Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a a Pécsi (160 db)

Milyen suli a pécsi 1. gyakorló általános iskola?

Legjobb válasz: A vàros legjobb iskolâja! Ezt értsd mindenre!!! Tanàrok, erõssèg, tovàbbtanulási lehetõsègek, felszereltsèg... Sorolhatnàm...szóval szerintem a vàros legjobb iskolája minden tèren

A vàros legjobb iskolâja! Ezt értsd mindenre!!! Tanàrok, erõssèg, tovàbbtanulási lehetõsègek, felszereltsèg... Sorolhatnàm...szóval szerintem a vàros legjobb iskolája minden tèren
Jó iskola, de Jókainak a nyomába sem érhet.
utolsó elõtti vagyok: ennek utána fogok nézni, hogy mennyire vannak leterhelve...
és versenyeredményekben sem az utolsó....
A kérdező hozzászólása: Elõször is a gyerek nagyon jól tanul. Tehát gondolhatnátok ez nem lehet probléma. Ennek ellenére többször észrevettük /és más szülõk is/, hogy alapvetõ dolgokat nem tud. Egy viszonylag egyszerûbb, nem ilyen felkapott iskolába járó más gyerek viszont kapásból válaszol arra amire az én gyerekem csak NÉZ. Úgy gondolom nagy a rohanás és a kapkodás az anyagban ezért nem tud elmélyülni az anyag a fejekben. A másik amitõl a hajam égnek áll az, hogy iszonyúan le vannak terhelve. Szerintem feleslegesen. A pedagógusoknak meg/tisztelet a kevés kivételnek/ nincs igazán türelmük a gyerekekhez.
miért?
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi voltam más véleményekre is. Az én gyerekem is odajár de még egyszer nem vinném oda.
Utolso vagyok! Azért monom mert a lányom odajár... Csak ajánlani tudom :)
Tényleg nagyon Jo a suli...!
Csütörtökön lesz nyilt nap... http://www.gyak1.pte.hu itt többetis megtudhatsz... De én is csak ajánlani tudom
Szia!Szerintem nagyon jó suli.8.éve, hogy oda járok és csak dicsérni tudom.:)

Milyen iskola a pécsi Babits?

Én angolra mennék, de érdekelnek még információk, az er?sségér?l az ottani színvonalról és társaságról.

Legjobb válasz: Ha erõs angolt akarsz akkor ANK. Könnyebb a bekerülés is. Attól meg nem kell hasra esni, hogy 10-11. osztályra megvan a középfokú. Ha tanulsz és jó a nyelvérzéked akkor meglesz az. Egyébként meg nálunk általános 8. osztály után többen már középfokúztak sikeresen.

Ha erõs angolt akarsz akkor ANK. Könnyebb a bekerülés is. Attól meg nem kell hasra esni, hogy 10-11. osztályra megvan a középfokú. Ha tanulsz és jó a nyelvérzéked akkor meglesz az. Egyébként meg nálunk általános 8. osztály után többen már középfokúztak sikeresen.
Ha olyan suliba mész ahol van olyan szak is ami még érdekel az már elég. Pl:ha angolra mész a Babitsba de ott a matek-info tagozat is akkor semmi gáz. Fel tudnak készíteni az erõs informatikai alapokra vagy az emelt matekra is. Mivel adottak a lehetõségek.
A vallásosságról annyit, hogy én sem vagyok az. Kb. a suli 80%-a sztem nem az. De a társaság és a közösség itt a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Hát Nagy Lajosba semmiképpen nem szeretnék menni, mert nem vagyok nagyon vallásos. De szerintem úgy lesz, hogy angolra megyek a Babitsba és ha jól tudom ott van még infó szakkör is és majd menet közben eldöntöm hová szeretnék egyetemre menni :) Köszi a válaszolgatásokat és bocsi hogy elvettem az idõdet :D
A Leõweybe nincs.Van német, nyelvi elõkészítõ /itt van emelt angol/, francia. A Janusba van matek-info és a Babitsba. Ja..meg a Lajosba. Megjegyezném, hogy a Janusnak igen jó a matek-info tagozata. Vannak lányok a matek tagozaton is, igaz nem nagy létszámmal. A Lajos reálos egyébként, értem ezalatt az erõs matekot, fizikát kémiát és a biológiát is /tehát a természettudományos tárgyak is húzósak/.
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudod, hogy a Leõweyben Van-e informatika? mert jelenleg az oldalon nincs kiírva.
Hát a Közgázra emelt matek fog kelleni no meg jó sok tandíj.
A kérdező hozzászólása: Meg a matekot annyira nem is szeretem igazán, mindig voltak vele nehézségeim, de így a közgáz sem tûnik jó választásnak...
A kérdező hozzászólása: Matek-infón azért vannak lányok? Mert én az vagyok, de szerintem elég ritka a nõi informatikus, igaz édesanyám is informatikai egyetemet végzett.
Ne gondolkodj ennyire elõre azért. Ha meg érdekel az info akkor Babits matek-info az jó. Na informatikus az mindig keresett, az jó választás. Akkor többet érsz evvel mint egy nyelv szakkal.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt hallottam, hogy sajnos fizetõs, most gondolkozom az orvosi, vagy az informatikai irányon :D
A lényeg végül is az eredmény. Senki sem fogja nézni, hogy hol szerezted. Ami meg a Közgázt illeti pont az lesz fizetõs meg a jog, meg gyakorlatilag úgy néz ki, hogy minden.
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor még fontolóra veszem a "kisebb" gimiket :)
A kérdező hozzászólása: Ez a szakma sem izgat olyan-nagyon, de mást nem tudok hova menjek :|
Na akkor. Most lajosos vagyok. Végig kitûnõ voltam. gyakorlatilag tõlünk és az egész városból a legjobb tanulók mentek ide. /városi és országos versenyeredményes gyerkõcök/ Gyakorlatilag eldarálták a népet. majdnem az egész osztály bukásra áll. A közepes tanulócskák a Babitsba és a Leõweybe elvannak mint hal a vízben. Most már tudom a Kodályba vagy a Nevkóba kellett volna menni. Kevesebb hajtással jobb eredményeket lehet szerezni.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg a tvt-be járok kitûnõ voltam minden évben és egyetemre közgázra szeretnék menni.
Na és miért cél a minél nehezebb suli, magyarázd már el nekem létszi!? Most hová jársz és milyen tanuló vagy? esetleg már konkrét elképzelésed van a jövõdet illetõen?
A kérdező hozzászólása: Én speciel olyan iskolát szeretnék ahova nehéz bekerülni, mert gondolom a színvonal is magasabb akkor.. persze ez így nem túl korrekt, de képesnek érzem magam a nehéz iskolákba való bejutásra..és köszi a válaszod =)
A kérdező hozzászólása: Na ez jól hangzik köszi mégegyszer :)

Milyen hely a pécsi Zion?

Legjobb válasz: Akik odajárnak,szerintük jó.Szerintem,aki csak elmegyek elõtte,felháborító,hogy az épület "dekorját"Graffittivel oldották meg jópofi designerek,gondolták,fiataloknak lesz,köztük amúgy is nagy az elfogadottsága az ilyennek. Szerintem meg a mocsok intézményessé tétele.És ennek a szerényen a fák mögé bújó kedves épületnek a totális megcsúfolása. A ZION ötlet -hát,remélem,az jobban bejön,mint ez az üzenet,amit elsõre ki lehet olvasni belõle.

Akik odajárnak, szerintük jó.Szerintem, aki csak elmegyek elõtte, felháborító, hogy az épület "dekorját"Graffittivel oldották meg jópofi designerek, gondolták, fiataloknak lesz, köztük amúgy is nagy az elfogadottsága az ilyennek. Szerintem meg a mocsok intézményessé tétele.És ennek a szerényen a fák mögé bújó kedves épületnek a totális megcsúfolása. A ZION ötlet -hát, remélem, az jobban bejön, mint ez az üzenet, amit elsõre ki lehet olvasni belõle.
Én is hosszúhetényi vagyok, mint a kitalálok. Abszolút nem az én világom ez a stílus, és még csak nem is voltam ott soha, nem is szeretnék, de nem lehet valami felemelõ hely, csupa alternatív figura jár oda.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ezeket a nézõpontokat is olvashattam. =] Én is egy olyan elvont fazon vagyok, aki szereti a szép graffitiket, bár még csak egyszer jártam ott.


Milyen most a pécsi Állatkert? Érdemes elmenni?

Legjobb válasz: A majmok már majdnem egy éve le vannak zárva. Vagyis az a két csimpánz. Amúgy ettõl függetlenül mindenki átlépi a kötelet és bemegy megnézni, senki nem szól érte, csak elõírás, hogy amíg nem korszerû a helyük, addig nem lehetnek kiállítva, de ettõl még ugyan úgy megnézheted mint eddig. Én már azóta 4-5ször voltam ott, és minden alkalommal megnéztem a csimpánzokat is. Amúgy pénteken mi is megyünk az állatkertbe, nemrég voltunk, és minden oké, kint vannak az állatok. Szerintem menjetek nyugodtan, nehogy az miatt a két csimpánz miatt ne menjetek, a többi állat mind látogatható, de amúgy a csimpik is :)

A majmok már majdnem egy éve le vannak zárva. Vagyis az a két csimpánz. Amúgy ettõl függetlenül mindenki átlépi a kötelet és bemegy megnézni, senki nem szól érte, csak elõírás, hogy amíg nem korszerû a helyük, addig nem lehetnek kiállítva, de ettõl még ugyan úgy megnézheted mint eddig. Én már azóta 4-5ször voltam ott, és minden alkalommal megnéztem a csimpánzokat is. Amúgy pénteken mi is megyünk az állatkertbe, nemrég voltunk, és minden oké, kint vannak az állatok. Szerintem menjetek nyugodtan, nehogy az miatt a két csimpánz miatt ne menjetek, a többi állat mind látogatható, de amúgy a csimpik is :)
Nem!!! A majmok le voltak zárva még tavasszal, mert nem korszerû a helyük. Azóta nem tudom mi lehet ott, gyanítom fejlõdés nem történt.
Üres, mert nem vagy benne.D:
Most 50évesek kaptak egy csomó pénzt és mondták, hogy építeni fognak egy új állatkertet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Miért úgy mondják, hogy Pécset? Nem értem, milyen nyelvtani szabály ez? Tudom, hogy a Pécsen nem helyes. De miért?

Legjobb válasz: "Tudom, hogy a Pécsen nem helyes." Helyes az is. A "Pécset" viszont csak akkor, ha pl. azt mondod: Felfedeztem Pécset! Egyébként: PécseTT, Vácott...

"Tudom, hogy a Pécsen nem helyes." Helyes az is. A "Pécset" viszont csak akkor, ha pl. azt mondod: Felfedeztem Pécset! Egyébként: PécseTT, Vácott...
A kérdező hozzászólása: Ezt jól megmagyaráztad...-.- köszönöm....

Milyen az élet Pécsen? Úgy értem milyen a környék, milyenek az emberek? Meg úgy általában. Továbbtanulás szempontjából érdekelne

Legjobb válasz: Hát, ha vannak barátaid, ismerõseid itt akkor jó, egyedül szerintem nagyon unalmas, de sok a szép hely, van lehetõség kikapcsolódásra is, jó koncertek, programok vannak, fõleg nyáron. Az egyetemi élet meg olyan mint máshol szerintem, aljas ittasodás szorgalmi idõszakban és végnélküli tanulás vizsgaidõszakban. Az emberek pedig olyanok mint máshol:P egy pécsi egyetemista:)

Hát, ha vannak barátaid, ismerõseid itt akkor jó, egyedül szerintem nagyon unalmas, de sok a szép hely, van lehetõség kikapcsolódásra is, jó koncertek, programok vannak, fõleg nyáron. Az egyetemi élet meg olyan mint máshol szerintem, aljas ittasodás szorgalmi idõszakban és végnélküli tanulás vizsgaidõszakban. Az emberek pedig olyanok mint máshol:P egy pécsi egyetemista:)
Szerintem nagyon jó hely, könnyen el tudod foglalni magad itt. Sokat nem tudok, mondani, mert itt növök fel ( még folyamatban van) és nekem nem extra, ami másoknak az. Egy pécsi "õslakos" . 13/L

Pécs, PTE-pmmk. Milyen a rajz alkalmassági vizsga?

Még gondolkozom, hogy BME vagy Pécs, BME-r?l már nagyjából mindent tudok, viszont Pécsr?l annál kevesebbet. Van aki oda jár? Milyen az alkalmassági? Tényleg van szóbeli része is? És fejb?l kell lerajzolni a kompozíciót?:O (valahol ezt olvastam)

Legjobb válasz: Én Pécsre járok, szerintem nem nehéz az alkalmassági. Amúgy attól függ melyik szakra jelentkeztél. Az osztatlan építész és építõmûvész szakon nehezebb,(több feladatrész) bsc-n kicsit könnyebb. Van szóbeli rész is, 5-10 perc... Feltesznek pár kérdést, pl: milyen terveid vannak a jövõre nézve? Miért ezt a szakot választottad? Mi érdekel? Mivel szeretnél foglalkozni stb...

Én Pécsre járok, szerintem nem nehéz az alkalmassági. Amúgy attól függ melyik szakra jelentkeztél. Az osztatlan építész és építõmûvész szakon nehezebb, (több feladatrész) bsc-n kicsit könnyebb. Van szóbeli rész is, 5-10 perc... Feltesznek pár kérdést, pl: milyen terveid vannak a jövõre nézve? Miért ezt a szakot választottad? Mi érdekel? Mivel szeretnél foglalkozni stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:) Milyen szakra jársz? Szerencsére még van egy évem dönteni, de nagyon megszerettem Pécset. Amúgy építészetre mennék, az osztatlant eléggé esélytelennek látom... De majd még kiderül :)

Milyen Budapesten tanulni (fősulin, egyetemen)? Milyen a diákélet? Jobb, vagy rosszabb, mint egy másik, de kisebb egyetemi városban (pl. Győr, Pécs, Kaposvár)?

Legjobb válasz: Kaposvár egy rakás szar, sajnos tapasztalatból beszélek. Egyetemi élet szinte a 0-val egyenlõ. Pécs és Budapest viszont ilyen szempontból fantasztikus helyek és rengeteg a diák.

Kaposvár egy rakás szar, sajnos tapasztalatból beszélek. Egyetemi élet szinte a 0-val egyenlõ. Pécs és Budapest viszont ilyen szempontból fantasztikus helyek és rengeteg a diák.
Szia. A régi Pécskõ az Match lett, a profi még megvan.
A kérdező hozzászólása: köszi

Pécsi anyukák! Milyen tapasztalataitok vannak a pécsi családi napközikkel?

Nézegettem az interneten a családi napköziket, mert valószín?leg nem veszik fel a fiamat bölcsibe. Melyiket ajánlanátok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!