Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálat a (243 db)

Milyen vizsgálat a tvs? Mit néznek?

Legjobb válasz: Transvaginalis sonographia, vagyis hüvelyi ultrahang vizsgálat. Sok mindent nézhetnek pl. terhesség elején a petezsák jelenléte, cysta, petefészkek állapota stb...

Transvaginalis sonographia, vagyis hüvelyi ultrahang vizsgálat. Sok mindent nézhetnek pl. terhesség elején a petezsák jelenléte, cysta, petefészkek állapota stb...

Milyen vizsgálat a BF (blood flowmetria) vizsgálat, mit csinálnak ilyenkor?

Legjobb válasz: A köldökzsinórban nézik a keringést.

A köldökzsinórban nézik a keringést.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és ezt hogy? Uh-gal vagy máshogy, és fájdalmas?
Uh-al nézik, kb. fél perc az egész.

Milyen vizsgálat a flow terhességnél?

34 hetes terhességnél I.érettségü lepény, NST plusz Flow van a papiromra irva. nem tudom az mi kisfiamnál még nem volt, vagy ez azért van mert már I-es a lepény érettség?

Legjobb válasz: Áramlásvizsgálat a flowmetria. Ezt találtam a neten, elég jól leírja: Flowmetria, másnéven áramlásmérés alatt a magzati keringés, véráramlás vizsgálatát értjük Doppler ultrahang készülékkel. Az áramlásmérés során az anyaméhet ellátó erekben, a köldökzsinór artériájában, a magzati hasi aortában (nagyverõérben) és az agyi erekben mért értékek alapján állapítjuk meg, hogy a magzat táplálása és oxigén ellátása, vagyis a méhlepény mûködése megfelelõ-e. Flowmetria vizsgálat általában akkor javasolt, amikor felmerül a lepény mûködési elégtelenségének gyanúja, például a magzat mérete a korához képest kisebb, vagy az anyánál terhességi mérgezés (terhességi toxémia) lép fel a terhesség utolsó heteiben.

Áramlásvizsgálat a flowmetria. Ezt találtam a neten, elég jól leírja: Flowmetria, másnéven áramlásmérés alatt a magzati keringés, véráramlás vizsgálatát értjük Doppler ultrahang készülékkel. Az áramlásmérés során az anyaméhet ellátó erekben, a köldökzsinór artériájában, a magzati hasi aortában (nagyverõérben) és az agyi erekben mért értékek alapján állapítjuk meg, hogy a magzat táplálása és oxigén ellátása, vagyis a méhlepény mûködése megfelelõ-e. Flowmetria vizsgálat általában akkor javasolt, amikor felmerül a lepény mûködési elégtelenségének gyanúja, például a magzat mérete a korához képest kisebb, vagy az anyánál terhességi mérgezés (terhességi toxémia) lép fel a terhesség utolsó heteiben.
Nem tudom a flowmetriára gondolsz-e, az a köldökzsinóráramlás
áramlás vizsgálat.Ultrahangal megnézik a köldökzsinór, lepény stb.megfelelõen mûködik-e?

Megmondaná valaki hogy milyen vizsgálat a nyaki redőszűrés és milyen eredménynek kell kijönnie? Mit néznek?

9 hetes vagyok de kéthét múlva megyek erre a vizsgálatra és kíváncsi vagyok hogy zajlik és milyen eredményt kell kapnom.El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A 12 hetes genetikai ultrahangon vizsgálják a babó nyakiredõ vastagságát ha jól tudom 2mm-ig jó az eredmény, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)

A 12 hetes genetikai ultrahangon vizsgálják a babó nyakiredõ vastagságát ha jól tudom 2mm-ig jó az eredmény, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)
un.genetikai uh. a baba nyaki redöit mérik amiböl a down korra következtetnek 2mm-ig jo
Szia! Ez egy uh, ahol ezt mérik. Én pontosan nem tudom mettöl meddig jó, nekem 0, 9mm volt, és a doki szerint az tökéletes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Közben beírtam a keresõbe és láttam is, de ott 3 mm-t írtak a felsõ értékre.Mégegyszer köszönöm hogy írtatok!
Szia! Igen jól tudod, én a múlt héten voltam, és meg is kérdeztem az orvost 3 mm és az fölött gyanús azt mondta!
Szia! Az utolsó vagyok, annyira felizgatott az elsõ két válaszoló által mondott 2 mm, hogy elõszedtem a papírjaimat, a kisfiamnál aki most 2 éves a 12 heti uh-on a nyaki redõ 2.3 mm volt és szerencsére makk egészséges. A mostani terhességemnél pedig 2.0-õt mértek. Ezt csak a megnyugtatásodra írtam, de kérdezz rá te is nyugodtan az orvosnál! Boldog babavárást!
Bocs, az elsõ és harmadik válaszolót akartam írni.

Milyen vizsgálat a gyomorröntgen? Meddig tart?

Tapasztalatok érdekelnének, mert még nem voltam ilyenen!

Legjobb válasz: Sima röntgen, mint bármelyik másik. Max kontrasztanyagot itatnak, de nagy különbség nincs.

Sima röntgen, mint bármelyik másik. Max kontrasztanyagot itatnak, de nagy különbség nincs.
Kontrasztanyagot kell inni, majd megcsinálják a felvétel(eke)t. Miért választották ezt a vizsgálatot? Egy endoszkópos vizsgálat sokkal pontosabb és sugárterheléssel sem jár. Nekem gyomorpanaszok miatt már 2x csináltak tükrözést, nem volt vészes.
A kérdező hozzászólása: Végül mégsem megyek.! Azt mondta a háziorvos, hogy ez már eléggé elévült, nem is csinálják mindenhol és még veszélyes is! Kaptam gyógyszert, mert valószínû pszichés! Ha nem használ erõt veszek magamon és lenyelem azt a csövet! :) Köszi a válaszokat!

22 hónapos a kislányom lisztérzékeny gyanús, milyen vizsgálattal tudják kimutatni?

A doktornőnk Szegedre irányított a gasztronentológiára,de nem kérdeztem milyen vizsgálat lesz, annyit tudok, hogy a biopszia nem lesz megpróbáljuk elkerülni. milyen lehetőség van MÉG?

Legjobb válasz: Azt hiszem a H2 vizsgálat kideiti. Nálunk a tejérzékenység volt ilyen vizsgálattal. Elötte nem ehet.szopi se elvileg. 5óáig.Nem egy könnyû vizsgálat.10-10-10-15-15-15-30-30percenként kell "fujnia" egy csõbe.Mi kicsinknek ez 17hósan volt,megsiatták endesen de kiderült hogy semmi gond:)

Azt hiszem a H2 vizsgálat kideiti. Nálunk a tejérzékenység volt ilyen vizsgálattal. Elötte nem ehet.szopi se elvileg. 5óáig.Nem egy könnyû vizsgálat.10-10-10-15-15-15-30-30percenként kell "fujnia" egy csõbe.Mi kicsinknek ez 17hósan volt, megsiatták endesen de kiderült hogy semmi gond:)
Nálam sima vérvétel volt, 3 érték van, amit néznek, ha azok magasak, akkor gondolom csinálnak biopsziát, de remélem, hogy nálatok minden rendben lesz!!
Mi lett a vizsgálat vége?

Méhtükrözésetek volt már? Milyen betegségeket tudnak vele kideríteni, amik a beágyazódást zavarhatjak? Milyen érzés a vizsgálat?

Legjobb válasz: histeroscopiám (azt hiszem így kell írni) volt. Kiderítették, hogy a méhem alja nem domború, hanem enyhén homorú, ez nehezíti a teherbeesést. "súlyosabb" esetben azt is ki tudják deríteni, hogy nem-e kétszavú a méhed. A vizsgálatot altatásban végezték, reggel mentem este jöttem is haza. Utána egy kicsit véreztem és egy kicsi fájdalmat éreztem. A vizsgálat elõtt pár órával (mivel még nem szültem akkor) felhelyeztek egy gyógyszeres rúdat, ami kitágított annyira, hogy a mûszert fel tudták tolni. Összeségében fájdalomra kb olyan mint egy nõgyógyászati vizsgálat.

histeroscopiám (azt hiszem így kell írni) volt. Kiderítették, hogy a méhem alja nem domború, hanem enyhén homorú, ez nehezíti a teherbeesést. "súlyosabb" esetben azt is ki tudják deríteni, hogy nem-e kétszavú a méhed. A vizsgálatot altatásban végezték, reggel mentem este jöttem is haza. Utána egy kicsit véreztem és egy kicsi fájdalmat éreztem. A vizsgálat elõtt pár órával (mivel még nem szültem akkor) felhelyeztek egy gyógyszeres rúdat, ami kitágított annyira, hogy a mûszert fel tudták tolni. Összeségében fájdalomra kb olyan mint egy nõgyógyászati vizsgálat.
Nekem lapar mûtét alatt csinálták, egy füst alatt. Altatásban, úgyhogy nem tudok róla mondani semmit. Nekem nagyon fájt utána a hasam, de az lehet mástól is, mert PCO miatt mûtöttek (leégették a cisztákat), meg átjárhatóságim is volt. De Én úgy tudom, hogy mindenkinél altatásban csinálják. Azt tudják vele megnézni, hogy minden OK-e a méheddel. Remélem tudtam segíteni. Egy kérdést Én is felteszek: Neked miért fogják csinálni? Nem ágyazódik be a baba? Sok siert Neked.
A kérdező hozzászólása: Nem ágyazódik be, azért kellene a vizsgálat. Csak azt nem tudom, h van-e értelme, úgy értem, ki tudnak-e deríteni olyasmit, ami gyógyítható. Kontrasztanyagos méhátvilágítás már volt, ott azért gondolom, kiderült volna, ha valakmi durva eltérés van, pl. kétszarvú méh. Köszi a válaszokat!

Az éves nőgyógyászati rákszűrés kimutatja a méhnyak rákot vagy külön vizsgálat szükséges hozzzá? És a candida gomba milyen vizsgálattal kideríthető? Lehet hogy hülyeséget kérdeztem, de nem nem tudom biztosan.

Legjobb válasz: A nõgyógyászati rákszûrés gyakorlatilag a méhnyakrák szûrést jelenti, szóval nem kell más vizsgálat. A Candida-t ki lehet mutatni tenyésztéssel kenetbõl, vagy pusztán a tünetek alapján is lehet diagnosztizálni.

A nõgyógyászati rákszûrés gyakorlatilag a méhnyakrák szûrést jelenti, szóval nem kell más vizsgálat. A Candida-t ki lehet mutatni tenyésztéssel kenetbõl, vagy pusztán a tünetek alapján is lehet diagnosztizálni.

Milyen vizsgálattal lehet megállapítani ha a sperma elzárodást gyulladás okozza?

most azoosperma miatt y kromoszoma vizsgálatra megyünk.abbol meglehet állapítani hogy csak gyulladás áll fent

Legjobb válasz: Abból annyi derül ki, hogy y kormoszóma eltérése nincs. Ezenkívül még ezer más vizsgálat kell. HA gyulladás okozza csak akkor gyógyszerrel renbde lehet rakni és lesz de ez nagyon ritka.

Abból annyi derül ki, hogy y kormoszóma eltérése nincs. Ezenkívül még ezer más vizsgálat kell. HA gyulladás okozza csak akkor gyógyszerrel renbde lehet rakni és lesz de ez nagyon ritka.

Milyen vizsgálattal nézik meg, hogy a szivem erei, billentyűk rendben vannak-e?

Legjobb válasz: Ultrahang, terheléses vizsgálat. Ha nincs szerencséd akkor felnyitnak.

Ultrahang, terheléses vizsgálat. Ha nincs szerencséd akkor felnyitnak.
Szívultrahanggal, ha rossz az ekg-d és az orvos erre utal be.
Általános vizsgálat-EKG-szívultrahang- szívkatéter. Van panaszod?
A kérdező hozzászólása: Többször elõfordult, hogy erõs szívdobogásra ébredtem, fáztam. Igazából azért szeretném megnézetni mert van a családban örökletes szívbetegség és tudni szeretném vajon nekem is kijutott e belõle

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!