Találatok a következő kifejezésre: Milyen zenei nevezünk (3 db)

Milyen zenei stílust nevezünk világzenének?

Tudom, hogy nehéz szavakba önteni egy zene jellemz?it, de ezé a zenéé vajon mik?

Legjobb válasz: Világzene, az, amikor egy zenész, vagy együttes, a saját zenei világát ötvözi más népek zenéjével. Pl. Ha egy angol együttes indiai motívumokkal írja a számait, vagy akár, ha egy magyar együttes ír népzenei elemeket épít a számaiba. Itt most ne a slágerzenét játszókra gondolj, hanem pl. a MÉZ-re. A Nox, vagy Sebestyén Márta a Káûrpát-medence zenéjével teszi világzenévé a dalait. De alég, ha belehallgatsz Bobán Markovic zenéjébe. Abban ott az egész Balkán világa.

Világzene, az, amikor egy zenész, vagy együttes, a saját zenei világát ötvözi más népek zenéjével. Pl. Ha egy angol együttes indiai motívumokkal írja a számait, vagy akár, ha egy magyar együttes ír népzenei elemeket épít a számaiba. Itt most ne a slágerzenét játszókra gondolj, hanem pl. a MÉZ-re. A Nox, vagy Sebestyén Márta a Káûrpát-medence zenéjével teszi világzenévé a dalait. De alég, ha belehallgatsz Bobán Markovic zenéjébe. Abban ott az egész Balkán világa.
Ez a válasz teljesen jó! Egy picivel pontosítanám: a zenész, énekes, zenekar a saját zenéjét nemcsak MÁS népek zenéjével ötvözheti, hanem a SAJÁT népzenéjével is. Itthon nagyon sok ilyen elõadó van a felsoroltakon kívül: mostanában például Palya Bea, Lovász Irén, Szalóki Ági, Gerák Andrea, a Csík, Makám, Tárkány Mûvek, Napra, Buda Folk Band, stb. Régebben volt Kormorán, Heavy Méta meg még egy pár, sõt Sebõ már a 70-es években ezt csinálta.

Milyen típusú zenének nevezik amiket David Guetta csinál, vagy mondjuk amit black eyed peas?

Legjobb válasz: Popsz_ar. David Guetta 'House', a másik gyönyör meg R&B és hip pop, de fõleg undorító pop. Mindkettõ.

Popsz_ar. David Guetta 'House', a másik gyönyör meg R&B és hip pop, de fõleg undorító pop. Mindkettõ.
electropop, dancepop, house, electro hop, dance tehát keverék.

Milyen ehez hasonló zenéket tudtok (vagy az ilyesmit hogy nevezik? )?

http://www.youtube.com/watch?v=fAk0pMgoDMQ 1. Az ilyen zene fajtának mi a neve? 2. Milyen ehez hasonló "a hideg fut a hátamon" zenék vannak?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=xcwQoOsQQJ8 http://www.youtube.com/watch?v=XOmXi2XzvVEHa éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!