Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a a II-es sz (3 db)

Sote II. női sz. Klinikára milyen kórházi csomagot kell vinnem magamnak, és a babának? Illetve milyen iratok kellenek?

Meg fogom kérdezni az orvosomat is, de még két hét mire megyek hozzá, és szeretném összekészíteni a dolgokat. Volt olyan aki mostanában szült ott? Miket kértek? Mit érdemes a babának vinni? Lehet korai még, de szeretek mindent időben megcsinálni. :)

Legjobb válasz: A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk ,de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.

A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk , de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor a babának ruhanemû nem kell? Azon kívül amiben majd hazavisszük?
Ja és kis sapka , mert a látogató tér huzatos. Illetve kis kesztyû karmolásra.Elvileg ezt is tudnak adni de én csak egy kesztyût kaptam amibõl az egyik folyton lecsúszott a kis kezérõl. A miénket nem találta meg a párom....:) )
Ruhát adnak. Ha lepisili lekakilja akkor kérhetsz cserét. Egyébként fürdetés nincs.De monden este megmérik és új rucit kap.
A csomag miatt ne aggódj, hisz bármit is hagysz otthon, azt a család be tudja vinni utánad, szóval nem leszel semmi szûkébe. És ezt is ott tapasztalja meg az ember, nem az otthon kényelmében. Én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani, vagyis az alapvetõ higiéniai dolgokon és ruhákon kívül én vittem két féle papucsot, egyet fürdésre, egyet a benti léthez, betéteket(elsõ napokra tena lady), szoptatós melltartót, köntöst, több törölközõt, egy nem elég, ásványvizet, kajákat, pelenkát, popsitörlõt, popsi kenõcsöt, textil pelenkákat és ruha csomagot. Alkoholt a köldökcsonk ápolásához adtak. Bár ruhát nem engednek sajátot a babára adni, de baleset esetén nagyon jól jön. Például kisfiam nálunk már az elsõ pelenkázásnál arcon pisilte magát, akkor jól jött, h nem kellett ruháért rohangálni az újszülött osztályra. De a saját ruhát a nõvérek lecserélik. ja és persze mellszívót és tej tároló eszközöket, ha úgy alakulna. Ja és persze ruhát a szülésre! Olyanban érdemes lenni, ami felül szétkapcsolható, hogy szülés után pucér mellkasra helyezhessék a babát. Felsõknek is olyat érdemes vinni, aminél könnyû mellre tenni a babát, ne kelljen kibújni belõle. Remélem nem hagytam ki semmit. Gyors, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Fel is jegyzeteltem mindent!

A II. sz Női klinika érdekelne. Milyen a felszereltsége a szülészetnek és milyen a dokik hozzáállása?

Legjobb válasz: Én most fogok ott szülni (remélem a héten :o), néhány hete voltam ott, egy szülésznõ végigmutatott mindent. Nagyon szépek a szülõszobák, most lettek felújítva, a vajúdó is teljesen új. Minden modern. Csak a csecsemõosztály, ahová szülés után kerülünk nincs felújítva, de azt a három napot ki lehet bírni. Úgy hallottam ott minden doki jó. Én Timmermann doktornál szülök, ha õt kifogja valaki az jól jár. Nem tudom van e jobb kórház ettõl.

Én most fogok ott szülni (remélem a héten :o), néhány hete voltam ott, egy szülésznõ végigmutatott mindent. Nagyon szépek a szülõszobák, most lettek felújítva, a vajúdó is teljesen új. Minden modern. Csak a csecsemõosztály, ahová szülés után kerülünk nincs felújítva, de azt a három napot ki lehet bírni. Úgy hallottam ott minden doki jó. Én Timmermann doktornál szülök, ha õt kifogja valaki az jól jár. Nem tudom van e jobb kórház ettõl.
Én két hónapja szültem ott császárral. A szülõszoba, a mûtõ és az õrzö szépen felszerelt, hozzáértõ emberekkel, csak úgy mint a csecsemõosztály. A gyermekágy... 3 napot ki lehet bírni, de nem számíts sok jóra...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia! Én is ott fogok szülni pár hét múlva.Megkérdezhetem hogy Te fogadtál szülésznõt vagy van fogadott orvosod?Nekem van fogadott orvosom de csomóan azt mondják hogy szülésznõt is érdemes fogadni, de nem tudom eldönteni hogy mi lenne a jó.A dokim ajánlott valakit de õ pont szabin lesz mikorra ki vagyok írva...
Az elõttem válaszolónak üzenem, h én 4 hónapja szültem-az Istvánban-és volt fogadott szülésznõm.Csak annyit tudok mondani, életem legjobb döntése volt.Ha van rá mód és megteheted-általában 30ezer ft-ot szoktak adni, de persze ez függ az anyagi helyzetedtõl-ne sajnáld rá a pénzt, és fogadj fel.Nekem már az Nst-t is õ csinálta, õt hívtam amikor megindult a dolog, szóval maximálisan segített.És ami nem mellékes CSAK õ vizsgált a vajúdás alatt, amíg a dokim nem ért be.
A kérdező hozzászólása: Be kell valjam még csak tervezzük a kisbabát, voltak problémáim és idén derült ki, hogy alacsony a progeszteron szintem. Czeizler Endrénél találkoztam dr Gidai Jánossal és a fent emlitett klinikára kellett bemennem vérvételre. Két kórházban voltam már és két fogadott nõgyógyászom is volt, mindkettõben csalódtam. Ezért keresek új kórházat új orvossal. Remélem harmadszor már nem fogok csalódni. Minden kismamának jó egészséget és jó babázást kivánok!!!!

Milyenek a nővérek a II-es sz. nőgyógyászati klinikán?

érdemes-e szülészn?t is fogadni? ha igen akkor kit?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!