Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokat a terhesség (34 db)

Milyen volt a terhességed vetélés után? Mire kellett vigyáznod? Automatikusan veszélyeztettnek nyilvánítottak? Kaptál valamilyen gyógyszert? Sűrűbben voltak vizsgálatok? Minden érdekel!

Köszi. :)

Legjobb válasz: Nem voltam veszélyeztetett,nem kaptam gyógyszert,csak vérvizsgálat volt sûrûbben,de az is az RH összeférhetetlenség miatt,nem az elõzmények miatt.Semmire nem kellett különösebben vigyáznom.Egészséges kisfiút szültem.

Nem voltam veszélyeztetett, nem kaptam gyógyszert, csak vérvizsgálat volt sûrûbben, de az is az RH összeférhetetlenség miatt, nem az elõzmények miatt.Semmire nem kellett különösebben vigyáznom.Egészséges kisfiút szültem.
Egy vetélés és egy méhen kívüli után veszélyeztetett voltam, ami annyit jelentett, hogy be volt írva a kiskönyvembe, hogy veszélyeztetett terhesség. Nem volt semmi plusz vizsgálat, a 30. hétig dolgoztam. A 12. hétig Utrogestant szedtem. A második kihordott terhességem elõtt is volt még egy vetélésem, akkor viszont nem voltam veszélyeztetett, de Utrogestant és Astrixot, egy enyhe véralvadásgátlót szedtem, mert volt több kémiai terhességem is a vetéléseken kívül. Szintén a 30. hétig dolgoztam.
Nekem 2 vetelesem volt, most nagyon vigyazok, kimelem magam, sokat pihenek.A parom segit a hazi munka egy reszeben, de azt meg azert tudom csinalni.Mi nem voltunk egyutt a pozitiv teszt ota, nehogy abbol is baj legyen.Sajnos a 6.heten vereztem, de nem tortent semmi baj.Azota kisebb fajdalmakat eltekintve jol vagyunk. Ja es gyogyszert nem szedtem most sem!Es tobb ultrahangom volt.15 hetes km:)
Én sem voltam veszélyeztetett de kaptam gyógyszert és 12 hétig szedem most vagyok 9.
Nem voltam veszélyeztetett terhes. Duphastont kaptam, a 12. Hétig kellett szednem. 24. Hét után mentem táppènzre, akkor már nyugira vágytam. Nem volt semmi külön vizsgálat és teljesen problémamentes volt a terhességem.
Nem voltam én se veszélyeztetett, nem kaptam gYògyszert sem. Teljwsen rendben volt minden.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó ezt olvasni! :) Köszi! :)
Egy spontán és egy missed ab mûtétem volt 10 hetesen. Most a harmadik terhességnél veszélyeztetett vagyok, a 12. hétig szigorú fekvés, sajnos a 8. héten véreztem így 5 napig kórházba voltam. Pozi teszttõl szedem a Duphastont, emelt adagban 3x2öt, de errõl már lassan leállítanak, szednem kell nekem is astrixot, immunologián írták fel, illetve a vérzés óta 3x1 magnézium és csak wcre és fürödni kelhettem fel a 12. hétig. Sokkal többször nézték UHn a picit, illetve a doki sokkal jobban figyel ránk! 12hkm
4 vetélés után vagyok most terhes. Utrot, magnéziumot szedek. Vérhígító injekciót használok minden nap. 2-3 hetente kontroll uh. Nem lettem veszélyeztetett, dolgozok minden nap irodában. Amennyit tudok otthon pihenek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Kívánom, hogy mindannyiunknál rendben legyen minden! :)

Egy spontán vetélés, egy sikeres terhesség és aztán egy elhalt terhesség után vajon érdemes kivizsgálást kérni? Ha igen, milyen vizsgálatokat szoktak ilyenkor javasolni? A teherbeesés könnyem ment eddig.

Legjobb válasz: Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most ,hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.

Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most , hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.
Leírnád kedves elsõ, hogy mi a baktérium neve? Köszönöm
Persze.. streptococcus aggalactiae, haemophilus parainfluenzae, és amit szexuális úton átadhat az a ureoplasma urealyticum(NGU) nem gonorreás eredetû ureoplasma tehát nem nemi betegség de úgy lehet tovább adni..

A nőgyógyász milyen vizsgálatokat végez, hogy megállapítsa a terhességet?

Hogy zajlik ez? Vérvizsgálat, vizeletminta?És mennyi id?be telik?Hány nap után tudom meg a biztos eredményt?

Legjobb válasz: Nõgyógyászati vizsgálatot végez, melybõl tapintással a méh "állapotáról" megállapítja, majd ultrahanggal megbizonyosodik róla. Néhány perc, és fájdalommentes. De csinálhatsz egy terhességi tesztet is.Az eredményt mindkét esetben azonnal megtudod.

Nõgyógyászati vizsgálatot végez, melybõl tapintással a méh "állapotáról" megállapítja, majd ultrahanggal megbizonyosodik róla. Néhány perc, és fájdalommentes. De csinálhatsz egy terhességi tesztet is.Az eredményt mindkét esetben azonnal megtudod.
Szia! Nekem sima hüvelyi UH-val nézte meg, akkor már 6 hetes voltam.
Hasi ultrahanggal. 6 hetesen a durazsák látszik. Azt állapítja meg, hogy a tehesség méhen belül van-e.8 hetsen már szívhang is van. Egészségügyis vagyok. Nem kell bimanuálisan megvizsgálnia, sem hüvelyi ultrahanggal, CSAK hasi UH.
Nekem is általános vizsgálat volt, majd hüvelyi ultrahang. Egyáltalán nem volt kellemetlen, csak kicsit aggódtam, hogy a vizsgálat nehogy gondot okozzon, mert nagyon korai a terhességem. De szerencsére minden rendben van! :)
Ha úgy érted, az 1 hetes terhességet, hogy 1 hét telt el a mensi kimaradása óta, akkor már érdemes elmenni. Én is türelmetlen voltam, én 4 hetesen mentem (tehát a kimaradt mensi napján), és még ezt is korainak tartotta a doki. Bár ettõl függetlenül már látszott az ultrahangon. :)
Engem elõször kézzel vizsgált, utána pedig hüvelyi ultrahanggal. 5 hetes terhes voltam, csak a petezsák látszódott.
A kérdező hozzászólása: Nagyon korai terhességet(kb.1 hét)is?

Milyen vizsgálatok vannak most a terhesség alatt, van-e valami "más" ha 38éves vagyok? "Rég voltam terhes, nagylányaim vannak. "

Legjobb válasz: Ilyen idõseknek ajánlani szokták a genetikai vizsgálatot, mert 35 év fölött nagyobb az esélye a Dawn-szindrómának. Én is megcsináltattam. Kellemetlen, de nem vészes :)) Ezen kívül nekem minden ugyanúgy zajlott, mint az elõzõ terhességek alatt. Nem kellett többször menni a védõnõkhöz se és a dokihoz se.

Ilyen idõseknek ajánlani szokták a genetikai vizsgálatot, mert 35 év fölött nagyobb az esélye a Dawn-szindrómának. Én is megcsináltattam. Kellemetlen, de nem vészes :) ) Ezen kívül nekem minden ugyanúgy zajlott, mint az elõzõ terhességek alatt. Nem kellett többször menni a védõnõkhöz se és a dokihoz se.
Szia! Nekem is van egy 12 éves lányom (akkor 24éves voltam) és 36 évesen szültem a kisfiamat aki most 11 hónapos. De semilyen különleges vizsgálatokat nem végeztek rajtam csak az olyanokat amiket egyébbkén is elvégeznek minden terhes kismamán.Viszon nálunk tervben van a következõ baba is már a 4-ik hónapja próbálkozunk ha minden oké lesz és sikerül mire megszületik addigra már nagyon közel leszek a 38-hoz.Bocsi, hogy minden féle mást is írtam mint amit kérdeztél. De szerintem nem csinálnak semmit ha csak valmilyen eredmény nem olyan lenne mint amilyennek lennie kell.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat, és hogy ennyire emberien álltok hozzá másokhoz.A második válaszolohoz, volt valami fortélyod hogy fiu lett?
Semmi fortélyom nem volt. Ugyanis nagyon lány szerettünk volna fõleg a párom. :-) De hát igy is imádjuk. De most újra próbálkozunk hátha lány lesz. Sok sikert neked is.(fiú ügyben)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük. Nektekis sok sikert.

Akinek már több missed ab-je volt, azoknak milyen vizsgálatokat javasolt az orvos a köv. Terhesség előtt?

És meg tudtak állapítani v.mit, hogy mi okozhatta?

Legjobb válasz: Szia.Nekem volt kettõ (7 hetes, és 18 hetes).Az elsõnél egyértelmûen nem tudták az okát, a másodiknak pedig szintén nem, nem tudtuk miért halt meg a babánk, pedig õ már nagy volt, és hiába.Ezután mi mentünk, ill. küldött a dokim Szegedre genetikai vizsgálatra, meg volt hormonvizsgálat, cukorterheléses vizsgálat, toxoplazmavizsgálat, és azt hiszem ennyi.Ja és vizsgálták a férjem is, spermavizsgálat.Persze minden vizsgálat jó volt, nem találtak semmi eltérést. Azután egy évig próbálkoztunk mire ismét terhes lettem, és most vagyok 25 hetes kismama.Eddig minden rendben, remélem így is lesz továbbra is. Neked sok kitartást kívánok, és ne adjátok fel,sikerülni fog, csak hinni kell.És kérd a vizsgálatokat te is.

Szia.Nekem volt kettõ (7 hetes, és 18 hetes).Az elsõnél egyértelmûen nem tudták az okát, a másodiknak pedig szintén nem, nem tudtuk miért halt meg a babánk, pedig õ már nagy volt, és hiába.Ezután mi mentünk, ill. küldött a dokim Szegedre genetikai vizsgálatra, meg volt hormonvizsgálat, cukorterheléses vizsgálat, toxoplazmavizsgálat, és azt hiszem ennyi.Ja és vizsgálták a férjem is, spermavizsgálat.Persze minden vizsgálat jó volt, nem találtak semmi eltérést. Azután egy évig próbálkoztunk mire ismét terhes lettem, és most vagyok 25 hetes kismama.Eddig minden rendben, remélem így is lesz továbbra is. Neked sok kitartást kívánok, és ne adjátok fel, sikerülni fog, csak hinni kell.És kérd a vizsgálatokat te is.

Milyen vizsgálatokra kell menni terhesség alatt? Milyen osztályokra kell beutaló? Én csak a vérvételre kaptam

Keddre mindegyiken meg kéne jelenem mert akkor megyek nőgyógyászhoz. Jánosba mennek, egyébként a sote1-en szülök, az afp-t hol csinálják meg?

Legjobb válasz: Nyugi, semmilyen vizsgálatra nem kell magadtól menni. Majd az orvos, védõnõ adja a beutalókat, ahová menned kell. A védõnõd a helyi szokásokkal kapcsolatosan tud neked mindenben segíteni, pl: afp is.

Nyugi, semmilyen vizsgálatra nem kell magadtól menni. Majd az orvos, védõnõ adja a beutalókat, ahová menned kell. A védõnõd a helyi szokásokkal kapcsolatosan tud neked mindenben segíteni, pl: afp is.
Nekem a védõnõ adta a beutalót a vérvételre és a vércsoport meghatározásra, illetve mondta, hogy kérjek a háziorvostól beutalót a belgyógyászatra. Vérvételen pedig felhívták a figyelmem, hogy az afp-re majd csak a nõgyógyász adhat beutalót (a védõnõm ezt is kérte volna az elsõ vérvételkor).

Milyen ingyenes és nem ingyenes vizsgálatokat lehet terhesség alatt csináltatni, hogy beteg-e a baba? Mennyibe kerülnek a fizetősek? Mikor kell megcsináltatni őket, mit szűrnek ki? 5hetes vagyok. Ti miket csináltattatok meg? 25éves vagyok

Legjobb válasz: A kombinált teszt a kromoszóma rendellenességeket szûri ki. A legtöbb nagyvárosban ingyenes, mert a Sejtbank állja. Ez kb 85 % biztonsággal megmondja, hogy van-e probléma a 12. héten. Az én AFP-m alacsony lett, azért én még megcsináltattam az integrált tesztet is a 20. héten, ez is egy vérvétel, 15 ezer ft, ez már 95 %. 99 %-os a magzatvízvétel, de kb 1 % esély van a vetélésre, úgyhogy azt én nem csináltattam meg. Nem is csinálják meg egyébként, csak ha probléma van, vagy elmúltál 35. Egyébként a megyei tb-tõl függ, hogy még milyen vizsgálatokat csinálnak meg. Nem mindenhol van toxoplazma, HIV. De amit meg kell csináltatni, az ingyenes. Szerintem még sok is az a vizsgálat, többet ne kérj, ha a leleteid negatívak.

A kombinált teszt a kromoszóma rendellenességeket szûri ki. A legtöbb nagyvárosban ingyenes, mert a Sejtbank állja. Ez kb 85 % biztonsággal megmondja, hogy van-e probléma a 12. héten. Az én AFP-m alacsony lett, azért én még megcsináltattam az integrált tesztet is a 20. héten, ez is egy vérvétel, 15 ezer ft, ez már 95 %. 99 %-os a magzatvízvétel, de kb 1 % esély van a vetélésre, úgyhogy azt én nem csináltattam meg. Nem is csinálják meg egyébként, csak ha probléma van, vagy elmúltál 35. Egyébként a megyei tb-tõl függ, hogy még milyen vizsgálatokat csinálnak meg. Nem mindenhol van toxoplazma, HIV. De amit meg kell csináltatni, az ingyenes. Szerintem még sok is az a vizsgálat, többet ne kérj, ha a leleteid negatívak.
Ingyenesen nézik a kórházban a nyaki redõ vastagságát a 12 hetes genetikai uh-on. Ha ennek a vastagsága ha meghaladja a 3mm-t akkor felmerülhet a down kór gyanúja. Aztán a 16. héten van az AFP vizsgálat, ami egy vérvétel, és ebbõl is következtethetnek a down kórra vagy az edvards szindrómra. Itt a normál tartományt nem tudom pontosan, de utána lehet nézni. Viszont ennél gyakran elõfordul tévesen pozitív eremény. Akkor további genetikai uh-ra kell menni. Amire pedig te magadtól el tudsz menni és a fejlõdési rendellenességeket nézik és fizetõs, olyat én kétfélét ismerek, az egyik a kombinált, a másik az integrált teszt. Ezekrõl a http://www.downszures.hu oldalon olvashatsz. Hosszú lenne leírni. Az ára ha jól tudom olyan 28-30.000 forint körül mozog. És ezt jó a 14. hét elõtt megcsináltatni. Lehet még utána is, de akkor már csökken a hatékonysága. Illetve mikor nagyobb a baba, el tudsz menni 4D-s ultrahangra, ahol részletesen átnézik a baba szerveit, hogy minden rendben van-e és úgy mûködik-e ahogy kell.Ez olyan 12.000 ft körül van nálunk. Remélem tudtam segíteni. Nagyvonalakban ennyi jutott eszembe. Nagyon boldog és problémamentes babavárást, és gyönyörû egészséges babát neked.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat.a kombinált teszt mibõl áll és mikor kell megcsináltatni?Monoron lakok, de szívesen felutazunk Pestre is, ha ott ingyenes.TI tudjátok hol lehet ezt megcsináltatni ingyenesen vagy hol lehet utánanézni?
Magáról a tesztrõl olvashatsz a downszures.hu oldalon, de azt nem tudom hogy hol ingyenes. Viszont a védõnõd vagy az orvosod biztosan meg tudja mondani ha van ahol ingyen csinálják.Szerintem kérdezz rá. De maga a teszt jól le van írva az oldalon.
Jaj:) Még egy Monori:) ! A nõgyógyász elküld mindenhova:) ! Bár mondjuk az itteni orvosokról no comment!
Amugy az egyszerû vérvételbõl tudnak következtetni hogy baj van e! Ha az AFP-d rossz (vérvételes eredmény), és a genetikai ultrahang és olyat mutat ami rendelleneségre utal akkor küldenek amniocentézisre ami magzatviz mintavétel. De azt hiszem azt is álja a TB!! Elõzõ voltam 23 hetes pocis
Kombinált tesztet a 12. héten. Csak egy sima vérvétel. Kérdezd meg a védõnõt vagy a nõgyógyászt, hol tudod megcsináltatni. Engem õk küldtek be a kórházba. Az AFP-ben meg nem szabad megbízni, csak 25 %-os biztonsággal hoz eredményt. Akkor meg minek? Külföldön már nem is csinálják.
Ingyenes kombinált teszt a Bajcsy kórházban van:) Boldog babavárást!:)

Rh negatív anya, Rh pozitív apa. Milyen plusz vizsgálatokra számítsak a terhesség alatt?

Most vagyok 9 hetes, mikortól foglalkoznak ezzel?

Legjobb válasz: Az elsõ vérvétel után elküldenek antitest vizsgálatra, ez utána mindig lesz, minden vérvételnél. Nagyjából ennyi.Ha a kisbaba + lesz, kapsz antiD-t szülés után.

Az elsõ vérvétel után elküldenek antitest vizsgálatra, ez utána mindig lesz, minden vérvételnél. Nagyjából ennyi.Ha a kisbaba + lesz, kapsz antiD-t szülés után.
Én is rh negatív vagyok.A terhességem legelején kb 8 hetesen nézték a véremben az ellenanyagot, akkor rendben volt minden, majd 28 hetesen nézték újból, de a mai napig nincs meg sajna az eredmény, így holnap mennem kell újból:-( 37+2 hetes kismami
Szia! Nálunk hál ég negatív az apa is. De míg ki nem derült az apa várcsoportja folyton belém akartak tuszkolni valami injekciót biztos, ami biztos alapon. Mondván ha megkapom, utána nem lesz már rá gondunk... Itt németországban kapsz valami injekciót az elején és el van intézve ennyivel..
Szia! Én A RH negatív vagyok, a páromét nem tudjuk. Nekem eddig ellen anyag szûrés jó volt, nem kaptam semmit. Azt mondták szülés után lehet kapnom kell Anti D injekciót, ha a babám vércsoportja RH pozitív lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha későn derül ki a terhesség ( 18. hét) milyen plusz vizsgálatokat érdemes elvégeztetni? Járt valaki így?

Legjobb válasz: Te jó ég... nagyon elbújt a babád. Szerintem ha eddig nem történt semmi, akkor nem kell plusz vizsgálatokat végeztetned a kötelezõkön kívül. Ha az ultrahangon mindent rendben találtak és a vér és vizelet eredmények is jók, akkor szerintem minden rendben van.

Te jó ég... nagyon elbújt a babád. Szerintem ha eddig nem történt semmi, akkor nem kell plusz vizsgálatokat végeztetned a kötelezõkön kívül. Ha az ultrahangon mindent rendben találtak és a vér és vizelet eredmények is jók, akkor szerintem minden rendben van.
De azt hogyan nem vetted észre, hogy 4-5 hónapig nem jön meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a számok alapján 13 hetesnek kell lennem, mivel augusztus 22-én volt meg utoljára, de olyan furcsán érzem, mintha mozogna, harmadik baba, tehát valamit konyítanom kellenne hozzá, de eszméletlenül puffadok is, és kötényhasam is maradt, tehát nem tudom, hogy nem-e csak beképzelem. Holnap megyek ultrahangra, csak kíváncsi vagyok ha esetleg így jártam mire figyeljek
Szia! Nekem 19 hetesen derült ki (fogamzásgátlás és - teszt után, vérzéssel cisztának indult...)Nincs semmi plusz vizsgálat, mert mindenrõl lemaradtál, amit idõre kell...Esetleg csináltathatsz egy alaposabb genetikai UH vizsgálatot, de érdemben már ott se tudnak mit csinálni...minden vizsgálathoz késõ már. Én 36 hetes vagyok, remélem minden rendben lesz Nálatok is! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!