Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatok Rám (9 db)

27 hetes vagyok, milyen vizsgálatok várnak még rám? Illetve milyen sűrűn kell dokihoz, védőnőhöz járni?

A véd?nöm 11 hetesen látott utóljára ez így normális?

Legjobb válasz: Ez egyáltalán nem normális! Miért nem voltál nála? Azt mondta hogy nem kell? Nem is volt AFP vizsgálatod ill. terhelt cukorszint vizsgálatod sem?

Ez egyáltalán nem normális! Miért nem voltál nála? Azt mondta hogy nem kell? Nem is volt AFP vizsgálatod ill. terhelt cukorszint vizsgálatod sem?
Szerintem beszélj a felettesével az ÁNTSZ-nél! Nekem is így volt!
Szia!Hmmm, ez nem hangzik jól!Természetesen nem szabad így elhanyagolnia téged, általában havonta nézik meg a kismamákat.Egyébként lehetnél erõszakosabb is, a saját érdekedben meg persze a kis csöppség érdekében is!Az a védõnõ elmulasztja tenni a munkáját, kötelességét és ez bûntetést is vonhat maga után, mindenképpen jelentkezz az illetékesnél, aki segíthet neked!Az orvosnál is havonta érdemes látogatást tenni, de a kötelezõ vizsgálatot nem szabad kihagyni!Lesz még ultrahang a 30.-32. hét között, majd a 36.-37 héten.Az utolsó vérvételre a 36.héten kell menned....hozzáteszem, nem minden megyében azonosak.Remélem minden rendben van veletek, üdv:27 heteske
Egyáltalán nem normális, hogy utoljára 11 hetesen látott. Én 4 hetente megyek UH-ra és védõnõhöz is. Vizsgálatok: - ha még nem vagy túl rajta: 24-28. hét terheléses cukor - 32. hét újabb labor, vizelet és vérvizsgálat, RH összeférhetõség. - 4 hetente UH - majd a 36. héttõl hetente NST
A kérdező hozzászólása: Persze vigyázunk magunkra:) A terhesgondozó dokim egy édes pofa, elég sûrûn járok hozzá szívhangot hallgatni:) Majdnem hetente lát :) Tehát nem aggódom a védõnõ hiánya miatt, csak furcsa hogy ennyire magasról .... rám. De akkor erõszakosabb leszek, pont a felettese tart kismamatornát nekem :) Csak eddig nem akartam bemártani, mert nem tudtam mi a normális:( Köszi nektek!
ha nem vagy megelégedve a védõnõvel a kerületi eü szolgálatnál kérhetsz egy ujat, én is ezt csináltam, mivel nem foglalkozott velem egyáltalán miután kiadta a terhes könyvet
A kérdező hozzászólása: De volt mindkettõ, terhesgondozásra járok elég sûrûn a védõnõm meg mindig leráz ha hívom, hogy mikor menjek:(
A kérdező hozzászólása: Utána nem fog kekeckedni velem?

Milyen vizsgálatok várnak rám?

Hamarosan megtesszük első látogatásunkat az orvosnál.Kb 6 hetes lehetek.Milyen vizsgálatokra fog elküldeni? Az 1 trimeszterben ha fogorvoshoz kell menni és van egy rossz fogam akkor azt betömi vagy vár vele a 2 trimeszterig az érzéstelenítő miatt? Terheléses cukorvizsgálatot minden kismamának csinálnak vagy csak akinek gyanús a cukra? Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: szerintem be fogja tömni ha muszáj a terhelés pedig igen kötelezõ. Általábna semmi tünete nincs a terhességi cukornak ezért muszáj.

szerintem be fogja tömni ha muszáj a terhelés pedig igen kötelezõ. Általábna semmi tünete nincs a terhességi cukornak ezért muszáj.
Az orvos megállapítja a terhességet, esetleg csinál egy hüvelyi UH-ot is még aznap, vagy elküld UH-ra egy külön idõpontban. És elküld a védõnõhöz. A védõnõ kiállít egy kiskönyvet neked, és kiadja a további vizsgálatokra a beutalót. Lesz vérvétel, és belgyógyászati vizsgálat. A vércukorterhelést csak 24 hetesen kell elöször megejteni, ha nem vagy túlsúlyos, ha igen, akkor már az elsõ vérvételnél is kérni fogják a cukorterhelést. Fogászatra akkor mész amikor akarsz, nem muszáj az elsõ trimeszterben menni, nyugodtan megvárhatod a másodikat, legalább addigra talán múlik a hányinger is, feltéve ha most van.
Hát engem az elsõ találkozáskor még sehova nem küldött el. Azt megbeszéltük, hogy még a 10. héten megnéz ultrahanggal, de aztán csak a 12. heti ultrahangra kellett menni. A fogászat nálam elmaradt. Ugyanis nem tájékoztattak arról, hogy elsõ trimeszterben el kellene menni, ezért holnap teszem látogatásom a fogorvosnál, mégpedig 23 hetesen. A cukorvizsgálatra még van idõd. 24-26. hét között végzik és mindenkinek. Ami még fontos az elsõ trimeszterben, hogy legyen egy EKG-d és egy teljes vérképed. Ezekhez nekem beutalót a háziorvostól kellett kérnem. :) Gratulálok a babához! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, csak attól félek hogy a sok vérvételtõl eltûnik majd a vénám :D :D Pedig olyan jól látható. Hát nagyon várom az elsõ alkalmat, remélem már a kicsi szivét is hallani fogom.
Oh, a sok vérvétel a kellemetlen velejárója a terhességnek. Nekem alacsony a trombocitaszámom és rengetegszer vesznek vért. Kezdve onnan, hogy öt hetesen naponta szúrtak meg. :) Aztán elkaptam valami fertõzést és azért vettek vért. A vénáddal nem lesz semmi gond :)

Milyen vizsgálatok várhatnak rám?

Lehet, hogy bután és furán hangzik a kérdés, de nem szeretek felkészületlen lenni és még nem voltam ilyen helyzetben. Jövő hét péntekre kaptam időpontot a nőgyógyászhoz. 10 hónapnyi sikertelen próbálkozás után nem bírom tovább, szeretném, ha "látna" egy orvos is. (Majd azt mondom neki, hogy már több mint egy éve próbálkozunk...) Szóval, milyen vizsgálatokat szokott ilyenkor előírni a nőgyógyász?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam. Nem akartam várni, így 2 hónap után elmentem, és azt mondtam hogy már egy éve nem sikerül a baba. Azt mondta jöjjek vissza a ciklusom 14. napján, és lesz uh, rákszûrés, hormonvizsgálat, vérvétel.

Én ugyanígy voltam. Nem akartam várni, így 2 hónap után elmentem, és azt mondtam hogy már egy éve nem sikerül a baba. Azt mondta jöjjek vissza a ciklusom 14. napján, és lesz uh, rákszûrés, hormonvizsgálat, vérvétel.
UH, rákszûrés (ez akkor, ha nincs 1 éven belül), 3. és 21. napi hormonsor-nõgyógyászoktól ez a maximum. Késõbb esetleg átjárhatósági vizsgálat. Ha nõgyógyászatilag rendben vagy, akkor viszont célszerû lesz egy endokrinológust keresni, aki cukorterheléses vizsgálatot is végeztet, ahol inzulinszinteket is néznek. Nagyon sok teherbeesési probléma mögött áll inzulinrezisztencia, amihez viszont a nõgyógyászok nem értenek. (Saját tapasztalat) A hormonsorokat is õ tudja jobban kiértékelni. Célszerû még pajzsmirigyet nézetni, ez is sok probléma forrása. És ami a legfontosabb: a párodnak is ki kell vizsgáltatnia magát, sõt célszerû lenne vele kezdeni, tekintve, hogy egy egyszerû és gyors vizsgálatról van szó.

Milyen vizsgálatok várnak rám és melyik hétben?

Els? babámat várom a 7. hétben vagyok és az orvosom azt mondta,hogy a 12. héten kell mennem akkor lesz egy nagyobb uh és vérvétel...De utána hányadik heteken kell mennem milyen vizsgálatra?Valamelyik fizet?s?Köszönöm el?re a válaszaitokat

Legjobb válasz: Szia! 12.hét elött ah felkeresed a védõnõdet õ megmondja majd! Kapsz egy papírt amin végig rajta lesz h mikor miylen vizsgálat van :).

Szia! 12.hét elött ah felkeresed a védõnõdet õ megmondja majd! Kapsz egy papírt amin végig rajta lesz h mikor miylen vizsgálat van :) .
Én 18 hetesen voltam uh-on.Meg most a 24.héten vércukorterhelésen.Aztán majd a többi...:) (elsõ babám úgyhogy majd a doki megmondja) 24hkm
12 hét uh 16 hét afp vérvétel 20hét uh 24 hét cukorterhelés.....stb
Egyikért sem kell fizetni ha sztk úton végzed. Ha magándoki csinálja az UH-ot, akkor 10ezer fölött lehet az ára.
Ha kombinált tesztet csináltasz, az fizetõs, de nem kötelezõ, ha semmi nem indokolja (életkorod, rossz uh eredmények). Itt részletesen le van írva minden: http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/174/a-terhesseg-sora..

Szülés után még milyen vizsgálatok várnak rám?

Leírná nekem valaki a menetrendet onnan, hogy a baba kibújik? Az összes kórházban töltött napra kíváncsi vagyok. :) Tényleg megnézik a betétet, hogy milyen, mennyi a vérzés? 34 hetes egyreinkább-izgulós kismama :)

Legjobb válasz: Szia, én júliusban szültem, nekem még gátmosás sem volt:) Elmondták, hogy mivel tisztítsam, mivel ne, és sokat áztassam vízzel. SZülés után közvetlenül mentem zuhanyozni, nem sikerült egybõl pisilni, de mondtam a szülésznõnek, hogy nem is kell, hiszen egész nap alig ittam valamit, várjunk. Mivel ez éjjel kettõkor volt, azt mondta, oké, reggelig vár. És reggel tényleg pisiltem is:) Utána naponta jött a vizit, megkérdezték hogy vagyok, délután meg a csecsemõsök megnézni, megy-e a szoptatás. Hazajövetel elõtt vérvétel, és ennyi. A babát vizsgálták inkább, nem engem:)

Szia, én júliusban szültem, nekem még gátmosás sem volt:) Elmondták, hogy mivel tisztítsam, mivel ne, és sokat áztassam vízzel. SZülés után közvetlenül mentem zuhanyozni, nem sikerült egybõl pisilni, de mondtam a szülésznõnek, hogy nem is kell, hiszen egész nap alig ittam valamit, várjunk. Mivel ez éjjel kettõkor volt, azt mondta, oké, reggelig vár. És reggel tényleg pisiltem is:) Utána naponta jött a vizit, megkérdezték hogy vagyok, délután meg a csecsemõsök megnézni, megy-e a szoptatás. Hazajövetel elõtt vérvétel, és ennyi. A babát vizsgálták inkább, nem engem:)
Szia. Én 1 éve szültem. SZülés után vérnyomás mérés volt és ennyi. Naponta jöttek vizitelni, egyszer megnyomkodták a hasam, hogy húzódik-e vissza a méhem. Hazajövetel napján a dokim ránézett a gátra, hogy hogy gyógyul, de nem nyúlt hozzá, csak megnézte. Ennyi volt.
Nkem az elsõ nap (császár)rápillantott a doki, (akkor még nem betét volt és bugyi, hanem kórházi lepedõ szerû)mert számit hogy a vérzés milyen színû és állagú.Másnap már felvehettem a bugyit stb és már semmit sem vizsgáltak, csak "szóban".4 nap varratszedés és mehettem haza.Ja székletet produkálni kell csak akkor engednek haza.
Off. ha valaki nem tud székletet illetve vizeletet produkálni mit csinálnak vele?
Ha vizeletet nem akkor katéter, ha székletet nem, akkor hashajtó.
Miután kibújt a kisfiam, kiszedték a lepény egy részét kézzel, mert bent maradt :( aztán varrtak, varrtak, varrtak. Kaptam infúziót, itattak, és mivel nem tudtam pisilni, felszúrtak. Levittek a szobába, még éjjel felkeltettek pisilni, aztán reggel jöttek vizitelni. Mindenki, aki arra járt megnézte a hasam (megnyomkodták) és betétre is ránéztek. Kérdezték van e tejem, pisi, széklet és van-e valami gondom a gyerek ellátásával.(székletre mindig igent mondtam, bár nem volt, mert az egyik csajt úgy meghajtották, hogy még szoptatni se tudott tõle) Amúgy ne izgulj ezek miatt, szülés után ezek teljesen hidegen hagynak még akkor is, ha elõtte szégyenlõs voltál. Én inkább a beöntés, meg a burokrepesztés miatt izgultam amíg oda nem kerültem. k.
Szia! Én másfél hónapja szültem. A szülés után közvetlenül mértek egy vérnyomást, és kérték, hogy pisiljek a kacsába még az ágyon. Nekem nem sikerült, ezért "segítettek" :) . Utána hagytak pihenni. Nálunk egyéb vizsgálat nem volt. Gátmosásra járt reggel meg este az akinek varrtak. Nekem néztek cukrot, mert terhességi diabéteszem volt, és kérte az orvos, hogy nézzük meg. Egy kis vérvétel van még, aminek az eredményét a zárójelentéssel kaptam meg amikor hazaengedtek. Lényegében tényleges vizsgálat ez az egy vérvétel volt! Betétet nem néztek, viszont addig nem engedtek haza, amíg nem volt széklet!!! Ne izgulj, könnyû szülést, és jó egészséget Neked és a babádnak4!!!
Szia! Én az István kórházban szültem, ott szülés után 2 óra megfigyelés van, de igazából senki ránk sem nézett. Aztán elkísért a nõvér pisilni, ami akkor nem sikerült, de két óra mulva igen, így nem kaptam katétert. Utána engem már nem vizsgáltak, csakis a babámat. Hozzánk minden reggel bejött az ügyeletes, szóban megvizsgált és annyi volt. Aki úgy érzi, hogy valami nem okés, akkor úgyis szól, mert neki is az érdeke, ha nem akar hetekig bennt maradni. Szóval se betétnézés, se vérnyomásmérés, se súlymérés nem volt. Legközelebb nõgyógyászt a 6 hetes kontrollon láttam. Sok boldogságot a kisbabához!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor, ahogy látom, a neheze nem utána jön... ;) Boldog babázást Nektek!

Milyen vizsgálatok várhatnak rám? Mát több mint 1 éve próbálozunk, de semmi.1, 5 éve szedem az elevitet. Ez a második clostis hónapom. Van tippetek?

Legjobb válasz: hormon vérvétel, hüvelyi ultrahang, férfinek spermavizsgálat, prosztatagyulladásmiatti urologus vizsgálat.. ha õ rendben van, akkor lehet neked még átfuvásos mütét.. miért irták fel a clostyt ha meg sem vizsgáltak ?

hormon vérvétel, hüvelyi ultrahang, férfinek spermavizsgálat, prosztatagyulladásmiatti urologus vizsgálat.. ha õ rendben van, akkor lehet neked még átfuvásos mütét.. miért irták fel a clostyt ha meg sem vizsgáltak ?

Milyen vizsgálatok várnak Rám?

5 és fél hetes vagyok. Ez ma vált teljesen biztossá, mármint maga a tény, hogy terhes vagyok. Az orvosom elmondta, hogy fel kell keresnem a véd?n?met (akit még nem tudom, hogy kicsoda, de elmondta, hogy hogyan találom meg), és Õ legközelebb, illetve legkés?bb 3-4 hét múlva szeretne látni. A véd?n?nél mi vár Rám, mik fognak történni, milyen vizsgálatokra kell menni?

Legjobb válasz: A vedono felveszi az adatokat, sulyt mer, vernyomast, vizeletet nez tesztcsikkal cukorra, feherjere. Van, ahol a vedono ad beutalot az elso laborra, nekem az orvosom adott. Elkuldenek EKG-ra is, amivel a haziorvoshoz kell majd menni. Ezek az elso trimeszteres dolgok, a tobbi kesobb jon.

A vedono felveszi az adatokat, sulyt mer, vernyomast, vizeletet nez tesztcsikkal cukorra, feherjere. Van, ahol a vedono ad beutalot az elso laborra, nekem az orvosom adott. Elkuldenek EKG-ra is, amivel a haziorvoshoz kell majd menni. Ezek az elso trimeszteres dolgok, a tobbi kesobb jon.
Nekem a védõnõ kitöltötte a kiskönyvemet, nézett vizeletet, vérnyomást, súlyt és õ adta a beutalót vérvételre, EKG-ra, amivel nekem a belgyógyászatra kellett menni, fogorvoshoz. A dokinál csak uh volt egészen a 30. hétig, akkor nézte meg elõször a méhszájamat. Most a 37. hétben vagyok, innentõl minden héten nst. Nagyjából ennyi, de orvosonként és helyenként is vannak eltérések.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-)

33 hetes vagyok milyen vizsgalatok varnak meg ram es a babara?

Legjobb válasz: Rád nõdoki-vizsgáaltok amivel ellenõrzi a méh állapotát. ( nyilik-e a méhszáj, áll- e a burok...stb)kettõtökre nemsokára az NST-k sora, a babára még ultrahang. Ja és nekem szülés elõtt 2 héttel (36) még egy vérvétel is volt, vérképet néztek. Azt hiszem ennyi csak.

Rád nõdoki-vizsgáaltok amivel ellenõrzi a méh állapotát. ( nyilik-e a méhszáj, áll- e a burok...stb)kettõtökre nemsokára az NST-k sora, a babára még ultrahang. Ja és nekem szülés elõtt 2 héttel (36) még egy vérvétel is volt, vérképet néztek. Azt hiszem ennyi csak.
Én is a 33 hétben járo, nemrég tettem fel én is ezt a kérdést. Idemásolom neked a válaszokat. 36 hetesenn kellesz menned egy utolsó vérvételre. 35 hetes kortól Nst-re hetente, és szintén 36 hetesen kenetvételre is menni kell. +8 hetesen pedig egy utolsó ultrahang lesz esedékes! Boldpg babavárást. nekem 32.héten volt az utolsó vérvétel. 36.héten volt hüvelykenetvétel (STD laborba), 36.héttõl volt nst hetente 38 héttõl heti 2*, az utolso ultrahang 36.héten van, akkor van orvosi vizsgálat is és a 39.héten szintén van orvosi vizsgálat tovább nem tom mert a 39. hét végén szültem Nekem is a 32. héten volt az utolsó vérvételem, majd a 36. héten kenetet vettek, és ezen a héten volt az utolsó uh és az elsõ ctg. Azóta egyszer voltam ctg-n, most 37 hetes vagyok. Ha jól tudom innentõl csak ctg, aztán irány a szülõszoba... Minden jót!

Ha sikerülne teherbe esnem és a családban közeli hozzátartozóknál az egyik baba nyitott gerinccel a másik pedig szívbetegséggel született akkor milyen plussz vizsgálatok várnak rám?

Legjobb válasz: A nyitott gerinc szerintem simán kiszûrhetõ ultrahanggal. http://www.kardio.hu/szolgaltatasainkg.html A veleszületett szívbetegségek nem , igazából csak az arra való hajlam ami örökölhetõ. Néhány helyen végeznek az országban magzati szívultrahang vizsgálatot. Családi érintettség esetén érdemes ilyen helyre elmenni, mert ez az uh diagnosztika elég speciális területe, kevesen értenek ehhez az országban. A link alján meg van, hogy a kardiológiai intézetben ez ügyben kit kell keresni.

A nyitott gerinc szerintem simán kiszûrhetõ ultrahanggal. http://www.kardio.hu/szolgaltatasainkg.html A veleszületett szívbetegségek nem , igazából csak az arra való hajlam ami örökölhetõ. Néhány helyen végeznek az országban magzati szívultrahang vizsgálatot. Családi érintettség esetén érdemes ilyen helyre elmenni, mert ez az uh diagnosztika elég speciális területe, kevesen értenek ehhez az országban. A link alján meg van, hogy a kardiológiai intézetben ez ügyben kit kell keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Tobbszoros vetelo vagyok. Most megyek keresztul egy csomo vizsgalaton. Tegnap katam meg egy eredmenyt..MTHFR vizsgalat, es nekem ez pozitiv lett, ami azt jelenti, hogy van egy genem, ami itt mutans. Ma utanaolvastam es ennek az egyik velejaroja, hogy az ember szervezete nem tudja a folsavat es semmifele B vitamin szarmazekot normalisan feldolgozni, ami ugye a terhessegnel, a baba fejlodese miatt elengedhetetlen. Ez is egy csomo szuletesi rendellenesseghez vezethet. Ez orokolheto..tehat ha van a csaladban valaki akinek ez pozitiv, a legjobb a tobbi csalaldtagot megnezetni. Lehet, hogy utana kellene jarni. Ne vedd kezpenznek, nem vagyok orvos, de a mai napom arra ment, hogy ezutan olvasgattam, gondoltam megosztom az infot. Nem art errol is tudni..nezz utana.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!