Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a a II-es (53 db)

Milyen volt a II. világháború után Ausztria területére került magyar lakosság élete és kultúrája, illetve milyen manapság? Tükrözi azt az állapotot, hogy "ilyen lenne a magyarság ha nem kerültünk volna a szovjet blokkba"?

Legjobb válasz: Sajnalom de csak angol billentyuzetem van. Kicsit off. En ugy tudom, bocsi ha nem igaz, hogy ameriaki kezdemenyezesre adtak oda.Jo mi??? Es most gondoljatok bele miert akarjak eltiltani a burka viseleset meg egyeb iszlamelenes tevekenyseget miert partolnak?Mecseteke nem szabad epiteni stb???? NA??? Hat azert mert a trianoni bekeszerzodes azt irja hogy BARMELY nemzet mely nem oslakos azonnal oslakosa nyilvanithato ha az adot teruleten elszaporodik.Ugyhogy a sajat szemetukkel kell most szembenezenek mert ha az iszlamnak eszebe jut ez lottek az egesz nyugatnak.Hisz mindegyikuk egyetertet nem????

Sajnalom de csak angol billentyuzetem van. Kicsit off. En ugy tudom, bocsi ha nem igaz, hogy ameriaki kezdemenyezesre adtak oda.Jo mi??? Es most gondoljatok bele miert akarjak eltiltani a burka viseleset meg egyeb iszlamelenes tevekenyseget miert partolnak?Mecseteke nem szabad epiteni stb???? NA??? Hat azert mert a trianoni bekeszerzodes azt irja hogy BARMELY nemzet mely nem oslakos azonnal oslakosa nyilvanithato ha az adot teruleten elszaporodik.Ugyhogy a sajat szemetukkel kell most szembenezenek mert ha az iszlamnak eszebe jut ez lottek az egesz nyugatnak.Hisz mindegyikuk egyetertet nem????
Faxa
Heee?? WTF? A MÁSODIK vh után?? Az ELSÕ vh után, a trianoni szerzõdés keretében került Magyar terület Ausztriához. Ausztria gõzerõvel próbálta az ottani Magyarokat asszimilálni, a fontosabb pozíciókban lévõ Magyarokat osztrákokkal helyettesítették, sokan közvetlenül az elcsatolás után Magyarországra menekültek.Késõbb a náci idõkben pedig az elcsatolt magyar területekbõl létrehozott "Burgenland" nevû tartományt a vele határos egységekhez csatolták, és a Magyar nyelv használatát betiltották, iskolában, templomban stb. Mára szinte nyoma sincs már annak, hogy egykor magyar terület volt.

Vélemény a VW II es golfról? (5 ajtós, 1.3as) Milyen sebességgel tud menni maximum?

Legjobb válasz: 5 éve az jo és miota vezetsz én már 25 éve vezetek de a lényeg japán autobol ne ülj át németbe nem fog tetszeni kicssit fapados jaa és többet is fogyaszt mint aa japán ccsssoda akkor inkább opel kadett 1.5 tdi az is német kényelmes és japán motorral vaan 3.8 at is képes fogyasztani és jobban gyorsul a golf 2 1.3 nál simán jobbaan nekem vol 6 évig alig akartaam eladni

5 éve az jo és miota vezetsz én már 25 éve vezetek de a lényeg japán autobol ne ülj át németbe nem fog tetszeni kicssit fapados jaa és többet is fogyaszt mint aa japán ccsssoda akkor inkább opel kadett 1.5 tdi az is német kényelmes és japán motorral vaan 3.8 at is képes fogyasztani és jobban gyorsul a golf 2 1.3 nál simán jobbaan nekem vol 6 évig alig akartaam eladni
nehogy ijet vegyél már tán versenyezni akarsz vele gondolom most kaptad meg a jogsit és kinézted a gépet de 120 nál már szét fog alattad hullani
Maximum 130 km/h de ez is csak autópályán. de ha a német pályára merészkedsz vele, akkor se javasolt e fölé menni ennyi idõs géppel, igaza van az elõttem szólónak!!
A kérdező hozzászólása: már 5 éve van jogsim .
A kérdező hozzászólása: csak inkább a japán kocsikban vok jártas azért kérdeztem
nekem 1.8 as benzines van. az 1.3 bilibe valo a 4sebességes váltoval. persze 1.8 assal sem szabad föltenni 5be, ha igázn megakarom küldeni. 2esbe 90-100 km megvan, után hamar a 140km, és a 160 iis, de utána már nem nagyon akar huzni.mit várjunk , 22 éves motor. de ahhoz képest tökéletes, csak a fogyasztás....áá
A kérdező hozzászólása: hát egyátalán nem fogyaszt többet -. 5-6 litert fogyaszt VÁROSBAN! és siófokig oda vissza bírta a 140 et is sõt ment is volna még többet ..szóval ennnyi..

A II-es Női Klinkán a szülésfelkészítőn hányszor van szülőszoba látogatás, és aki oda nem fér be, nem jut el, annak addig milyen foglalkozás van?

Legjobb válasz: Szia! A tematikában 3-szor van, bár a vége felé, vagyis októberben és novemberben. Bár vannak olyna kismamik, akiknek már a szülés miatt ez nem fért bele, nekik holnap is csinálnak egyet 16 után, amire fel kellett iratkozni. Szóval elég rugalmasak, bár tényleg jól meg kell szervezniük, ugyanis max 15 pár mehet egy látogatásra. Majd fel kell íratkozni idõpontokra, a többiek meg addig légzõ és relaxációs gyakorlatokat tanulnak addig.

Szia! A tematikában 3-szor van, bár a vége felé, vagyis októberben és novemberben. Bár vannak olyna kismamik, akiknek már a szülés miatt ez nem fért bele, nekik holnap is csinálnak egyet 16 után, amire fel kellett iratkozni. Szóval elég rugalmasak, bár tényleg jól meg kell szervezniük, ugyanis max 15 pár mehet egy látogatásra. Majd fel kell íratkozni idõpontokra, a többiek meg addig légzõ és relaxációs gyakorlatokat tanulnak addig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.
Ha jól emlékszem tegnap mondták is, hogy mostmár minden alkalommal lehet jelentkezni a következõre. Rugalmasan kezelik, szólni kell, hogy neked már nem fér bele október-november és akkor megoldják. :)
Aki a tematika szerint megy szülõszoba látogatásra, akkor úgy van, hogy egyszer elmész a szülõszobára akkor az a program, a másik két alkalommal meg akik ottmaradnak az elõadóban õk légzéstechnikákat sajátítanak el. Érthetõ? :) Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Igen, érthetõ! ;) Köszönöm!

Milyen vitaminokat, táplálék-kiegészítőket érdemes szedni, és enni 18 hetesen? Van-e valakinek tapasztalata a SOTE II. Női Klinikáról, és Dr. Ujvári Elemérről?

Legjobb válasz: Én Elevitet szedek most is és az elõzõ terhességemnél is. Elõzõ terhességemnél ilyen korban már Maltofer vastablettát is szedtem, most még szerencsére nem kell. Elsõ babámat a SOTE II-n szültem, nem a fent említett dokinál. Egyágyasban voltam, hogy tudjak kicsit dolgozni is (kellett), a kajáról kijelenthetjük, hogy nincs is. A takarítók kedvesek voltak, nõvért nem láttam soha, orvost sem. A csecsemõosztály ajtajára ki van írva, hogy apukáknak tilos a bemenet, ami nálam kiverte a biztosítékot. Nem találtam egy élõ csecsemõst, aki segített volna kicsit a szoptatásban, kifejezettem kellemetlen a személyzet. Most megint babát várok (17 hetes vagyok), de elkerülöm a SOTE II-t. Viszont szoktam jót olvastam a SOTE II-rõl, tehát nem mindenkinek van rossz tapasztalata, és tényleg különleges koraszülött osztálya van, amire hál'istennek nekünk nem volt szükségünk.

Én Elevitet szedek most is és az elõzõ terhességemnél is. Elõzõ terhességemnél ilyen korban már Maltofer vastablettát is szedtem, most még szerencsére nem kell. Elsõ babámat a SOTE II-n szültem, nem a fent említett dokinál. Egyágyasban voltam, hogy tudjak kicsit dolgozni is (kellett), a kajáról kijelenthetjük, hogy nincs is. A takarítók kedvesek voltak, nõvért nem láttam soha, orvost sem. A csecsemõosztály ajtajára ki van írva, hogy apukáknak tilos a bemenet, ami nálam kiverte a biztosítékot. Nem találtam egy élõ csecsemõst, aki segített volna kicsit a szoptatásban, kifejezettem kellemetlen a személyzet. Most megint babát várok (17 hetes vagyok), de elkerülöm a SOTE II-t. Viszont szoktam jót olvastam a SOTE II-rõl, tehát nem mindenkinek van rossz tapasztalata, és tényleg különleges koraszülött osztálya van, amire hál'istennek nekünk nem volt szükségünk.
Még valami, elõzõ vagyok: ha nem kérem õket, sosem nézik meg a fiam vércsoportját és nem kapok AntiD-t, amire szükségem volt.
Én is elevitet szedtem, nagyon jó volt nekem. Meg magnéziumot, vasat, c vitamint. Napi 1-2 sárgarépát, és almát is ettem nyersen, és a babámnak olyan gyönyörû lett a bõre, hogy mindenki megjegyzi, pedig se nekem , se a páromnak nem szép amúgy...

Sennheiser CX-300 és CX-300 II között mi a különbség, és milyen véleményeitek, tapasztalataitok vannak róluk?

Szóval erre lennék kíváncsi, és hogy ajánlanátok-e, hogy megvegyem? 5000 Forintért be tudom szerezni, és ezért érdekelne engem nagyon ez a típusú fülhallgató.

Legjobb válasz: Netrõl rendelnéd? Esetleg ebay-rõl? Akkor 95%, hogy hamisítványt kapsz. Én is elsõnek megszívtam (bár ami meglepõ, hogy még a hamisítvány is jól szólt), nézz utána értékeléseknél, hogy tényleg igazit kapsz-e. Amúgy CX300-II sokkal jobb.

Netrõl rendelnéd? Esetleg ebay-rõl? Akkor 95%, hogy hamisítványt kapsz. Én is elsõnek megszívtam (bár ami meglepõ, hogy még a hamisítvány is jól szólt), nézz utána értékeléseknél, hogy tényleg igazit kapsz-e. Amúgy CX300-II sokkal jobb.

Milyen az Eötvös József Gimnázium, a Városmajori Gimnázium és a II. Rákóczi? (Bp. )

Milyen a közösség, a tanárok? Nehéz iskolák? Körülbelül hány ponttal lehet bekerülni?

Legjobb válasz: A II.Rákóczi "ribancképzõ",bár elvileg elég jók a tanárok.Oda jobb jegyekkel és egy közepes felvételivel is be lehet kerülni.

A II.Rákóczi "ribancképzõ", bár elvileg elég jók a tanárok.Oda jobb jegyekkel és egy közepes felvételivel is be lehet kerülni.
Az Eötvös szerintem jó, legalábbis jó helyen van. Tudomásom szerint jó a társaság és megfelelõ az oktatás is. A másik kettõrõl nemigazán tudok sok mindent.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
A Rákóczi régen nagyon jó volt, mostanában rosszabbodik. Nem tudom ismered a nagy Bp-i sznob/riban.cképzõ szakközépet akarom mondani a Móricz Zs. GImnáziumot.. na ez is már kezd olyan szintre süllyedni. alapvetõen cicafiúk és cicalányok járnak oda, sok a lenézõ, sznob ember. erõsségében nem olyan erõs mint egy tehetséggondozó gimnázium, de azért nem is rossz, közepes, de nem kell agyon tanulnod magad, igaz, képességfüggõ. a városmajornak jó híre van, jó suli, meg is jelölöm de csak 2. helyen. a barátnõm aki oda jár azt mondja kicsit elit és hogy ott is vannak sznobok, de azért ilyen külsõségek meg ruhák meg ilyenek alapján nem ítélnek meg senkit mint pl Móricz, Rákóczi. erõs suli
A kérdező hozzászólása: köszi. A városmajort szerintem én is csak második helyen jelölöm meg. A Rákóczi pedig a 3-4. helyen lesz. Érdekes, én azt hallottam, hogy mostanában a Rákóczi egyre jön föl.
Budán a Városmajori az jó

II. Női Klinikán szülők! Szült valaki dr. Várbíró Szabolcsnál? Mennyi a tarifája? És milyen ő maga? Mi az amit magatokkal kell vinni a kórházba, együtt lehetek-e a babával este is? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

Milyen a II. számú nőgyógyászati klinikán a szülés és az azt követő ellátás? Kell magammal vinnem pelenkát, vagy bármilyen babaholmit?

Legjobb válasz: Szia! :) én 3 hete szültem a II. számún, volt fogadott orvosom (dr Timmermann), de szülésznõm nem volt (fogadott), az ügyeletesek mind nagyon kedvesek voltak (hajnal 3-tól este 9-ig beleestem két váltásba is :D), olyannyira, hogy kérdés nélkül is gátvédelemmel szültem, zenét hallgathatsz, tusolhatsz, labdára ülhetsz, és nagyon klafa a szülõszoba felszereltsége is! :) szóval jók a szülésznõk. az ellátás : a kaja made in hungary, úgyhogy párod, hozzádtartozód vigyen be neked plusz kaját (hûtõ van a szobában), ezen kívül pelust a picinek vigyél, nem kell sok, de legyen nálad, babaruci nem kell, öltöztetik õket :) csak hazajövõs ruci kell majd. popsi törlõt is vigyél.szerintem jó az ellátás egyébként :). sok sikert :) pusza

Szia! :) én 3 hete szültem a II. számún, volt fogadott orvosom (dr Timmermann), de szülésznõm nem volt (fogadott), az ügyeletesek mind nagyon kedvesek voltak (hajnal 3-tól este 9-ig beleestem két váltásba is :D), olyannyira, hogy kérdés nélkül is gátvédelemmel szültem, zenét hallgathatsz, tusolhatsz, labdára ülhetsz, és nagyon klafa a szülõszoba felszereltsége is! :) szóval jók a szülésznõk. az ellátás : a kaja made in hungary, úgyhogy párod, hozzádtartozód vigyen be neked plusz kaját (hûtõ van a szobában), ezen kívül pelust a picinek vigyél, nem kell sok, de legyen nálad, babaruci nem kell, öltöztetik õket :) csak hazajövõs ruci kell majd. popsi törlõt is vigyél.szerintem jó az ellátás egyébként :) . sok sikert :) pusza
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:-)remélem én is ilyen kedves dolgozókat fogok ki!!!

3 hónapos kislányomat a bp-i II-es gyerek klinikára (gasztroenterológiára) kell vinnem mert nem hízik úgy ahogy kéne. Kb 1 kilót hízott 3hónap alatt. Milyen vizsgálatokat fognak csinálni?

Legjobb válasz: szia! igen, az elsõ biztosan vérvétel lesz! és egy alapos beszélgetés orvossal, a baba szokásairól, bukik-e sokat, milyen a széklete, milyen gyakran, fáj-e a hasa, ha igen kb. mihez köthetõ (pl. evés után), puffad-e, mit eszik, ha anyatejes, te mit eszel... stb. ezekbõl már tudni foja a szakember, hogy merre induljon el. ne aggódj, biztosan kiderül mi a gond! sok sikert!

szia! igen, az elsõ biztosan vérvétel lesz! és egy alapos beszélgetés orvossal, a baba szokásairól, bukik-e sokat, milyen a széklete, milyen gyakran, fáj-e a hasa, ha igen kb. mihez köthetõ (pl. evés után), puffad-e, mit eszik, ha anyatejes, te mit eszel... stb. ezekbõl már tudni foja a szakember, hogy merre induljon el. ne aggódj, biztosan kiderül mi a gond! sok sikert!
szerintem legelõször vérvétel lesz.utána az eredmény szerint fogják továbbvizsgálni.legalábbis nálunk így volt, igaz az én kisfiam idõsebb volt.
Szerintem ultrahangot is fognak csinálni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!