Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitamint ha lehet (5 db)

Milyen vitamint szedjek, ha lehet hogy terhes vagyok, de nem szeretnék terhesvitamint szedni, míg ki nem derül?

Legjobb válasz: A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.

A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!
Én november elejétõl szedem, akkor próbálkoztunk elõször hónap végén. Eleinte minden nap bevettem egyet, mostmár csak 2-3 naponta szedem, mert farkasétvágyat csinál, és nem akarok hízni már többet. Egyébként minden vitamintól éhes leszel. Mostmár bármikor jön a baba, tuti lesz bennem elég vitamin tél ide, vitaminhiány oda.
szia! szerintem nyugodtan szedheted az elevitet, én is azt szedem és még csak tervezzük a babát. Nekem a nõgyim ajánlotta.
A fölösleges vitamin és ásványi anyagbevitelt nemes egyszerûséggel kipisiled...Én nem szedtem semmi tehes vitemint a terhességem elõtt, sem az alatt. Nem is tartom jónak, bár ezért biztos sokan elítélnek, de szerintem fölösleges.Mindent be tudsz vinni a táplálékaidból, csak arra kell odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült, amit eszel.Változatosan, és nincs porkaja! Illetve bizonyítva nincs, de tény, hogy a terhesvitamint szedõ nõk babái nagyobbak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Egyenlõre sok zöldség és gyümölcs van az étlapon, vasárnap már tesztelhetek, utána meg jöhet a vitamin..REMÉLEM!!!
szerintem nyugodtan szedheted a terhesvitamint, en is szedtem meg mielott teherbe estem volna, es azota is szedem, most 30 hetes kismama vagyok.
Mi is csak próbálkozunk még, kb 1 hónapja, és szedem az elevitet. most még naponta, de sokan mondják, hogy csak 2-3 naponta veszik be.
Szia! Nekem a dokim javasolta, hogy folsavat és magnéziumot szedjek, ez a két legfontosabb. Persze lehet szedni a terhesvitamint is, de sokkal jobb, ha természetes úton juttatod be a szervezetedbe azokat.
A koszt nyalogatják ...
Hát ha vitaminos lenne a macska szõre, én is azt nyalogatnám. :) Honnan szedted ezt a butaságot? Õk így tisztálkodnak, nincs semmi vitamin...
Össze keverted a leopárd gekkóval, Nekik a bõrébe van kalcium azért eszik meg vedlés után. Macska tisztálkodás után kihányja a szõrt amit lenyelt.
Na, rég nevettem ilyen jót, mint a link alatt olvasható néhány információn. Tkp. strandoláskor mi is nyalogathatnánk magunkat egy kis D vitamin töltõdéshez. :) Nem kell ám mindent komolyan és szó szerint venni, amit a neten találunk :) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ez egy versenyen feltett kérdés, nem én találtam ki. Lehet, hogy beugratós. nem tudom ezért kértem a segítséget.
:D borzos bunda..:) Komolyan ez tényleg igaz: a bunda nyaldosása lesimítja a szõrszálakat, melyek hatékonyabb szigetelõréteget képeznek ezáltal. Egész jókat ír.
Ezt hallottam valahonnan.Mindjárt keresek hozzá infót, ha találok.
Ez kész \o/ macska vitamin:D (megnevettettél) Tudtommal csak tisztálkodnak. Meg mikor esik kint és vizesek lesznek pik-pakk így megszárítkoznak.
Tudtommal a D vitamint, amely a Napról kerül"rá.Illetve fõleg tisztálkodás céljából.
utolsó én is ezt mondtam épp Páromnak: "Tkp. strandoláskor mi is nyalogathatnánk magunkat egy kis D vitamin töltõdéshez. :) " v. napozáskor..:) ):D

11 héten elvesztettem a babám. A doki szerint fél év múlva újra próbálkozhatunk, ha jó lesz a szövettani eredmény. Milyen lehet a rossz eredmény? Mit deríthetnek ki abból? Szedjek valamilyen vitamint továbbra is?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom ami történt biztosan ki vagy borulva.Megállapíthatnak valamilyen betegségre utaló jeleket vagy akár a konkrét betegséget is,netán vírus vagy fertõzés is lehet.Az okátnem mindig tudják megmondani.Szerintem a vitamin nem árt.Volt valamilyen tüneted?

Nagyon sajnálom ami történt biztosan ki vagy borulva.Megállapíthatnak valamilyen betegségre utaló jeleket vagy akár a konkrét betegséget is, netán vírus vagy fertõzés is lehet.Az okátnem mindig tudják megmondani.Szerintem a vitamin nem árt.Volt valamilyen tüneted?
Szia. Sajnálom ami veled történt, nagyon együtt érzek.Tavaly nekem is a 11.héten ment el a babám, nekem 3 hónapot mondott a doki, aztán ezt jól meghaladtam mert csak 11.hónapra lettem terhes, sajnos ez a babám is elhalt, most a 8. héten.A szövettanom jó volt.Szövettanból nem sok minden derül ki, esetleg fertõzés.Én egyenlõre abbahagytam a vitamint, majd ha ismét próbálkozunk elõtte egy hónappal kezdem csak el újból.A második babánál nem is küldtek szövettanra semmit.Ez is érdekes...
Nekem is volt vetélésem sajnos 2 , egyik 9 hetesen a másik 8 .Az orvos nekem azt mondta 3 hónap mulva nyugodtan lehet próbálkozni habár mi mind a 2 terhesség között több mint 1 évet vártunk. Féltem , hogy megént baj lesz. A 3 terheségem is nagyom rosszul indult 10-ik héten pecsételés kórház. De aztán nagyon jól viseltem végig. És most van egy 8 hós kislányom. Ja nekem azt mondta a doki a vetélés után , hogy magne b6-ot nyugodtan szedjem a próbálkozás alatt is.
Sajnálom ami történt nekem lassan négy hete volt. 11 hetes voltam. Nekünk és fél évet kell várni. Szövettanból nagyon ritkán derül ki bármi is. Fel a fejjel kitartás. A vitaminokat pedig jó ha szeded.
Egy vetélés még lehet véletlen, kde ettõ már nem. Az orvos nem gyanakodott semmire? Én keresnék egy mésik orvost, ami komolyabban veszi a dolgot.
Sajnálom, ami történt. :( Nekem a 10. héten volt... Én a mûtét után, mivel gyengének éreztem magam, egy hónapig még szedtem a Gravidát és napi 1 500 mg-os C vitamint (Cetebe). Meg is erõsödtem, de a mensim nem akart beállni, 3 hónap után meg kellett hozni gyógyszerrel... Úgyhogy most van az elsõ normális próbálkozós hónapunk. 2 hónapja méhpempõ kapszulát szedek, az a peteérésre is jó, és a méhnyálkahártya felépülését is segíti. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A dokim azt mondta elhalt a baba és emiatt "lökõdött ki". Tünetem: elõször barnás folyás, végül vérzés. Ügyelet, ott mondták vetélés gyanú, erõsödött (alvadt)vérzés , aztán reggel fejezték be mûtéti úton.
Szia Sajnos vérvétellel tudják megállapítani és gyógszert kell szedni
A pajzsmirigy alul-, vagy túlmûködése igen komoly egészségügyi probléma. Bármelyik is jelentkezik, vagy a gyanúja felmerül, akkor elõször a kezelõ orvoshoz kell menni, majd õ adja a beutalót szakrendelésre. Amennyiben megállapítják, hogy valóban pajzsmirigy-probléma áll fenn, akkor kb. egy hetes kórház, amíg beállítják a szükséges gyógyszerek megfelelõ adagját stb. Nem hiszem, hogy vény nélkül erre bármelyik gyógyszertárban adnának valamit. Ez sokkal komolyabb probléma annál, hogy házilag kezd el akármit szedni!
A kérdező hozzászólása: Van ennek valami látható vagy érzélelhetõ tünete a hízáson kívül?
18, 50-es vagyok! Egyik ismerõsöm azt vette észre, hogy változatlan táplálkozási szokások és mennyiség mellett, de fogyni kezdett. Tehát õ is a kezelõ-orvosához ment elõször, az küldte további vizsgálatokra. (Ezért lettem ebben a témában "ilyen okos", mert elmesélte az esetét, és amíg fel nem gyógyult, többször is beszélgettünk telefonon)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!