Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokon átesni, (9 db)

Milyen vizsgálatokon kell átesnem, hogy felírják a fogamzás gátlót?

21 éves múltam, és szeretném felíratni a fogamzás gátló tablettát. 3 éves kapcsolatom van, és ha menstruálok eléggé görcsölök, szóval jó lenne. Az a helyzet, hogy még nem voltam nőgyógyásznál, és nem tudom, hogy ez hogy megy. Milyen vizsgálatokat végeznek el? És kik vannak a rendelőben? Előre is köszönöm a válaszokat! Jah..és azt is szeretném tudni, hogy SZTK rendelésen is lehet-e úgy időpontot kérni, hogy egy kimondott dokihoz? Vagy akihez éppen beírnak?

Legjobb válasz: Érdemes lenne elsõ alklommal nõi dokihoz menned, vele könnyebben megtudod beszélni az esetleges gondjaidat. (plusz a vetkõzés, ugye...)

Érdemes lenne elsõ alklommal nõi dokihoz menned, vele könnyebben megtudod beszélni az esetleges gondjaidat. (plusz a vetkõzés, ugye...)
Nem igaz, nem kellett volna még menned, csak akkor ha fûvel-fával összefeküdtél volna! Ha valaki szüz, akkor 23.24 évesen illik elõször szûrésre mennie, amúgy álltalában 1 évvel a nemi élet megkezgése után érdemes ellenõríztetni magad.
Kézi vizsgálat, rákszûrés, vérvétel, esetleg ultrahang. Ezek a vizsgálatok vannak. És ha elkezded szedni a gyógyszert, akkor évente kell rákszûrésre menned. Nõgyógyász és asszisztens van a rendelõben. Általában ahhoz írnak be, aki éppen rendel. De ha van olyan, hogy bizonyos napokon mindig ugyanaz az orvos rendel, akkor lehet kérni arra a napra is éppen és akkor lehet ahhoz kerülni, akihez akar az ember.
lesz egy manuális vizsgálat, tehát kézzel megtapogat belülrõl és ha a doki lelkiismeretes, akkor egy vérképet is kér, ha nem , akkor inkább menj máshoz, mert ez nagyon fontos, de sok doki nem foglalkozik vele a laborlelettel visszamész és az eredményeidnek megfelelõ gyógyszert ír fel a doki változó, hogy hogy van, van, ahol egyedül van bent a doki, van, ahol bent van az asszisztensnõ is és egy függöny mögött vizsgál a doki hogy szt-ban tudsz-e dokit választani azt nem tudom
Tényleg 21 múltál és soha nem voltál nõgyógyásznál??? Hát ez elég fura, de segítek. SZTK-ban is kérhetsz idõpontot X.Y orvostól. Vagyis bemész, és a kartonozónál megmondod, hogy nõgyógyászhoz szeretnél menni Dr. Tóth Bélához. Mivel írtad hogy még sosem voltál nõgyógyásznál jelezd elõre, hogy nincs kartonod. Ott helyben csinálni fognak (vidd a Taj kártyádat, és a személyidet) Majd bemész az idõpontra. Név szerint fognak hívni. Bent a rendelõben az orvos és egy asszisztens szokott lenni. Van egy kis fülke, ott kell levetkõznöd. Tanácsolom hogy hosszú póló vagy szoknya legyen rajtad, mert akkor nem kell punciban állnod míg a kérdésekre válaszolsz, hanem takarod magad. Amikor meg a a vizsgálóágyra fekszel elég csak felhúzni. Mivel nem voltál még elõbb feltesznek jó pár kérdést. Majd elmondod hogy mi a gondod. (fogamzásgátló tabletta kell, görcsölsz stb) Felfekszel a vizsgálóágyra és a doki megvizsgál.. Alap vizsgálatot fog végezni, és talán kenetet is vesz rákszûrés miatt. Majd kapsz beutalót vérvételre, , Ez kell a fogamzásgátló tabletta miatt. A megbeszélt idõre visszamész, és elmondja milyen gyógyszert szedhetsz. Ne csodálkozz ha a doki rosszallóan megjegyzi hogy 21 évesen illett volna legalább egyszer elmenni nõgyógyászhoz. Fõleg ha nemi életet is élsz.. Tudod nem árt évente egyszer általános vizsgálatra elmenni még akkor is ha úgy érzed nincs semmi bajod..
ne izgulj, dehogy kellett volna még menned, pont idõben vagy! Valóban 23 év körül ajánlják a protokoll szerint az elsõ szûrést.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, védõnõhöz.
a védõnõ nem fog megvizsgálni, maximum súly és vérnyomásmérés kitölti a kiskönyvedet, és ha kedves akkor kér neked egy idõpontot hogy ultrahang segítségével meg lehessen állapítani hanyadik terhességi hétben jársz sok boldogságot :)
A védõnõ nem vizsgál meg. Elsõ alkalommal 1 órán keresztül csak a papírokat töltötte ki. Semmi különös nem volt. Megmérte a súlyom, és meg kérdezte van e kérdésem, adott pár magazint és ennyi.
A védõnõ nem kér idõpontot, hiszen ha mész hozzá akkor már vinned kell az orvosi papírodat , hogy élõ embrió van a méhedben. Ha nem viszel orvosi papírt nem ad kiskönyvet, de igazából nem is fog akkor hozzá szólni. Ha már voltál orvosnál az is tudod hány hetes vagy. Ja és nekem a védõnõnél mindig kell pisilnem egy hosszú teszt csíkra vért, cukrot, fehérjét és ilyesmiket néz vele.
A kérdező hozzászólása: Már uh-n voltam, 8hetes a baba és mondta az orvos, hogy most már mehetek felkeresni a védõnõt. Köszönöm a válaszokat :)
Én jövõhéten megyek elõször 11 hetesek leszünk! Nekem a védõnõ azt mondta, vigyek magammal vizeletmintát. Vérnyomást fog még mérni meg súlyt. Ennyit mondott nekem és hogy kb fél óra. :D
A kérdező hozzászólása: Koszonom :) penteken megismerkedtunk, nagy aranyos. Kedden lesz az elso alkalom.
7. nagyon alapos és pontos választ adott, neki elhiheted, amit írt, velem is ez történt. Annyit hozzátennék, hogy a terhesgondozáson ott volt a háziorvosom is, aki még plusszba megnézte a csípõszélességem egy furi fogószerû mûszerrel (nem fájt). De ez szerintem nem mindig és nem mindenhol van így. A többi gondozáson már nem kellett megvárni. Ja, eleinte havonta kell járnod, majd a 30. héttõl 2 hetente, a 35. héttõl hetente kell járni. Legalább is én így jártam.

Ha terhes vagyok, és orvoshoz megyek, akkor milyen vizsgálatokon fogok átesni?

És számíthatok az orvos diszkréciójára? Vagy erre külön meg kell kérni?

Legjobb válasz: Számíthatsz rá, hacsak nem vagy nagyon fiatal. Semmi fájdalmas vizsgálat nem lesz.

Számíthatsz rá, hacsak nem vagy nagyon fiatal. Semmi fájdalmas vizsgálat nem lesz.
nem kell felni!
Én életemben elõször akkor voltam nõgyógyásznál amikor terhes lettem (20évesen). Nagyot nézett a doki hogy miért nem voltam még.... Hát panaszom nem volt, poénból meg nem volt kedvem menni :-D leültem, megkérdezte mi a panaszom, megmondtam hogy nem jött meg, pozitív a tesztem.megkérdezte mikor volt az utolsó menstruációm, aztán alul le kelllett vetkõznöm (érdemes hosszú pólóban/egyberészes szoknyában menni). Megvizsgált kézzel, meg kenetet vett rákszûréshez és hüvelyi ultrahanggal megnézte a babát. Egyedül a kenetvétel nem volt kellemes érzés de nem fájt. Meg megnyomkodta a hasamat és öltözhettem is fel :-) remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Ha az anyajegyeim amiket le akarok vetetni ártalmatlanok vagyis egészségesek, akkor milyen vizsgálatokon kell átesnem a leszedés előtt?

És kell e aggódnom hogy valami rosszul sikerül és lesz valami következménye ? :S

Legjobb válasz: a bõrgyógyász vagy a plasztikai sebész rád néz, és ennyi :-) Szerintem nem kell félned, ez a mûtét igazán rutin, meg sem kottyan a dokiknak, nem hiszem, hogy elhibázzák. A legrosszabb, ami történhet, hogy csúnya lesz a heg. De a doki dönti el, hogy érdemes vagy nem a mûtét, gondolom, nem fognak rajtad kísérletezni :) Szóval nyugi

a bõrgyógyász vagy a plasztikai sebész rád néz, és ennyi :-) Szerintem nem kell félned, ez a mûtét igazán rutin, meg sem kottyan a dokiknak, nem hiszem, hogy elhibázzák. A legrosszabb, ami történhet, hogy csúnya lesz a heg. De a doki dönti el, hogy érdemes vagy nem a mûtét, gondolom, nem fognak rajtad kísérletezni :) Szóval nyugi
szia.nekem szedtek le egyet a fejem tetejerol(hajas fejborrol) meg az oldalamrol is. mindegyik nagyon szuperul sikerult, vekonyka sebhely maradt utana. csak a varratszedest ne hamarkodd el, mert en viszont rafaztam, igaz , hogy ehhez a dokinak nem volt sok koze, de bennem maradt a varrat, igy egy darab madzaggal az oldalamban elek.(de mondom, a varratkiszedest nem igazan lehet elszurni sztem, en megtettem)
bocsi most nezem, hogy nem is a kerdesedre valaszoltam. en evente ellenoriztetem az anyajegyeimet. mindketto artalmatlan volt, csak serultek, ezert javasoltak a leveteluket. szoval egyszeruen csak megnezik oket nagyitoval, aztan ha mar levettek egyet, azt kuldik szovettanira.
Nekem nemrégen volt egy ilyen "mûtétem". Konkrétan kijött a néni, aki az idõpontokat írta, megnézte mi van az arcomon, oké, akkor a kedd az jó-e, aztán ennyi.
Türelem.Az ingyen van.Majd ha 1 év után nem jön össze akkor kezdj el gondolkodni-
A 6 hónap tényleg nem sok. Várjatok még, és próbáljatok ne görcsölni!
Én egy pár hónap után felkerestem a dokimat, hogy "essünk" neki a vizsgálatoknak. Nem akartam hónapokat vagy akár éveket próbálkozással tölteni, mivel 34 éves vagyok. Egyébként még a 6 hónap valóban nem olyan sok idõ. Kértem, hogy ajánljon olyan orvost, akinek ez a szakterülete, át is irányított, és vérvétellel kezdõdött. Hormonokat, peteérést néztek vérbõl, majd átjárhatósági vizsgálat volt. Közben a férjem is elment andrológiára. Aztán 6 inszemináció és következett volna a lombik, mikor természetes úton megfogant. Hát én ezért nem vártam éveket!!!

Milyen vizsgálatokon kell átesni, hogy kiderüljön miért nem jön a baba már másfél éve?

Kb.mennyi id? alatt zajlanak le a vizsgálatok?Mennyit kell az eredményre várni?Melyik kellemetlen ill. fájdalmas?

Legjobb válasz: mi is ennyi ideje probálkozunk és kiderült hogy nincs peteérésem ezért nemjött ösze.Nálam nemvolt nehéz kideriteni mert a menzim sem volt meg rendesen. de mikor a dokihoz elmentem megvizsgált és simán rávágta mi a bajom. clostit irt fel és remélhetõleg most sikerülni fog. de én aztmondom minél hamarabb ekmész dokihoz annaál hamarabb lesz babád. szoval irány a doki és sok sikert

mi is ennyi ideje probálkozunk és kiderült hogy nincs peteérésem ezért nemjött ösze.Nálam nemvolt nehéz kideriteni mert a menzim sem volt meg rendesen. de mikor a dokihoz elmentem megvizsgált és simán rávágta mi a bajom. clostit irt fel és remélhetõleg most sikerülni fog. de én aztmondom minél hamarabb ekmész dokihoz annaál hamarabb lesz babád. szoval irány a doki és sok sikert
Szia! Lassan mi is másfél évnél tartunk. Nekem is mint az elõzõ hozzászólnak is nincs peteérésem. A dokim uh+vérvétel után clostit írt fel. Kiváncsian várom a jövõ hetet, mert akkor kell visszamennem uh-ra, hogy van e peteérésem. Ha van akkor aztán apait-anyait beleadunk:-))))) Az uh nem fájdalmas, a vérvétel nekem az volt, mivel irtozok a tûtõl:-))))) Az uh gyors is. A vérvétel eredményére 1 hetet kellett várni. Szerintem ennyi idõ után mindenkinél hasonló vizsgálatok vannak.
Majdnem. Nálunk elõször a férjemnek volt spermavizsgálata, mert ez a legegyszerûbb. Nekik csak ez az egy van, ebbõl mindent megtudnak. Nõnél elõször a szokásos: rákszûrés, tapintás, hüvelyi uh. Utána hormonvizsgálat, majd petevezeték átjárhatósági.

A "C" jogsihoz milyen orvosi vizsgálatokon kell átesni?

Az olvastam, hogy látás, meg cukorbetegség stb stb.. De pontosan mi a menete? Milyen vizsgálatok vannak? Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Kb ugyanaz mint a sima orvosi, csak többe kerül.

Kb ugyanaz mint a sima orvosi, csak többe kerül.
Az ár ugyanannyi csak ezt max 5 évre kapod!
Amikor legutóbb csináltatta, akkor drágább volt egy-két ezerrel a hivatásos orvosi, mint a sima :/

Mindenkinek muszaj atesnie az "elso nogyogyaszati vizsgalaton"? Meg ha nem is kuld minket a hazi orvos oda? Kotelezo ez? es ha igen, milyen korban kell elmenni hozza?

en nagyon szegyenlos vagyok es ahogy mondtak sokan szerintem leutnem az orvost ha azt kerne hogy vetkozzek le...vagy legalabbis kirohannek:Dstrandon is orakig kinlodom hogy vegre levegyem a ruhamat es furdoruciban legyek...lehet hogy ez mar sulyos de en nem szeretnek soha eljutni a nogyogyaszhoz:D

Legjobb válasz: Pedig egyszer el kell kezdened. Én azt szoktam, hogy viszek egy hosszú és bõ polót ami takarja a fenekem és leér combközépig, így nem olyan kellemetlen kimennem az öltözõfülkébõl. Ha szégyenlõs vagy, neked is ezt tanácsolom.

Pedig egyszer el kell kezdened. Én azt szoktam, hogy viszek egy hosszú és bõ polót ami takarja a fenekem és leér combközépig, így nem olyan kellemetlen kimennem az öltözõfülkébõl. Ha szégyenlõs vagy, neked is ezt tanácsolom.
évente egyszer erdemes elmenni nogyogyaszhoz márcsak a rákszûrés miatt is. Ha majd gyereket szülsz a messzi jövõben, akkor bezony.. lesznek dolgok :) amugy en azt tanacsolom, hogy szerezz egy jó nõdokit, en is ilyen voltam, nekem nõnemu a nõdokim, ami sokat segít. meg nagyon rendes, meg ilyesmi. fontos, hogy bizz a nodokiban, ne idegenkent kezeld, mindenképpen megéri egy jót keresni.
Nem, kezdheted rögtön a másodikkal is :D Na de komolyra fordítva a szót: nem, nem kell elmenni nõgyógyászhoz, de ha nem akarsz elburjánzott méhnyakrákot, esetleg egyszer szeretnél majd fogamzásgátlót, akkor el kell menned. Nincs ebben mit szégyellni; gondolj arra, mennyi 70 éves ráncos avas dolgot kell nézegetnie a bácsinak, mindjárt nem fogod szarul érezni magad ;) Meg hát minden nõ csinálja, miért épp te ne tennéd? Azt mondják, hogy aki már menstruál, annak évente illik elmennie általános vizsgálatra (ha jó a doki, meg sem érzed; kamu ám, hogy meg kell halni közben ;)), bár az égvilágon semmi nem kötelez rá. Saját jól felfogott érdeked, hogy lerendezd magadban a dolgot, és hozzászokj.
El kell menned! Hidd el nagyon fontos! Én is azután mentem el miután az orvos keresztanyám mesélte azt a storyt, hogy egy 60év körüli néninek minden baja volt, és nem tudták kideríteni elöször, hogy mi is lehet a baj, mindenféle orvos vizsgálta amikor a nõgyógyász is megvizsgálta akkor derült ki, hogy méhnyakrákja van, ami már szinte kilógott és teljesen áttétes lett az egész szervezete és nem tudták megmenteni... Jó rendben, ez idõsebb kor, akkor még fontosabb, de már fiatalkorban el kell kezdeni, hogy rutinná és fontossá váljon a rendszeres ellenõrzés az életedben! Arról hogy mikor érdemes elmenni megoszló vélemények vannak. Valaki szerint az elsõ mensikor már el kell menni, valaki szerint amikor elkezded a szexuális életed, de szetrintem 20éves korig mindenképp érdemes túlesni az elsõ vizsgálaton!
Szia! én 18voltam mikorelõször elmentem aztán évente vissza is járok. Nem a világ legjobb dolga de muszáj megtenni ha egészséges akarsz lenni, esetleg késõbb babát szeretnél. Én szoknyában szoktam menni így mégsem vagy teljesen kivetkõzve magadból. próbálj valami rendes dokit keresni :)
Semmi sem kötelezõ, de gondolom Te sem akarod, hogy egyszer csak azt vedd észre, hogy szétrohadtál.
Olyan ez mint a fogorvos...idõnként muszáj pofavizitet tartani nála. Mehetsz nõdokihoz is ha nagyon szégyenlõs vagy.
A kérdező hozzászólása: nagyon koszi mindenkinek:D
Én 13 évesen mentem elõször, jó végülis már szinte 14 voltam.:D De egyébként az legyen a legkisebb gondod, hogy meglát meztelenül! Mert ez engem például egyáltalán nem zavart, igaz itthon hozzá vagyok szokva mert egész család meztelenül járkál egymás között, meg bátyámmal sokáig együtt fürödtünk stb. De tényleg, nem kell szégyenkezni, mindenki tudja, hogy neked mid van, és látott is olyat, és a doki nem azzal lesz elfoglalva, hogy gyönyörködjön a testedben!:D Szóval tényleg egyáltalán nem fogja érdekelni hogy te most meztelen vagy. Emiatt ne aggódj. Amúgy meg 15 éves kor után már jó elmenni ha addig már megjött. Nem kötelezõ, de jobb megelõzni a dolgokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!