Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatot a 36 (5 db)

Milyen vizsgálatot végeznek a 36. héten? A dokihoz van időpontom, de uh is lesz, vagy labor vajon?

Legjobb válasz: Szia! Nálam is pont ma volt aktuális. Mentem laborba (6 kémcsõ vér + vizelet), a doki megvizsgált és levett kenetet asszem streptococcus vizsgálatra és CTG-n is voltam, ahol a magzati aktivitást és szívverést figyelték. Ezen kívül elküldtek ultrahangra is, mert nem tudni, hogy befordult-e a baba (úgyhogy ez nem biztos, hogy neked is kell). Jó babavárást a maradék 4 hétre!

Szia! Nálam is pont ma volt aktuális. Mentem laborba (6 kémcsõ vér + vizelet), a doki megvizsgált és levett kenetet asszem streptococcus vizsgálatra és CTG-n is voltam, ahol a magzati aktivitást és szívverést figyelték. Ezen kívül elküldtek ultrahangra is, mert nem tudni, hogy befordult-e a baba (úgyhogy ez nem biztos, hogy neked is kell). Jó babavárást a maradék 4 hétre!
Szia! Nekem akkor kell mennem uh-ra és nst-re is! Laborról még nem tudok!

Akik magándokihoz jártak a 36. hét után milyen gyakran hivott vissza még vizsgálatra? (nem biztos hogy birnám anyagilag minden héten föleg igy karácsony elött. ) 35 hetes km.

Legjobb válasz: Hetente nst, de azt a kórházban "kell" hogy megoldja, kicsit célozgass rá, ha magánban akarja az nst-t is. lesz még egy uh és egy kenetvétel a 38. hét környékén, esetleg kézi méhszáj vizsgálat, de ezt egy látogatás alkalmával megoldja (remélhetõleg).

Hetente nst, de azt a kórházban "kell" hogy megoldja, kicsit célozgass rá, ha magánban akarja az nst-t is. lesz még egy uh és egy kenetvétel a 38. hét környékén, esetleg kézi méhszáj vizsgálat, de ezt egy látogatás alkalmával megoldja (remélhetõleg).
Ha nincs probléma a terhességeddel, nem fog sokat hívogatni szerintem, de az tuti, hogy nem 4 hetente kell menned. Érdemes felkészülni. (én pl elõre félretettem a vizsgálatok és a szülés árát).Nekem a végén hetente kellett mennem hozzá, és minden nap vagy nst vagy flow. Utóbbi kettõt kórházban csinálták, bár nstre hozzá is mentem minden héten. 5 ezer volt egy alkalom. A kórházban természetesen nem fizettem. 38. héten befeketetett. De neked nem kell ennyiszer menni, mert én eléggé zûrös voltam. :)
A kérdező hozzászólása: eddig nekem is 4 hetente kellett mennem.az nst a korházban lesz.jövö héten mennem kell hozzá méhszájvizsgálatra meg uh-ra az lesz a 36.hét.Õ is föorvos a korházban és csak azért tettem fel a kérdést mert nem tudom mi következik a 36.hét után értem ugy h oda hozzá hányszor kell vajon menni.Köszönöm a válaszokat!
A utlsó hónapba a kórházabn találkoztuk, mivel minden héten volt CTG, pénzt nem a kapott éa nem is kért. Összesen egyébként kb 6 alkalommal voltam terhesgondozáson a magánrendelõben, nem is hívott fölöslegese, csak a pénzért. (egyébként ov fõorvos) A viszgálatok vérvétel, uh mindig a kórházabn voltak a terhesambulancián. Ha tied hetente hív, akkor kicsit pénzéhes úgy gondolom.
Én a 35. héten voltam utóljára a magánrendelõben, utána hetente nst a kórházban, de ott már nem kellett fizetni, pedig meg is vizsgált. 38. héten mentem szülni.
A kérdező hozzászólása: utolso válaszolonak:Remélem nálam is igy lesz mert kicsit cikis lenne mondani neki h bocsika de nem tom most kifizetni:D
Én a 36. héttõl hetente mentem, de már nem kellett fizetnem. Addig 6 hetente jártam. Volt olyan, hogy a 36. hét után 1 héten belül 2x is látni akart, de mivel már nem kellett fizetni nem volt ezzel gond. Mondta, hogy úgyis fizetek eleget szülés után meg költök a babára, ilyenkor nála már nem kell.
Én a 34. héttõl már csak a kórházba jártam be hozzá. Magánra már nem hívott. Heti 2x járok NST-re, utána megkeresem, beszélünk a tobábbiakról. Minden 2. alkalommal adok neki lóvét. 39+2km
Én magánrendelésre jártam, de amikor a vége felé a kórházba hívott, akkor ott nem kért pénzt. Szerintem ez a normális, mivel ott nem õ fizeti a bérleti díjat, rezsit, a személyzetet, az eszközöket stb. - csak használja a kórházét.
A kérdező hozzászólása: Az nst-t nekem is a korházba csinálja.A 36.hétre hivott vissza de emlitette hogy csinál még egy flow-t a 37.héten is .Remélem ennyivel meguszom már mert minden héten elég huzos lenne.:) Köszönöm a válszokat!
Nálunk úgy volt hogy helybe volt a magánrendelése akkor kellett fizetni ez havolnta egyszer volt. UHra meg CTGre a kórházba kellett menni ott ugyanúgy õ vizsgált de ott már neem kellett fizetni. Volt hogy a terhesség vége felé hetente 2x is be kellett menni Ctgre is meg Uh is.
A kérdező hozzászólása: A szülésre már mi is félretettünk avval már nem lesz gond:) A terhességemmel eddig minden oké volt remélem ezután is az lesz.Köszönöm a választ!

Ausztriában 36 év felett milyen vizsgálatokat végeznek a kismamákon?

Down-kór sz?résre gondolok pl.

Legjobb válasz: Szia!Itt a down-kor szüres csak 40 ev felett kötelezö ugy tudom.Rajtad all,h elmesz e a szüresre es kifizeted e azt sajät zsebböl.En az elsövel nem mentem.Most väroma 2. babänkat es januärban megyek a vizsgälatra.34 eves vagyok.

Szia!Itt a down-kor szüres csak 40 ev felett kötelezö ugy tudom.Rajtad all, h elmesz e a szüresre es kifizeted e azt sajät zsebböl.En az elsövel nem mentem.Most väroma 2. babänkat es januärban megyek a vizsgälatra.34 eves vagyok.


A 36. héttől milyen vizsgálatokra kell menni?

Legjobb válasz: nst vagy ctg, figyelni fogják a méhösszehúzódásaid és uh-val ellenõrzik a lepény érettségét, illetve hogy mennyire tudja ellátni még a feladatait.

nst vagy ctg, figyelni fogják a méhösszehúzódásaid és uh-val ellenõrzik a lepény érettségét, illetve hogy mennyire tudja ellátni még a feladatait.
Hetente CTG a 38. hétig, utána hetente 2x. Ha nem volt 36. héten ultrahangod, akkor kéne egy átfolyásvizsgálatos ultrahang. A dokit ekkor már hetente kell látogatni, õ ellenõrzi a méhszájat. Ha nem volt mostanában vérvételed, akkor kell egy teljes vérkép és vizeletvizsgálat, valamint ellenanyagszûrés. Továbbá, ha még nem vettek kenetet, akkor azt minél hamarabb meg kéne tenni.
Nekünk (Fejér) csak annyi van, hogy a 36. héten van az utolsó kötelezõ UH, és ettõl a héttõl kezdve egészen a szülésig hetente kell járni nst-re, ami után pisit és vérnyomást is néznek minden esetben. Az utolsó nagylabort jó lerendezni a 34. hét körül. Nálunk kenetvétel nincs. Helysége válogatja, úgy veszem észre.... 33 hetes
Pedig nem árt a kenetvétel, mert nekem is vettek és kimutattak benne valamit, ami miatt nekem és a babának is antibiotikumot kell kapni a szülés után, különben súlyos tüdõgyulladás léphet fel nála.
nálunk 37. héttõl van nst hetente.38. héten kötelezõ uh, és nagylabor, meg belgyógyászat ekg miatt.kenetvétel nálunk a 32. héten van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.. én is Fejér megyében vagyok, Székesfehérváron... akkor a szülészeten.. csak Nst-re kell most mennem? .. más vizsgálat lesz még a 36. hét után... mert az Sztk-s doki csak annyit mondot h mostantól nem hozzá kell mennem hanem a szülészetre... a beutalókat a vérvételre megkaptam... 34 hetes km
Szia! Nekem az elejétõl kezdve 2000 az értékem. Most 29 hetes vagyok. Nyugi:) !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!