Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokat a belgyógyászaton (4 db)

Terheléses cukor vizsgálatra kell mennem holnap a Szent István kórház belgyógyászatára mert magas lett a cukrom. Milyen vizsgálatot csinálnak? Igaz hogy 4 szer 5 ször vesznek vért és ennyiszer kell meginni a cukros vizet?

Legjobb válasz: A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.

A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.
Szia! Én pénteken voltam ilyen cukorprofil vizsgálaton. Annyi volt, hogy csak azt lehetett megenni amit ott adtak, és minden étkezés elött és után vettek vért.Összesen 7-szer szúrtak meg. Cukros víz nem volt!Pénteken reggel mentem be, szombaton reggel kiengedtek. Azért kellett ott aludni, mert a hetedik vérvétel éjfélkor volt. Nem kell félni!!!
Szió! igaza van az elso hozzaszolonak, kis citromlevet mindenképpen vigyél! Ne egyél elõtte semmit, és közben sem. (ha jól emlékszem)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitséget. Neked jó lett az eredményed?Holnap én még csak vérvételre megyek nemkell befeküdni, csak állitólag többször kell meginni a cukros vizet meg félóránként vesznek vért.
Szia! A második hozzászóló vagyok. A terheléses vizsgálatom 8.3 lett, a profil vizsgálat a kóházban viszont egész jól sikerült. "Csak" szénhidrátmentes diétára fogtak. Gyógyszert nem kell szednem, viszont kb egy hónap múlva meg kell ismételni a kórházos dolgot.

A héten belgyógyászatra kell mennem, milyen vizsgálatokat végezhetnek?

A háziorvosom belgyógyászatra küldött.Oka: 2hónap fogyókúra és intenzív mozgás ellenére semmilyen súlycsökkenés nem érhető el vagyis 2hónap alatt 1kg-t sem fogytam. Vajon milyen vizsgálatokat végez majd az orvos? A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: De tul.képpen mi a baj? Milyen adataid vannak, és miért lenne szükséges a feltétlen fogyás? Talán veszélyesen kövér vagy?

De tul.képpen mi a baj? Milyen adataid vannak, és miért lenne szükséges a feltétlen fogyás? Talán veszélyesen kövér vagy?
A kérdező hozzászólása: Kiskorom óta túlsúlyos vagyok és eddig akár mit próbáltam sose sikerült fogynom.
Endokrinológus biztos meg fog nézni(sima vérvétel és UH), esetleg gasztroenterológus.
A kérdező hozzászólása: és a gasztroenterológusnak mi a feladata? azt mit vizsgál?
Az az emésztõrendszert. Az már kicsit kellemetlenebb, de valószínû nem az lesz az elsõdleges amit megnéznek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Milyen vizsgálatokat végeznek a belgyógyászaton?

Most vagyok 10 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! EKG,a belgyógyász megtapintja hason keresztül a májad, torkodba belenéz, pajzsmirigyeket tapint. Nyugi, egyszerû rutin vizsga. Sok boldogságot a babához! -20 hetes kismaa-

Szia! EKG, a belgyógyász megtapintja hason keresztül a májad, torkodba belenéz, pajzsmirigyeket tapint. Nyugi, egyszerû rutin vizsga. Sok boldogságot a babához! -20 hetes kismaa-
Nekem csak EKG és vérnyomásmérés volt.


Papámnak kórházba kell feküdnie 5napra a belgyógyászatra! Milyen vizsgálatokat csinálnak ott?

papám picit fél,mert nem a rendes kórházba hanem egy másik épületbe,ahol a krónikus betegek vannak.?szintén szólva én is félek,mert eredetileg Bp-n van valami szemklinika és oda küldték,mert baj van a szemével.:(

Legjobb válasz: A belgyógyászat elég tág fogalom, sõt nem is nagyon tudom mi köze van a szemhez. Talán arra gondolok, hogy a vérnyomásával lehet baj, mert az kihathat a szemre. Akkor 24 órás vérnyomásmérést, EKG-t csinálnak, vesznek vért és beállítják a vérnyomását. De ezeket csak akkor ha a vérnyomásával kapcsolható össze a szemproblémája.

A belgyógyászat elég tág fogalom, sõt nem is nagyon tudom mi köze van a szemhez. Talán arra gondolok, hogy a vérnyomásával lehet baj, mert az kihathat a szemre. Akkor 24 órás vérnyomásmérést, EKG-t csinálnak, vesznek vért és beállítják a vérnyomását. De ezeket csak akkor ha a vérnyomásával kapcsolható össze a szemproblémája.
Lehet, hogy a Papádnak a szembetegségét valamilyen más betegség okozza pl.cukorbetegség, magas vérnyomás.Gondolom ezért küldték el belgyógyászati kivizsgálásra.
Pajzsmirigy vizsgálatokat is végezhetnek nála, ha azzal nincs vmi rendben, a szemre is kihathat. azért fektették be, hogy több lépcsõben kivizsgálhassák õt.
A kérdező hozzászólása: na most már okosabb vagyok... nagyon szépen köszönöm mindenkinek.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!