Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatok arra, (9 db)

A jelentkezésre már kell az orvosi alkalmassági vagy majd csak a KRESZ előtt? Mennyi most az alkalmassági ára? Mi alapján kapja meg vki? Milyen vizsgálatot végez el az orvos?

Szeretném letenni a jogsit de nem tudom hogy ezt el?ször be kell szereznem vagy csak akkor ha már az utakra kell kimenni a tanfolyam során?

Legjobb válasz: nekem a kresz vizsga elõtt kellett beszereznem, kb 6 ezerbe került, szemvizsgálat volt csak ha jól emlékszem

nekem a kresz vizsga elõtt kellett beszereznem, kb 6 ezerbe került, szemvizsgálat volt csak ha jól emlékszem
a Kresz vizsga elõtt már kell.nekem 6800ft volt. vérnyomásmérés, látás vizsgálat volt.mutatott képeket, hogy felismerem e a számokat.azt hiszem ennyi.ha reggel mész talán csinálnak vércukor mérést is.esetleg elküldhet vérvételre.

Tiszteletem! A kerdesem az lenne, hogy mi a kulonbseg (az arat leszamitva) az 1-es es a 2-es csoportu orvosi alkalmassagi vizsgalat kozott? Pl. Ki adhatja ki, milyen vizsgalatokat takarnak pontosan.

Az NKH oldalan azt olvastam, hogy a 2-est is lehet a haziorvosnal is intezni. El kell menni kulon egyeb (vervetel, szemeszet, anyamkinja. ) helyekre?

Legjobb válasz: 2 hivatásos (munkát vállalhatsz vele) Függ az orvostól, hogy mit vizsgál rajtad, de nem kell se szemészet se vérvétel csak abban az esetben ha valami betegséged van.

2 hivatásos (munkát vállalhatsz vele) Függ az orvostól, hogy mit vizsgál rajtad, de nem kell se szemészet se vérvétel csak abban az esetben ha valami betegséged van.
A kérdező hozzászólása: Mas valaki?
Az egyes csoportút a háziorvos csinálja, míg a kettest a foglalkozás egészségügyi vizsgával rendelkezõ orvos, többe kerül a kettes, és max.5 évre adhatja meg.
Itt egy link: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200013.NM Ez a közúti jármûvezetõk egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 3/1992. (VI. 26.) NM rendelet. Ez mindenre választ ad, mert ez szabályozza az orvosi alkalmassággal kapcsolatos dolgokat. Az, hogy mi a különbég az 1. és 2. csoport között, a 3.§ írja le. Az egészségi alkalmassági vizsgálatot elsõ fokon végzõ szervek a 8.§-ban leírtak szerint. Sok egyéb hasznos dolgot olvashatsz ebben a rendeletben.
A kérdező hozzászólása: http://www.nkh.hu/PAV/Tevekenysegek/Rendkivulivizsg/Lapok/ve.. "Érvényes 1-es, vagy 2-es csoportú orvosi alkalmassági vélemény, melyet háziorvos, foglalkozás-egészségügyi orvos adhat ki." Lehet rosszul ertelmeztem, de a 2-est is kiadhatja a haziorvos is.?
A kérdező hozzászólása: Koszontem, bar egyszerubb lett volna, egy: "Igen a haziorvos is kidhatja...." valasz. :)

Milyen vizsgálatokra menjek el? Szeretnék egy átfogó kivizsgálást csináltatni, nem azért mert panaszaim vannak, hanem csak úgy, sztem néha nem árt

. A kérdésem, hogy mikre érdemes elmenni, mennyi átfogó egy vér-vizelet laborvizsgálat, vagy e-mellé még mást is (pl tüd? sz?rés) is csináltassak meg? 22 éves vagyok, és férfi!

Legjobb válasz: Menj el a háziorvosodhoz, és majd ír egy beutalót teljes laborra.(nem kerül semmibe)a beutalóval elmész a helyi sztk laborjába és ott leadod a papírt. taj kártyát vigyél magaddal. tüdõszûrésre a körzetedbe tartozó tüdõszûrõ állomásra mehetsz, ott ingyenes. esetleg még azt tudom ajánlani, hogy tegyél egy látogatást a fogorvoshoz is kontrollra, ha nagyon körültekintõ szeretnél lenni.

Menj el a háziorvosodhoz, és majd ír egy beutalót teljes laborra.(nem kerül semmibe)a beutalóval elmész a helyi sztk laborjába és ott leadod a papírt. taj kártyát vigyél magaddal. tüdõszûrésre a körzetedbe tartozó tüdõszûrõ állomásra mehetsz, ott ingyenes. esetleg még azt tudom ajánlani, hogy tegyél egy látogatást a fogorvoshoz is kontrollra, ha nagyon körültekintõ szeretnél lenni.


Most jutottam el arra a pontra, hogy a párommal szeretnénk babát. 34 éves vagyok, milyen vízsgálatot végeztessek el, hogy minden rendben legyen?

Legjobb válasz: A rutin vizsgáltokat az orvos úgyis megcsinálja. Ami nem rutin, az a genetikai vizsgálat, mintvétel amit kérésre csinálnak. 35 év felett fel is ajánlják a nõknek. Ez kiszûr rengeteg genetikai betegséget, amikre ennyi idõsen picit már jobban oda kell figyelni. saját példámból kiindulva 34 évesen tvaly el kellett ilyen okból vetetnek egy babát. De legalább kiszûrték, hogy baj van. Nem szüléskor derült ki legalább.

A rutin vizsgáltokat az orvos úgyis megcsinálja. Ami nem rutin, az a genetikai vizsgálat, mintvétel amit kérésre csinálnak. 35 év felett fel is ajánlják a nõknek. Ez kiszûr rengeteg genetikai betegséget, amikre ennyi idõsen picit már jobban oda kell figyelni. saját példámból kiindulva 34 évesen tvaly el kellett ilyen okból vetetnek egy babát. De legalább kiszûrték, hogy baj van. Nem szüléskor derült ki legalább.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ.Én is attol félek, hogy nehogy valami baj legyen.

Milyen vizsgálatok várnak arra, aki nem tudja, hogy miért nem jön a bébi?

Legjobb válasz: Jó lenne, ha min. 3 hónapig mérnéd a reggeli ébredési hõdet, ha nem vagy még túl rajta. Vérvételes hormonvizsgálat, hüvelyi ultrahang, ha gyanús, hogy el vagy záródva vagy a méheddel van valami gond, akkor HSG (átjárhatósági), párodnak andrológiai vizsgálat. HSG eredménytõl függõen, ha kell laparoscopia, hysteroscopia. (Mi itt tartunk.) Esetleg fogászat, és pajzsmirígy vizsgálat.

Jó lenne, ha min. 3 hónapig mérnéd a reggeli ébredési hõdet, ha nem vagy még túl rajta. Vérvételes hormonvizsgálat, hüvelyi ultrahang, ha gyanús, hogy el vagy záródva vagy a méheddel van valami gond, akkor HSG (átjárhatósági), párodnak andrológiai vizsgálat. HSG eredménytõl függõen, ha kell laparoscopia, hysteroscopia. (Mi itt tartunk.) Esetleg fogászat, és pajzsmirígy vizsgálat.

A Géndiagnosztikai Központban az Istenhegyi úton milyen árakon dolgoznak? Hova érdemes fordulni ismételt genetikai UH-ra ami speciális hely? És hogy zajlik a placentából a mintavétel? Mi a menete egy ilyen komplett vizsgálatnak?

Legjobb válasz: Szia! A férjemmel jártunk az Istenhegyi úton, kromoszomavizsgálatra kellett mennünk, 10.000,-Ft/fõ volt a dija. A többi vizsgálat árát sajnos nem tudom, de ugy tudom,hogy van honlapjuk. Próbálj utána nézni ott.

Szia! A férjemmel jártunk az Istenhegyi úton, kromoszomavizsgálatra kellett mennünk, 10.000, -Ft/fõ volt a dija. A többi vizsgálat árát sajnos nem tudom, de ugy tudom, hogy van honlapjuk. Próbálj utána nézni ott.
Nekünk 28000Ft volt a vizsgálat, vért vettek, egy óra múlva volt eredmény Down-ra, és más markerekre.Addig amíg vártunk, volt egy ultrahang, kaptunk dvd-t is a 12. hetes bébinkrõl(12.héten esedékes).
Bocsánat, azt nem írtam, hogy szintén az Istenhegyi úton!Sok sikert: elõzõ hozzászóló kismama

Szeretnék jelentkezni Szerződéses katonának és arra vagyok kíváncsi hogy milyen orvosi vizsgálatok lesznek az alkalmasságin?

katonaság, orvos, orvosi.

Legjobb válasz: befekszel a laktanyába, ott elsõ nap meglesz a fizikai felmérõ, utána ha ezen túl vagy másnap az egészségügyi és a pszichológia.

befekszel a laktanyába, ott elsõ nap meglesz a fizikai felmérõ, utána ha ezen túl vagy másnap az egészségügyi és a pszichológia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!