Találatok a következő kifejezésre: Milyen vizsgálat 24 (3 db)

24 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam az orvosomnál. Szerintetek ez milyen vizsgálat?

A baba méretei a 24.héten: BPD 5.5 cm;AC 17.8 cm;súlya 529 gramm.Semmit nem mondott a doki hogy valami baj lenne,de mondta ezt a vizsgálatot,a terheskönyvembe így írta be:Kbk (?),nem vagyok biztos benne,és monddott valamit hogy valami áramlást néznek,és hogy ráérek akkor megcsináltatni amikor a terheléses vérvételt 2 hét múlva.Tehát nem mondta hogy sürgős lenne.Szerintetek milyen vizsgálat lehet,és jók a baba méretei a 24.héten????

Legjobb válasz: jó a baba mérete. én is ennyi idös vagyok a másodikkal. én félkiló kenyérnek hívom. :) àramlás az a köldökvér áramlás, meg lehet a szív áramlást is nézik. nekem a dokim mindegyiket nézi, a placenta köldök között és a kamrák áramlását is. habár neki van végzettsége meg olyan gépe. piros-kék színü a véráramlás. Ezt szokták ekkor a közepén és a vége felé nézni.

jó a baba mérete. én is ennyi idös vagyok a másodikkal. én félkiló kenyérnek hívom. :) àramlás az a köldökvér áramlás, meg lehet a szív áramlást is nézik. nekem a dokim mindegyiket nézi, a placenta köldök között és a kamrák áramlását is. habár neki van végzettsége meg olyan gépe. piros-kék színü a véráramlás. Ezt szokták ekkor a közepén és a vége felé nézni.

Milyen vizsgálat van 24 hetesen?

Vérvétel vagy ultrahang?Nem tudom pontosan.

Legjobb válasz: cukorterheléses vérvétel van akkor.

cukorterheléses vérvétel van akkor.
Igen, terheléses vércukrot szoktak nézni a 24-25. héten. UH azt hiszem a 28-30. hét körül lesz majd.

24 hetesen milyen az a cukor vizsgálat vérvétellel? Hogy müködik?

Legjobb válasz: Nálunk 26 hetesen van. Vagy simán, reggeli után 1 órával vesznek tõled vért, vagy terheléses cukrot néznek. Ilyenkor éhgyomri vérvétel után megiszol egy tömény cukros löttyöt, és 2 óra múlva újra vért vesznek. Persze a 2 óra leteltéig semmit nem ehetsz, ihatsz.

Nálunk 26 hetesen van. Vagy simán, reggeli után 1 órával vesznek tõled vért, vagy terheléses cukrot néznek. Ilyenkor éhgyomri vérvétel után megiszol egy tömény cukros löttyöt, és 2 óra múlva újra vért vesznek. Persze a 2 óra leteltéig semmit nem ehetsz, ihatsz.
Én úgy tudom hogy vesznek vért utána megitatnak veled valami löttyöt és 2 vagy 3 óránként megint vesznek vért de nem tudom pontosan én sem!
Nálunk éhgyomorra veszik le a vért ezután itatnak cukros löttyöt/cukorport nekünk kell vinni amit gyógyszertárban lehet kapni 200Ft/.Ezután 1óra múlva vérvétel majd megint 1 óra múlva vérvétel.Szóval összesen 3szor vesznek vért és másnapra van eredmény. 8 hetes kislány anyukája
itt is úgy van, hogy bemész éhgyomorral, leveszik a vért, utána 5 perc alatt kell meginnod ha jól emlékszem 75 gr glükózt vízben feloldva. itt lehet vinni citromot, azzal egy picit jobb. majd kiülsz, vársz 2 órát és leveszik a vért újból. közben nem lehet se enni, se inni, se elmenni.
Ahány ház annyi szokás :( Nekem ez már a harmadik terhességem és bár ugyanoda járok/jártam minden esetben, mindegyik más volt. 1. 24. hét környékén vérvétel, cukorszirup (citromlével), két óra múlva ismét vérvétel 2. 10. és a 24. hét környékén, éhgyomri vérvétel, mindkét esetben 2 dl tej + zsemle elfogyasztása után két órával szintén vérvétel. 3. 10. hét (még csak itt tartok) éhgyomri vérvétel, 2 dl tej + zsemle elfogyasztása után egy órával vérvétel.
Pont ma voltam. Éhgyomros vérvétel, megiszod a lötyit rá 1 órára visszamész leveszik és 1órára rá megint! Másnap kész az eredmény! Ne olyan szörnyû mint ahogy mondják. Viszel citromot és mintha limonádét innál! Én nagyon szomjas voltam és még ízlett is :)
Nálunk is úgy volt 3 éve, hogy éhgyomorra vérvétel, lötyi ivás majd 2 óra múlva megint vérvétel. Most még nem voltam de ugyanoda megyek szerintem ugyanez lesz a menetrend. Nem tudom miért nem lehet a reggelizõs módszert használni a kismamáknál, miért kell ilyen drasztikusan csinálni?! A múltkor is rosszul lettem a 2 óra alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!