Találatok a következő kifejezésre: Milyen zöldséget, egyek, (24 db)

Milyen zöldséget együnk télen, hogy ne dobjon hátast a májunk?

Tegyük fel, hogy csak nagyobb áruházakban vásárolhatunk, esetleg zöldség-nagykerben. Paprika, paradicsom, kígyóuborka, jégcsapretek ilyenkor nyilván felejtős, mert ezeket ilyenkor több felmérés szerint is agyon kell vegyszereztni, hogy hozzák a nyáron megszokott formájukat. Mi a helyzet a káposztával, céklával, fekete retekkel, sárgarépával, karalábéval? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi bajod tõlük. Külföldit kell ilyenkor venni mert ott más idõjárás és klima van. Ami hidegben nem terem és magyar, na az biztos agyon kezelt. Én télen kerulom a magyar zöldségeket.

Nem lesz semmi bajod tõlük. Külföldit kell ilyenkor venni mert ott más idõjárás és klima van. Ami hidegben nem terem és magyar, na az biztos agyon kezelt. Én télen kerulom a magyar zöldségeket.
Semmi bajod nem lesz tõlük, ugyanis külföldrõl jönnek, nem Magyarországról.
a hagyma nem jó?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kömmenteket. A hagyma is jó. Tegnap néztem a Lidl-ben, kígyóuborka Görögországból. Csak azért, mert ott ilyenkor elég meleg van ahhoz, hogy a megteremjen, feltételezhetem, hogy nincs tele vegyszerrel?

Ha eröset eszem pl salátámba rakok erös paprikát vagy chilit akkor joban fogyok? És milyen zöldséget egyek? Mert töbnyire fözeléket lehet zöldségböl csinálni nyersen meg alig lehet szoval milyet?

Ezt itt olvastam hogy az erös csipös ételek segitenek a fogyásban nemtudom ezért kérdem.a zöldségekre is nagyn kiváncsi vagyok hoy mit lehet és hogy ha elkel késziteni azt is irjátok le lécci

Legjobb válasz: igen de hogy csináljak finom ételeket a zöldségböl mert simán nem jó:S fözeléknek meg már nem ajánlatos nem?:S egyek paradicsomot paprikával?:DDD fujj:D

A kérdező hozzászólása: igen de hogy csináljak finom ételeket a zöldségböl mert simán nem jó:S fözeléknek meg már nem ajánlatos nem?:S egyek paradicsomot paprikával?:DDD fujj:D
A csípós ételek kicsit megemelik a testhõt ezáltal több kalóriát égetsz. Ez ettõl függetlenül egyenlõ a nullával. Jó marketingszöveg de nincs értelme. Zöldség minden mehet korlátlanul a hüvelyesek és a krumpli kivételével.
Szerintem nem igaz. Erõspaprikát eszek erõs pistával kb. és mégsem fogyok tõle :)
Attól még hogy nem fogyaszt attól még eheted, mert nem is hízlal..

Milyen zöldségeket egyek rizs és csirke mellé?

Üdv

Legjobb válasz: Barna rizst a rost miatt eszed, ami a rizs "hajában" van. Mellé párolt brokkoli, hüvelyes zöldbab, uborka, paprika...

Barna rizst a rost miatt eszed, ami a rizs "hajában" van. Mellé párolt brokkoli, hüvelyes zöldbab, uborka, paprika...


Főleg milyen zöldséget egyek hogy ne legyen az arcomon száraz a bőröm?

Nagyon száraz a b?röm, a krémek nem igazán használnak. Tudnátok vmi tippet? Mit egyek, mit szedjek, mivel kenjem, stb... Köszi el?re is.

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne.. nekem a tenyerem van nagyon kiszáradva és elég gáz me hámlik is:S:S

ez engem is érdekelne.. nekem a tenyerem van nagyon kiszáradva és elég gáz me hámlik is:S:S
Szia! Mindenképp lédús gyümölcsök, mint pl: a görögdinnye:D

Milyen zöldséget ehet vagy éppen nem ehet egy oroszlánfejű nyuszi?

Gondolom neki sem lehet adni "K" bet?s zöldségeket káposzta stb ami felfújja.De igaz hogy a zöldségeket és a gyümölcsöket is csak meghámozva szabad nekik adni?

Legjobb válasz: Nekem logófülü nyuszim van . Én adok neki mindenféle zöldséget,gyümölcsöt...körtét mellõzöm mert attól ment a pocija .Szerintem adj neki mindent csak keveset és egyszerre csak egy félét aztán látod rajta hogy jól esik e neki (tehát , hogy jól van e tõle)vagy sem.Répát , káposztatorzsát,borsó hélyát (abból csak keveset),karalábét,tõlünk ilyeneket kapott és minden rendben vele.

Nekem logófülü nyuszim van . Én adok neki mindenféle zöldséget, gyümölcsöt...körtét mellõzöm mert attól ment a pocija .Szerintem adj neki mindent csak keveset és egyszerre csak egy félét aztán látod rajta hogy jól esik e neki (tehát , hogy jól van e tõle)vagy sem.Répát , káposztatorzsát, borsó hélyát (abból csak keveset), karalábét, tõlünk ilyeneket kapott és minden rendben vele.
szia ha gondolod vegyél fel msn-re és beszélhetünk errõl ott. nekem is ilyen nyusziaim vannak és eléggé sokat tudok errõl a témáról már. ha szeretnél beszélgetni errõl írj egy privit és megadom a címem. szia:)

Milyen zöldséget, gyümölcsöt ehet egy 4 hónapos baba?

Legjobb válasz: Az elsõ gyümölcsök: alma, õszibarack; az elsõ zöldségek pedig: krumpli, sütõtök, cékla, répa. Elõször csak egyfélét, 3-4 napig csak ugyanazt, majd ha mindet kipróbáltátok, jöhet ezek keveréke. Legelõször viszont gyümölcslevekkel próbálkozzatok, 1-2 kiskanállal, majd jöhet a püré.

Az elsõ gyümölcsök: alma, õszibarack; az elsõ zöldségek pedig: krumpli, sütõtök, cékla, répa. Elõször csak egyfélét, 3-4 napig csak ugyanazt, majd ha mindet kipróbáltátok, jöhet ezek keveréke. Legelõször viszont gyümölcslevekkel próbálkozzatok, 1-2 kiskanállal, majd jöhet a püré.
Az én babám is 4 hónapos.Eszik:alma, banán, krumpli, répa, sütõtök, és ezeket keverve.Ma kóstoljuk meg a salátát. Lehet rossz vélemény róla, de én nem szeretnék tápszeres babát.Sajnos szoptatni nem tudom.(Napi 2x3 kap tápit.)Régen is felnõttek az emberek, pedig tehén és kecsketejet itattak a kicsikkel.Az én nagy fiam 10 éves és még 10 évvel ezelõtt is az volt a szokás hogy 2-3 hónaposan lehet gyümit adni.Ez a mai módi, hogy csak tej vagy tápszer.DE ha valaki nem így gondolja attól nem kell elítélni.
SEMMILYET!!! Várd meg a 6 hónapot, miért akarod siettetni?
Aki lepontoz az miért nem ír véleményt??????
szerintem pacalt meg zsíroskenyeret

Milyen gyümölcsöt lehet adni egy 5hónapos babának milyen zöldség félét? Lehet már neki adni húst a fõzelékbe?

Legjobb válasz: ha 4 hónaposan kezdted a hozzátáplálást,adhatsz neki már húst is.én répát,burgonyát,sütötököt,spenotot,almát,szilvát,sárga-õszib arack,bébiételbe evett már paradicsomos burgonyát,zöldséges rizst ilyeneket.meg szoktam neki ht kekszet rakni a gyümölcshöz

ha 4 hónaposan kezdted a hozzátáplálást, adhatsz neki már húst is.én répát, burgonyát, sütötököt, spenotot, almát, szilvát, sárga-õszibarack, bébiételbe evett már paradicsomos burgonyát, zöldséges rizst ilyeneket.meg szoktam neki ht kekszet rakni a gyümölcshöz
A hozzátáplálás kezdete után 1 hónappal lehet neki husit adni. Gyümölcsök közül: alma, õszibarack, sárgabarack, meggy. Zöldségek: burgonya, sárgarépa, sütõtök, cékla gabonapelyhek, rizs, búza, zab.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.

Milyen zöldséget, gyümölcsöt lehet adni egy 5-6 hetes lány törpenyuszinak?

Legjobb válasz: semmilyet! Három hónapos korig ne adj neki zöldet! Utána fokozatosan szoktasd hozzá! Mondjuk egy nap egy karika répa. Aztán másnap szintén egy, harmadnap kettõ, ha azt látod hogy megy a hasa, akkor megint ne adj neki, és kezd újra ha helyrejött egy karikával. El is pusztulhat, úgyhogy tényle nem szabad

semmilyet! Három hónapos korig ne adj neki zöldet! Utána fokozatosan szoktasd hozzá! Mondjuk egy nap egy karika répa. Aztán másnap szintén egy, harmadnap kettõ, ha azt látod hogy megy a hasa, akkor megint ne adj neki, és kezd újra ha helyrejött egy karikával. El is pusztulhat, úgyhogy tényle nem szabad
Almát a leginkáb. De még adhatsz: barackot erdei gyümölcsököt körtét :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Répát, salátát, paradicsomot is adhatsz neki de nekem az eladó azt mondta hogy "k" betûseket ne adjak neki mint pl. krumpli vagy karalábé, nem értem miért én se de azért ne próbáld ki
A hirtelen tápváltással simán meg lehet ölni ebben a korban annyira érzékeny a pocija. Csak szénát ehet, és minõségi törpenyúl tápot. Még a bolti dobozos táp is megárthat neki, ha rossz márkát választasz. (A kukorica, szotyi, banán a majmoknak való, nem a fûevõ pociba...) Semmi zöldség még 2 hónapig, utána nagyon pici adagokban bevezetni.
3 hónapos korig semmilyet! Addig csak táp, széna és víz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) )

Milyen zöldségeket, gyüölcsöket lehet adni egy kutyának?

Szeretnék néha f?zni neki, és nem tudom, milyen zöldségeket vagy gyümölcsöket rakjak az ételébe.

Legjobb válasz: Nekem keverék kutyusom van. Egy szakkönyvben olvastam h a krumpli, bab, borsó nem túl jó neki.Az enyém alapból nem eszi meg a krumplit. Ha fõzöl vmit neki sztem sárgarépa lenne jó, azt sok bolti eledelbe is tesznek, de sztem bármilyen hasonló is megfelel. Gyümölcsöt nem tudom h ehet-e. Az enyém az mindenevõ:D elcsórta már az almát, körtét, dinnyét, barackot, banánt, a mogyorót is nagyon szereti.:D sztem ami nem tetszik neki azt úgysem eszi meg.ösztönösen tudja mi a jó neki.sztem. remélem segíthettem!:)

Nekem keverék kutyusom van. Egy szakkönyvben olvastam h a krumpli, bab, borsó nem túl jó neki.Az enyém alapból nem eszi meg a krumplit. Ha fõzöl vmit neki sztem sárgarépa lenne jó, azt sok bolti eledelbe is tesznek, de sztem bármilyen hasonló is megfelel. Gyümölcsöt nem tudom h ehet-e. Az enyém az mindenevõ:D elcsórta már az almát, körtét, dinnyét, barackot, banánt, a mogyorót is nagyon szereti.:D sztem ami nem tetszik neki azt úgysem eszi meg.ösztönösen tudja mi a jó neki.sztem. remélem segíthettem!:)
Bármilyet, kivéve a hüvelyeseket és a káposztaféléket, mert az puffaszt. A krumpli az adható, bár úgy tudom nem ér semmit, nem tudja hasznosítani. Én szoktam adni a 14 hetesemnek nyersen répát, banánt, narancsot. Narancsból keveset, mert nagyon rostos, gyümölcsbõl adható mindenféle, de csak mértékkel, hisz a kutya ragadozó állat, a gyomra is erre van beállva. Szükségük van a vitaminokra, azonban, ha jó minõségû száraztáppal etetsz, abban minden szükséges megvan, csak egy pici kiegészítés kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat :) A kutyusom Acanát kap Dog Chow-val keverve, csak gondoltam, kiegészítem egy kicsit az étrendjét :)
Az elsõvel ellentétben, én úgy vettem észre, hogy a kutya szereti a krumplit. Nekem eddig akárhány kutyám volt az összes szerette. Most van egy Vizslám és sokkal jobban szereti a zöldséget, gyümölcsöt, fõzeléket, mint a húst. Sok félét adhatsz neki: borsó, káposzta, krumpli, sárgarépa stb...annyi, hogy ezek ne legyenek nyersek.
Mák, borsó, bab, kukorica, káposzta, karalábé, gomba, önmagában hagyma - ezeket nem szabad. Ha fõzöl neki mondjuk húslevest, és lesz benne 2 falat karalábé, vagy a te esti ételedbõl megmarad egy kanálnyi babfõzelék, az nem olyan nagy gond, csak nagy mennyiségben (a kutya méretéhez viszonyítva) ne kapjon ezekbõl, tehát pl. ne legyen a vacsorája egy adag babfõzelék, mert bele is hallhat. A répa, fehérrépa, zeller nagyon jó, inkább fõzve add. Gyümölcsbõl egyedül szõlõt nem szabad adni. Az alma, banán, esetleg narancs, dinnye, ezek tök jók. Krumplit szabad adni a kutyának, majd meglátod, szereti-e vagy nem. A krumpli rosttartalma nagyon jó béltisztító hatású, az én kutyám imádja fõve és krumplipürének is. Túlzásba nem szabad vinni. Én, ha fõzök neki (4 napra), a levesbe 2-3 darabot szoktam tenni kockára vágva.
Itt is egy cikk a kiskutyák etetésérõl: http://szobakutya.hu/cikk/kölyökkutyák-etetése
A mi kutyank imadja pl a savanyu kaposztat, mertekkel persze, most fogyokuran van, a szakember (nem allatorvos) javaslata alapjan a szaraztap felet helyettesitjuk fott krumplival es repaval, neha rizzsel. Krumplit lehet adni , hulyeseg, hogy tilos, azert jo, mert elteliti, de nem hasznositja fel, nem dolgozza fel a szervezete. Hasmenese sincs tole. Ha nem fogyozik, akkor nem erdemes tulzasba vinni.
Nálunk hátul van egy komposzt oda kerül ki a konyhai hulladék és a kisebbik kutya folyton átjár és elõhozza a kertbe a kedvence a káposzta torzsa pedig az puffaszt.. tavaly kiszedte az emeltágyásból a répákat is ... Mindent nagoyn szeret kivétel a borsot azt ott is haggya tudja hogy nem kell:D Szerintem nyersen is meg párolva is adhatsz neki olyan zöldségeket amiket szabad pl: répa és fajtái, meg gyümölcsöt is a mi kutyáink imádják a barackot és a görögdinnyét a zöld viasztos héjáig kirágja

Egy 1 hónapos teknõsnek milyen zöldséget/gyümölcsöt adhatok?

sárgafülü ékszerteknõs/2db van/1 hónapja van meg nekünk még picikék / fõleg fagyasztott halat szoktunk nekik adni , nagyon aktívak sokat úsznak , de azért akarok valami mást is adni nekik, hogy változatosabb legyen nekik ( persze ritkán adnék nekik zöldséget/gyümit mivel a fõ táplálékuk a hal. ) Elõre is köszi minden választ!

Legjobb válasz: Kaphatnak legyet (csak vegyszermentes helyrõl!!!), fõtt tojásfehérjét, salátát, az enyém a banánt is imádja :)

Kaphatnak legyet (csak vegyszermentes helyrõl!!!), fõtt tojásfehérjét, salátát, az enyém a banánt is imádja :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!