Találatok a következő kifejezésre: Milyen zenét terhesség alatt (5 db)

Milyen zenéket hallagattok terhesség alatt?

Én most mesezenéket tettem be és nagyon tetszik pici pocaklakómnak :) Elhallgat a zene, rugdos, ha szól nyugi van :)

Legjobb válasz: Én minden félét, fõleg rádiót reggelente - rádió 1 -, Ákost, 100 fok-ot, Eddát, rajzfilm zenéket, aktuális zeneszámokat. Pont ma teszteltem a 10 hetes lányunkat. Beraktam neki egy számot, amit szinte mindennap meghallgattam, amikor még a pociban volt és emlékezett rá. Minden élénkebb dallamnál kacarászott egyet és gõgicsélt végig. Evés közben pedig klasszikus zenét szoktunk hallgatni. Imádja és megnyugtatja :)

Én minden félét, fõleg rádiót reggelente - rádió 1 -, Ákost, 100 fok-ot, Eddát, rajzfilm zenéket, aktuális zeneszámokat. Pont ma teszteltem a 10 hetes lányunkat. Beraktam neki egy számot, amit szinte mindennap meghallgattam, amikor még a pociban volt és emlékezett rá. Minden élénkebb dallamnál kacarászott egyet és gõgicsélt végig. Evés közben pedig klasszikus zenét szoktunk hallgatni. Imádja és megnyugtatja :)
Én a lányommal is meg most a fiammal is azokat a zenéket hallgatom (és hallgattam) amiket szeretek.
Mi hallgattunk magyar nepmeseket apaval a multkor de hallgatok classicus metalt is mint a Trans Siberian Orchestra es Strarovariust mindketten a metalt otvozik komolyzenevel tortenetekbe agyazva. S meg musicaleket mert azt nagyon szeretem. Munkahelyen tartottunk zeneterapias foglalkozast s nagyon nagy zajt csaptunk autista fiatalokkal na arra aztan nagyon felebredt s nagyon nem tetszeset fejezte ki .
A gyermek dalokkal -én legalábbis úgy voltam vele- ráérünk míg nem tanul meg beszélni. Addig meg csak és kizárólag -terhesség alatt is- azokat hallgattam/hallgattuk, amiket szeretek- Ossian, Kalapács, Cool Head Clan, Blues company...stb. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:3gyerkõcös
Klasszikus, jazz, gyerekzene.

Milyen zenét vagy dalokat érdemes hallgatni a terhesség alatt?

Még csak 13 hetes vagyok,de szeretném minél elöbb elkezdeni.Légyszi mondjatok konkrét példát,vagy olyan oldalt,ahol ilyeneket lehet találni.Köszi

Legjobb válasz: Semmi esetre sem rockkot vagy ilyen kemény zenét és nem hangosan, mert attól szét fogja majd rúgni a hasad. Egyik ismerõsöm ezért került be a kórházba 6 hónaposan, lagziban voltak és a kicsinek nem nagyon tetszett a hangos zene, na meg a dobpörgés.

Semmi esetre sem rockkot vagy ilyen kemény zenét és nem hangosan, mert attól szét fogja majd rúgni a hasad. Egyik ismerõsöm ezért került be a kórházba 6 hónaposan, lagziban voltak és a kicsinek nem nagyon tetszett a hangos zene, na meg a dobpörgés.
Én azt hallottam, hogy a klasszikus zene nyugtatóan hat a babára, de szerintem az is jó, ha számodra kedves dalokat hallgatsz vagy késõbb olyan gyerekdalocskákat, amiket a születés után is hallgathattok együtt.
komolyzene, de én sokat hallgatok könnyed, halk jazzt is. Imádja a kicsi pl. mozartot!
Raffai könyve, a lelki köldökzsnór foglalkozik a zene, ritmus témával magzati korban. nagyon ajánlom! a magzati intelligenciát ezek fejlesztik leginkább, pláne ha összevonod a kettõt. pl táncolsz, ritmusosan ringsz egy zenére, amit esetleg dúdolsz is közben.
Én a multiply-ról letöltöttem egy csomó Mozart Effect cd-t (pl. kismamáknak, bébiknek, gyerekeknek).
en a terhessegem alatt napi rendszeresseggel meditäcios zenet hallgattam .totäl bevält.es szüles utän is a mai napig(kisifam most 4 honapos)
Mozart minden mennyiségben!!! Én nagyon tudom ajánlani, nem csak a Babádnak, hanem Neked is jót tesz!

Terhesség alatt milyen zenéket hallgattok?

Legjobb válasz: Hiába halgatok mese zenét,a babám csak Kárpátiára élénkül fel! :D

Hiába halgatok mese zenét, a babám csak Kárpátiára élénkül fel! :D
Most soroljam? vagy csak a stilus érdekel. a jazz techno rave -en kivül mindent. -komolyzenét, filmzenéket, mika, enigma, kárpátia, balkan fanatik, ... van rengeteg meg amilyen kedvem van attól is függ.
Háttérzenének bármit, amihez éppen kedvem van. Direkt a babának Enya, Bud Spencer filmek zenéi (nagyon szereti), filmzenéket, lassabb, nyugodtabb dallamokat.
rockot:) de kajak:D, nem zúzós metált, csak Jim Morrison, Sid Vicious, Jimmy Hendrix, Rolling Stones, Sex pistols..ilyenek:)
A Gyerek oda van a Kispálér!! És ez komoly! :) Én is imádom.A zenei ízlésem mit sem változott mióta kismama vagyok. Placebo...Quimby...POTF...Coldplay... :)
Gyerekzenét, mert van már egy kétévesem, és nagyon szereti.
Attól függ hogy a kismama milyen zenei stílust szereti a rock, hevimental, punk, rapper, hipp-hopp, danca, diszkos, merengõ
Én azt hallottam, ha egyfajta zenét hallgatunk, szülés után a baba arra megnyugszik. Én a blank and jones, relax zenét hallgatom mostanában. Nyugtató, s ha megszületik, megpróbálkozom én is vele, hogy ha nyûgös, ezt teszem be. Baba zenén én is gondolkodtam, de eddig maradt ez. Azon kívül, ha filmet nézek, annak a zenéje, s ha párom hallgat valamit, bár az ritkán van, mert munka miatt alig van itthon, s akkor is úton vagyunk, baba cuccokat beszerezni. 34 hetes km.


Klasszikusat (pl. vivaldi).
Én hallgatok popot, rockot, meg ami megy a rádióba és amit ismerek azt éneklem is, sõt még táncolok is, élvezem, jó kedvem lesz tõle, a kétévesemmel szoktunk így bulizni... :D Pocilakó nem bánja... :) Ilyen voltam akkor is, amiikor a naggyal voltam várandós. Mondjuk akkoriban sokszor megnéztem a Mammamiat és az Abba dalokat a mai napig szereti a nagy... :P Szerintem mindegy mit hallgatsz, csak neked jól essen és boldog legyél tõle, akkor a baba is boldog lesz! :) További jó babavárást!
Vannak, akik azt állítják, hogy a klasszikus zene jót tesz. De nem tudom, hogy ez be van-e bizonyítva. Belegondolva józan parasztésszel: Egyáltalán hallhat valamit, és ez fogja befolyásolni, nem az, hogy miután megszületett, hogy bánsz vele. te mire emlékszel "ebbõl a korodból" Én inkább azt tudnám elképzelni, hogy a te érzéseidet érzi. Érzi, ha jó kedved van, vagy ha szomorú vagy. De ez csak az én véleményem.
Én azt hallgatok, amit ÉN szeretek, nem a "tudományosan bebizonyítottat" (egyébként szeretem a klasszikust is, úgyhogy az is megy közben). Van ami neki is tetszik, és ezt ki is nyilvánítja. (most Vaya con Dios megy) Hogy hallja, az tuti, a múltkor mondom magamnak, lássuk, lereagálja-e. Épp nagyon táncos kedvében volt, betettem neki egy kis death-metalt (tévedés ne essék, sosem hallgattam ilyesmit, youtube-on kerestemm, mert itthon nekünk ilyen nincs), szóval az elsõ 2 ütemre teljesen leállt. :) )) aztán visszatettem Lila Downs-t, és akkor újrakezdõdött a mocorgás. :)
Olyan zenét hallgatzs, amilyet csak szeretsz. A babá nem fogja egyik se megzavarni, nyugi! ha te épp keményebb zenéket hallgatsz, a kicsi azt fogja megszokni, késõbb is emlékszik makjd a sokat hallotra, õt az fogja megnyugtatni. Persze, ha szereted a kasszikusokat, hát hallgasd azokat! De nem kell magadat kínozni csupán azért, mert valaki szerint a babának csak a gyerekdalok vagy a klasszikusok a megfelelõek.:D A lényeg az, hogy téged ne zavarjon, megnyugodj, el tudj lazulni az adott melódiától.
Ami neked tetszik. A magzatot nem zavarja semmilyen zene.
Én néha Jazzt hallgattam, nem mertem sûrûn, féltem hogy zavarja. Na hadd ne mondjam hogy szereti, mármint megnyugszik tõle, pedig még csak 6 hós. Szerintem olyan zenét hallgass, amit szeretsz te is. Amitõl te is kikapcsolódsz. (Nem valami nagyon zajosat, mert az én babóm akkoriban is utálta a turmixgépet és most is :) )))
http://www.babaszoba.hu/articles/Muzikalis_magzat?aid=200811.. én alapból szeretem a klasszikusokat :)
Én a kocsiban Paul Kalkbrennert hallgattam. Ha bömböl a gyerek, beteszem a Sky & Sand-et és pár mp alatt lenyugszik és többnyire el is alszik.

Milyen zenét hallgassak terhesség alatt? 8 hetes vagyok. Olvastam az Álomszép2 Bizek Emi kiadása, ez jó? Vagy ezt már az újszülöttnek kell?

Legjobb válasz: Szerintem hallgasd azt, amit eddig is szerettél. úgy tudom, hogy a 8 hetes magzat még amúgy se érzékeli a külvilág hangjait, úgyhogy az õ szempontjából egyelõre tök mindegy. Magadat meg minek kínoznád valami borzalommal, csak azért mert valaki azt mondta, hogy az jó?!

Szerintem hallgasd azt, amit eddig is szerettél. úgy tudom, hogy a 8 hetes magzat még amúgy se érzékeli a külvilág hangjait, úgyhogy az õ szempontjából egyelõre tök mindegy. Magadat meg minek kínoznád valami borzalommal, csak azért mert valaki azt mondta, hogy az jó?!
Mi 15 hetesek vagyunk, és kb.8 hetes "korunk" óta hallgatjuk a Bizek Emi Álomszép1 CD-t. És lehet, hogy még akkor nem hallott a babó, de számomra megnyugtató volt hallagatni és ha Te megnyugszol az csak a babának is jó. Ha pedig már hall, akkor szerintem rá is nyugtató hatással fog hatni, és miután elõbújik lesz egy biztos, nyugtató dolog (rajtad kívûl)ebben a zajos világban.Úgyhogy szerintem hallgasd nyugodtan, én csak ajánlani tudom, és szerintem tök mindegy, hogy az 1 vagy 2 CD-t. Boldog babavárást!
Szia. Mi a Babazene IV-et (ezen klasszikus zenék vannak feldolgozva) és Claydermann-t hallgattunk. Ezek engem is nagyon megnyugtattak, de csak a IV-es lemez, mert az elsõ háromtól idegbajt kaptam. Az én picúrom amikor ezt hallgattam mocorgott rá, bár nem igazán tudtam eldönteni, hogy azért, mert tetszik neki, vagy azért, hogy kapcsoljam már ki:) A barátnõm kisfia már 4 hónapos és ha bekapcsolja neki azt a zenét amit terhesen hallgattak, akkor teljesen megnyugszik tõle és gyorsan el is alszik. Üdv, 35 hetes kismamai UI: nekem a Bizek Emi féle nem tetszett
Szia! Ha jól tudom, akkor a 16. héttõl hallanak hangokat odabent ! A legjobbakat!
Szia! Függetlenül attól, hogy mit hallgatsz, ha valamit, mondjuk egy-egy szép dalt rengetegszer meghallgatsz a várandósságod alatt, akkor mikor a babóca már kint van, és maghallja azt a dalt, megnyugszik, mert fölismeri. Nyilván nem heavy metálra gondoltam :) , de szerintem a stílus mindegy... én népzenét hallgatok sokat. (ha ajánlhatok: Makám: Szindbád címû albuma teli van aranyos gyerekdalokkal) Boldog babavárást! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!