Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokat végezni az első (2 db)

Milyen vizsgálatokat fognak végezni az első terhességi vizsgálaton?

Úgy néz ki babát várok, de még csak teszt mutatta ki. Ma mennék el?ször n?gyógyászhoz. Milyen vizsgálatokat fognak végezni?

Legjobb válasz: Elõször megvizsgál a doki. Majd elküld vér, vizeletvizsgálatra, majd pedig fel kell keresned a háziorvosodat.

Elõször megvizsgál a doki. Majd elküld vér, vizeletvizsgálatra, majd pedig fel kell keresned a háziorvosodat.
Nekem csak hüvelyi uh-t csináltak.
Szia!Gratulálok a babához.Elõször is hüvelyi ultrahangot csinál az orvos, és ha szerencséd van, akkor meg is mutatja, amit lát.Mást egyelõre nem csinál, csak ellát tanácsokkal.
Szia. én magánorvoshoz járok. Engem 7 hetesen nem vizsgált meg, mert azt mondta, hogy a nagy a kockázata a vetélésnek. Hasi uh-ot csinált, láttam a kicsit és adott fényképet is. Most kell visszamennem és most is csak hasi uh lesz. Majd 16 hetesen fog megvizsgálni, mert akkor már biztonságosabb. Jövbõhéten kell mennem védõnõhöz. ott lesz vérvétel, súlymérés, vérnyomásmérés, vizeletvizsgálat. Ennyi. Gratulálok a babádhoz!
Szia!Megvizsgál hüvelyen keresztül, megállapitja, hogy kb. hány hetes lehetsz.Hüvelyi-, hasi ultrahangon is megnézi a picid.Aztán elküld a terhesgondozóba, de ultrahangos leletet mindenféleképp kérjél, mert a terhesgondozóban kérni fogja a doki, anélkül nem igazolja terhességed és nem állitja ki a kiskönyved.A védõnõk elmondják, hány hetes korban, milyen vizsgálatokra kell menjél. Gratula a babához! -21 hetes kismama-

Jövőhéten megyek nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát felíratni (első) milyen vizsgálatokra számítsak, mik az alap dolgok amiket mindenképp elkel végeznie?

Legjobb válasz: Ne számíts semmire. Nekem konkétan odamentünk, anyuval (17 vagyok) aztmontuk fogamzásgátlót szeretnénk, randomra felírt egyet és kész.

Ne számíts semmire. Nekem konkétan odamentünk, anyuval (17 vagyok) aztmontuk fogamzásgátlót szeretnénk, randomra felírt egyet és kész.
Az enyém felfektetett az ágyra, megnézett alul, hogy minden rendben van e, belém nyúlt, körbetapogatott belülrõl, aztán felírt valamit. 17/L
Hát sajnos manapság a legtöbb dokinál úgy megy, ahogy az elsõ kettõ leírta. Normális esetben meg kellene vizsgálni, rákszûrést kellene csinálnia (ha egy éven belül nem voltál). Alaposan ki kellene kérdeznie a ciklusodról, az összes betegségedrõl (pl. rá kellene kérdezni van-e migréned, májbetegséged stb...), megmérni a vérnyomásod, megkérdezni, hogy volt-e a családban trombózis. El kellene küldenie vérvételre azért, hogy megnézze a májfunkcióid. Ha volt trombózis a családban, akkor olyan vizsgálatra is el kellene küldenie, amibõl kiderül, hogy van-e rá hajlamod. Aztán az eredményekkel vissza kellene menned, meg kellene néznie, és ha minden okés, akkor kellene felírnia a tablettát.
tõlem konkrétan annyit kérdezett, hogy hízlalót vagy nem hízlalót szeretnék...:) )) de vérvételre nem küldött el, semmilyen vizsgálat nem elõzte meg a tabletta felírását, megkaptam a legdrágábbat, kalap kabát (vérvételre pár év múlva körzeti orvos küldött el, mondván, ha nem voltam a gyógyszer felírását megelõzõen, ideje lenne most elmenni...szerencsére nem volt gond!)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!