Találatok a következő kifejezésre: Milyenek a és szülés előtt (37 db)

Milyen felesleges dolgot vettél magadnak és a babádnak, szülés előtt és szülés után?

Legjobb válasz: -újszülöttnek hálózsák - világ hülyesége, mivel éjjel még pelenkázni is kell, mire kibontod a hálózsákból... bõven elég egy kispléd -cumisüveg (7 hónaposan használtunk elõször, akkor is vizet ivott belõle -mindkét gyerekem) -cumis lázmérõ - egyik sem volt hajlandó bekapni Most ezek jutottak eszembe hirtelen, de biztos volt még valami.

-újszülöttnek hálózsák - világ hülyesége, mivel éjjel még pelenkázni is kell, mire kibontod a hálózsákból... bõven elég egy kispléd -cumisüveg (7 hónaposan használtunk elõször, akkor is vizet ivott belõle -mindkét gyerekem) -cumis lázmérõ - egyik sem volt hajlandó bekapni Most ezek jutottak eszembe hirtelen, de biztos volt még valami.
Itt csemegézhetsz-kinek mi a felesleges....:) ) http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9100366&la=88954..
ja és most 5 hónapos, tanultam barátnõm hibájából a baldahin felesleges, ugyanúgy, a kendõ is
Ez egyenfuggo szerintem. Egy csomo dolgot mar felsoroltak, ami SZAMUNKRA pl nem felesleges. A legzesfigyelot hasznaljuk, a hordozokendot imadjuk, sok ruhabol megoldottam, hogy legyen mindegyik rajta :) en szeretem feloltoztetni szepen, ha elmegyunk valahova. A halozsak is hasznos, ha alul nyithatot vesz az ember, baj sincs vele. Kislanyomnak a refluxa miatt meg kellett donteni a fekhelyet, igy allandoan lecsuszik, halozsakban legalabb nem a takaro ala! A cumit neha elalvashoz hasznalja, es mivel neha a karomban, vagy seta kozben probal elaludni, a cumitarto zsinor is jol jott :) na es meg a sort folytathatnam, de nem errol szolt a kerdes... Az egyetlen dolog, ami nem valt be, a szoptatoparna. Azt felesleges volt megvenni, vagy vehettunk volna masmilyet :)
Elektromos orrszívó!!!! 10.000 Ft volt 6 éve!!!! azóta is szidom magam érte! Még a vizes takit sem tudta felszippantani az orra alól, nemhogy a sûrût az orrából!
21:28 vagyok, tényleg a hordozókendõt sem szertte, de a maitait sem, ezek is felesleges pénzkidobások voltak. Ami nálunk nagyon bejött: szopipárna
ágynemûszett az tényleg felesleges volt nálunk is, mondjuk mostmár használjuk most 16 hónaposa. BAldachint csak addig használtunk, míg fel nem állt(7, 5 hónaposan), és nem kezdte el rángatni.56 ruha 1 hétig volt jó, volt amit rá sem adtam, ugyanígy a 62 ruhákat. farmer, póló, (mindíg bodyban volt). digitálsi fülhõmérõ, semmit nem ér, 8000 ft-ért, amikot lázas volt akkor is 36-ot mért. azóta is porosodik. Elektromos orrszívó semmit nem ér, szerencse, hogy kölcsönbe kaptuk. Légzésfigyelõ egyik leghasznosabb találmány szerintem. Ennyi jutott eszembe. ja, pihenõszék, nem szerette a fiam( de ez gyerek függõ)
Hordozókendõ - próbáltuk, de sosem használtuk. Hiper super dönthetõ etetõszék - ikea antilop 2500-ért a legjobb. Az ágynemûszett is felesleges volt, de igazából most hogy már nagyobb a takaróját használjuk, az jól jön, mert a babaplédek már kicsik. cumi - nem használtuk
Egy két cumisüveg amit nem fogadott el. Igyekeztem hasznos dolgokat venni, így haszontalan csak azok között van amit ajándékba kaptunk. Illetve még a fejvédõ a baldachinnal. Elõzõnek semmi értelme, semmit nem tompít szinte ha beleüti a fejét. Utóbbi meg tényleg semmit nem ér :D
felesleges a légzésfigyelõ???? hmmm...na ilyet sem hallottam még, kivéve persze ha veled alszik a baba... babaágynemû tényleg felesleges volt nekünk is viszont a sudokrémet és a hálózsákot születése óta minden nap használom(14 hónapos)
Utolsó vagyok: még eszembe jutott, hogy a babaágynemû tényleg tök felesleges, egy évszaknak megfelelõ plédecseke bõven elég
Felesleges volt: -hálózsák -túl sok 56-os és 62-es méretû ruha (elég mindenbõl 4-5 db.) -textilpelusból is bõven elég a 15-20 db -pólók!!! egy járni nem tudó kicsi babánál tök felesleges, úgyis mindig bodyban van Ami viszont én sokat használtam, de olvastam itt, hogy másnak felesleges volt: - zenélõ forgó (kislányom már 6 hetes korától imádta) - sudocreme (piros kiütésekre kiváló volt) - kézi mellszívó (amikor szétdurrant a cicim éjszaka mert a manó aludt, nagyon jól jött) Hirtelen ennyi jutott eszembe.
- biztonsági fürdetõ - hálózsák - újszülött sapka, mert mind kicsike volt - kesztyû, inkább levágtam óvatosan a körmét, amikor hazajöttünk - babaolló
- biztonsági fürdetõ - ágynemûszett (elég lett volna egy rácsvédõ, meg puha takarók. Mi kezdettõl hálózsákot használtunk, olyat, ami az alján nyitható - könnyû pelusozni).
eszembe jutott még pár: szoptatóspárna 40 db textilpelenkából 20 db cumitartó lánc sudocrem zenélõ forgó azt hiszem ennyi, amit tényleg soha nem használtunk :)
biztonsági fürdetõ bébiétel melegítõ babaágynemû kézi mellszívó légzésfigyelõ
Ülõke a fürdõkádba. Cumi, azt mindig kiköpdöste.
Szerintem is ez egyén függõ és függ, hogy mit szoksz meg te illetve a baba. Ami nálunk felesleges volt a cumis üveg 6 hónapig csak anyatejet kapott és szopizott nem kellett neki, késõbb amikor elkezdtem a hozzátáplálást már pohárból kezdtem el itatni is. Bimbóvédõ krém. Amikor szétszedte a lányom akkor az annyira fájt, hogy hozzáérni nem tudtam amint megtanultuk a helyes mellre tételt már nem is kellett használni. Cumi a lányom nem használta soha. Mellszívó a kézi azt szerettem mert amíg be nem állta a tejtermelésem addig tudtam könnyíteni magamon. Amit imádunk a kendõ. 19 hónapos és mind a mai napig használjuk oda nem adnám senkinek sem annyira bejött. Tény sose volt baba kocsis a lányom 3dikról nem tudom levinni a kocsit böhöm nehéz és a lépcsõn sincs elég hely lift meg nincs Ja ami felesleges volt megvenni baba kocsi.

A palástfű teának milyen hatásai vannak szülés előtt? Pozitív és negatív is érdekel, ha valaki alkalmazta. Tapasztalatok?

tudom, hogy rengeteg jótékony hatása van a női ivar szervekre, de közvetlenül szülés előtti napokban nyújt valami segítséget? gondolok itt a méhösszehúzódások rendszerezésére, vajúdás segítése vagy ilyesmi?! van még néhány napom a szülésig gondoltam iszom, ha segít valamit, de a neten nem sok mindent találtam erre az időszakra vonatkozóan, inkább a teherbeeséssel kapcsolatban voltak róla infók...

Legjobb válasz: Voltam egy elõadáson, ahol azt mondták, ugyanaz a hatása mint a málnalevélteának, csak ez tudományosan is bizonyított, szóval ha vki biztosra akar menni, ihatja ezt is a málnalevél helyett. Ezek szerint gondolom erõsíti a méhet és segít a méhszáj felpuhulásában. És 4 héttel a szülés elõtt kell elkezdeni inni. Én most mindkettõt iszom egyszerre.

Voltam egy elõadáson, ahol azt mondták, ugyanaz a hatása mint a málnalevélteának, csak ez tudományosan is bizonyított, szóval ha vki biztosra akar menni, ihatja ezt is a málnalevél helyett. Ezek szerint gondolom erõsíti a méhet és segít a méhszáj felpuhulásában. És 4 héttel a szülés elõtt kell elkezdeni inni. Én most mindkettõt iszom egyszerre.
Én úgy tudom, hogy csak az elsõ trimeszterben szabad palástfû teát inni.

Milyenek a jóslófájások és szülés előtt mennyivel jelentkeznek?

Id?nként keményedik a hasam és a derekam is szokott fájni. Hogy ismerem fel a jóslófájásokat?

Legjobb válasz: Nekem mensi szerû fájások vannak az alhasamban, erre mondta a doki, hogy jóslófájás. És nálam 32 hetesen kezdõdött, de hallottam már itt 28 hetes kismamától is. Van akinek nincs is... A keményedés más, az nem ehhez kapcsolható, a derékfájás meg amúgy is megvan már ilyenkor:-)

Nekem mensi szerû fájások vannak az alhasamban, erre mondta a doki, hogy jóslófájás. És nálam 32 hetesen kezdõdött, de hallottam már itt 28 hetes kismamától is. Van akinek nincs is... A keményedés más, az nem ehhez kapcsolható, a derékfájás meg amúgy is megvan már ilyenkor:-)
A keményedés is egyfajta "jóslófájás".

Ha nem töltöm be a 18at szülés előtt, és édesanyám, vagy a párom lesz a gyámja a picinek, akkor neki milyen juttatások járnak? Gyed, gyes cs. P? És ha betöltöm a 18at (rá 3hónapra), akkor automatikusan én leszek a gyámja?

Én leszek vele itthon!Anyum és párom is dolgoznak.

Legjobb válasz: A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.

A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.
Bankszámlaszámot adjatok meg, az egyszerûbb - és a pénz is gyorsabban fog megérkezni.
A kérdező hozzászólása: Igen, õ már betöltötte, 24éves.Apasági nyilatkozat van! Akkor automatikusan õ lesz a gyámja. Nem egy lakcímre vagyunk bejelentkezve, ezért érdekelt hogy hová jön a pénz, mert õ is itt lakik, csak még édesanyjához van bejelentve.
Arra a címre jön, ahová kéritek. Esetleg ideiglenesen bejelentkezhetne hozzátok, akkor még egyszerûbb lenne, de van postázási cím, amit meg lehet adni az igénylõlapon.

A TGYS-t a szülés előtt 1 hónappal lehet igényelni (ha jól tudom). Ki az aki igényelte, milyen papírokat kellett beadni, és mennyi idővel előtte?

Egyáltalán megéri-e szülés előtt megkezdeni a TGYS-t? Én december 8-ra vagyok kiírva.

Legjobb válasz: szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)

szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)
A tgyas kivant megkezdesenek napjan, vagyis a kiirt datum elotti 28. napon kell kelnie az orvosi igazolasnak (haziorvostol). Ehhez meg van ket kitoltendo igenylesi nyomtatvany, ezt elore meg tudod kerni kitoktesre a munkaltatod szemelyugyesetol. A kitoltott nyomtatvanyokat az orvosi igazolassal egyutt a fent irt napon leadod a munkaltatodnal. Kovetkezo fizunapon mar fizetik is (mindezt ugy irtam, ha a munkaltato kifizeto hely).
Ja, es a baba szuletese utan az o papirjait is be kell kuldeni potlolag (masolatokat).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A kiírt idõpont elõtt 28nappal el lehet indítani az igénylést, de csak akkor kezdik utalni, miután bemutattad a babó anyakönyvi kivonatát!
A kérdező hozzászólása: szülés utánt akartam írni.
Hát, olyan, mint egy üres bevásárlószatyor, gyûrött, üres, löttyedt. Én is 25 voltam, mikor szültem, szintén pici pocival, semmi nem látszik már a hasamon, ugyanolyan, mint terhesség elõtt, se csík, se semmi, de tényleg. Nekem pár hónap alatt ment vissza, nem sportoltam semmit.
Nekem nagyon kellemetlen meglepetes volt, ami a szülés után várt, pedig sosem voltam vékony, de megis...most a másodiknál tuti a terhesnacijaimat és pólóimat viszem be a kórhazba, mert az elsõnél naivan azt hittem simán rám jönnek majd a terhesség elõtti cuccaim...fú de kellemetlen volt:-D naiv én..csodat ne várj azért rögtön, de drukkolok, hogy ne is járj úgy, mint én! Gyors szülést és sok tejcsit! 11 hkm
25 évesen szültem az elsõt, kórházból már úgy jöttem ki, mint aki nem is szült. De nekem a 8.hónapig nagyon pici volt a babám/hasam, csak az utolsó pár hétben hajrázott egy nagyot. Végig hasfogót hordtam, lehet ez is számított.
Nekem nagyon gyorsan lement mert keveset híztam (8 kilót), szintén vékony voltam nulla hassal a terhesség elõtt. Szülés után 5 nappal a régi gatyáimban jártam, de a szûkebb pólóim csak 2-3 hét múlva jöttek rám újból. Megereszkedett a hasam, de nagyon szépek és fokozatosan visszament.
Barátnõm kifejezetten vékony derekú magas, izmos csaj. Neki szülés után pár héttel visszahúzodott a hasa. Viszont a bõre szétrepedt és megnyúlt. A fia azóta már óvodába jár és a barátnõm a sok edzés árán sem tudta teljesen "helyrehozni" a hasát.
Puha lesz, latymatag és idõ mire visszahúzódik.
Nekem 1 hét után a hasam ugyanolyan volt mint elõtte. A csípõmön látszódott inkább, de a terhesség elõtti farmeremben jöttem haza.
szülés után elég csúnya álltalában mindenkinek, ....én szépet még nem láttam, de nem is lehet elvárni... olyan mint egy leeresztett labda, nagyobb és löttyedt... de ez hamar helyre jön nyug!!! akkor úgy sem ez fog érdekelni :)
Szülés után közvetlenül még nagy lesz. A régi nadrágaid ha nem híztál sokat akkor kb a 4-6ik héten mennek majd rád, (elöfurdulhat elöbb). Nekem pl a második terhesség után a hasam nagy maradt, pedig kevesebbet híztam mint az elsövel. De kb 6 hós volt a lányom amikor már éreztem, hogy csak a háj maradt, a has vissza húzodott.
25 évesen született elsõ babám, koraszülött volt, és 2 hétig kórházban voltunk, 17 kg volt rajtam annak nagy része víz volt és ezért mikor hazajöttem a rendes normális nacimban jöttem haza.

Aki szedett a szülés előtt homeós bogyót és használt is! , milyen adagolás vált be? Én már 3 félét találtam, nem tudom melyiket alkalmazzam.

Arnica 30 CH (van ahol 9CH higításban ajánlják): a vérzékenység csökkentésére; a szülés alatt keletkez? szöveti sérülések, haematómák gyorsabb gyógyulása, az ezekb?l ered? fájdalmak enyhítése érdekében.

Legjobb válasz: 36. héttõl naponta, szüléskor óránként: Cimicifuga racemosa ch 30 1x5 golyó, Caulophyllum ch 30 1x5 szülés után: arnica montana ch 15 1x5 (vérzéscsillapitó) urtica urens (szoptatásra) Nekem ezt az orvosom mondta igy, bevált.

36. héttõl naponta, szüléskor óránként: Cimicifuga racemosa ch 30 1x5 golyó, Caulophyllum ch 30 1x5 szülés után: arnica montana ch 15 1x5 (vérzéscsillapitó) urtica urens (szoptatásra) Nekem ezt az orvosom mondta igy, bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Miért KELL pisilni szülés után, és miért olyan nehéz? Most olvastam a lentebbi kérdésben, hogy milyen nehezen ment mindenkinek. Szülés előtt állok, de ezt még nem hallottam.

Legjobb válasz: ??? biztos hogy pisilésrõl volt szó?? Mert tõlem is minden nap kérdezte a vizitelõ orvos, hogy volt-e már nagywczés. Állítólag nagyon nagy baj ha nem tud kakilni szülés után az ember.

??? biztos hogy pisilésrõl volt szó?? Mert tõlem is minden nap kérdezte a vizitelõ orvos, hogy volt-e már nagywczés. Állítólag nagyon nagy baj ha nem tud kakilni szülés után az ember.
Mert így látja a doki, hogy minden o.k. odabenn. És fura elõször, mint mikor idegen helyen mégy wc-re azért nehéz. itt egy kismamára nem figyeltek, pedig nem volt széklete 3 napig, de nem figyeltek rá, és kiderült h valami komplikáció volt ben, s késõn.
én is szülés elõtt állok, de ebbõl a kérdés-válaszsorozatból sokat tanultam... nem is tudtam hogy ennyire figyelik a mûködésünket... :-)
A császárosoknál is fontos a NAGYDOLOG nekem szólni kellett mind a 3 szülésnél a nõvérkének és csak akkor lehetett leöblíteni a dolgot ha a papíron kipipálta és a szoba társaimnál is ez volt az eljárás. Ha nem volt meg egy bizonyos számszerû mennyiség nem mehettünk haza.
A pisiléssel nekem sem volt gondom. De a dokim azt mondta, ha nem intézem el a nagy dolgomat, akkor rásegít hashajtóval és nem enged haza, amíg nem sikerül. Én azt mondtam, hogy sikerült, pedig nem. De én gátlásos vagyok ezen a téren. 8 emberre volt egy fürdõ, és én nem voltam hajlandó ott elintézni. Igaz ingerem sem volt. (bocs) Szóval valamit biztosan megtudnak belõle, ha nem sikerül egyik dolgodat sem elintézni.
Engem egybõl megkatétereztek szülés után, de utána mikor reggel elmentem(éjjel szültem), nem volt nehéz. Kikisért a nõvér.
na várjatok, a pisilés az az EDA-val szülõknél fontos, nem??? Mivel a gerincérzéstelenítés miatt fontos, hogy érezd mikor pisilsz! A kakilás meg a hüvelyi szülés miatt lehet. Na erre most magamtól jöttem rá:) ))))
Igen szülés után két órával visznek pisilni és aztán mehetsz az osztályra. A másik kérdésnél már leírtam, hogy hiába ittam meg egy 2 literes ásványvizet, nem sikerült a pisi. Végig ott állt a nõvérke. Aztán megegyeztünk, hogy 6-7 órán belül mindenképpen próbálkozzak és ha nem megy, szóljak. Ez a te érdeked! Ha nem szólsz, lehet hogy késõn veszik észre a bajt! Nekem sikerült a pisi és nem kellett katéter, viszont 3 szobatársam kapott.
Ügyi vagy!
Tamarinlekvárt vigyél be, s attól jobban megy a kakalás. Gyógyszertári. A hasad hirtelen kiürül, minden össze-vissza esik, helyre kell álljanak. Nem értek hozzá, d e még a bélcsavarodás lehetõségét is el tudom képzelni, abba meg bele is lehet halni. Hazudni nem szabad!
nade akkor hogy lehet, hogy tõlem pl meg sem kérdezték, hogy pisiltem-e? Szent Imrében szültem, szóval nem valami mucsajröcsögei kórházról van szó.
Kisfiam 15, 18-kor született. Másnap reggelig fent volt a katéter, és a nõvér 2-3 óránként járt ellenõrizni. Másnap reggel a fõorvos kérdezte a vizelet mennyiségét, és csak utána vehették ki a katétert. A nagydolog iránt is élénk érdeklõdés volt. Nekem magamtól sikerült, de nem volt elégedett a prof, így adtak hashajtót.
Két órával a szülés után az õrzõbõl úgy engedhetnének ki, hogy legalább megpróbáltál pisilni. Ha nem megy, és késõbb sem akkor kell a katéter. Nem mindenkinek sikerül pisilni sem, mert van hogy kicsit azt is nyomni kell (nem elég elengedni magad) és szülés után valahogy nem nagyon kívánsz majd nyomni odalenn. A nagywc-t meg a bélcsavarodás miatt kérdezgetik, harmadik nap mindenképp produkálni kell (nem ellenõrízték, de a te érdeked hogy igazat mondj), vagy jön a hashajtó. Én az elsõ nagywc-s próbálkozásomnál kis híján odahánytam. De az utolsó pillanatban sikerült, nem kellett a hashajtó. Bár lehet az jobb, mert nem kell nyomni.
Nemcsak EDA-val szülõknél fontos ez!!!!!
azért az elég komoly hogy még ellenõrizték is a nagy barnamedve meglétét:) Utolsó: szép szülést és miharabbi kisnagydolgokat kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Imádom ezt a fórumot!:) ) Annyi mindent lehet tanulni. Alig várom már, hogy kibújjon a szemem fénye.

Milyen homeopatias bogyok jok szüles elött a malnalevel tea melle, hogy könnyebb legyen/es gyorsabb/ a szüles ill. tagulas?

Tapasztalt kismamak valaszait varom, akik mar kiprobaltak valamit es tenyleg bejött. Es mikortol lehet elkezdeni ezeket szedni?

Legjobb válasz: Arnicát szülés után is szedtem 1,5 hétig!

Arnicát szülés után is szedtem 1, 5 hétig!
Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica! Az utolsó 2 hétben javasolt, méhnyak tágulást segíti, felkészíti a méhizomzatot szülésre!Az Arnica pedig csökkenti a vérzést é gyorsítja a sebgyógyulást! Van egy kis füzet homeós szerekrõl terhesség alatt, szüléshez és szoptatáshoz!Kék és egy baba van az elején!Kérje mindenki a patikákban!Ebben még az is benne van, hogy mitõl mehet el a tej és mit kell rá szedni!Mást ha kimerültség, hideg vagy nedvesség hatására, fájdalom, megfelelési vágy, gyász, féltékenység, hirtelen düh váltja ki a tej csökkenését!Érdeklõdj a gyógyszerésztõl, biztos lesz, mert patikában dolgozom és ez egy országos kiadvány!Olvasd el, nagyon jó!
Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem. este 11 kor elment a magzatvízem és éjfél után 18 percre megszületett a kisfiam. egy varratom volt! nekem sokat segített! Ártani nem ártasz vele ha szeded!
A kérdező hozzászólása: Es ezeket mindet szedted?egyszerre?
igen, csak nem egyszerre, hanem különbözõ órákban
egyiket délelõtt másikat délután, a harmadikat meg este a málnalevélteát meg közte ittam meg
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszokat, a malnalevelteat mar en is elkezdtem, de meg csak napi 1cseszevel iszok.34. hetben jarunk

Honnan tudom, hogy elment a nyákdugóm? Milyen az állaga? Mindenkinek elmegy szülés előtt és észreveszem egyáltalán?

36 hetes kismama vagyok és érdekelne, hogy mikorra várjam, figyeljem vagy még nem kell?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.

Szia! Nekem a szülés napján távozott, rózsaszínes nyákos(mint ahogy a neve mutatja) ragacsos valami volt. Késõ délután jött és éjszaka szültem is. Van akinek már szülés elõtt pár nappal távozik.
A nyákdugó a méhszáj tágulásakor távozik, tojásfehérje állagú és általában véres. Nekem szülés elõtt 3 héttel ment el belõle egy darab. A többi a szülési tágulásnál. Ha távozik akkor az azt jelenti, hogy elkezdtél tágulni. Vráni várhatod, de nem biztos, hogy az fog elõbb bekövetkezni.
Nekem egy kedd reggel ment el és szombaton szültem...kb, egy evõkanálnyi kocsonyához hasonlítanám:) legalábbis nekem ilyen volt.
3as vagyok...a sógornõm 2x szült, de egyszer sem látta távozni a nyákdugóját...
Elsõ szülésnél sem a nyákdugó sem a magzatvíz nem folyt el, nálam minden fájásokkal kezdõdött öt perceseknél repesztették meg a burkot, ágytálat alám lökték és abba ment a víz , gondolom a nyákdugó is:) nem láttam, most mindjárt kezdem a 38.hetet eddig még semmi nyákdugó és semmi..csak megint fájások reggel óta..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok...harmadik babámat várom de egyik babával sem vettem észre, hogy nekem elment volna... Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! Én két hete szültem az elsõ babámat, de nem vettem észre, hogy bármi is távozott volna szülés elõtt, pedig napokig két ujjnyira nyitva voltam. Ráadásul a 40. héten szültem, egy nappal a kiírás után, akkorra gondolom, már észlelnem kellett volna valamit. Szóval szerintem nem törvényszerû, hogy észrevedd. Könnyû szülést! :)
Szia! 2 gyereket szültem. Az elsõnél a szülés elõtt 14 órával ment el a nyákdugó. A másodiknál császároztak, de vele folyamatosan távozott a 35. héttõl kezdve. Olyasmi mint a meztelen csiga, csak áttetszõbb. A nyákdugó amúgy újratermelõdik. Az is lehet, hogy pisilés közben kilökõdik, tehát nem feltétlenül találkozol vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!