott, nem kell friss házassági anyakönyvi, és ez tuti, szülésznõm mondta, régit vittem, teljesen jó volt. Annyi van csak, hogy ha régit viszel, akkor õk leellenõrzik, hogy házasok vagytok-e még. Mi itt házasodtunk a kerületben, így nem is vitte el az anyakönyvvezetõ, hanem csak felírta a számát, mert úgyis ellenõrzik. Szülésznõk, orvosok jók, nekem bejött a szülészet, mondjuk volt fogadott dokim és szülésznõm. A csecsemõsök nagy része nem volt kedves, de egy aranyossal találkoztam azért, az ottani védõnõ nagyon aranyos, és tényleg hasznos tanácsokat adott. A csecsemõsök minden babának tápszert nyomattak, a védõnõ szoptatáspárti. Babának pelus kell és törlõkendõ, textilõelus a pelenkázáshoz, popsikrém volt ott, de azért én vittem, állítólag néha elfogy. Vihetsz ruhát is, de egyszerûbb, ha kincstáriban van. Mondjuk ha kakis lesz csúnyán nézhet a csecsemõs.

Milyen a kőbányai Szent László Gimi? Többi lent.

7-es vagyok. Ötödiktől mostanáig az átlagom soha nem esett 4,5 alá. Inkább humán beállítottságú vagyok...szeretnék nyelvet tanulni, viszont nagyon tetszik a tömkom szak. Állítólag nem lehet vele csak jó kapcsolatokkal, szerencsével elhelyezkedni, max. a burger king-be eladónak, azt meg nem nagyon szeretném...érdemes oda felvételizni? Elmondanátok róla pár dolgot?

Legjobb válasz: Nem éri meg ezt tanulni.Kivéve ha szüleid a médiában dolgoznak.Ha nem,akkor felejtsd el,csakúgy mint a legtöbb humán dolgot.

Nem éri meg ezt tanulni.Kivéve ha szüleid a médiában dolgoznak.Ha nem, akkor felejtsd el, csakúgy mint a legtöbb humán dolgot.
Én egy volt tömkomos vagyok, sosem bántam meg hogy tömkomra jártam. Ami a továbbtanulást illeti, én nem ilyen irányba mentem tovább, de életem legszebb éveit köszönhetem a ennek a giminek. Nem is a giminek, leginkább a szaknak. Nem mondom hogy gyalog galopp rendes gimi melett egy ilyen szakot csinálni, de életre nevel, talpraesettségre, és közös munkára másokkal. Hogyha az a célod, hogy ezzel helyezkedj el, el tudsz külsõ segítség nélkül is (persze ne feltétlenül csak nagy, kereskedelmi csatornára gondolj. oda bekerülni tényleg külsõ segítséggel lehet, vagy ha szépen végigjárod a létrát a kávéhordótól. azt meg végigjárhatod tömkom nélkül is.) A tanárok nagy része jó fej, az én Ofõm volt az egyik legtündéribb tanár ott. Renget preg ogram van, színes a diákélet (kampány, gyereknap, unesco, gólyabál, portyák, kirándulás, lászlós bál, kerti parti...sorolhatnám). A tömkomos közösség pedig mindig a legösszetartóbb. Több éve ballagtam el, de a mai napig havonta találkozunk. Ez az eredménye annak, hogy a munkában egymásra voltunk utalva. Ha oda jelentkezel, és felvesznek, nem bánod meg. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Utolsó: akkkor te onnan milyen irányba mentél? Csak félek odamenni, pont ezért, mert lehet hogy csak egy mekis eladó lehetek, azt meg nem nagyon szeretném.:/
Politológiát tanulok jelenleg :) A tömkomosok közül (egy-két kivétel volt csak) mindenkit a humán tárgyak vonzottak inkább. Így majdnem mindenki BTK-s lett. A bölcsész szakok pedig a KÖZHIEDELEM SZERINT kb egyenlõek azzal, hogy éhen halsz a diplomáddal. Én erre nem vennék mérget, aki akar érvényesülni az általában tud is...
Szia! Az ideiglenes lista szerint benne vagyok az elsõ 16-ban a tömegkommunikáción. :) Majdnem biztos, hogy idejövök, mivel ez érdekel a leginkább, szeretném kipróbálni magam a média területein, és szerintem késõbb hasznossá válik majd. Érdemes jövõre megpróbálnod! Ha tehetséges vagy és fejleszted magadat, nem hiszem, hogy csak a Burger King-be tudnál elhelyezkedni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!