Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokat a (472 db)

Szegeden a Kaáliba nektek mennyibe került az inszemináció útiköltséggel együtt? Előtte hányszor kellett vizsgálatokra menni, és milyen vizsgálatokat végeztek el rajtatok, férjeteken? Mikorra kaptatok időpontot?

Legjobb válasz: A pestiben 45.000,-. Gondolom, egy árral dolgoznak. Egy konzultációval indul (13 ezer), oda érdemes vinni a meglévõ papírokat (fél éven belülieket elfogadják). Megbeszélitek, hogy még milyen vizsgálatokra van szükség. A vizsgálatok nagy részét máshol is elintézhetitek, csak a sperma vizsgálatot (13 ezer) és az Uh-ot (8 ezer) kell náluk csináltatni. Az, hogy mikor csinálják az inszemet, rajtatok múlik, hogy mennyi idõ alatt szerzitek be a vizsgálati eredményeket. Nekünk 2 hónapig tartott. Kérni fognak: petevezeték átjárhatóságit, clamydiát, hüvelyváladék és hormonvizsgálatot, spermiogram és UH, ha jól emlékszem. A bejárás pedig attól függ, milyen messze vagytok az intézettõl. A beavatkozás elõtt még kb. 2-szer be kell menetek UH-ra, de ez már benne van az inszem árában.

A pestiben 45.000, -. Gondolom, egy árral dolgoznak. Egy konzultációval indul (13 ezer), oda érdemes vinni a meglévõ papírokat (fél éven belülieket elfogadják). Megbeszélitek, hogy még milyen vizsgálatokra van szükség. A vizsgálatok nagy részét máshol is elintézhetitek, csak a sperma vizsgálatot (13 ezer) és az Uh-ot (8 ezer) kell náluk csináltatni. Az, hogy mikor csinálják az inszemet, rajtatok múlik, hogy mennyi idõ alatt szerzitek be a vizsgálati eredményeket. Nekünk 2 hónapig tartott. Kérni fognak: petevezeték átjárhatóságit, clamydiát, hüvelyváladék és hormonvizsgálatot, spermiogram és UH, ha jól emlékszem. A bejárás pedig attól függ, milyen messze vagytok az intézettõl. A beavatkozás elõtt még kb. 2-szer be kell menetek UH-ra, de ez már benne van az inszem árában.
A kérdező hozzászólása: Szia! Mi négy éve próbálkozunk.Mindkettõnknél minden vizsgálati eredmény jó lett.Most jelenleg enyhe PCO-ra metformint szedek.Ha ez a gyógyszer sem segít, utána próbálnánk meg az inszemet. Nálatok miért nem sikerült természetes úton a baba?És sikerült az inszemináció?
Szia! Nem akarlak elkeseríteni. Mi is napra pontosan 4 éve próbálkozunk a babával. Két éve léptem át elõször a Kaáli kapuját. Azóta túl vagyok 5 inszemen, 2 lombikon (a 2. fagyasztott embriókból) sikertelenül. Mindketten teljesen egészségesek vagyunk, egyikünknél sem találtak semmit. :( Nem lehet tudni, miért nem sikerül. Úgy voltunk, hogy most egy darabig pihentetjük a dolgokat, de most megint be vagyok sózva, karácsony elõtt szeretném megint megpróbálni a lombikot. Jövõhéten be is jelentkezem. Remélem nem vettem el a kedvedet! Mihamarabbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy még orvosi segítséggel sem sikerül a baba.Csodállak, hogy ennyi csalódás után van még lelkierõd a 3.lombikhoz.Régen feladtam volna.Péntek-szombtra nem várom a mensit.Ha megjön, akkor utána belevágunk az inszembe.Remélem mi több szerencsével járunk.Félek, ha nem sikerülne az inszem, akkor mi nem próbálkoznánk tovább, hanem elválnánk.Mert sajnos a válás is szóba jött köztünk. Neked is mielõbbi babásodást kívánok!

Holnap megyek a 16-hetes vizsgálatokra. Vesznek vért, akkor elsö pisit kell vinni. Ezek milyen vizsgálatok? és ha én jól érzem magam akkor milyen eredményekre számithatok?

Nincs a családban fogyatékos,vagy valami súlyos betegség hálistennek!!!!!!én is egészséges vagyok.De azért nagyon félek!Fogantatástol kezdve szedem az elevitet

Legjobb válasz: szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.

szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.
Nálam a 16 hetesen AFP-t, nemi betegséget, hepatitist nézték és 1 hét alatt megvolt az eredmény, hála Istennek, minden rendben volt. Ne aggódj, nálatok sem lesz semmi baj! Sok boldogásot!

Mi a véleményetek Nyíregyházán Dr. Pap Károlyról? És milyen vizsgálatokat végez egy fogamzásgátló felírásához? És hogy mennyibe kerül egy milyen vizsgálat?

Legjobb válasz: az orvost nem ismerem, pesti vagyok. a vizsgálatok viszont vér és vizeletvizsgálat. ha nem magánorvos akkor nem kerül semmibe, az ilyen vizsgálatok ingyenesek, a fogamzásgátlók kerülnek pénzbe.

az orvost nem ismerem, pesti vagyok. a vizsgálatok viszont vér és vizeletvizsgálat. ha nem magánorvos akkor nem kerül semmibe, az ilyen vizsgálatok ingyenesek, a fogamzásgátlók kerülnek pénzbe.

6 hetes terhes vagyok, a napokban megyek az első orvosi vizsgálatra. Mire számíthatok? Milyen vizsgálatok lesznek?

Legjobb válasz: Elöször is a doki megvizsgál kézzel:-megnézi a méhszájadat -kenetet vesz rákszürésre vagy ha van panaszod akkor fertözésre is Utána jön az ultrahang/nekem hasi volt/de ez kórházanként változó lehet.Ilyenkor már lehet látni a petezsákot...Kikérdez az orvos hogy milyen betegségeid voltak,szedsz-e valami gyógyszert van-e valami panaszod stb.Ezután lehet hogy felvesz terhesgondozásra de ez is változó valahol csak a következö vizsgálatkor adnak papirt róla! Boldog babavárást kivánok!! Vigyázz magadra!! 12 hetes kismama

Elöször is a doki megvizsgál kézzel:-megnézi a méhszájadat -kenetet vesz rákszürésre vagy ha van panaszod akkor fertözésre is Utána jön az ultrahang/nekem hasi volt/de ez kórházanként változó lehet.Ilyenkor már lehet látni a petezsákot...Kikérdez az orvos hogy milyen betegségeid voltak, szedsz-e valami gyógyszert van-e valami panaszod stb.Ezután lehet hogy felvesz terhesgondozásra de ez is változó valahol csak a következö vizsgálatkor adnak papirt róla! Boldog babavárást kivánok!! Vigyázz magadra!! 12 hetes kismama
EGyetértek az elõttem szólóval, kiegészítva azzal, hogy általában van ilyenkor 7 hét körül már egy teljes vérkép is.
Nekem csak uH 6 hetesen volt semmi más vizsgálat. Se kézzel, se kikérdezés, viszont 1 hét múlva visza kell mennem
Nem ertem hogy 6 hetesen hogy latszik eggyeseknek eggyaltalan a petezsak, en ausztriaban voltam eloszor kerek 9 hetesen a hasi ultrahangon semmit nem lehetett latni viszont ahuvelyi ultrahangon jol latszodott a baba es a szive is.Akkor nekem csak vizeletet neztek.12 hetes kismama
Nálam így volt: éhgyomorra vérvétel (vmi hormon mennyiségét nézték meg), aztán hüvelyi UH. Szépen látszódott a babuci, és a szivecskéje is vert már, a kedvemért a doki ránagyított, én meg majdnem elbõgtem magam. 8. héten szintén megnéztek hüvelyi UH-gal, aztán a 12. héten volt a rákszûrés (pici vérzés ilyenkor szokott lenni, oda betétet is vigyél majd), és hasi UH. A 13.héten volt a vérvétel (vagy 5 fiolával levettek) és vizelet vizsgálat. Utána picit békén hagynak, majd jönnek újabb vizsgálatok, de az a jövõ zenéje. Sok boldogságot!
én fogadott orvoshoz mentem rögtön és 6 hetes 5 napos voltam. csakis hasi UH volt, utána 2 hét múlva visszarendelt és akkor is csak az volt. Utána mentem védõnõhöz a 9. héten. majd sorra a többi vizsgálatokra. Minden jót. 36 hetes kismama
Én 5 hetes 6 napos voltam, amikor a nõgyógyászhoz mentem, hasi UH-ot csinált (magánrendelõjében), rákszûrést is (aki egy éven belül nem volt, annak úgy tudom, kötelezõ ilyenkor), megtapogatott belül, és a köv. héten mentem az elsõ vér/vizelet vizsgálatra, majd a 10. héten újra UH a nõgyógyinál, aztán 11. héten mentem a védõnõhöz. 16 heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, így már kicsit felkészültebben megyek az orvoshoz, hogy nagyjából tudom, mi vár rám :-)

Milyen vizsgálatot kérjek az orvosomtól? Van valami olyan gombabetegség, amelyik menses előtt jön csak elő a nemiszerven?

Menstruáció el?tt másfél héttel mindig gombás tüneteim jönnek el?. Orvosnál is voltam, kaptam kezelést a múlt hónapban. Akkor el is múlt, ebbe hónapban viszont kezd?dik minden el?r?l. Nem értem.

Legjobb válasz: Te vizsgálatot nem tudsz kérni, max elmondod amit itt leírtál és az ovos eldönti, hogy milyen irányban vizsgál tovább.

Te vizsgálatot nem tudsz kérni, max elmondod amit itt leírtál és az ovos eldönti, hogy milyen irányban vizsgál tovább.
igen, ez ígyvan amit az elõttem szóló leírt. megváltozik a hüvely PHja amint jön a menzesz, ésha hajlamos vagy rá, akkor elszaporodnak ott a bacik. ezt sokszor a béllel hozzák összefüggésben, hogy már eleve sok az élesztõgombád odabent. diéta, bélflórahelyreállító készítmények, gréfrut mag csepp, ezeket szokták javasolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Bár nem nyugtattak meg, szóval továbbra is az orvosaimra vagyok utalva, akik egész nyáron szabiznak. Ez szomorú tény számomra, jelenleg.

Milyen vizsgálatokat kell elvégezni a fogamzásgátló felírásához?

Legjobb válasz: Sok orvos semmit nem végez el. Igazából szerintem nincs olyan szabály, hogy ezt vagy azt kötelezõ elvégeznie. Ami ajánlott: - anamnézis részletes felvétele (ami kiterjed a ciklusra, betegségekre, családban elõforduló betegségekre, szedett gyógyszerekre stb.) --> Sok olyan nõ van, aki bizonyos okok miatt alapból nem szedhet tabit, ezek nagy részét egy részletes kikérdezéssel ki lehet zárni. - méhnyakrákszûrés és manuális vizsgálat - UH --> Nem árt megnézni, hogy mennyire fejlett az ember méhe, fõleg fiataloknál - vérvétel --> máj- és vesefunkció vizsgálatára, ill. ha elõfordult a családban trombózis, akkor trombofília vizsgálatra Mondjuk szerintem érdemes rááldozni a pénzt akkor is a trombofília vizsgálatra, ha nem fordult elõ a családban.

Sok orvos semmit nem végez el. Igazából szerintem nincs olyan szabály, hogy ezt vagy azt kötelezõ elvégeznie. Ami ajánlott: - anamnézis részletes felvétele (ami kiterjed a ciklusra, betegségekre, családban elõforduló betegségekre, szedett gyógyszerekre stb.) --> Sok olyan nõ van, aki bizonyos okok miatt alapból nem szedhet tabit, ezek nagy részét egy részletes kikérdezéssel ki lehet zárni. - méhnyakrákszûrés és manuális vizsgálat - UH --> Nem árt megnézni, hogy mennyire fejlett az ember méhe, fõleg fiataloknál - vérvétel --> máj- és vesefunkció vizsgálatára, ill. ha elõfordult a családban trombózis, akkor trombofília vizsgálatra Mondjuk szerintem érdemes rááldozni a pénzt akkor is a trombofília vizsgálatra, ha nem fordult elõ a családban.

Iskolásoknál milyen vizsgálatokat végeznek és igaz az hogy van beleszólásunk ezekbe? Van aki már szólt bele a vizsgálatba, vagy nem engedte valamenyiket és nem lett belőle baj?

Legjobb válasz: Na azt akartam,hogy ha van aki valamilyen vizsgálatba beleszólt,vagy nem engedte akkor írja le hogy mi volt az és mi lett belõle!

A kérdező hozzászólása: Na azt akartam, hogy ha van aki valamilyen vizsgálatba beleszólt, vagy nem engedte akkor írja le hogy mi volt az és mi lett belõle!
Azt tagadsz meg, amit akarsz. Semmilyen vizsgálatra nem kötelezhetnek. Maximum a suli kérhet szülõtõl vagy más orvostól igazolást arról, hogy elvégezték rajtad azokat a vizsgálatokat. De ha te nem akarod, hogy a fütyid nézegessék, akkor azt mondod, hogy köszönöd szépen de nem élsz a lehetõséggel. Persze azon azért nem ártana elgondolkodni, hogy megéri-e? Ezek a vizsgálatok ÉRTED vannak. Azért, hogy ha esetleg vmi probléma van, akkor kiszûrjék és idõben tudják kezelni. Ha esetleg egymás elõtt akarnak titeket vizsgálni, akkor szóljatok, hogy ez így nektek kellemetlen, és csinálják egyesével.
A kérdező hozzászólása: Jó ezt értem és végre valaki nem támad egybõl, meg nem akarja rámerõszakolni a nézeteit, ennek örülök.De minden okés azon a tájékon, meg még elsõs koromba leellenõrizte az orvosunk is, de akkor is már olyan kellemetlen volt.De ha mással sem akarom elvégeztetni, akkor van annak valami következménye?
A kérdező hozzászólása: Nekem most az is leesett, hogy sokan tudnak errõl hogy egymás elõtt vizsgálgatják még ilyen vizsgálatnál is a diákokat sok helyen, de ha tudnak errõl a felnõttek, és nekik is kellemetlen lenne ez akkor mért van, hogy senki nem tesz ellene, hogy még egy sem szólt emiatt.Meg a kötelezõvé tétel mindig megbukkot egy idõ után és csak lázongást váltott ki.De figyelek magamra és sok haverom van, nekik sem tetszik ez, és egy beteg társuk sem volt, de gyûlölik ezt meg azt mondják soha nem fognak többet menni, a többi meg durva nem írom le.
Fogászat, testsúly és magasságmérés, vérnyomás, gerinc és látásvizsgálat. Ezek szoktak lenni , bár én már nem vagyok általános vagy középiskolás. Nem fogsz belehalni, felesleges lázadozni. Ezek kötelezõ vizsgálatok és nem fájdalmas egyik sem.Vagy te esetleg valamilyen nõgyógyászati vizsgálattól félsz?Mert azt nem cisnálnak iskolában.
A kérdező hozzászólása: Nem, én már döntöttem, nem fogom hagyni, meg nem is urológus csinálná, hanem sima nõdoki, már ez eleve ciki, elég érdekes, hogy ilyenkor majdnem mindig nõket küldenek.Meg azért ha urológián vizsgálják az embert, ott csak az orvos lát, és nem kell egy tökben állni, mert csak alul kell levetkõzni, nem meztelenül állsz a doki elõtt, meg az asszisztensek elõtt, meg ott az asszisztenssem kever bennt, az egyik barátomat még alsóban vitte oda az anyja és õ mondta, ott sokkal másabb.De oda sem megyek mostanság.Meg nem csak én nem akarom hagyni az osztályból.Meg még annyit, hogy persze hogy az ide bemásolt dokinõ is azt mondta õ még ezzel a kéréssel, hogy nem vizsgálják, meg ilyen panasszal nem találkozott, mert nem épp vele beszélik meg hogy mit érezzünk, még a szülõvel sem, mert úgyis sza.r rá egy nagyot, hanem egymás között szoktunk szítkozotdni, meg megdumálni mi van.
Szükségesnek szükséges lenne. Szerintem ha nem csoportosan akarnak vizsgálni, akkor inkább ess túl rajta. Mert aztán ha vmi bajod lesz, akkor nézhetsz.
A kérdező hozzászólása: Ha ilyen lesz én nem engedem, aztán majd meglátjuk mi lesz.Nem akarom hogymás döntsön ilyen ügyben rólam, az én testem, meg minden és nem is feltétlenül szükséges eza vizsgálat, mert van ahol nincs is.
A kérdező hozzászólása: Ó, köszönöm szépen, elolvastam.Akkor kicsit megnyugodtam.Kár hogy az orvosok többsége ha az iskolába rendel és nem ahol szokott akkor nem úgy áll a dolgokhoz, mint az a doktornõ, akit ide másoltál be.
A kérdező hozzászólása: De már 14 is elmúltam és ellenõrzõm, meg figyelek, hogy ne hogy ne hogy szükületem legyen, ha valami lenne, valami furcsa az orvosomat kérdezné.De nõgyógyászati vizsgálatra sem kényszerítik az embert, hanem õ dönt hogy megy, itt meg kényszer van, meg õ választ kihez és hány évesen, az más.
A kérdező hozzászólása: Lassan mennem kell. De még egy kérdés, ha nem kötelezõ, akkor mért akarnak itt ezen az oldalon is azzal beetettni, hogy az? Azért is inkább az egyéb kérdésekhez írtam, ne hogy leordítsa valaki a fejem.
A kérdező hozzászólása: Hát hallottam, de fiú vagyok, hogy a lányoknál is van egyébként ahol bele néznek az alsóba, meg mellett nyomkodnak, sokan ki vannak akadva emiatt, és nálunk is valahol a péniszünket akarják nézni, azért ez engem is kiakaszt.Amit te írtál azzal nincs bajom, de ezekkel igen.Engem ebben hagynak dönteni itthon, de bizti hogy ebbõl nincs gond, mert többen írták, nem kötelezõ. Így kíváncsi voltam, hogy van aki nem hagyott valamit és nem volt ebbõl semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Az egyik osztálytársnõm mondta, hogy van olyan hogy hasiultrahang és azzal is meglehet állapítani a herék állapotát, hát ez is jobban hangzik, mint a többi varriáció.

A PTE-SZESZI alkalmassági vizsgálata miből áll? Milyen vizsgálatok vannak ott, és mi az, ami miatt valaki nem lehet alkalmas?

Csak olyan írjon, aki tényleg oda jár, vagy biztos infót tud!

Legjobb válasz: Tüdõszûrõ, széklettenyésztés, serologiai vérvizsgálat. És általános dolgok, hogy jó-e a szemed, nem-e vagy allergiás, kb mint egy sulis éves orvosi vizsgálaton. 99%-ban szerintem ez mindenkinek meg van. Az nem lehet alkalmas akinek esetleg olyan betegsége, fogyatékossága , allergiája van ami miatt nem tudna a szakmában dolgozni.

Tüdõszûrõ, széklettenyésztés, serologiai vérvizsgálat. És általános dolgok, hogy jó-e a szemed, nem-e vagy allergiás, kb mint egy sulis éves orvosi vizsgálaton. 99%-ban szerintem ez mindenkinek meg van. Az nem lehet alkalmas akinek esetleg olyan betegsége, fogyatékossága , allergiája van ami miatt nem tudna a szakmában dolgozni.

Tapolcán milyen vizsgálatok szükségesek a lombikhoz?

1 éve próbálkozunk és ma tudtam meg, hogy csak a lombik segíthet.:(( Segítsetek! Gondolom, hogy nem mostanában fogunk eljutni az els? konzultációra, ezért szeretnénk belekezdeni a szükséges vizsgálati eredmények beszerzésébe.

Legjobb válasz: Szia! Elõször is,ne legyél ennyire elkeseredve, nemsokára nagyon szép kis lombik babáid lesznek! Ne végeztess el máshol semilyen vizsgálatot, mindent ott csinálnak meg Tapolcán, (kivéve az átjárhatóságit,de arra meg ott adnak beutalót,ha még nem volt.) Hívd fel az intézetet,és fogsz kapni idõpontot a ciklusod 20-24. napjára. Akkor kell majd együtt mennetek és már vizsgálatok is lesznek. Itt nem kell várni az idõpontra,viszont nagyon sokan vannak,de mindenkit fogadnak,a dokik pedig tényleg profik. Sok sikert a babához!

Szia! Elõször is, ne legyél ennyire elkeseredve, nemsokára nagyon szép kis lombik babáid lesznek! Ne végeztess el máshol semilyen vizsgálatot, mindent ott csinálnak meg Tapolcán, (kivéve az átjárhatóságit, de arra meg ott adnak beutalót, ha még nem volt.) Hívd fel az intézetet, és fogsz kapni idõpontot a ciklusod 20-24. napjára. Akkor kell majd együtt mennetek és már vizsgálatok is lesznek. Itt nem kell várni az idõpontra, viszont nagyon sokan vannak, de mindenkit fogadnak, a dokik pedig tényleg profik. Sok sikert a babához!
Honnan tudtad meg hogy csak lombik? Milyen vizsgálatok voltak eddig?
Az elõzõ vagyok. Gyakorlatilag ahhoz, hogy igazolni tudd, hogy természetes úton esélytelen a dolog, nõi részrõl hormonvizsgálat, petevezetõ-átjárhatósági vizsgálat, nõgyógyászati vizsgálat, férfi részrõl andrológiai vizsgálat + spermatogram kell (ezek minimum). Ha hormonálisan rendben vagy, legalább egy petevezetõ átjárható, illetve a férfi spermaképe nem vészesen rossz (vagyis kb. 15-20 mill/ml), akkor elõször inszeminácival fognak próbálkozni. A TB a lombikot csak 6 sikertelen inszemináció után téríti. De ezt Tapolcán mind el fogják mondani, és nyugi, hamarabb eljutsz a konzultációig.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget!

A pulmonologiai vizsgálat mennyi ideig tart, és milyen vizsgálatokat csinálnak?

Legjobb válasz: Szia.nektek miért kell mennetek?Mi voltunk törökbálinton a korházba,ott gyanakodtak gégészûkületre,mert nagyon hangosan vette a levegõt,és csináltak tükrözéses vizsgálatot.3 napig voltunk bent,elsõ nap vérvétel,második nap csinálták a vizsgálatot,mert altatással jár.harmadik nap meg jöhettünk haza.nincs neki,csak kis hõrgõszûkülete.ha érdekel bõvebben elmondom,ha nektek is ilyet csinálnak!

Szia.nektek miért kell mennetek?Mi voltunk törökbálinton a korházba, ott gyanakodtak gégészûkületre, mert nagyon hangosan vette a levegõt, és csináltak tükrözéses vizsgálatot.3 napig voltunk bent, elsõ nap vérvétel, második nap csinálták a vizsgálatot, mert altatással jár.harmadik nap meg jöhettünk haza.nincs neki, csak kis hõrgõszûkülete.ha érdekel bõvebben elmondom, ha nektek is ilyet csinálnak!
A kérdező hozzászólása: mi korházban voltunk 1 hétig nehéz fulladásos légzéssel, ott azt mondták, hogy megfázás+tejallergia.Itthon a körzeti orvos adta a beutalót, Õ teljesen mást mondott, asztmára gyanakszik.Remélem kiderül mi okozta, hétfõn megyünk a budakeszi kórházba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!