Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatokat érdemes (28 db)

Akinél kiderült, mi okozta a vetélést, magzatelhalást? Milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni? Hormont néztek és progi hiány igazolt, de elhalt a babám a 9. héten úgy, hogy ovuláció után utrot szedtem. Trombofília negatív.

Legjobb válasz: Immunológiai és genetikai kivizsgálás esetleg segíthet, de ha az elsõ eset volt, akkor nem biztos, h már érdemes vizsgáltatni. Sajnos vannak életképtelen magzatok, a természet szelektál. :-(

Immunológiai és genetikai kivizsgálás esetleg segíthet, de ha az elsõ eset volt, akkor nem biztos, h már érdemes vizsgáltatni. Sajnos vannak életképtelen magzatok, a természet szelektál. :-(
Szerintem sem érdemes megcsináltatni, én is jártam így aztán vérvételre kellett menni, de nem tudták végül megmondani mi lehetett a baj.A dokim még azt is mondta, hogy a patológiai papírt se vegyem fel, ha nekem úgy könnyebb lelkileg, abban benne lett volna, hogy kisfiú, vagy kislány lett volna. Koncentráljatok a következõ babára, sok sikert hozzá!
nálam sem derült ki, vér vizelet nõgyógyászati vizsgálaton voltam mindent tökéletesnek találtak. Van egy egészséges kislányom utána volt sajnos vetélésem. Bízok benne nem fog mégegyszer elõfordulni, várom a következõ babát. 2 ismerõsömnek is egészséges gyerek születése után volt 1-1 vetélése utána egészséges gyermekük született. Fel a fejjel! Ezt elfelejteni, várni a következõt pozitívan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Az elhalás 3 hónapja történt és most ismét pozitívat teszteltem. Nem tudom szedjem-e az utrot vagy használjak természetes progeszteron tartalmú krémet? Az utroban elveszett a bizalmam.
Nekem fél éve volt elhalásom a 9. héten.másfél hónapja néztek pajzsmirigy hormonokat és alulmûködésem van.Az orvos szerint ez volt a baj.Pont a 9-10. hét a kritikus az orvosom szerint.Ezt kivizsgáltathatod, bár egyáltalán nem biztos , hogy ez volt a baj.a házi orvos is írhat beutalót pajzsmirigy hormonra. A TSH értéket kell nézni, annak 1 és 2 között kell lenni, ha kicsit magasabb az még elmegy . Nekem 4 volt aztán már 5, 7 , arra már gyógyszert írnak. Ha javasolhatom, ha esetleg az értéked nem lesz jó, akkor endokrinológusnak vidd el az eredményt, mert a házi orvos még a 4es értéket is jónak tartja, de a babához az már rengeteg és ehhez õ nem ért úgy mint egy szakértõ!

Milyen vizsgálatokat érdemes megcsináltatnom a kutyámnál, hogy meg tudjam minden rendben van-e?

Van egy kutyám (kistest?) akit nagyon-nagyon szeretek. Most lesz majd 4 éves. Sajnos anyagilag jelenleg nem állok úgy, hogy vizsgálatokat végeztethessek rajta, de jöv?re mindenképpen szeretnék, mert szeretném tudni, mi az ami nincs rendben nála és nem szeretném ha valami kés?bb derülne ki és ne tudjuk már kezelni.

Legjobb válasz: én a 8 évesnél teljes vérképet kértem, meg hogy tapogassák végig. Már nem emlékszem mennyi volt, de ilyeneket 7 éves kortól évente érdemes csináltatni

én a 8 évesnél teljes vérképet kértem, meg hogy tapogassák végig. Már nem emlékszem mennyi volt, de ilyeneket 7 éves kortól évente érdemes csináltatni
A kérdező hozzászólása: Neki még sosem volt, most lesz 4 éves.

Milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni a kötelezőkön kívül, a terhesség alatt?

Els? terhességem,és fogalmam nincs ezekr?l a dolgokról! :( Nem gond,ha kicsit költségesebb is,de szeretnék biztosra menni,hogy a babukám egészséges lesz...

Legjobb válasz: Én hétfõn megyek a kombinált tesztre, az elsõ trimeszter alatt végzik, így 9000 ft. Amúgy nekem is elsõ terhességem, de a dokim felajánlotta, mi pedig belevágtunk. Bár a 12. heti uh jó volt, de ezzel nem csak a Down-kórt szûrik. Sztem ezt érdemes elvégeztetni!

Én hétfõn megyek a kombinált tesztre, az elsõ trimeszter alatt végzik, így 9000 ft. Amúgy nekem is elsõ terhességem, de a dokim felajánlotta, mi pedig belevágtunk. Bár a 12. heti uh jó volt, de ezzel nem csak a Down-kórt szûrik. Sztem ezt érdemes elvégeztetni!
Szia!A Down-kór szûrés, toxoplasma, és a 4d ultrahang.Csak ez utóbbi kerül pénzbe, a másik kettõt mond a védõnõnek, és ad beutalót hozzá.Nekem is elsõ babám(31hetesek vagyunk)és a védõnõ semmit nem ajánlott fel ezekbõl, de még jó hogy az ismerõseim mondták, hogy ezekre is van lehetõség.
Szia a kombinált tesztet mindenképpen ajánlom, de ha gondolod, az orvosodat is megkérdezheted, nekünk is õ ajánlotta! Minden jót a továbbiakhoz 24 heteske
Sziasztok! Olyan érdekes hallottam hogy nem mindenhol csinálják 12 hetesen a kombinált down szindrómás vérvételt! De mért nem? Nálunk igen! És ingyenes! Nem kell fizetni érte!!!
Elsõ vagyok. Már olvastam többször itt, hogy nem mindenhol kell fizetni a kombinált tesztért. Nálunk (Tatabánya) a tájékoztatón rajta vannak az árak, a terhesgondozóban adnak csekket. Azért ez tök igazságtalan, hogy fizetni kell egyes helyeken! Aki pl. nem engedheti magának? Az stresszelje végig a 9 hónapot?? Azért ha Neked is fizetõs de van éppen rá annyi, sztem ne hagyd ki!
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat, majd az orvostól is külön rákérdezek. Holnap megyek hozzá, már nagyon várom! :)
A kérdező hozzászólása: Semmilyen vizsgálatot nem fogok kihagyni! Csak tudjak róla. Holnap azt is megtudom, hogy mennyi idõs vagyok, mert kb 2hetesen mentem el hozzá.


Elegem van a magándokik semmittevéséből! Lszi adjatok tanácsot, milyen vizsgálatokat érdemes csináltatnom a terhesség érdekében?

35 éves vagyok és 1,5 éve vágyunk egy babára. A magándokim azon kívül , hogy Duphastont írt fel, mindig azt mondja, várjunk még fél évet. Nem akarok még félévet várni! Vérvételből hormonvizsgálatot csinált, abból megállapította, hogy szedjek Duphastont. Slussz. De azóta sem történik semmi. + Amit utálok, hogy 35 évesen újabb és újabb pattanások jönnek ki rajtam Ez nem lehet, hogy normális!!!!+ a menzeszem se normális, időnként rettenetesen erős. Lszíves mondjátok meg, milyen vizsgálatokat érdemes csináltatnom, milyen dokikat érdemes felkeresnem. Inkább magam keresek különböző szakterületű dokikhoz és magam végeztetem el a vizsgálatokat. Köszi előre is!

Legjobb válasz: Hol-hova jársz dokihoz ?? ÉN tudnék ajánlani dokit,de attól függ merre laksz

Hol-hova jársz dokihoz ?? ÉN tudnék ajánlani dokit, de attól függ merre laksz
meddõségi orvoshoz menj ne sima nõgyógyászhoz. Ez nem rá tartozik, A nõgyógyszra az tartozik amikor már uton van a baba. A meddõségisekre meg az hogy segitsenek csinálni.
A kérdező hozzászólása: Külföldön élek... Elvileg a nõgyógyászom egy specialista "a teherbeesés" a szakterülete, még sem értem, miért/mire vár... Már nem vagyok fiatal, h csak úgy féléveket várjak. Néha járok Bp-en, ha esetleg ott van a nõgyógyászod... Köszi, h próbálsz segíteni!:)
A kérdező hozzászólása: elvileg õ "meddõségi doki", ezért mentem el hozzá. Mindenféle vizsgálatokat elvégzett, de ez a legutóbbi tanácsa, hogy szedjem tovább a Duphastont és fél év múlva meglátjuk...kicsit kiakasztott. Azóta 3 hónap telt el, ugyanolyan erõs pl most a menzeszem (igaz, nem rendszertelen)és a bõröm se lett szebb. Terhesvitamint szedek még. Tényleg csak ennyi, ami tehetnék??
:-) Budapest 18.KErületben van a dokim.. Nekem nagyobb problémáim voltak Már terhes voltam mikor kiderült hogy méhnyakrák gyanús vagyok.Minden doki abortuszt hangoztatta, pedig már 20 hetes voltam..Õ Volt az aki azt mondta, nemlesz baj., sõt ..... :-) Most lesz 1 éves a fiam Hozzáteszem..õ nem specialista, de tudta mindig tudta épp milyen vizsgálat kell.mit kell nézni.mit kell újra megcsináltatni.Tanácsokkal és kedves szavakkal látott el, pedig hidd el s ki voltam borulva..
A kérdező hozzászólása: Ha elküldenéd a címét priviben, megköszönném! Tényleg nem vagyok türelmetlen, de nem hiszem, h az idõ megold mindent. Táplálkozás vagy életmódváltás vagy valami, ami segítene... Legalább a bõröm jönne rendben, az is egy jel lenne, hogy rendben van minden, de ebbõl arra következtetnék, még sincs minden rendben... Legalább tudnám, h én minden vizsgálatot megcsináltam, minden jó lett, akkor szívesebben várnék, nyugodtabb lennék, tudnám, h minden tõlem telhetõt megtettem! Köszi elõre is! :)

Lombikosok: összeírjuk, hogy milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni a lombik előtt?

Minden, amire utólag jöttetek rá, hogy ha ezt előbb tudjuk, nem dobunk el feleslegesen lehetőségeket! Lehetőség szerint árral együtt, esetleg hogy miért kell:-) Pl: -cukorterhelés -inzulin terhelés (sztk támogatottak, de maszekon 10.000Ft) -D vitamin szint vizsgálat (vérvétel, 5.000Ft)

Legjobb válasz: Nekem ezeket mondták: Hepa B, C mindkettõnknek. Nekem rákszûrés, Chlamidya, általános vérkép, vizelet, EKG.

Nekem ezeket mondták: Hepa B, C mindkettõnknek. Nekem rákszûrés, Chlamidya, általános vérkép, vizelet, EKG.
Hepa B, C, rákszûrés, Chlamidya, teljes vérkép, vizelet, EKG, mammografia, hormon vérvétel,
Prolaktin, Progeszteron, TSH, D vitamin, IR, Immunológia, Hematológia, Kromoszóma férj és feleségnél is!(a zalaegerszegi korházban ingyenes!!!magánrendelésen 30-40 ezer.Lapar és hiszteroszkópia!!!

185 cm, és kb 85 kg vagyok alapból. Már vagy 3-4 éve ez a súlyom, de az utóbbi időben nagyon lement a súlyom.78 kg vagyok. Lehet, hogy valami komoly baj van? Milyen vizsgálatot érdemes elvégeztetni? (F/20)

Felesleg nincs rajtam, és nem is volt... Gyakran van hasmenésem... Hozzáteszem, sokat stresszelek, de a stressz az korábban is jellemz? volt, és akkor nem ment le a súlyom... Gerincem mellett, bal oldalon szoktam fura érzést, fájdalmat érezni, nem sokára megyek kivizsgálásra. De nem hiszem, hogy összefüggés van a kett? között, remélem legalábbis.

Legjobb válasz: Vérvizsgálat mindenképpen, élelmiszerallergia mindenképpen.

Vérvizsgálat mindenképpen, élelmiszerallergia mindenképpen.
Élelmiszerallergia lehet, kicsit olyan lisztérzékenység tünetek. Vagy agyon stresszeled magad és azért.

Milyen vizsgálatokat érdemes megcsináltatni, mielőtt meddőségi központba megy az ember?

Legjobb válasz: 3. és 21. napi hormonsor, terheléses cukor+inzulin vizsgálat. D vitamin szint szûrés, átjárhatósági, spermiogrram.

3. és 21. napi hormonsor, terheléses cukor+inzulin vizsgálat. D vitamin szint szûrés, átjárhatósági, spermiogrram.
Elõtte? Semmilyet. Majd ott megmondják mi kell.
A kérdező hozzászólása: Az aktuálisan felmerülõ költségek miatt szokták ezt a módszert javasolni. Köszönöm a válaszokat.
Méhtükrözés?
Bõrgyógyász látott már?
A nevedbõl ítélve nõ vagy.Az a gyanúm hogy androgén alopeciád van.Ezt férfias kopaszodásnak hívják , viszont nõknél is elõfordul csak ritkább esetben mint a férfiaknál.Ezt semmilyen vérvétel nem fogja kimutatni.Erre antiandrogén , dyhidrotestosteron gátló gyógyszerek a megfelelõek vagy topical kezelésnél minoxidil.
Tisztelt 21:54 Szakorvos kolléga! Szíveskedjen úgy válaszolni a betegnek, hogy az megértse és a megfelelõ szakorvosi területre irányítani. Tisztelettel.
Rendben van.Van a bizonyos dyhodrotestosteron hormon ami a szabad tesztoszteronból alakul át.Ha ebbõl a DHT-ból túl sok alakul át akkor szép lassan elkezdi zsugorítani a hajhagymákat , és ez hajveszteséghez vezet.Ez nem öröklés kérdése hogy a férfi vagy a nõ kopaszodik-e.Az egészért a DHT hormon felelõs.Ezért olyan gyógyszerre van szüksége amely gátolja tesztoszteron DHT-ra alakulását.A hátránya ennek hogy a gyógyszert mindvégig szednie kell amíg azt akarja hogy legyen haja.A másik megoldás a hajbeültetés.

Missed ab után milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni, h fény derülhessen a okokra. Hova forduljak segítségért (nem a szakrendelőre gondoltam)?

Legjobb válasz: szia.. hormonvizsgálatok,immunológia ezek hasznosak lehetnek. Nekem sárgatest elégtelenségre gyanakodtak,ezért a mûtét után,mikor 4.hónapban teherbe estem,rögtön felírták az utrogestánt,ami progreszteron hormon,úgy tûnik segitett,mert most 18 hetes terhes vagyok és minden rendben eddig. Viszont nagyon ritkán derül ki az ok,a mûtét utáni szövettani eredményekbõl,vagyis szinte soha,ahogy én tudom. Sok sikert kívánok és mielõbbi pocisodást:)

szia.. hormonvizsgálatok, immunológia ezek hasznosak lehetnek. Nekem sárgatest elégtelenségre gyanakodtak, ezért a mûtét után, mikor 4.hónapban teherbe estem, rögtön felírták az utrogestánt, ami progreszteron hormon, úgy tûnik segitett, mert most 18 hetes terhes vagyok és minden rendben eddig. Viszont nagyon ritkán derül ki az ok, a mûtét utáni szövettani eredményekbõl, vagyis szinte soha, ahogy én tudom. Sok sikert kívánok és mielõbbi pocisodást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. A hormonvizsgálatot, gondolom, kérhetem a dokimtól. Az immunulógiai vizsgálatot is, vagy azt hol végzik? Sajnos 3Xen felül már nincs sok idõnk, és nem szeretném ezt még egyszer átélni.
Szia..az immunológiát is javasolhatja a dokid szerintem. Nekem a szakorvosi javaslatra a háziorvosom írta meg a beutalót, a vizsgálatot nálunk a belgyógyászaton végzik. Nagyon sokat kell várni idõpontra, csak azért kaptam holnapra mert kismama vagyok. Holnap megírom neked mibõl áll a vizsgálat , mert én sem tudom teljesen csak azt, hogy vesznek vért is.
Szia! Nekem egyszer 14, másodszor 6 hetesen haltak el a babáim. Sajnos ilyen pici babáknál nem tudják megmondani az okot. Szinte minden nõ életében legalább egyszer elõfordul az ilyen. A két sikertelen terhességem között volt egy sikeres is. Nemsokára egy éves lesz a fiam. Fel a fejjel. Elõre nézz! Mihamarábbi babázást kívánok!
Nekem spontán vetélésem volt mûtéti befejezéssel (7 hetesen). Nem derült ki, hogy mi okozta a vetélést, de engem zavart, hogy nem tudom, tehetnék-e valamit, hogy másodszorra ez ne következzen be. Leírom, hogy én miket tettem: 3 hónapon keresztül hõgörbét vezettem, majd megmutattam a nõgyógyászomnak (szerencsére minden rendben volt). A háziorvosomtól kértem beutalót teljes vér- és vizeletvizsgálatra, plusz a nõgyógyászom is megvizsgált, hogy minden rendben van-e és szedtem a terhesvitamint is. Nálam nem találtak semmi kirívó okot, így 3 hónap után újra próbálkozhattunk és szerencsére azonnal sikerült teherbe esnem. Ma már 1, 5 évesek az ikreink. :) Sok sikert és kitartást kívánok Neked!
Nekem az elsõ missed után csak egy hormonális kivizsgálásom volt.Egyedül a prolaktinom volt magas. Erre gyógyszert kaptam és normalizálodott a szint. 1 év után újra babás lettem majd újból missed! :( Kb a 9-10. héten történt mind a kettõ. A második után voltunk genetikán, immunológián, hormonon+ páromnál sperma vizsgálat, és persze minden tökéletes!! Erre nincs sajnos magyarázat! Igaz nekünk elsõ baba lenne, de nem adjuk fel! :) Most újra próbálkozunk, de turbózzuk a dolgokat closty-val! :) Esetleg csináltass egy hormonprofilt.

7 hetes terhes vagyok és üres a petezsák. Ez lesz a 2. missedem emiatt, pedig már van egy egészséges babám. Mennyi az esélye, hogy ez 3. -jára is elő fog fordulni? Ezek után milyen vizsgálatot érdemes elvégeztetni?

Legjobb válasz: Ezt az orvosodtól kérdezd meg.Hogy a 3.is ilyen lessz nem tudja senki sem megmondani.Sajnálom hogy így alakult. A vizsgálatokról pedig beszélj a dokiddal.

Ezt az orvosodtól kérdezd meg.Hogy a 3.is ilyen lessz nem tudja senki sem megmondani.Sajnálom hogy így alakult. A vizsgálatokról pedig beszélj a dokiddal.
Szia! Ne haragudj, hogy visszakérdezek. Mikor voltál dokinál, most amikor 7 hetes voltál? Terhestüneteid vannak ugyanúgy? Én 5-6 hetesen voltam elõször dokinál, akkor 13, 7 mm volt a petezsák, benne szikhólyaggal, sejthetõ szivmûködéssel. Jövõ héten megyek megint, remélem nem lesz semmi gond. Csak azért kérdeztelek, mert aggódom, nehogy gond legyen.
Nekem májusban volt missedem, elsõ és remélem az utolsó. Én nem nyugodtam bele, hogy így alakult, meg a természet szelektál...!! 5 hetesen már tejcsorgásom volt!Kiderült ez sem egészséges! Szóval 3 hónappal a mûtét után felkerestem egy endokrinológust, hogy vizsgáljon ki! Kiderült magas a prolaktinom és enyhén emelkedett a tsh-m! Ezek külön-külön is okozhatnak magzatelhalást! Azóta gyógyszert szedek! Sajnálom, hogy így alakult nálad! Egy magándokit keress fel, mert az sztk-s helyeken hónapokig kell várni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!