Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitamint ha (50 db)

Diéta alatt milyen vitamint érdemes szedni? És ha görcsöl a lábam, arra magnézium és kálcium kell vagy mi? Milyen vitamint szedjek diéta alatt hogy ne legyen semmiben hiányom?

Legjobb válasz: Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Milyen vitamint szedjek, ha lehet hogy terhes vagyok, de nem szeretnék terhesvitamint szedni, míg ki nem derül?

Legjobb válasz: A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.

A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!
Én november elejétõl szedem, akkor próbálkoztunk elõször hónap végén. Eleinte minden nap bevettem egyet, mostmár csak 2-3 naponta szedem, mert farkasétvágyat csinál, és nem akarok hízni már többet. Egyébként minden vitamintól éhes leszel. Mostmár bármikor jön a baba, tuti lesz bennem elég vitamin tél ide, vitaminhiány oda.
szia! szerintem nyugodtan szedheted az elevitet, én is azt szedem és még csak tervezzük a babát. Nekem a nõgyim ajánlotta.
A fölösleges vitamin és ásványi anyagbevitelt nemes egyszerûséggel kipisiled...Én nem szedtem semmi tehes vitemint a terhességem elõtt, sem az alatt. Nem is tartom jónak, bár ezért biztos sokan elítélnek, de szerintem fölösleges.Mindent be tudsz vinni a táplálékaidból, csak arra kell odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült, amit eszel.Változatosan, és nincs porkaja! Illetve bizonyítva nincs, de tény, hogy a terhesvitamint szedõ nõk babái nagyobbak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Egyenlõre sok zöldség és gyümölcs van az étlapon, vasárnap már tesztelhetek, utána meg jöhet a vitamin..REMÉLEM!!!
szerintem nyugodtan szedheted a terhesvitamint, en is szedtem meg mielott teherbe estem volna, es azota is szedem, most 30 hetes kismama vagyok.
Mi is csak próbálkozunk még, kb 1 hónapja, és szedem az elevitet. most még naponta, de sokan mondják, hogy csak 2-3 naponta veszik be.
Szia! Nekem a dokim javasolta, hogy folsavat és magnéziumot szedjek, ez a két legfontosabb. Persze lehet szedni a terhesvitamint is, de sokkal jobb, ha természetes úton juttatod be a szervezetedbe azokat.

Milyen vitaminokat szedhetek terhesen? Mi jó arra ha nagyon görcsöl a vádlim? Normális dolog?

Legjobb válasz: A magnézium görcsoldó hasátú, de ne aggodj, természetes ez ilyenkor. Fõleg éjszakánként. Egyébként meg minél természetesebb vitaminokat szedj, már ha lehetõséged van a beszerzésére. Lehet emiatt itt sokan megköveznének engem, de én nem ajánlom a terhesvitaminokat, mint pl elevit, mert azok szintetikus vitaminok, nem természetesek. Boldog heteket!!! :)

A magnézium görcsoldó hasátú, de ne aggodj, természetes ez ilyenkor. Fõleg éjszakánként. Egyébként meg minél természetesebb vitaminokat szedj, már ha lehetõséged van a beszerzésére. Lehet emiatt itt sokan megköveznének engem, de én nem ajánlom a terhesvitaminokat, mint pl elevit, mert azok szintetikus vitaminok, nem természetesek. Boldog heteket!!! :)
magnéziumot mindenképpen szedjél, az jó görcsoldó. hány hetes vagy?
egyetértek az elsõ válaszolóval. ha megteheted, ne ún. terhesvitaminokat szedj, hanem természeteseket. én pl. aloe vera berry-t iszok. napi fél decit.
Cuprum Metallicum 9ch homeopátiás golyócska.
Én a Kálciumot javasdolnám, de ne pezsgõtablettát! És minél több tejcsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.6hetes terhes vagyok és kb. 3-4 napja estére elégé elkezd görcsölni a lábam.Remélem hamar elmúlik majd.


Milyen vitamint ajánlott szedni, ha sportolok?

Legjobb válasz: Mit sportolsz? Nem mindegy. Egy multikomplex az egész lakosság számára ajánlott volna, minden fajta életmód mellett. Sportolóknak természetesen az RDA-nál magasabb napi bevitel is szükséges. A zsírban oldódó vitaminok minimum 100 RDA %-os napi szintû pótlása mellett plusz C és B-vitaminok bevitele ajánlott. Mondjuk Vitabolic, Mega Daily One, B-komplex a BioTechtõl és plusz C-vitamin. Vagy One-a-Day és még plusz B-vitamin a C-mellé. Sok fajta vitamin van, szerintem amit felsoroltam azok közül egy kedvedre való biztos volna. De nézz szét a shop.builderen, aztán a termékek nagy részét megtalálod a közeli tápkieg boltokban is.

Mit sportolsz? Nem mindegy. Egy multikomplex az egész lakosság számára ajánlott volna, minden fajta életmód mellett. Sportolóknak természetesen az RDA-nál magasabb napi bevitel is szükséges. A zsírban oldódó vitaminok minimum 100 RDA %-os napi szintû pótlása mellett plusz C és B-vitaminok bevitele ajánlott. Mondjuk Vitabolic, Mega Daily One, B-komplex a BioTechtõl és plusz C-vitamin. Vagy One-a-Day és még plusz B-vitamin a C-mellé. Sok fajta vitamin van, szerintem amit felsoroltam azok közül egy kedvedre való biztos volna. De nézz szét a shop.builderen, aztán a termékek nagy részét megtalálod a közeli tápkieg boltokban is.

Milyen vitaminokat javasoltok ha babát szeretnénk? Én elevitet szedek, párom C-500 vitamint, gondoltam még E vitaminra neki.

Legjobb válasz: E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)

E-vitamin teljesen jó a párodnak és neked is! Én is szedettem vele:)
A kérdező hozzászólása: És használt? Mennyit szedjünk?
Ez engem is érdekelne! Az E vitamint milyen mennyiségben kell a férfinak és milyenben a nõnek? Orvos írja fel? Bocs, hogy belekontárkodtam!!! Én egyébként Vas komplexet szedek, abban van folsav, cink, C vitamin és. Azért ezt szedem csak, mert csak vasat kértem a gyógyszertárba és folsavat, gondoltam még egyenlõre az elég, aztán, majd ha sikerül a baba csak akkor a terhesvitamint, most meg odafigyelek pluszban az étkezésünkre. A lényeg annyi, hogy a gyógyszertáros ezt a fajta vasat adta és így nem merem egyenlõre beszedni a már megvásárolt folsavat, nehogy sok legyen, mert az sem jó állítólag! A ciklus második fele óta palástfûvet iszom, ennyit teszünk mi egyenlõre. A méhpempõn gondolkodom, azt is mind a ketten szedhetnénk, és jókat olvasok nagyon róla.
Folsavat.
Én ebben a hónapban kezdtem el szedni a folsavat és a gravida vitamint, remélem segít, amikor az elsõ gyermekünket terveztük elevitet szedtem és az elsõ hónapban terhes lettem. :)
Elsõ vagyok. Már nem emlékszem pontosan mennyit szedtünk, de talán a 200mg-osat napi 1x? Itt a neten is utána lehet ennek nézni, ill a magán a csomagoláson/dobozon rajta van. Én általában DM-ben vettem, de lehet gyógyszertárban is. Arra emlékszem, hogy 2 vagy 3 hétig szedtük, aztán szüneteltünk úgy 1 hetet és folytattuk...
A kérdező hozzászólása: Vettem a patikába ma, 200-asat kaptam, mivel a 300-400-asat azok szedik akiknek E vitamin hiányuk van. Azt mondta a patikus nap 1-et kell szedni, de az étkezés is nagyban befolyásolja. Én a páromnak szánom mivel erõsíti a spermákat azt olvastam, én csak elevitet szedek egyenlõre.

Ha beteg a babátok milyen vitamint adtok? Multit vagy C-vitamint esetleg mindkettőt?

Itt jobban a megfázásos betegségekre gondolok. Náthára esetleg ha még van jó ötlettek megköszönném. 17 hós.

Legjobb válasz: cebion multi minden nap ehhez mellé nem kell adagolni külön cebiont(simát) és egy héten egyszer adok neki Oscillococcinum-ot

cebion multi minden nap ehhez mellé nem kell adagolni külön cebiont(simát) és egy héten egyszer adok neki Oscillococcinum-ot
Nekem a lelkemre kötötték, hogy vírusos betegségeknél tilos adni multivitamint, mert felerõsíti a vírusok hatását. Úgyhogy csak c vitamint, mást nem. Amúgy minden nap adok multivitamint nekik, kivéve, ha betegek.
Igen, ahogy az elõzõ írta, nekem is mondta az orvos, hogy ha beteg, akkor nem szabad multit adni, mert azzal a bacik is táplálkoznak, a c vitamintól viszont pusztulnak. Olyankor csak c vitamint kell nagy adagban.
Cebion cseppet, 20 hónapos.
Csak c vitamint adok neki. Mert a betegségbõl a c vitamin hozza ki hamar, nem a multi vitamin. A multiban kevés c vitamin van.
A kérdező hozzászólása: Én is c-vitamint vettem neki, nagyon náthás. Pedig vaciláltam hogy ne-e inkább multit vegyek. Ezek szerint jól döntöttem. :)

A marihuána milyen vitaminokat von ki a szervezetből, ha kivon egyáltalán?

Csak hozzáért?ket szeretnék hallani, nem ostobákat, akik semmit sem tudnak a f?r?l,csak hogy ? a drog az rossz ?????

Legjobb válasz: Az alkohol tönkre teszi a májat, roncsolja az agysejteket. A fû a tüdõt teszi tönkre, és roncsolja az agysejteket. Függõséget mindkettõ okozhat... "Mert tapasztalatból tudom, hogy az alkohol sokkal keményebb drog, mint a fû. "-ezt még is mire alapozod? Én nem tudok róla hogy vitamint vonna ki a szervezetbõl, de ettõl függetlenül vannak káros hatásai...

Az alkohol tönkre teszi a májat, roncsolja az agysejteket. A fû a tüdõt teszi tönkre, és roncsolja az agysejteket. Függõséget mindkettõ okozhat... "Mert tapasztalatból tudom, hogy az alkohol sokkal keményebb drog, mint a fû. "-ezt még is mire alapozod? Én nem tudok róla hogy vitamint vonna ki a szervezetbõl, de ettõl függetlenül vannak káros hatásai...
"A fû nem rombolja az agysejteket.Ez is csak beetetõs duma... " Az a betetetõs, aki téged beetetett ennek a tagadásával és azzal, hogy a fû nem okoz semmilyen függést és problémát a szervezetben.
"Az elõzõekhez meg annyit tennék hozzá, hogy igen, az alkohol keménydrog, a fû nem az" Ezt a marhaságot honnan vetted? A "kemény drog" és a "könnyû drog" fogalmak csak abszolút elvi kategóriák. És sajnálattal közlöm, hogy a marihuána alkoholhoz viszonyított kevésbé ártalmas voltát csak a marihuána fogyasztók erõsítik meg. Mind a kettõ szer hatással van az idegrendszerre, a személyiségre és függõséget okoz. Vitamint viszont nem von ki a marihuána. Ellentétben a sima dohányzással, ami a c vitamint fogyasztja rendesen.
Ki számít hozzáértõnek neked? Tisztázzuk. Addiktológus, vagy marihuána fogyasztó?
"Mert tapasztalatból tudom, hogy az alkohol sokkal keményebb drog, mint a fû." Azért ez így nem egészen igaz. Minden attól függ, hogy ki mennyit fogyaszt el egyikbõl-másikból.
Csak pár dolgot tisztázzunk.... az alkohol keménydrog. Attól keménydrog valami, hogy fizikai és lelki függõséget is kialakíthat. Akinek van kis szeme és ki tudja nyitni, az láthatja, hogy kis hazánkban minden nyolcadik ember alkoholbeteg. Ez rengeteg. A marihuánáról még nem hallottam olyat, hogy fizikai függõséget kialakított volna, a füvet követelõ, õrjöngõ lelki függõkrõl se hallottam, akik alig várják már, hogy szúrhassanak egy kis füvet :D
13:16 vagyok ez mást mond(http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/drog_cigi_alkohol/1358/Amar..) akár igaz vagy sem, nem lesz betegebb, aki nem szívja. az oxigén egy veszélyes anyag, erõsen maró hatású, a tudósok szerint a víz külsõleg károsítja a bõrt. mégsem tompulnak be az emberek ezektõl, a fûtõl inkább.
"A fû nem rombolja az agysejteket.Ez is csak beetetõs duma... " Jah, közvetlen nem is, de ahogyan a szervezet reagál rá, az bizony komoly mennyiségû agysejt elvesztésével jár. Hosszú távon ugyan olyan elbutulást okoz mint mondjuk az alkoholistáknál.
A fû nem rombolja az agysejteket.Ez is csak beetetõs duma... Mellékesen megjegyezném a tüdõzõs embereknek, hogy egy normál cigi elszívása sokkal károsabb, mint egy joint-é.
18:38 azt hiszem itt a lényeg :) mindegy milyen hatásai vannak egy drognak, hosszútávon nagy mennyiségben egyik sem kifizetõdõ...
Az alkohol nem kemény drog, csak Rosszabb tulajdonságokat hoz elõ az emberbõl, mint pl agresszívitás.15 évnyi drogozás után állíthatom, hogy a fû közel sem olyan gáz mint ha iszik valaki.Bár 5 éve leálltam a kemény drogokkal, spanglit is csak hébe hóba szívok, kb 2havonta, és már nem kattogok ha nincs.Szóval a fû nem von ki vitamint csak 17%-kal megnöveli a tüdõrák esélyét.Fiam ne drogozz!!! :D :D
igen, az alkohol sokkal jobban nyírja az embert, és még gusztustalan is.az alkoholba bele lehet halni, néhány millióan így is tesznek évente.fûtúladagolásba meg még soha 1 ember sem halt meg, mert nemlétezik halálos adagja.a szerevezetet is 100000 x jobban megviseli az alkohol.úgyhogy nemkell az okoskodás, büdös alkoholisták, elittátok már az agyatokat

Anyukák! Milyen vitamint szedtek? Van valami bevált dolog, ha nagyon fáradékonyak, fáradtak vagytok?

Legjobb válasz: Én a terhesség utolsó hónapjaiban elkezdtem inni a Hipp Natal vitamint, és azóta is iszom (2 hónapos a fiam).

Én a terhesség utolsó hónapjaiban elkezdtem inni a Hipp Natal vitamint, és azóta is iszom (2 hónapos a fiam).
vas, neo ferro folgamma. Nálunk recept nélkül kiadják agyógyszertában,
Elevit. Nem csak terhesség alatt lehet szedni. Benne van minden ami neked és a babának kell.

Milyen vitamint adnátok ha a baba már sem a zöldséget, sem a gyümölcsöt ne enné meg?

15hós,és csak pár félét eszik pl.:gyümib?l:barack,meggy.zöldségb?l is 3-4félét csak.Egyáltalán szükség van rá?Gyerekorvos szabin van.

Legjobb válasz: szerintem ezekbõl elég vitamint kap. a fiam is 15 hónapos, õ sem viszi túlzásba a gyümi kajálását.

szerintem ezekbõl elég vitamint kap. a fiam is 15 hónapos, õ sem viszi túlzásba a gyümi kajálását.
A Vitacolan szirup szerintem nagyon jó.
Szia! Nálunk a zöldséget fõzelékként nem eszi meg a kisfiam már 2-3 hónapja. Most 17 hónapos. Én úgy etetem zöldséggel, hogy rakott kajának csinálom meg. Rizs, darált hús, tejföl. És a zöldség. A múltkor pl. lencsét evett így.De bármilyen zöldséget meg tudok vele így etetni. Gyümölcsöt azt eszik. A lényeg, hogy éhes legyen, amikor kapja:) Van amelyiket õ csipegeti kézzel a tálkából (szõlõ, és egyéb bogyósok), van amit csak harapva eszik (alma, körte, banán, dinnye) és van amit mindegy hogy adok neki (szilva, barack). Mi régebben ilyent vettünk, dokinéni javasolta: (bár akkor beteg volt a gyerkõc) http://aranysarkanypatika.hu/web-patika?page=shop.product_de..

Milyen vitaminokat/ásványi anyagokat szedjek ha szebb bőrt akarok? Milyen fajta ételeket kerüljek?

már kb 2 hónapja az van a b?römmel,hogy a jobb orcámon folyamatosan jönnek ki ilyen göbféleségek,nem lehet kinyomni ?ket.

Legjobb válasz: A és E vitamin

A és E vitamin
És bocs, elfelejtettem: ha mondjuk a Lenkei B-komplexet választod, ami nagyon jó megoldás lenne, akkor pl. ha napi 2*1-et szednél belõle, ami darabonként 50mg-ot jelent, akkor mindkétszer vegyél be mellé egy 1000mg-os C-vitamint, igy garantáltan nem hízol tõle. (Erre azért van szükség, mert hosszútávon a B-vitaminok önmagában való szedése C-vitamin hiányt okoz.) Ebbõl is jól látszik, hogy az a legjobb megoldás, ha az ember szed egy jó fajta multivitamint, hiszen ezeket a vitaminokat az ételeinkbõl már nem tudjuk beszerezni, és mellé a problémájának megfelelõ vitamint nagyobb adagban mellé pótolni, igy rövid idõn belül eredmény születik. És még egy fontos dolog, ne hidd azt, hogy egy "kúra" segit. A vitaminokra folyamatosan van szükség, hisz ezek segitségével épül fel a szervezet minden sejtje. Ha ezeket nem viszed be akkora mennyiségben amekkorára valójában szükség van, akkor kialakulnak a hiányállapotok. A bõrproblémák általában méregtelenités miatt vannak, igy szabadul meg a tested különféle oda nem való anyagoktól. A vitaminszedéssel gyorsithatod a méregtelenitõ folyamatokat, és nem mellesleg megõrizheted a teljes egészséget.
A kérdező hozzászólása: jajj tényleg ezektõl hizni is lehet:/ sztem konzultálok a háziorvossal.
Jó az A és E-vitamin is, de a B-komplex még fontosabb, kb. napi 50mg mennyiségben. Emellé viszont C is kell, hogy ne hízzál tõle.
Elvileg. De semmi sem biztos. Szerintem a krémtõl eltömõdtek a pórusok, nem mindig fekete mitesszer lesz az eredménye. :/ Tesómnak pl. az alapozótól jöttek ki ilyenek. Nekem az arckrémemtõl.
A kérdező hozzászólása: szoval hogyha elkezdek szedni E, A vitamint és zöld teát fogyasztok és az étrendem marad így(kevés cukor stbstb) akkor elvileg jobb lesz?:P
A kérdező hozzászólása: de biztos h azok valamiért vannak, nem?:/// eddig nem voltak ilyeneeiimm:""
Még annyit, hogy a göbök nem fognak elmúlni, sajnos kozmetikushoz kell fordulnod. :/ Nem lesz kellemes élmény. :(
Csak a krémet próbáld meg elõször elhagyni. Fiúként, pláne ennyi idõsen teljesen felesleges a bõrödet ilyesmivel terhelned, tömítened.
A kérdező hozzászólása: de csak a hidratáló krémet ne v a többit se? tisztitani se tisztitsam az arcom? tonikot se?
Próbáld meg, hogy egy ideig nem használsz arckrémet. Nem mindegyik hidratál, hiába van ráírva. Nekem is az volt a gondom. Illetve igyál rengeteg vizet, napi min. 2-2, 5 litert, + napi egy csésze zöld tea, ez méregtelenít. Figyelj arra, hogy 5 percnél tovább ne áztasd, mert akkor nagyon keserû lesz a zöld tea.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.lavjuuuu szo maaacs<333


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!