Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálat ki (49 db)

Hogyan, milyen vizsgálattal deríthető ki, és hol kérjem ezt, hogy kiderüljön, hogy jód érzékeny vagyok-e?

Nemsokára lesz egy vizsgálatom, ahol jód tartalmú... valamivel kéne a pajzsmirigyemet kezelni, azonban nem tudom biztosan, hogy érzékeny vagyok-e rá. Szüleim se biztosak benne mára már, ezért szeretném kideríteni.

Legjobb válasz: Az ilyesmi általában vizsgálat közben szokott kiderülni. Szólni kell vizsgálat elõtt, hogy nem tudod, hogy allergiás vagy-e a jódra. Ha allergiás reakciód lesz, ott tudnak majd segíteni, ne aggódj! A lényeg, hogy vizsgálat után, még aznap legalább 2 liter vizet meg kell innod, hogy a jódos kontrasztanyag (ez megfesti a pajzsmirigyed és röntgen alatt szépen látszik) kiürüljön a szervezetedbõl (ezt elvileg el kéne, hogy mondják, de sajna nem mindig szokták). Egyébként nem használtál még Betadine-t sebfertõtlenítésre? Ez például jód tartalmú és lett volna rá valami reakció allergia esetén.

Az ilyesmi általában vizsgálat közben szokott kiderülni. Szólni kell vizsgálat elõtt, hogy nem tudod, hogy allergiás vagy-e a jódra. Ha allergiás reakciód lesz, ott tudnak majd segíteni, ne aggódj! A lényeg, hogy vizsgálat után, még aznap legalább 2 liter vizet meg kell innod, hogy a jódos kontrasztanyag (ez megfesti a pajzsmirigyed és röntgen alatt szépen látszik) kiürüljön a szervezetedbõl (ezt elvileg el kéne, hogy mondják, de sajna nem mindig szokták). Egyébként nem használtál még Betadine-t sebfertõtlenítésre? Ez például jód tartalmú és lett volna rá valami reakció allergia esetén.

Milyen vizsgálat jön a 28 héten? Szigetváron csináltatott valaki 4d videót? Mik a feltételek, ki csinálja mennyiért?

Legjobb válasz: A 28-30. héten csinálják a következõ genetikai ultrahangot. Mérik a baba fejátmérõjét, a combcsontját, a haskörfogatát és ezekbõl ki tudják kalkulálni a baba jelenlegi súlyát is. Nekem más vizsgálat akkor nem volt.

A 28-30. héten csinálják a következõ genetikai ultrahangot. Mérik a baba fejátmérõjét, a combcsontját, a haskörfogatát és ezekbõl ki tudják kalkulálni a baba jelenlegi súlyát is. Nekem más vizsgálat akkor nem volt.
Nálunk UH 24 és 32 hetesen van, közte nincs.
Szia! A Rétvári doktor csinálja a 4d-t.Nekem az elsõ 13 hetesen volt, akkor cd-re kaptam képeket 6000ft-ért.24 hetesen pedig cd-re mozgó képet rak az azt hiszem 15000ft.Nincs feltétel, bárki mehet.Nagyon alapos és mindent elmagyaráz, mindent megnéz a babán!
4 uh vizsgálat kötelezõ a terhesség alatt, ebbõl csak 2 genetikai (12. és 20. heti) a 28-30. héten csak sima uh-ot csinálnak. Nekem a doki csinálja a saját rendelõjében. Pont én is múlt héten kérdeztem rá, azt hittem be kell majd menni a kórházba, mert genetikai lesz, de azt mondta nem.
Nekem 12.héten és a 18.héten csináltak genetikai uh.-ot!

Milyen vizsgálat mutatja ki, hogy a petevezetők átjárhatóak-e?

Legjobb válasz: Átjárhatósági vagy HSG vizsgálat.A kettõ ugyanis nem ugyanaz.Itt sokan összekeverik.Átjárhatóságin kontrasztanyagot fecskendeznek a hüvelyen keresztül a méhbe és ultrahangon nézik h átjárhatók-e a petevezetõk.A HSG pedig majdnem ugyanez de ott közben röntgenfelvételeken követik az eseményeket.Nekem az elsõt fogják csinálni az uh-sat magánrendelésen 25.000ft-ba fog kerülni..

Átjárhatósági vagy HSG vizsgálat.A kettõ ugyanis nem ugyanaz.Itt sokan összekeverik.Átjárhatóságin kontrasztanyagot fecskendeznek a hüvelyen keresztül a méhbe és ultrahangon nézik h átjárhatók-e a petevezetõk.A HSG pedig majdnem ugyanez de ott közben röntgenfelvételeken követik az eseményeket.Nekem az elsõt fogják csinálni az uh-sat magánrendelésen 25.000ft-ba fog kerülni..
Nekem is átjárhatóságit csináltak.
És mi lett az eredmény fájt?Elsõ válaszoló vagyok.Én most akartam idõpontot kérni 26-án jött meg de azt mondta a doki h várjuk meg a köv. ciklust:(


Milyen vizsgálattal deríthető ki a meddőség?

Legjobb válasz: http://www.lombik-baby.hu/ Több vizsgálattal, az egyszerûbbektõl haladnak a bonyolultabbak fele.

http://www.lombik-baby.hu/ Több vizsgálattal, az egyszerûbbektõl haladnak a bonyolultabbak fele.
A kérdező hozzászólása: konkrétan? pl a rákszûrés kimutat ilyet?
Pl. vérvétel ahol a hormonokat vizsgálják. Nálam végeztek pl. méhtükrözést. Ha valakinek el van zárodva a petevezetéke az is okozhat meddõséget.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!

Milyen vizsgálat mutatja ki a látóideggyulladást?

2 hete szinte semmit nem látok a bal szememre. Szemészeten minden negatív, egyedül a látótérvizsgálat mutatta ki a látótérkiesést. Neurológusnál minden negatív. Agykoponya MR is negatív. Ahogy a neten olvasgatok, talán látóideggyulladás lehet. Melyik konkrét vizsgálat mutatja ezt ki?

Legjobb válasz: Ha ezt a szakorvos sem tudta megmondani, akkor vajon ki? Ha viszont tényleg nem látsz az egyik szemedre, akkor miért hagytad, hogy lerázzanak azzal, hogy minden rendben? Menj vissza, és verd ki a balhét...Ha komolyabb bajod lesz, melyik orvos vállalja majd a felelõsséget a hanyagsága miatt? Ezen gondolkodj el!

A kérdező hozzászólása: Szia, szerintem neked írtam a másik kérdésre is :)
A kérdező hozzászólása: Szia, sajnos kimondták a diagnózist, tényleg Devic szindróma. A gerincemet nem támadta meg, voltak MRI vizsgálatok. Sem a koponyában nem találtak semmit, sem a gerincen. Szóval nekem "csak" a szemet támadta. Olyan mint egy látóideggyulladás, végülis az, csak a levett vérbõl kimutatták az ellenanyagot. Így már Devic :( Autoimmun betegség. Ahhoz hogy évek múlva ne támadja meg a másik szemem vagy a gerincem, erõs gyógyszereket kell majd szednem. Medrol kb napi 100 mg, 1 évig, folyamatosan leépítve. És Imuran, azt több évig. Pécsett vettek vért, a biztonság kedvéért újra megnézik az ellenanyagot. Körvonalakat látok és homályt is, és a közeli nagy méretû betûket el tudom olvasni, pl a tápszeres dobozon :) Egyensúlyérzékem nagyjából jó, bár a hastánc órákon (járok) néha kibillenek. Már a homály nem zavar, max forgatom a fejem ha balra is akarok látni. Mi is tûrjük a meleget, pancsolás, reggel-este nagy séták. Örülök, hogy Ti is jól vagytok :) ))
Gratulálok a kislányodnak az elsõ lépéseihez! Téged mennyire zavar a mindennapokban, hogy fél szemedre nem látsz, vagyis alig látsz? Engem rettenetesen bosszantott, amíg teljesen meg nem gyógyultam, hiszen nem lehet nem észrevenni, szem elött van. Most már biztosan tudod a pécsi vizsgálat eredményét is, majd írd meg! Mi jól vagyunk. Délutánonként lenn vagyunk a Balcsin, másképp nem lehet elviselni ezt a hõséget. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia, hétfõn voltam kontrasztos agykoponya MR-en, negatív. És csináltak gerinc MR-t, az is negatív. Jövõ héten csütörtökön megyek Pécsre az ottani Neurológiai Klinikára, ott mondják meg 100 %-ra, hogy Devic vagy nem. Most kb 90 % az, hogy autoimmun betegség, ez a Devic. Mert a véremben kimutattak egy olyan ellenanyagot, ami csak erre az egy betegségre jellemzõ. Ez sajnos visszatérõ, fellángol idõnként, a látóideget és/vagy a gerincet támadja. Gyógyszerrel kézben tartható. Pontosabbat jövõ héten tudok mondani. A szemem nem javul, homályosan látom a körvonalakat de ennyi. A jobb szemem rendben. Köszönöm, hogy érdeklõdsz :) Ti hogy vagytok? Gyerekek? :) Képzeld, a kislányom megtette tegnap az elsõ önálló lépéseit! :)
tudod már a diagnózist?
A kérdező hozzászólása: Szia, igen, kicsit javult a szemem. Körvonalakat látok vele már aránylag jól. Nagyobb betûket is el tudom olvasni pl a tápszeres doboz oldalán. Ettõl függetlenül a látóideggyulladásom kiváltó oka fennáll, azaz 99 % hogy autoimmun betegségem van... ennek megállapításához vár rám egy kontrasztos agykoponya MR ( sima MR volt már, negatív lett ), egy gerinc MR utána megyek Pécsre a Klinikára. Ott mondják ki a diagnózist.
Mi újság veled, javult a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, tényleg. Nem akartam rosszat. Tényleg nem. Én csak abból indultam ki, hogy ezt a betegséget kevés orvos ismeri. Engem ha összeszámolom kb 20 orvos vizsgált, ebbõl 1 volt aki ismerte ezt a betegséget és 2 volt aki olvasott róla. Itt nálunk pl a kórházban sem ismerik. Nekem azt mondták, tegyem össze a kezem amiért nem 5 év múlva derült ki, amikor le is bénulhattam volna. És egy sima látóideggyulladásom volt nekem is. Mármint az össz tünetem ennyi nekem is. Na de oké, hagyjuk. Én meg várom a további vizsgálatokat.
Gondolom, nem akartál rosszat, de nekem mégis "vészmadárkodásnak" tûnik, amiket írtál. Az orvosok értik a dolgukat, a neten kutakodva csak összezavarodsz.
A kérdező hozzászólása: Megint én, elolvastam újra és igazad van, Neked a liquor teljesen negatív, azaz nem volt központi idegrendszeri gyulladásod. " Az agy-gerincfolyadék (liquor) vizsgálata nem feltétlenül szükséges, de hasznos lehet a központi idegrendszerben zajló gyulladás bizonyításához, a sclerosis multiplextõl történõ elkülönítéshez, illetve ha a diagnózis bizonytalan (pl. nem egészen típusos lefolyás)." Na, ennek örülök, akkor Nálad "sima" látóideg gyulladás volt :) )) Ez jó hír Számodra.
A kérdező hozzászólása: Rendben, nem meggyõzni akartalak. Liquor nem feltétlenül pozitív Devic betegségnél. Nekem pont ezért nem nézték meg. Helyette volt nekem a vérvétel. Ne haragudj rám, csak megóvni akarok másokat ettõl a betegségtõl, illetve nagyon kevés orvos ismeri :( Örülök hogy Te helyre jöttél. Nekem most kezd kicsit tisztulni, de nagyon nem akar helyre jönni. Bizakodok.
A kérdező hozzászólása: Holnap délelõtt dpl el, hogy milyen kezelést fogok kapni. Vagy "csak" gyógyszer ( Medrol 100 mg/nap, és Imuran ) vagy pedig plazmaferézis is. Ez utóbbi egy eljárás, ahol a vérembõl kiszûrik a káros plazmákat, talán az is segítene valamit. A professzor Úr holnap megmondja. Félek :(
A kérdező hozzászólása: Nincs meg az eredmény, 1 hetet várni kell :(
Szia! Mi újság veled? Hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Szia, hétfõn meglett az új eredmény, sajnos az aquaporin teszt megint pozitív lett. Kedden voltam a pesti kezelõorvosnál, kimondták a Devic neuromyelitis optica diagnózist. Imuran tablettát kell szednem hosszú évekig, most kezdik majd a gyógyszer beállítását. Október végén megyek a pécsi specialistához, õ mondja meg hogy kell-e a plazmaferézis (vércsere). A szemem javult, a visus most 0, 2. De legalább már láttam a táblán néhány betût.
A kérdező hozzászólása: Ma lett meg az eredmény, sajnos pozitív, azaz tényleg Devic betegségem van. Holnap megyek a kezelõorvosomhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, figyelmes vagy. Kedden megyek Pestre, a pécsi eredmény viszont még mindig nincs meg, július 14 óta :(
Fogadd õszinte részvétem!
A kérdező hozzászólása: Nincs eredmény még, és a mai orvosi vizsgálat is 1 hetet csúszik, mert a családban haláleset történt, ma lesz a temetés :(
Ha a látásod javul, az jó hír:)
A kérdező hozzászólása: Kezdek belefáradni :( Még mindig nincs vér-eredmény, szeptember elejére ígérték, ráadásul az az orvos akihez mennem kellett volna, szeptember közepéig szabadságon van. Aug.30-án megyek Pestre a kezelõorvosomhoz, azt mondta próbál más klinikától segítséget kérni. Látásom javult.
Sajnálom, hogy ennyit várakoztatnak. Gondolom, nem lehet könnyû. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Még mindig nincs eredmény, újabb 1 hét eltelt azóta.
Nekem már azzal kezdték, hogy megvizsgálták a liquort (az agyvizet) ez negatív lett. Itt már kiderült volna, ha valami betegség lett volna a háttérben. De nem volt, a látásom is szépen jött vissza. Késõbb még írok, csak most mennem kell.
Bocsi, hogy bemásoltam a válaszod, és így válaszoltam.
Sajnos semmi jó hírem nincs :( Szedem továbbra is a szteroidot, agyi értágítót és vérhígítót. Látásom icipicit javult a mûszerek szerint, felül kezdek homályt látni az eddigi sötétség helyett. Voltam az Amerikai úti Intézetben, ott kizárták az agyi sinus trombosis lehetõségét. Kedden endocrinologia, szerdán haematológia. Ami aggasztó, az az, hogy csináltak egy ritka betegség vérbõl kimutatható ellenanyag-tesztet, amire tegnap este jött az eredmény, sajnos pozitív lett :( A betegség neve: Devic szindróma. Még nem 100 % hogy nekem ez van, de esélyes :((( Ez egy autoimmun folyamat, a szervezet megtámadja önmagát. Érintheti a látóideget (nekem ettõl ment el a látásom) ÉS/VAGY a gerincet. Ami akár bénulást is okozhat. Olyasmi mint a sclerosis multiplex de mégsem ugyanaz. Most új vizsgálatok várnak rám, agyvíz vétel is lesz (iszonyatosan félek tõle), meg új agykoponya MR, és lehet gerinc MR. És lehet mennem kell Pécsre (360 km tõlünk), ott van egy Neurológiai Klinika, õk az egyedüliek az országban akik vizsgálják ezt a betegséget. Kezelése: gyógyítani nem lehet, kezelni kell gyógyszerrel, egyik fajtát életem végéig szedni, és a szteroidot is nagy dózisban (kb 100 mg!!!) hosszú hónapokig. Szóval el vagyok keseredve és fogalmam sincs, mi lesz. Pécsett mondják majd ki hogy nekem ez-e a betegségem vagy nem. Köszi hogy érdeklõdsz, aranyos vagy. Szia! A keddi és a szerdai vizsgálatoknak milyen lett az eredménye? Az már jó jel, ha látsz egy kis homályt, az is valami, már biztos azóta többet javult. Remélem, hamar kiderül hogy pontosan, mi a betegséged. Azért érdekes, hogy mindketten szülés után 8-10 hónappal betegedtünk le.
Elhiszem, hogy el vagy keseredve, de én csak azt tudom mondani: kitartás!!!! Még elötted vannak a vizsgálatok, ha nem neurológiai betegség, akkor lehet, hogy meg is tudják mûteni a szemedet. Érdeklõdd meg!
Biztos, hogy még te is fogsz kapni otthonra tablettákat és még azok is hatni fognak. Nekem az volt furcsa, hogy nálad hetekig vártak, pedig azonnal meg kellett volna kezdeni a kúrát. Továbbra is kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Szia, 8 napig kapom a szteroid infúziót. Ma ment le a 7. Javulás: fényt már érzékelek, de tiszta homály minden. Ha elõttem áll valaki, a beteg szememmel fel sem ismerem hogy ki az :( Csütörtökön kell mennem szemészetre vizsgálatra. Nem tudom mi lesz, de nekem nem úgy tûnik, hogy vissza fog jönni a látásom :( Szinte semmit nem látok, a szteroid pedig holnap véget ér.
Örülök, hogy hazajárhatsz. Igen, nekem is ilyen lassan ment, volt, hogy 5 mp alatt csepegett le 1 csepp, de akkor szóltam, hogy ez így nagyon lassú. Nekem is mondták, hogy nem mehet túl gyorsan, mert az se jó. Igyál sokat és szedj vitamint is. Nekem napi 1000 mg C vitamint kellett szednem miután véget ért a szteroidkúra. Majd ne lepõdj meg, ha esetleg túl ingerült leszel mire vége lesz és meghízol. Nekem a fejem lett jó kerek. Én ki se mentem az utcára. De igazán nem akarlak megijeszteni, lehet, hogy te nem is kapsz akkora dózist, mint én kaptam. Nekem a 2. nap után kezdett visszajönni a látásom szépen fokozatosan. Kitartás továbbra is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megvolt a mai kórház, "kisírtam" hogy esténként haza jöhessek a kislányomhoz. Reggel megyek újra. 1 adag infúzió ment le, a legerõsebb, 1000 mg ha jól értettem. 3 napig fogom ez kapni, utána csökkentve, 750 - 500 - 250. De ez az egy palack HAT órán át csöpögött le, azt mondták nem mehet gyorsabban. Sõt, tovább tartott volna, de 5 óra után szóltam hogy nem bírom tovább, kicsit menjen gyorsabban. Így lett 6 óra. Neked is ilyen lassan ment le ez az infúzió?
Kitartás! Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Másik orvos vizsgált ma, most felmerült a szem-trombózis gyanúja. Holnaptól infúzió kezelés, szteroid, vérhígító, vitaminok. Úgyhogy lehet nem is látóideg gyulladásom van. Fogalmam sincs, melyik lenne a "jobb" :(
A kérdező hozzászólása: Én 32 vagyok amúgy, ez kimaradt az elõbb :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon pozitív amit olvastam, mert ezek szerint Te meggyógyultál! :) Akkor nekem is sikerülhet! :) )) Holnap megyek Pestre, holnap eldõl a diagnózis és megtudom a továbbiakat. Azóta újra voltam vérvételen, nem mutatta ki még a gyulladást sem, mert a süllyedésem 13 ( 20-ig jó az érték). Az a bökkenõ hogy minden negatív, semmi nem mutat ki semmit, és már több mint 3 hét eltelt. Azóta már semmit nem látok. De nem adom fel. Az itteniek azt írták diagnózisnak, hogy "neuritis retrobulbarisnak tartják", tehát látóideg gyulladásnak tartják. Nem egyértelmû de arra gyanakodnak. Most már nekem is egyre többet fáj a fejem és kezd kisugározni a fájdalom az orrom felé :( Nekem nem csináltak agyvíz mintavételt, remélem nem is fognak. SM-re semmi nem utal, remélem nem vesznek agyvizet a gerincbõl. Több orvossal beszéltem én is, neten is, szemészek, neurológusok, mindenki a szteroid lökésterápiát mondja, egyelõre nem tudom hova teszem a kislányt ha kórházba kerülök. Próbálok egyezkedni majd hogy éjszakára engedjenek haza, vagy nem tudom :( Párom váltott és folyamatos mûszakban dolgozik, anyum aki tudna segíteni, törött a jobb karja, így õ sem tud napokig vigyázni rá. Nagyon köszönöm hogy írtál. Olvastam itt az oldalon másik kérdést, szerintem oda is Te válaszoltál. Fontos hogy aki éppen beteg lett, kapjon egy kis erõt pl a Te eseted olvasásával. Holnap írok majd, hogy mi lett a pontos diagnózis. Ja igen, remélem a szteroid kúra "csak" infúzió lesz és nem a szembe kapott injekció, mert már olyat is hallottam :( Mégegyszer köszönöm hogy írtál.
A kérdező hozzászólása: Visszamentem, nem egyszer. Egy vasárnap reggel vettem észre hogy nem látok. 10 hónapos kisgyermekünk van, a Párom dolgozik folyamatos mûszakban, ezért hétfõn magánúton mentem szemészhez, hogy ne kelljen várakozni. Megvizsgált, nem talált semmit. Sürgõsségivel felküldött még akkor délután a kórházba. Telefonáltam a kórházba, azt mondták, olyankor (este 6 volt) már nincs szemész, menjek másnap az sztk-ba. Másnap reggel fél 7-kor már az sztk-ban voltam. Vizsgáltak, minden negatív. Akkor még kb félig láttam a ballal. Másnap újra sztk, újra vizsgáltak, sürgõsségivel átküldtek a kórházba, hogy az ottani komolyabb mûszerekkel is megnézzenek. Negatív. Vissza az sztk-ba, a szemész személyesen kért idõpontot a neurológiára, 1 héttel késõbbi idõpontot kaptam. Ez volt szerdán. Péntekre már semmit nem láttam, irány az sztk reggel, neurológia, kértem nézzen meg valaki mert nem látok. Azt mondták nem lehet, tele vannak. Hétfõn magánúton neurológus, kivizsgált, minden negatív. Agykoponya MR-re adott beutalót. Kedd reggel végigtelefonáltam Pestet hogy ki vállal sürgõsségivel, egy helyen másnapra bevállaltak (örök hálám Nekik). Másnap Pest, MR, sürgõsségivel még aznap kiadták a leletet, teljesen negatív az is. Rögtön telefon a neurológusnak, a válasza: õ nem tud többet tenni, ez nem neurológiai ok innentõl, menjek vissza a szemészhez. Kedden voltam a szemészeten, sztk-ban újra vizsgáltak, újra kórházba küldés, újra vizsgáltak. Annyit mondtak hogy talán látóideggyulladás. De nem biztos. Mert hogy az MR nem mutatta ki, de attól még lehet az. Idõközben neten kerestem egy nagyon híres orvost, aki szemész-neurológus, Vele váltottam emaileket, nagyon kedves és jövõ hét kedden megvizsgál sürgõsségivel, mert amúgy csak októberre lenne idõpontja (most május eleje van). Na, itt tartunk. Azért kérdeztem a kérdést, hátha másnak volt látóideggyulladása, s írt volna róla. Tehát MR nem mutatta ki, sem a CFF vizsgálat, aminek elvileg mutatnia kellett volna. Köszönöm ha valaki tud segíteni saját tapasztalattal. Természetesen fontos a szemem épsége, fõleg a 10 hónapos kislányunk miatt, amit tudok megteszek, ahol tudom kiharcolom - kikönyörgöm a sürgõsséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást. Voltam ma a szemészeten, szteroid kúra ide vagy oda, az olvasótáblán a legfelsõ számot sem tudom elolvasni. Legközelebb 10 nap múlva kell mennem. Talán holnap a neurológus ír fel gyógyszert, értágítóról beszéltek. Voltaren szemcseppet írtak fel, azt kell napi 4x használnom a szemész javaslatára. Azt mondták türelem, fél év is lesz mire valamennyire javulhatok. Jaj, próbálom magam összeszedni. Annyira bíztam ebben a szteroidban :(
Ha azt mondják, hogy a te esetedben fél évbe is telhet a javulás, akkor türelem!!!! Reméljük, lassan, de biztosan visszanyered a látásodat! Ne csüggedj!!!!!
Mi újság veled és a látásoddal?
Remélem, hamar kiderül, hogy mi a betegséged! Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Elmentem a SOTE-ra, kizárták a látóideggyulladást. Nem is az a betegségem. Most próbálják kideríteni hogy mi a baj. Kezdek belefáradni :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok menni Kaposvárra. Így is nagyon macerás, mert itt helyben (megyeszékhely) vizsgált 4 szemész, 4 neurológus. Mivel nem léptek egyrõl a kettõre, most egy fõvárosi orvos a kezelõorvosom, õ írja elõ a gyógyszert és a kezeléseket, és itt helyben a kórházban kapom a kezelést. Pont ma beszéltem a kezelõorvossal, hétfõn újra Budapestre kell mennem, újra vizsgál s meglátjuk a továbbiakat. Nagyon macerás a kisgyermek miatt ide-oda járkálnom, a Párom is nehezen kap szabit, alig tudjuk így is megoldani az utazást. Páromnak van jogsija, nekem nincs, így hiába van autónk, busszal megyek mindenhova, amíg a kislánnyal van a Párom.
Sehogy sem tudnál eljönni ide a kaposvári ideggyógyászatra?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nekem is ugyanígy van, illetve nekem elõször nem adtak gyógyszert, csak miután teljes sötétség lett. De ahogyan érzékelem, ez a 32 mg nem használ. Naná hogy ettõl nem jön vissza a látás, ha elõzõleg 1000 mg-okat kaptam... Rákérdezek majd a pesti orvosnál hogy lehetne-e újra szteroid infúziót kapnom. Te adod nekem a reményt, hiszen Te már túl vagy rajta :) Mindent köszönök, próbálok intézkedni. Myra
Nekem úgy volt, hogy megkaptam az elsõ kúra infúziót otthon gyógyszert, amikor az elfogyott, akkor megint teljes sötétség lett. Másnap irány a kórház és megint infúzió+ itthon gyógyszer. Remélem, ettõl javul a látásod, majd írj!
A kérdező hozzászólása: Szedem a szteroidot gyógyszerben, 32 mg-tól kezdve, 3 naponta felezve az adagot, 12 napig. Egyelõre nincs semmi javulás. Te az elsõ szteroid kúra után mennyivel késõbb kaptad a második adagot?
Küldöm a popzitív energiát! Drukkolok Neked és majd írd meg mit mondott az orvos! Kislányod tudod kire hagyni? Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm a bíztatást, ma pont "jókor" érkezett az üzeneted. Képzeld, ma reggelre teljes lett a sötétség, még az a homály is eltûnt, ami volt :( Minden tiszta sötét. Hívtam a helyi kórházat, még csak azt se mondták, hogy menjek be (vasárnap van). Gondoltam holnap bemegyek. De elõtte hívtam a pesti orvost, õ rögtön azt mondta, hogy holnap korán reggel irány Pest és õ megnéz. Nem tudom mi a következõ lépés, holnap kiderül. Félek hogy ebbõl nekem is egy újabb szteroid kúra lesz, pedig az elsõt is nehezen viseltem :( Valamiért nekem nem akar javulni :( De próbálok nem csüggedni. Köszi mindent, tényleg, sokat jelent.
Ha ezt a szakorvos sem tudta megmondani, akkor vajon ki? Ha viszont tényleg nem látsz az egyik szemedre, akkor miért hagytad, hogy lerázzanak azzal, hogy minden rendben? Menj vissza, és verd ki a balhét...Ha komolyabb bajod lesz, melyik orvos vállalja majd a felelõsséget a hanyagsága miatt? Ezen gondolkodj el!

Jóindulatú méhdaganat. Milyen vizsgálat mutatja ki pontosan? Milyen kezelés szükséges? Gyógyítható-e?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A daganat (mióma) elhelyezkedése, mérete, az általa okozott tünetek és a beteg életkora alapján lehet dönteni a választandó kezelésről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A daganat (mióma) elhelyezkedése, mérete, az általa okozott tünetek és a beteg életkora alapján lehet dönteni a választandó kezelésről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jóindulatú méhdaganat. Milyen vizsgálat mutatja ki pontosan? Milyen kezelés szükséges? Gyógyítható-e?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A daganat (mióma) elhelyezkedése, mérete, az általa okozott tünetek és a beteg életkora alapján lehet dönteni a választandó kezelésről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A daganat (mióma) elhelyezkedése, mérete, az általa okozott tünetek és a beteg életkora alapján lehet dönteni a választandó kezelésről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

HPV titpizálás milyen vizsgálat? Olyan mint a rákszűrés? Nagy bajt jelent ha valakinél HPV gyanú áll fenn? (2 hete voltam rákszűrésen és az eredmény ezt mutatta ki, vissza kell majd mennem pár hét múlva, újabb szűrésre)

Legjobb válasz: Megállapítják hogy pontosan melyik HPV vírustól fertõzõdtél meg, ugyan olyan mint a rák szûrés. Az éppen fennálló elváltozás mértékétõl függ, hogy milyen kezelést fog javasolni a nõgyógyászod. Ez lehet friss és régebbi fertõzés is,viszont rendszeres ellenõrzést igényel.

Megállapítják hogy pontosan melyik HPV vírustól fertõzõdtél meg, ugyan olyan mint a rák szûrés. Az éppen fennálló elváltozás mértékétõl függ, hogy milyen kezelést fog javasolni a nõgyógyászod. Ez lehet friss és régebbi fertõzés is, viszont rendszeres ellenõrzést igényel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Fogamzóképesség milyen vizsgálat során derül ki?

ha elmegyek nőgyógyászhoz klön kérhető ilyen vizsgálat? vagy hogyan működik?

Legjobb válasz: Nem. Akkor derül ki, ha nem esel teherbe. Azért a meddõségi kivizsgálás nem olyan egyszerû és olcsó, hogy csak úgy mindenkinek megcsinálják. Egyébként is egy folyamat, rengeteg minden okozhat meddõséget. Elkezdik a legegyszerûbb vizsgálatoknál, aztán jönnek a bonyolultabbak, ha az egyszerûbbek nem vezettek eredményhez. Ha egy év alatt aktív szexuális élet mellett, védekezés nélkül nem esel teherbe, akkor fog veled foglalkozni a doki. Addig nem.

Nem. Akkor derül ki, ha nem esel teherbe. Azért a meddõségi kivizsgálás nem olyan egyszerû és olcsó, hogy csak úgy mindenkinek megcsinálják. Egyébként is egy folyamat, rengeteg minden okozhat meddõséget. Elkezdik a legegyszerûbb vizsgálatoknál, aztán jönnek a bonyolultabbak, ha az egyszerûbbek nem vezettek eredményhez. Ha egy év alatt aktív szexuális élet mellett, védekezés nélkül nem esel teherbe, akkor fog veled foglalkozni a doki. Addig nem.

Hogy derült ki nálatok, hogy krupos a gyermeketek? Milyen vizsgálat kell hozzá? Milyen gyógyszert használtok?

a kislányom 4 éves minden éjszaka majd nem megfullad.15 kére van id?pontunk allergia vizsgálatra.5 féle gyógyszert szedtünk. már mindent kipróbáltam amit lehetett de minden hiába.minden éjszaka fent vagyunk.van amikor nappal is nagyon köhög de ez ritkább mint az éjszakai.

Legjobb válasz: A kruppot vírus okozza,amit ha elkap évekig bármikor elõjöhet.Nekünk reggel kicsit folyt az orra,majd este 9kor köhögni,fulladni kezdett.Majdnem megfulladt a kezemben.Hátba ütögettem,hogy a légzõ-köhögõ reflexei beinduljanak,majd mentünk a teraszra levegõzni,aztán a kórházba.Ott vérvizsgálatból is igazolva lett a krupp.Akkor szteroidos(hörgõtágító) porlasztást kapott.Ez 1 éve volt,azóta csak 1*kellett a Rectodelt kúpot(hörgõtágító)használni.Augusztusban kiderült,hogy szénanáthás,erre Aerius szirupot kap.Kruppos,allergiás,asztmás gyerekeknél nem ajánlott a gyapjú ágynemû,nagy szõnyeg(ami a port felfogja),a meleg pára.Fulladáskor vagy a hûtõajtót nyisd rá vagy levegõztesd az ablakban és használjatok UH-os hidegpárásítót.Az ágynemût 1 napig érdemes lefagyasztani,hogy a poratka elpusztuljon,az ágynemû huzatot pedig gyakran cserélni.

A kruppot vírus okozza, amit ha elkap évekig bármikor elõjöhet.Nekünk reggel kicsit folyt az orra, majd este 9kor köhögni, fulladni kezdett.Majdnem megfulladt a kezemben.Hátba ütögettem, hogy a légzõ-köhögõ reflexei beinduljanak, majd mentünk a teraszra levegõzni, aztán a kórházba.Ott vérvizsgálatból is igazolva lett a krupp.Akkor szteroidos(hörgõtágító) porlasztást kapott.Ez 1 éve volt, azóta csak 1*kellett a Rectodelt kúpot(hörgõtágító)használni.Augusztusban kiderült, hogy szénanáthás, erre Aerius szirupot kap.Kruppos, allergiás, asztmás gyerekeknél nem ajánlott a gyapjú ágynemû, nagy szõnyeg(ami a port felfogja), a meleg pára.Fulladáskor vagy a hûtõajtót nyisd rá vagy levegõztesd az ablakban és használjatok UH-os hidegpárásítót.Az ágynemût 1 napig érdemes lefagyasztani, hogy a poratka elpusztuljon, az ágynemû huzatot pedig gyakran cserélni.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!