Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálatnál a (5 db)

4 mm-es meszesedést találtak agyi ct vizsgálatnál. A későbbiekben ennek milyen hatása (i) lehetnek?

Agyi CT

Legjobb válasz: Semmilyen. Nagyon gyakori az ilyen, nem rosszindulatú elváltozás. Lesz/lehet késõbb még több is.

Semmilyen. Nagyon gyakori az ilyen, nem rosszindulatú elváltozás. Lesz/lehet késõbb még több is.
A kérdező hozzászólása: ..de késõbb nem ebbõl alakul ki az agyérelmeszesedés?

Milyen vizsgálatnál bercsülik a baba súlyát? Sima 2D UH is képes rá?

25 hetes vagyok, szerdán megyek a dokihoz eddig még sajnos nem becsült nekem súlyt a picire.

Legjobb válasz: Igen sima 2Dnél is lehet.A BPD,az FL és az AC értékek alapján becsülik meg.(fejátmérõ,combcsont és karcsont,ha jól emlékszem) Én 37 hetes vagyok,de egyszer sem tudták megbecsülni a baba súlyát,mert nem hagyta magát a kisdrága,pedig nagyon kíváncsi lettem volna rá.

Igen sima 2Dnél is lehet.A BPD, az FL és az AC értékek alapján becsülik meg.(fejátmérõ, combcsont és karcsont, ha jól emlékszem) Én 37 hetes vagyok, de egyszer sem tudták megbecsülni a baba súlyát, mert nem hagyta magát a kisdrága, pedig nagyon kíváncsi lettem volna rá.
Szia.Ne is akard, hiszen a 2D-s akár fél kilót is tévedhet, és olykor csak aggodalomra ad okot.Viszont ha 4D-n nagyon is jó a súlybecslõ.
Szia eggyetértek az elõzõ válaszolóval.30hetessen a 2d 1370gm mutatott, és megnéztük 4d-en ott már 1725gm.Szerintem elég nagy a külömbség a kettõ között.üdv 34 hetes kismama.
Szia!január 11-én született meg a kisfiam, január 3-án voltam az orvosomnál és akkor nekem 2d ultrahangvizsgálaton azt mondta hogy 3550g az adatok alpján a babám súlya akkor voltama 37hétben!és a kisfiam rá egy hétre megszületett 3300g-mmal!ezt pontosan nem tudják szerintem pontosan behatárolni!
nagyon kicsi az. lombikkal lehet babátok
Én hallottam olyat hogy a vizsgálat alatt meg is próbálják átjárhatóvá tenni. Ha egyik sem átjárható, akkor lombik. Szerintem...
Laparoszkopia. Nálam sikerült, ha az sem, akkor lombik
Aviva torna. Nekem decemberben azt mondták nem átjárhato, elkezdtem avivázni, júliusi hycosy már átjárhatónak mutatta.

Fogamzásgátló tablettát szeretnék feliratni, eddig még nem voltam nögyógyásznál, bevallom félek és tartok töle. A kérdésem hogy mire készüljek a vizsgálatnál mit csinál, milyen kérdéseket tesz fel? És minden információt ami érdemes tudni ez ügyben.

Legjobb válasz: Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)

Ne aggódj, egyáltalán nem kell félni! Fog csinálni egy rákszûrést (ennek az eredménye kell, hogy szedhesd a tablettát, és majd évente kell újra menned). Nekem ez picit kellemetlen, de legtöbben azt mondják, hogy alig érzik. Megvizsgál hüvelyen keresztül, megvizsgálja a melleidet (ezt érdemes figyelni, hogyan csinálja, mert havonta egyszer jó megismételni otthon!). Meg fogja kérdezni, mióta menstruálsz, hány naposak a ciklusaid és hány napra jön, rendszeres-e egyáltalán. Érdeklõdni fog, hogy volt-e mellrák vagy trombózis a családban, ezeknek nem árt utánanézni, mielõtt mész! Azt is megkérdezi, hogy szedsz-e valami gyógyszert folyamatosan. Ha felelõsségteljes, akkor elküld vérvételre is, de ezzel nem mindig foglalkoznak. Megbeszélitek, hogy milyen árkategóriájú gyógyszert szeretnél szedni, elmond bizonyos dolgokat a szedéssel kapcsolatban. Ne félj kérdezni, mindenre válaszolni fog. Jó módszer, ha most még gondolkodsz, és vannak kérdéseid, azokat összeírod, mert ha izgulsz kicsit, könnyen elfelejtheted, és macerás utólag telefonálgatni, itt meg mindenki ezerfélét fog a kérdésre írni. Tehát semmi extra, többet fogtok beszélgetni, mint amennyi idõt vizsgál majd. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Milyen érték normális 16 hetesen a terheléses cukor vizsgálatnál?

Hétfőn voltam vérvételen. AFP és terheléses cukormérés is volt. Szombaton volt az esküvő, de nem ettem semmilyen süteményt jóformán, ráadásul vasárnap este hat órától csak mentes ásványvizet ittam. Hétfő reggel fél 8-kor vették le a vért, illetve adtam le a vizeletet, amit itthon elfelejtettem, így ott adtam le a mintát. A postprandialis glükoz értéke 8, 00 Mmol/l, viszont nincs rajta minimum-maximum érték. A vizelet glükoz is 0,1 mmol/l itt a minimum határérték pont ennyi. Valamint a vizelet keton is pozitív értéket mutat. Nem tudom milyenek ezek az értékek...Mert ma kicsit megijesztettek, hogy nem jó. Lehet diétára fognak, vagy az is lehet, hogy be kell vele 2 napra feküdnöm, valamint így dolgozni se fognak lehet engedni..Holnap egy orvos megnézi a leletemet. De addig érdeklődnék, hogy tud-e valaki segíteni?Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: 7.8 a határ,de 7 fölött már javasolt a szénhidrát diéta

7.8 a határ, de 7 fölött már javasolt a szénhidrát diéta
A kérdező hozzászólása: Igen, persze. De a február még kicsit messze van.Nincs ilyen betegség a családban. És nem igazán vagyok husis se...:-) De ez van. Vigyázok, hogy a babának ne legyen baja. Ennyit megér a dolog.:-)
Ez sajnos nem az étkezésedtõl függ, ha nem a tested hormon változásaitól és egyéb tényezõtõl, pl. ha alapból picit húsosabb vagy. Ne aggódj nem lesz semmi gond, és szerencse, hogy még idejében fényderült erre. Biztosan elmondják majd részletesen mit szabad és mit nem, szülés után pedig minden vissza áll majd a régi kerékvágásba. Minden rendben lesz ne aggódj!
Most, hogy mondod nekem 24 hetesen csinálták.
A kérdező hozzászólása: 4-es válaszoló, köszi :-)Remélem nem lesz nagy gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! És neked is ilyen hamar csinálták? Vagy ezt ilyenkor is szokták? Mert mondták, hogy ilyet csak 24-26 hetesen szoktak mérni. Pedig annyira figyeltem rá, hogy mit eszek, iszok. A lagzin se ettem semmi ilyesmit.Nem sokmindent, ami azt illeti. Rostosat ittam, de vasárnap már szinte csak vizet, 6 után meg kizárólag. Éhes is voltam, töltött káposztával álmodtam, de nem ettem semmit se.
ez már túl magas, diéta kell. de hogy dolgozni sem fognak engedni? ez butaság :) ha nem is engednek, az nem emiatt lesz. Én már elõtte is cukros voltam, most is diétáznom kell, de még mindig dolgozok (29. hét). Ha betartod a diétát (nem olyan bonyolult és szörnyû, sajnos nagyon sokan vagyunk így), akkor nem lesz semmi baj :) nyugodj meg.
Elõ vettem a papíromat és most nézem, hogy nekem így van írva. éhgyomri glukose 4.5 (nekem ) és 3.8-5.8 között a jó. 2 óra múlva: glukose 4.9 (nekem) és 3.8-5.8 között a jó. E szerint a tied magas. Bár én is ezt a 7-et tudtam , de a papírra 5.8 van írva.
Étkezéstõl függetlenül 7.8 alatt , de inkább 7 alatt kell lennie. (függetlenül attól, hogy elõtte nap 4 szelet tortát ettél vagy 3 tál salátát) Annyi kikötés van, hogy elõtte 10 vagy 12 órával nem lehet enni csak vizet inni. Nekem az éhgyomri 4.5 a 2 óra múlva 4.9 volt.
Az eredmény szempontjából tök mindegy volt, ettél-e szombaton sütit vagy nem. És vasárnap is ehettél volna éjfélig, nem befolyásolta volna az eredményt. Fura, hogy a 16. héten voltál, mert a 24. körül szoktát, mert a szervezet addigra jut el abba az állapotba, hogy nem biztos, hogy alkalmazkodni tud a terhességhez. A 16. héten korai. A diétát viszont komolyan kell venni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!