Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatok 16 hetesen (3 db)

Holnap megyek a 16-hetes vizsgálatokra. Vesznek vért, akkor elsö pisit kell vinni. Ezek milyen vizsgálatok? és ha én jól érzem magam akkor milyen eredményekre számithatok?

Nincs a családban fogyatékos,vagy valami súlyos betegség hálistennek!!!!!!én is egészséges vagyok.De azért nagyon félek!Fogantatástol kezdve szedem az elevitet

Legjobb válasz: szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.

szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.
Nálam a 16 hetesen AFP-t, nemi betegséget, hepatitist nézték és 1 hét alatt megvolt az eredmény, hála Istennek, minden rendben volt. Ne aggódj, nálatok sem lesz semmi baj! Sok boldogásot!

Milyen vizsgálatok vannak 16 hetesen?

Vérvétel gondolom van. És ultrahang??? Belgyógyászatra mikor kell menni?? Hogy van ennek a folyamata??

Legjobb válasz: Nekem a 16. héten "csak" vérévtel volt, az ún. négyesteszt (20 e Ft-os. Ultrahang legközelebb a 18-20 hét közöt lesz ( a 14. héten voltam már). A kötelezõ vizsgálatokkal (fogorvos, belgyógyász stb.) kacsolatban kérdezd meg a védõnõdet. Én már voltam szinte mindenhol, szerintem jobb minél elõbb "túlesni" rajta.

Nekem a 16. héten "csak" vérévtel volt, az ún. négyesteszt (20 e Ft-os. Ultrahang legközelebb a 18-20 hét közöt lesz ( a 14. héten voltam már). A kötelezõ vizsgálatokkal (fogorvos, belgyógyász stb.) kacsolatban kérdezd meg a védõnõdet. Én már voltam szinte mindenhol, szerintem jobb minél elõbb "túlesni" rajta.
16 hetesen legfontosabb az afp vérvétl. ez idõhöz kötött, betöltött 16 hetesen kell menni! nálunk uh ekkor nem volt, hanem miután megjött az afp eredménye, kellett uh-ra menni, ez a 18-20. hét közé esik.
belgyógyászati vizsgálatot a háziorvos végez, ez kiegészül EKG-val. fogorvoshoz is kell menni. a védõnõdet kérdezd ezekrõl.
Szia! A 15. héten van a 3T-s genetikai vizsgálat(vérvétel), ami nem kötelezõ, de ajánlott, fejlõdési rendellenességeket szûrnek ki vele. Már felvitték az árát 20 000 ft-ra. Nekem még 6500 volt. A 19. héten van az ultrahang, ahol megnézik, hogy rendben van-e a baba.
tisztázzuk: ami TB-re megy, tehát ingyenes és kötelezõ, az az afp és a 18-20. heti uh! a többi szabadon választott.
A kérdező hozzászólása: Igen, én arra lettem volna kiváncsi, ami TB-re megy.

16 hetesen milyen vizsgálatokon kell már túl lennem?

Voltam 8hetesen sztk-s n?dokinál, 9hetesen a kórházban uh-n, aztán 12hetesen magándokinál uh-n, és most pénteken megyek afp-re. Más vizsgálatom nem volt. Olvastam olyat, hogy valaki már a 12.hét el?tt volt vérvételen, meg volt kombinált teszten stb. Nekem csak ilyen vizsgálataim voltak. Ez baj?

Legjobb válasz: Laborban vér- és vizeletvizsgálaton még nem is jártál? Háááát, kicsit fura, hogy nem adtak beutalót. eddigre 1x legalább már kellett volna menni

Laborban vér- és vizeletvizsgálaton még nem is jártál? Háááát, kicsit fura, hogy nem adtak beutalót. eddigre 1x legalább már kellett volna menni
Igen! Nekem volt kombinált tesztem. Bár én nem sztk-san csináltattam, ezért azt sem tudnám megmondani, hogy kötelezõ-e. Az uh, az tudom, hogy az, a vérvételt nem tudom. Ja, és nekem a 16. héten nem csak AFP-hez vettek vért, hanem ellenanyaghoz is, meg általános vérképhez is!
A kombinált teszt nem kötelezõ és bizony a legtöbb helyen még fizetõs. Ezért sokszor fel sem ajánlják.
Hát már kellett volna lennie egy átfogó vérvételnek és 12 hetesen lett volna a genetikai uh, nem tudom, hogy ezt a magándokinál csináltattad e, de nálunk kötelezõen a kórházban csinálják. Védõnõnél nem jártál véletlenül? Õ mindent elmondana neked, hogy mikor milyen vizsgálat van. Figyelj oda, mert azt hiszem 4 orvosi pecsétnek kell lenni a kiskönyvedben, különben nem kapsz tgyást, anyaságit pl.
Nekem se volt a 12hetes elött vérvétel, az elsõ az afp volt a 16.-dik héten. A 12 hetes genetikai eredménnyel kellett mennem elõszõr a terhesdiagnosztikába a védõnõkhoz és ott adják csak a beutalókat a vérvételre.
Én is a 12.hét elõtt voltam laborban vérvételen, akkor vették le a vért a vércsoportvizsgálathoz, ellenanyaghoz, és a hepatitishez is. Most vagyok a 12.hétben, és tegnap voltam a 12 hetes ultrahangon, és ott a doki levette a down-szûréshez a vért is.Legközelebb a 16.héten kell mennem Afp-re. Neked kimaradt egy labor, ami mindenkinek van kórháztól, dokiktól függetlenül, ezt mindenképp jelezd.
Nekem sem volt még vérvételem, 14. hétben járok. Nekem lombik babám van elõtte egy csomó vizsgálaton részt vettem. Mondjuk én is furcsállottam, hogy nem kellett még vérvizsgálatra mennem. 12 hetes genetikai uh -m megvan, de a kombinált teszt az nem kötelezõ, azt csak ajánlani szokták és fizetõs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!