Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokat végezni az (5 db)

Tegnap voltam orvosnál és azt mondta, hormonvizsgálatra lesz szükség, mert valószinűleg magas a prolaktin szintem. Milyen vizsgálatot fognak végezni? Kicsit meg vagyok ilyedve.

Abból jött rá, hogy magas lehet a prolaktin szintem, hogy nyomásra nedvedzett a mellem. Mondta, hogy hormonvizsgálatot kell csinálnia. Ez mib?l áll? Mit fog csinálni? Csak sima vérvétel lesz? Meg vagyok ilyedve. Ráadásul itt utánna olvasgattam és azt írták, hogy ez komoly probléma is lehet. Elég fáradékony vagyok, fájdogál a fejem és néha homályosan is látok. :(

Legjobb válasz: Elõször is, nyugodj meg. A stressz is hatással van rá. Nagyon sok nõ küzd ezzel. Én is. Nekem nem volt semmi jele. Csak egy sima vérvételbõl kimutatják. Lehet, hogy utána elküldenek koponya CT vagy MR-re, hogy kizárják a daganatot. De ha daganat okozza is, az mindig jóindulatú, és állítólag egyszerûen mûthetõ. De nekem ez nem volt, csak orvostól érdeklõdtem utána. Szerintem a barátcserjét a vizsgálatig ne szedd, nehogy módosítson az adatokon. Ha tudok, segítek ezzel kapcsolatban más kérdésedben is.

Elõször is, nyugodj meg. A stressz is hatással van rá. Nagyon sok nõ küzd ezzel. Én is. Nekem nem volt semmi jele. Csak egy sima vérvételbõl kimutatják. Lehet, hogy utána elküldenek koponya CT vagy MR-re, hogy kizárják a daganatot. De ha daganat okozza is, az mindig jóindulatú, és állítólag egyszerûen mûthetõ. De nekem ez nem volt, csak orvostól érdeklõdtem utána. Szerintem a barátcserjét a vizsgálatig ne szedd, nehogy módosítson az adatokon. Ha tudok, segítek ezzel kapcsolatban más kérdésedben is.
Nekem sima vérvétel volt, sokat késett a mensesem és nyomásra nekem is nedvedzett a mellem.Nekem is a prolaktint mondták, hogy magas lehet, de aztán minden értékem rendben lett.Szóval lehet, hogy tényleg nincs semmi gond nálad sem.De a barátcserjét addig én sem szedném.
Én is ezzel a problémávak küszködök. Nálam úgy indult, hogy babás lettem, 5 hetesen tejcsorgás, majd 8 hetesen missed ab. :( Ez májusban volt, eltelt 3 hónap és még mindig jött nyomásra.Ekkor elmentem endokrinológushoz. Csináltak a ciklus 22. napján hormonális vizsgálatot, sima vérvétel volt. Most 1 hónapja szedem a bromót, és újabb kontroll lesz jövöhéten. Minden szint tökéletes volt, csak a prolaktin magas...! Van pém meg minden.De ha ez a szint magas akkor lehet, hogy azért nem jön a baba! A barátcserjét addig ne szedd! Kapsz majd gyógyszert és helyre fogsz jönni. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok! Köszönöm a válaszaitokat! :) Kicsit megnyugodtam. Remélem, azért nem lesz olyan nagy a baj és a magas értékre kapok valami gyógyszert, ami majd segíteni fog. Femibion 800-at szedek még, azt szedhetem a vizsgálatig? szerintetek? A fent leírt tüneteken kívûl más gondom nincsen.
A kérdező hozzászólása: Remélem azért nem daganat és tényleg tudnak gyógyszerrel segíteni. Megpróbálok kicsit megnyugodni. Mindannyiótok biztatását köszönöm, a haramadik válaszolónak fõként. Az elsõ válaszoló felajánlását köszönöm, azt hiszem élek vele :)

Milyen vizsgálatokat fognak végezni az első terhességi vizsgálaton?

Úgy néz ki babát várok, de még csak teszt mutatta ki. Ma mennék el?ször n?gyógyászhoz. Milyen vizsgálatokat fognak végezni?

Legjobb válasz: Elõször megvizsgál a doki. Majd elküld vér, vizeletvizsgálatra, majd pedig fel kell keresned a háziorvosodat.

Elõször megvizsgál a doki. Majd elküld vér, vizeletvizsgálatra, majd pedig fel kell keresned a háziorvosodat.
Nekem csak hüvelyi uh-t csináltak.
Szia!Gratulálok a babához.Elõször is hüvelyi ultrahangot csinál az orvos, és ha szerencséd van, akkor meg is mutatja, amit lát.Mást egyelõre nem csinál, csak ellát tanácsokkal.
Szia. én magánorvoshoz járok. Engem 7 hetesen nem vizsgált meg, mert azt mondta, hogy a nagy a kockázata a vetélésnek. Hasi uh-ot csinált, láttam a kicsit és adott fényképet is. Most kell visszamennem és most is csak hasi uh lesz. Majd 16 hetesen fog megvizsgálni, mert akkor már biztonságosabb. Jövbõhéten kell mennem védõnõhöz. ott lesz vérvétel, súlymérés, vérnyomásmérés, vizeletvizsgálat. Ennyi. Gratulálok a babádhoz!
Szia!Megvizsgál hüvelyen keresztül, megállapitja, hogy kb. hány hetes lehetsz.Hüvelyi-, hasi ultrahangon is megnézi a picid.Aztán elküld a terhesgondozóba, de ultrahangos leletet mindenféleképp kérjél, mert a terhesgondozóban kérni fogja a doki, anélkül nem igazolja terhességed és nem állitja ki a kiskönyved.A védõnõk elmondják, hány hetes korban, milyen vizsgálatokra kell menjél. Gratula a babához! -21 hetes kismama-

Jövőhéten megyek nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát felíratni (első) milyen vizsgálatokra számítsak, mik az alap dolgok amiket mindenképp elkel végeznie?

Legjobb válasz: Ne számíts semmire. Nekem konkétan odamentünk, anyuval (17 vagyok) aztmontuk fogamzásgátlót szeretnénk, randomra felírt egyet és kész.

Ne számíts semmire. Nekem konkétan odamentünk, anyuval (17 vagyok) aztmontuk fogamzásgátlót szeretnénk, randomra felírt egyet és kész.
Az enyém felfektetett az ágyra, megnézett alul, hogy minden rendben van e, belém nyúlt, körbetapogatott belülrõl, aztán felírt valamit. 17/L
Hát sajnos manapság a legtöbb dokinál úgy megy, ahogy az elsõ kettõ leírta. Normális esetben meg kellene vizsgálni, rákszûrést kellene csinálnia (ha egy éven belül nem voltál). Alaposan ki kellene kérdeznie a ciklusodról, az összes betegségedrõl (pl. rá kellene kérdezni van-e migréned, májbetegséged stb...), megmérni a vérnyomásod, megkérdezni, hogy volt-e a családban trombózis. El kellene küldenie vérvételre azért, hogy megnézze a májfunkcióid. Ha volt trombózis a családban, akkor olyan vizsgálatra is el kellene küldenie, amibõl kiderül, hogy van-e rá hajlamod. Aztán az eredményekkel vissza kellene menned, meg kellene néznie, és ha minden okés, akkor kellene felírnia a tablettát.
tõlem konkrétan annyit kérdezett, hogy hízlalót vagy nem hízlalót szeretnék...:) )) de vérvételre nem küldött el, semmilyen vizsgálat nem elõzte meg a tabletta felírását, megkaptam a legdrágábbat, kalap kabát (vérvételre pár év múlva körzeti orvos küldött el, mondván, ha nem voltam a gyógyszer felírását megelõzõen, ideje lenne most elmenni...szerencsére nem volt gond!)

5 hónapja szültem, 9 kg a babám. Iszonyatos derékfájással küszködöm, az emelgetéstől lehet? Sokat van kézben. Milyen vizsgálatokat lehet végezni szoptatás alatt? Akupunktúra, csontkovács? Ezektől nem megy el a tejem?

Legjobb válasz: Igen, az emelgetéstõl van. Átérzem:) Nem tudok nyilatkozni csontkovács-ügyben, de ha idõnként megmasszíroztatod, nem fog elmenni a tejed, az biztos. A legjobb, ha sportolsz. Tudom, hogy hulla fáradt vagy és így is leharcolod magad, de a gerincednek, a hátizmoknak ez a legjobb. Vagy legalább esténként nyújts, amint van egy szabad negyed órád.

Igen, az emelgetéstõl van. Átérzem:) Nem tudok nyilatkozni csontkovács-ügyben, de ha idõnként megmasszíroztatod, nem fog elmenni a tejed, az biztos. A legjobb, ha sportolsz. Tudom, hogy hulla fáradt vagy és így is leharcolod magad, de a gerincednek, a hátizmoknak ez a legjobb. Vagy legalább esténként nyújts, amint van egy szabad negyed órád.
5 hónaposan 9 kg?? Az enyém egyévesen 10 kg. Félévesen volt 8 kg. Nekem már ennyi súlytól fájt néha a derekam... Nem hiszem, hogy az általad leírtaktól elmenne a tejed, de a legjobb, ha e tekintetben szakembert kérdezel!
Én a gyógytornát javasolnám. Én jártam (5 alkalom), megtanultam a gyakorlatokat, és otthon csináltam, amennyit bírtam. Nem megerõltetõ, direkt a gerincre irányuló gyakorlatok, a tejtermelést nem fogj zavarni.A masszírozás is csodát tud tenni.
pilates torna, nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megpróbálkozom a tornával...hátha...

A 12 hetes múltam, most megyek az nőgyőgyászhoz, milyen vizsgálatokat fog végezni?

Legjobb válasz: nekem 12 hetesen volt hüvelyultrahang is, kézzel is vizsgált, hogy minden rendben van-e, és hasi UH is volt. nézte a tarkóredõket, azzal ellenõrzi a Down-kórt, meg nézte a gerincét is, hogy megvan-e. és magánhoz jártam.

nekem 12 hetesen volt hüvelyultrahang is, kézzel is vizsgált, hogy minden rendben van-e, és hasi UH is volt. nézte a tarkóredõket, azzal ellenõrzi a Down-kórt, meg nézte a gerincét is, hogy megvan-e. és magánhoz jártam.
genetikai ultrahangra küld, azaz a down-kór szûrést most csinálják. Vagy mehetsz magánklinikára is, ott több dolgot szûrnek ebben az idõben.
pécsett ilyenkor az uh mellett vérvétel is van, a genetikai betegségeket szûrik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!