Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokat a genetikai (12 db)

Kismamák, kinek milyen volt a genetikai vizsgálata?

Nekem alacsony afp eredmény miatt javasolták. 0,74 lett,de az orvosom szerint ez nem alacsony, ezt mondta a védőnőm is. Azt mondta a doki,hogy azért menjek el, de ő nem erőlteti, ha nem megyek akkor se lesz nagy baj, nem fogja leharapni a fejemet.Magzatvíz vizsgálat nem lesz azt mondta. Szerintetek mit tegyek? Én szívem szerint elmennék, biztos ami biztos. De igazából nem tudom.. Aki elment,annak mit néztek? Aki nem ment, ő nem bánta meg? Egészséges lett a baba? Szeretnék válaszokat, nagyon megköszönöm,ha leírjátok kinek hogy volt. Eléggé aggódós vagyok ennélkül is..

Legjobb válasz: Amúgy 35 éves vagyok és Kecskemétre járok, oda kellene bejelentkeznem.

A kérdező hozzászólása: Amúgy 35 éves vagyok és Kecskemétre járok, oda kellene bejelentkeznem.
Szia! Engem a korom miatt küldtek el, amúgy minden rendben volt. 2 egészséges gyerekem van, csak annyi hogy 37 éves lettem. Volt egy ultrahangvizsgálat ott is minden rendben volt, majd tanácsadás. Ott megmondtam, hogy engem nem fognak hasbaszúrni a semmiért. Aláírtam eljöttem. Érdemes elmenni, mert kiderülhet, ha...
Nekem 0, 6 Mom afp miatt javasoltak genetikai uh-t. Mást nem. Természetesen elmentem, ezzel nem volt gond, csak egy jó alapos uh vizsgálat. Közben magyarázott a doki, meg megnyugtatott az afp-vel kapcsolatban. Kislányom makk egészségesen született. Az alacsonyabb afp nem szokott gond lenni, már maga az afp vizsgálat is csak arra jó, hogy megijessze a kismamákat. Menj el szerintem!
0, 74 alacsony? Nálunk már 0, 4 az alsó határ (emiatt: http://gendiagnosztika.hu/res/img/1050/afp-ertekek-normalelo.. Menj el egyébként, ez csak egy uh, nem leszel nyugodt, ha nem csináltatod meg. 33 hetes
Menj el a biztonság kedvéért, szerintem is, viszont ha amniot javasolnak, azt alaposan gondold át, és tájékozódj róla, mert nem veszélytelen vizsgálat.

Magzatelhalások miatt genetikai vizsgálatra küldött az orvos. Elsődleges véleménye alapján kromoszóma rendellenesség áll a magazatelhalások hátterében. Milyen vizsgálatokra számítsak? Ha előfordult hasonló eset nálatok kérlek írjatok.

Azt mondta kezelhet?.Nem kell megijednem.

Legjobb válasz: nézess leiden mutációt, és ha pozitív vagy rá, akkor szúrnod kell magadat heparinnal egész kismamiságod alatt

nézess leiden mutációt, és ha pozitív vagy rá, akkor szúrnod kell magadat heparinnal egész kismamiságod alatt
Szerintem a leiden mutációnak ehhez semmi köze.Nekem is heparinozni kell magam, és nem kellett semmilyen kromoszóma vagy egyéb vizsgálatra menni.Bocs, hogy segíteni nem tudtam, csak az elõzõre reagáltam:)
A kérdező hozzászólása: A páromnál? Most hívtam fel egy gyõri genetikus professzort, a telefonba csak annyit mondott két vetélés után még nem indokolt a genetikai vizsgálat...azt hittem nyomban sírógörcsöt kapok.Mikor lesz akkor indokolt??A 3.4. vetélés után?Holnap hívom ismét, de most a magánrendelését.Kiváncsi leszek.
Keress másik orvost, ne ezt hívogasd! Olyan érzéketlenek tudnak lenni. :( Szerintem rosszul fogalmazott, valójában megnyugtatni akart. Azaz: nagy valószínûséggel nem genetikai eredetû a probléma, tehát orvosolható. Egyébként meg harcold ki a genetikait, legalább megnyugszol. Gyõr? Ott a Káli Intézetrõl hallottam nagyon jókat, nincs kedved felkeresni?
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászom azt mondta a megyében õ a legjobb, akárhogy is gondolta nekem rosszul esett, mert szerintem igenis ki kell vizsgálni.Egyébként még azt nem értem miért van az, hogy az elsõ 12hét a legfontosabb és mégsem kapnak több figyelmet a kismamák?
Igen, nekem is ez a tapasztalatom. Elsõ tizenkét hétben kicsit a vállukat vonogatják. Ha nagyon erõsködsz esetleg adnak progeszteront. Az nem jelent semmit, hogy híres. A kérdés, hogy Te mennyire bízol meg benne, mennyire számíthatsz rá. A hírnévvel semmit nem kezdhetsz, ha Téged nem kezel megfelelõen.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van, de õhozzá küldött az orvosom.Tegnap nem tudtam felhívni a magánrendelését, kicsúsztam az idõbõl.Ma hívom fel, remélem azért hamar kapok idõpontot.Tapasztalat azt mutatja sajnos, hogy ha fizetsz akkor kedvesebbek veled.Szörnyû, de ez van.
Sajnos ez a tapasztalatom Nekem is. De a Kaáli Intézetrõl csak jót hallottam. Sorozatos vetélés után segítettek egy anyukán. Egy barátnõmnél pedig súlyos nõgyógyászati mûtét után ott végeztek sikeres lombik programot. Ha fizetsz, fizess a megfelelõ szakembernek.
A kérdező hozzászólása: igazad van..Egyenlõre most kaptam idõpontot, de csak aug.12-re.Az még olyan soká lesz!Kicsit türelmetlen lettem az utóbbi idõben.
Nem mondod?? Majdnem két és fél. Persze õ ráér.... :( Akkor addig próbálj meg lélekben regenerálódni. Az szinte lehetetlen, viszont nagyon fontos a következõ terhesség elõtt.
A kérdező hozzászólása: Mást nem tudok csinálni, csak az a baj, hogy várni kell majd mindenre és elfog nyúlni ez az egész. Mi is megyünk augusztusba nyaralni, ez is egy hét.Aztán szeptembertõl már próbálkozhatnánk, de nálunk kb. leletrevárás lesz. Kicsit irigylem azokat a nõket, párokat akiknek elsõre sikerül minden.Néha jó lenne kisit elõre látni a jövõbe..de lehet csak elkeserednénk.Köszi a válaszokat.
Megértelek, de talán nem is kell. A tûszórás semmi nem lesz. Gondolj arra, hogy minden vizsgálattal egy lépést teszel a babád egészségéért elõre. Rohanni fogsz a tûszórásokért. :) ))) Progeszteron-hiány nem okozhatja? Sok nõnél bekavar, és egyszerûen orvosolható. Egyébként, ha ennyire rendben volt a menszeszed, akkor lehet, hogy a párodnál van gubanc.
A kérdező hozzászólása: Már legalább 6 éve nem szedek fogigátlót.A menzeszem mindg pontos, vetélés kizárva.Nem a vizsgálatoktól félek, hanem attól, hogy azt mondják minden rendben, aztán következõ terhesség és ismét elhalás.Nem tudom mi lehet, de az már nem véletlen , hogy a magzatok a 8.hétig fejlõdnek tovább. Bármennyire félek a tûtõl meg utálom a nõgyógyászati vizsgálatokat, most már annál jobban várom.Nem akarok még egy sikertelen terhességet, azt már nem viselném el.
Szia, korai, nem észrevett vetélés? Fogamzásgátló? A genetikai vizsgálat szimpla vérvétel. Utána esetleg ultrahangos vizsgálat lesz, a vizsgálatoktól szerintem ne félj. És egy kalappal!
A kérdező hozzászólása: Szúrnom kell magam?Te jó ég..én ha tût látok eldobom magam.Köszi a választ. Már bármit megadnánk egy kisbabáért.
A kérdező hozzászólása: Nem a kr.rendellenességet kezeli, mert azt nem lehet, hanem kezelhetõ a problémát gyanít.Nálam semmit nem vizsgáltak még, most váltottam orvost, szerencsére õ foglalkozik is velem.Nagyon rendes, bízom benne. Az elsõ baba 11.héten, a mostani a 8.héten.De nagyon úgy néz ki, hogy az elsõ is csak a 8.hétig fejlõdött.Mind a kétszer lassan elmúltak a tüneteim, aztán hétvégére enyhén színes folyásom lett, görcsök nélkül, teljesen tünetmentesen. Nagyon szeretnénk már babát, évekig vártunk, hogy megfelelõ anyagi biztonságot teremtsünk, most , hogy ez megvan a baba nem akar jönni.Nagyon igazságtalan az élet sajnos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nem adjuk fel a reményt. jövõre már remélem mi is hárman leszünk.
Én három sikertelen lombik után tudtam meg, hogy kromoszóma rendellenességet hordozok.A családunkban nincs senkinek erre utaló betegsége.Most 22hetes kismama vagyok, spontán lett a baba.Két hete voltam amniocentézisen, az eredményt még nem tudom, de érzem, hogy jól van a babám.Én hét éve tudok errõl az eltérésrõl, és úgy tudom ezzel nem tudnak mit csinálni.Genetikai tanácsadáson annyit mondtak utoljára, hogy lombikkal van rá esély, hogy a hibás kromoszómát manipulálják.Sok szerencsét neked.
Sziasztok, borzasztó dolgok ezek. A babánál, akit vártam súlyos kromoszómarendellenességet állapítottak meg. Utána végeztek a mi vérünkön elemzést, és elvben mi rendben vagyunk. Azt kérdezték, nem voltunk-e rádioaktív sugárzásnak kitéve. Tudomásunk szerint nem. Akkor mitõl lehet? A mikrohullámú sütõtõl? A mobiltelefontól? Wifitól? Akármelyiket kérdeztem, csak azt a választ kaptam, hogy ezeknek a káros hatása nem bizonyított. Ezek alapján, hogyan tudjuk kivédeni ezeket a dolgokat? Mert ha nem kromoszómarendellenesség okozza a problémát, akkor sok esetben tudnak segíteni. Nem lehet, hogy "csak" progeszteron hiány okozza? Esetleg nem vagy RH- ? Egiyk válaszoló, tényleg ki tudják védeni a lombik programmal a kromoszóma megsérülését? Bármit vállaltam volna, hogy a kisbaba egészségét rendbe hozzam. :(
Pajzsmirigyed ki lett vizsgálva már??? Sajnos az is okozhat vetéléseket!
A kérdező hozzászólása: Még semmi vizsgálaton nem estem át.Jövõ héten megyek vissza kontrolra a dokimhoz, majd csak utáni írja a beutalókat genetikaira. Egyébként 0RH- a vércsoportom.De ez miért baj?Mindig kaptam ellenanyagot is a vetélések után.
A kérdező hozzászólása: Pajzsmirigy problémám nem lehet, mert elvetélni nem tudok. A magzat a 8.hétig rohamosan fejlõdik aztán leáll és elhal.Ebbõl gyanítja az orvos a kromoszóma hibát. Remélem kiderül és tudják kezelni.
Szia, szintén 0RH-, mondd csak az nem lehet, hogy volt egy korai, spontán vetélésed, amit nem vettél észre, és amire nem kaptál injekciót? Az is lehet, hogy valami fogamzásgátló kavart be. Ne parázz, a kivizsgálások után kiderül, hogyan lehet kezelni.
Nem kell elkeseredni. Biztos, hogy nem progeszteron hiány okozta ami veled történt? Amikor mégy hozzá, sürgesd egy kicsit.

Milyen vizsgálatokat végeznek a genetikai vizsgálaton?

10 hetes vagyok. Tegnap voltam el?ször terhesrendelésen. Elküldött genetikai vizsgálatra. Mit csinálnak ott, milyen vizsgálatokat?

Legjobb válasz: Lehet, ezt nem kéne ideírnom, de sajna nem tudom. Viszotn az érdekelne, hogy miért küldött el? VAn valami oka rá? van valami örökölhetõ betegségetek?

Lehet, ezt nem kéne ideírnom, de sajna nem tudom. Viszotn az érdekelne, hogy miért küldött el? VAn valami oka rá? van valami örökölhetõ betegségetek?
Szia! Én úgyan csak genetikai tanácsadáson voltam, onnan küldtek kromoszóma vizsgálatra ami egy vérvételbõl állt.
Szia. A genetikai vizsgálat szûr ki néhány rendellenességet. pl. Down kór, nyitott gerinc. Elõször ultrahangra kell menni kb. 12 hetesen és még aznap a genetikai tanácsadásra. Ott megkérdezik (35 év feletti kismamáknál fontos), magzatvíz mintavételt kérsz-e. Ezután (még aznap)vérvételre is kell menned. A vérvétel kimutatja a kockázatát a rendellenességeknek.Azután a 16 héten kell csak menned a genetikai tanácsadásra. ( megnézik a kockázati számot) és leveszik a vért az AFP-hez. Üdv: 21 hetes kismama
Nekem a 12. héten nem kellett vérvételre se tanácsadásra mennem. Ez baj? Ultrahangon voltam, ahol a nyakiredõt megnézte az orovos-megynugtatott, hogy jó. Ennyi volt.
Szia én 16hetes vagyok és a múlt héten voltam Quartett vizsgálaton (vérvétel)pesten, kissé költséges, (25ezer)de megéri, 2 nap múlva megvolt az eredményem, hál istennek negatív.Tel:06-1-2731913
Szia! Nem írtad, hogy miért küldtek.Engem sajna csak a28.héten küldtek valamivel több magzatvíz miatt.Uh és közölték, hogy kórosan sok a víz amit fejlõdési rendellenességek okoznak.Genetikai tanácsadás következett, mûtéti korrekcióra kicsi az esély.A terhesség korára tekintettel megszakítani csak akkor lehet, ha kromoszómarendellenesség okozza.Aminocentézis következett(kromoszóma negatív).Most 31hetesen várom a pillanatot, hogy megtudjam kit hordtam eddig!Amúgy 27éves vagyok csak, ezért eddig nem indokolta semmi a genetikai vizsgálatot.Örülök, hogy van aki megkapja a lehetõséget a teljes kivizsgálásra.Én nem dönthettem a kisbabámmal kapcsolatban!!!

18 hetesen a genetikai ultrahangon kívül milyen vizsgálatra kerül még sor?

Legjobb válasz: a kiskönyved borítójának belsõ oldalára be van tûzve egy papír a vizsgálatok felsorolásával, ott minden le van írva....

a kiskönyved borítójának belsõ oldalára be van tûzve egy papír a vizsgálatok felsorolásával, ott minden le van írva....
Engem megvizsgált a doki kézzel is, hogy zárt-e a méhszáj, de amúgy semmi más nem volt az uh-n kívül. Ja, és megnézte az AFP-s eredményt.
Felénk nincs más csak az uh.-Heves
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csak azért kérdem, mert a dokim szabadságon van. UH-ra elmegyek, de más dokihoz nem szívesen mennék vizsgálatra. Dokim 20 hetesen lesz legközelebb.

12 hetes uh-n milyen vizsgálatok lesznek? 29-én megyek a 12 hetes uh-ra. Genetikai vizsgálatot lehet kérni vagy az amúgy is kötelező?

Legjobb válasz: Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.

Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.
A 12.heti UH nem genetikai. Kérhetsz genetikai vizsgálatokat is ha van rá indok. Pl: életkor, családban elõforduló szül. rendellenességek. Ha van olyan rendes a dokid beutal egy ilyenre. Létezik integrált teszt, kombinált teszt. Amniocentézis(magzatvízvétel)-ennek 1 a 100-hoz az esálye, hogy elvetélsz emiatt. Viszont bejelentkezhetsz más klinikákra, ahol nem kell beutaló, viszont az fizetõs. Átlag 28eFt. http://www.downszures.hu/

2. missed ab. Mit tudtok a genetikai vérvizsgálatról? Milyen vizsgálatra kellene még elmennünk? Annyira hittem benn, hogy hittem ezúttal minden redben lesz

2 év után sikerült öszehoznunk ismét egy babát,de sajnos nem volt szívhangja,így ismét be kell fejezni. :((((

Kinek milyen eredmény született a genetikai vizsgálaton a 12 hetesen?

Tarkó red? érdekelne nagyon?

Legjobb válasz: Szia!Hétfõn voltam az uh-on 12+1 hetesen.A nyaki redõ 1,5 mm lett,BPD:20 mm,FL:77 mm,CRL:58 mm.Azt mondták,hogy teljesen normális minden:)

Szia!Hétfõn voltam az uh-on 12+1 hetesen.A nyaki redõ 1, 5 mm lett, BPD:20 mm, FL:77 mm, CRL:58 mm.Azt mondták, hogy teljesen normális minden:)
CRL:53, 4mm, nyaki redõ: 0, 8mm Nekem is azt mondták, hogy minden rendben. miért kérded? Ugye nincs valami baj?
1.vagyok!Igaz, csak 7 mm!Kösz a figyelmeztetést:)
Szia! Az elsõnek:kicsit durva lenne ha 12 hetesen már az FL:77 mm lenne.Nem inkább 7.7 mm?Hosszabb a combcsontja mint az egész baba? Én 12+5 hetesen CRL:58 mm, tarkóredõ:1, 2mm.
Én 11+4 naposan voltam és a CRL:48mm NT:1.5mm erre azt mondták, hogy normális
Nekünk 1, 3mm volta tarkóredõ a 12 hetes uh-n a CRL:47, 9mm
12 hét 3 naposan: CRL: 6.37cm Tarkóredõ: 1.2mm
Szia! Nálunk tarkóredõ 1, 5 mm volt, CRL 65 mm. 12+2 hetesen voltunk a vizsgálaton.
nálam a tarkóredõ 1, 5 volt. CRL 53mm. Miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: nem csak mindenkinek 1 felett van az érték nekem csak 0, 9mm az nem baj ugye?

A 20. heti genetikai uh után milyen vizsgálatok jönnek?

Legjobb válasz: Cukorterhelés aztán jó ideig - a 32. hétig semmi sokan ilyenkor szoktak elmenni babamozizni. A 32. héten újabb ultrahang aztán az utolsó hónapban a 36. héttõl már szorosabb heti megfigyelés nst- vel - baba szívhang vizsgálat- és utolsó ultrahang. nagyjából ennyi ha problémamentes a terhesség azt nem tudom mennyi vizsgálattal van több ha más bajod is van.

Cukorterhelés aztán jó ideig - a 32. hétig semmi sokan ilyenkor szoktak elmenni babamozizni. A 32. héten újabb ultrahang aztán az utolsó hónapban a 36. héttõl már szorosabb heti megfigyelés nst- vel - baba szívhang vizsgálat- és utolsó ultrahang. nagyjából ennyi ha problémamentes a terhesség azt nem tudom mennyi vizsgálattal van több ha más bajod is van.
Én úgy tudom, hogy a cukorterhelés után a 26-28. héten van a 2. nagylabor.

Milyen genetikai rendellenességeket tudnak kiszűrni a 20. heti genetikai vizsgálaton?

Legjobb válasz: Genetikai és fejlõdési rendellenességeket fognak vizsgálni ezen a 2. genetikai uh-on, amit a 18. és a 20. hét között szoktak végezni. Pl szívfejl r., vesetágulat, agykamratágulat, ilyesmiket néznek

Genetikai és fejlõdési rendellenességeket fognak vizsgálni ezen a 2. genetikai uh-on, amit a 18. és a 20. hét között szoktak végezni. Pl szívfejl r., vesetágulat, agykamratágulat, ilyesmiket néznek
Szia! Milyen genetikai vizsgálatra mész? Nekem a 18. héten csinálták, de nem a vérvételt, hanem az aminocentézis (magzatvíz vétel hasfalból). Minden genetikai és kromoszóma eltérést kimutat 100%-osan, de csak az amniocentézis. Nem volt jó érzés (esetemben indokolt volt), de megérte, mert így legalább megtudtam, hogy semmi baja a babámnak. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom nekem csak ultrahang vizsgálat lesz.
és fájdalmas ez a vizsgálat? hogy történik?
A kérdező hozzászólása: A magzatvízbõl vett minta alapján történõ vizsgálat egy bizonyos kor felett ajánlatos. Én 24 éves vagyok, nekem ilyenre nem kell mennem, úgy tudom.
Nekem a 18 -20 hét között boholyvizsgálattal, volt down-szûrés, 99%.Utánna nem szabad nehezet emelni, megerõltetni magad, forró vizben fürdeni. 1% az esély a vetélésre.
Megnézik, hogy a babának elsõsorban mindene meg van, nézik a szívét, veséjét, orrcsontját, stb. Tehát elsõsorban a szervi dolgokat nézik, egyéb kromoszóma és genetikai eltéréseket 100%-osan csak az amniocentézis ad (magzatvízvétel hasfalból).
Az utolsó vagyok. A vizsgálat nekem nem volt kellemes, nem fájt, de kb. olyan érzés volt, mintha megcsapolták volna az agyvizemet :) Igazából amíg a tût átbökik a hasfalon az valóban kissé fájdalmas, de ez kb. pár másodpercig tart, közben pedig nézheted a babádat az uh-n. Nekem a korom miatt kellett, de legalább nyugodt voltam, hogy semmi baja a picinek. 39 hetes kismama

A védőnőm azt mondta hogy genetikai vizsgálatra kell mennem és beszéljem meg a nögyógyászommal, mert az apuka haemofiliás és hepatitis-c -s. Milyen vizsgálat lesz ez?

Legjobb válasz: Szia 12:25-ös vagyok, azt te döntheted el hogy melyikre mész a Korionboholyra vagy amniocentézisre.

Szia 12:25-ös vagyok, azt te döntheted el hogy melyikre mész a Korionboholyra vagy amniocentézisre.
A 16. héten elõször egy vérvizsgálatot (AFP) csinálnak. Amennyiben ez abnormális, akkor pungálnak és a magzatvíz sejtes elemeibõl tudják a kromoszómarendellenességeket kimutatni.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megkésve, de köszi a választ!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!