Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitaminokra nagyon (28 db)

Akinek nagy babája lett milyen vitaminokat szedett? Lehet ennek közze a súlyához?

26 hetes vagyok és eddig 9 kilót hiztam.Nem eszek többett csak gyümölcsökb?l és csak a csíp?mön és a mellemen látszik a többi pocak!!Ti mennyit híztatok és mennyivel született a baba?

Legjobb válasz: A vitaminok nem befolyásolnak semmilyen hízást sem. vagy is nem a vitamintól leszel kövérebb hanem max éhesebb leszel de csak akkor ha valami vitaminhiány miatt étványtalan voltál eddig. a baba súlyát csak az befolyásolja hogy mennyi tápanyagot enged át a placenta. ezt pedig 2 dolog befolyásolja, hogy milyen géneket örökítettél, és hogy van-e a placentának valami betegsége. vagy is ha a placenta nagyon tápanyag áteresztü akkor vigyázni kell az étkezéssel, de ezt elöre nem tudod.

A vitaminok nem befolyásolnak semmilyen hízást sem. vagy is nem a vitamintól leszel kövérebb hanem max éhesebb leszel de csak akkor ha valami vitaminhiány miatt étványtalan voltál eddig. a baba súlyát csak az befolyásolja hogy mennyi tápanyagot enged át a placenta. ezt pedig 2 dolog befolyásolja, hogy milyen géneket örökítettél, és hogy van-e a placentának valami betegsége. vagy is ha a placenta nagyon tápanyag áteresztü akkor vigyázni kell az étkezéssel, de ezt elöre nem tudod.
Szia! Én 20. hétig szedtem az elevitet, és a 4. héttõl a 35. hétig 3*2 béres magnéziumot! Sajnos 21 kilót híztam a végére, és 4 kiló volt a babám meg 61 cm! Mosta második babámat várom, teljesen más a terhességem már most (10 hetes vagyok) és minusz 6 kilónál járok! Bár az uh-n már most 2 nappal nagyobb mint kéne!A lányommal is így kezdtük, aztán az uh szerint november 10-én kellett volna szülnöm, amúgy meg dec 4-én született (mensi szerint is dec7-re voltam kiírva)és mivel most is pontosan tudom a fogantatás idejét, így õ is nagy lesz valszeg!Pedig én is kisebb vagyok most mint mikor a lányommal lettem terhes!
Az elsõ terhességemnél 7, 5kg-ot híztam, Elevitet szedtem és 3650g-mal született a fiam. A második alatt 4, 5kg-ot híztam, Gravidát ettem és a fiam 3800g-mal született.
Hm, ha a vitamintol fuggne a gyerek sulya, akkor nekem minimum 5 kilos gyerekeket kellett volna szulnem, mert en nagy vitaminszedo vagyok terhessegen kivul is. Mar mindket gyerek tervezesekor elkezdtem szedni, terhesseg alatt vegig es meg szules utan is szedtem egy ideig. Mellette ment be normal etellel is. Az elso gyerek 3700 grammal szuletett, a masodik 3100 grammal, mindketten 39. heten szulettek. Az en hizasomrol annyit, hogy a terhesvitamin max az etvagyat noveli, de a kismama donti el, hogy ennek utat enged-e, vagy sem.
Szia! 12kilót híztam, a babám 4 kiló lett. És semmi vitamint nem szedtem.
tegnap 13:56-os vagyok. Természetes szülés volt.Persze minden tönkre ment, szakadt, vágtak.Én 167cm vagyok, párom 175cm.Mind a ketten viszonylag nagynak születtünk.(3, 6kg és 4kg)
Én voltam a kérdezõ: le a kalappal elõtted. Nálunk már kevesebbért is császároznak.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nektek és köszi a válaszokat!!!!
13.06-os vagyok.Olyan dokit fogtam ki, aki nem szereti a császárt és azt mondta(Õ egyedüliként)hogy ki fog férni!Még be is kellett forgatnom a fiam fejét jó szögbe és sajnos csak félig-meddig sikerült.Kinyomtuk, így együtt a dokival.
Utolsónak. ÉS megszülted ezt a nagy babát vagy császárral született? És Te milyen magas vagy? Amikor én bennvoltam a szülõszobán, született egy 5 kg-os kislány. "Kis"lány:) Nem császárral, hanem természetes úton.
Az elsõ 11 hétben szedtem a vitamint.A magneB6-tól lett nagy étvágyam , azt abba is hagytam.A végére 18kg "híztam".Szültem 4430gr és 61cm kisfiút.Dupla placentával, sokkal több magzatvizem is volt mint az átlag.4kg maradt rajtam szülés után. Én 35 éve születtem pont 4kg-val.Anyukám 156cm és 52kg volt.Apum viszont 185 cm és 90kg.Genetika.
Szia! Én az elsõ babával 7 kg-ot híztam, nem szedtem kismamavitamint. A baba 3000 Kg-al született a 38. hétre. A második babánál sem szedtem semmit, 4 kg-ot híztam. Õ a 37. hétre született 2400 gr-al. Most a 3. babával az elejétõl szedem az Elevitet. A 6. hónapig naponta, azóta hetente 2-3X. Most vagyok 35 hetes, eddig 6 kg-ot híztam, a kicsi súlyát 2800 gr-ra becsülték 2 hete :D Tudom, mindenki azt mondja, hogy nem a vitamin, de nálam úgy látszik, hogy mégis... Vagy tényleg csak a véletlen mûve, nem tudom, minden esetre érdekes :)
Én azért nem írom azt alá, hogy az, hogy mennyit és mit eszel nem függ össze a születendõ baba súlyával. Persze a genetika jobban közre játszik. Én 11 kgval voltam több szüléskor, mint teherbeeséskor (szándékosan nem ízt írom, hogy11 kg-ot híztam, mert nem híztam). Vasat és C vitamint szedtem, elevittõl fájt a gyomrom, ezért azt csak az elején néhány napig bírtam. 3, 980 kg -os , 59 cm es kislányt szültem. Magasak vagyunk, a család nagy része. Mellettem szült egy csaj. Õk alacsonyak, a terhesség alatt 25 kg-ot hízott. 3800 grammos kisfiút szült, nem szedett vitamint.
Végig szedtem az Elevitet, a 41. héten született a lányom 3330 grammal, én 8 kilót híztam. Sógornõm szintén végig szedte, neki 2750 grammos lánya született a 40. héten, õ 9 kilót hízott. Másik sógornõm kisfia a 39. héten született 3400 grammal, õ is szedte az Elevitetet és 22 kilót hízott. A vitaminoknak nincs köze a hízáshoz, a baba súlyához. Sok körülmény játszik ebben szerepet. A sok kilót felszedõ sógornõm pl. vizesedett is. Anyukám pedig 60 évvel ezelõtt 4, 9 kilóval született. Mamám pedig akkor nem szedett vitaminokat. Úgyhogy inkább a genetika és a környezeti hatások együttese mindez.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat segítettetek!!!!Most már értem ezt a vitamin, hízás, baba dolgot!Miért nem szeded az elevitet?Van ennek valami oka??
A kérdező hozzászólása: Fúúú, biztos nem lett jó emlék a szülés!!

Milyen vitaminokat szedhetek terhesen? Mi jó arra ha nagyon görcsöl a vádlim? Normális dolog?

Legjobb válasz: A magnézium görcsoldó hasátú, de ne aggodj, természetes ez ilyenkor. Fõleg éjszakánként. Egyébként meg minél természetesebb vitaminokat szedj, már ha lehetõséged van a beszerzésére. Lehet emiatt itt sokan megköveznének engem, de én nem ajánlom a terhesvitaminokat, mint pl elevit, mert azok szintetikus vitaminok, nem természetesek. Boldog heteket!!! :)

A magnézium görcsoldó hasátú, de ne aggodj, természetes ez ilyenkor. Fõleg éjszakánként. Egyébként meg minél természetesebb vitaminokat szedj, már ha lehetõséged van a beszerzésére. Lehet emiatt itt sokan megköveznének engem, de én nem ajánlom a terhesvitaminokat, mint pl elevit, mert azok szintetikus vitaminok, nem természetesek. Boldog heteket!!! :)
magnéziumot mindenképpen szedjél, az jó görcsoldó. hány hetes vagy?
egyetértek az elsõ válaszolóval. ha megteheted, ne ún. terhesvitaminokat szedj, hanem természeteseket. én pl. aloe vera berry-t iszok. napi fél decit.
Cuprum Metallicum 9ch homeopátiás golyócska.
Én a Kálciumot javasdolnám, de ne pezsgõtablettát! És minél több tejcsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.6hetes terhes vagyok és kb. 3-4 napja estére elégé elkezd görcsölni a lábam.Remélem hamar elmúlik majd.

Milyen vitamint vagy gyogyszert tudnatok ajanlani ami nagyon bevalt es segit a teherbeeséshez?

Legjobb válasz: A teherbeesést, magát nem segíti a vitamin, jókor kell együtt lenni!DE!Nagyban seígti viszont a szervezet felkészülését a terhességre!A folsavat, és a B-vitamint ajánlanám neked, én is azt szedem. Aztán ha sikerül, úgyis beszélsz orvossal és õ is segíteni fog.A folsav a legfontosabb az elsõ perctõl kezdve, már a fogantatás elõtt!

A teherbeesést, magát nem segíti a vitamin, jókor kell együtt lenni!DE!Nagyban seígti viszont a szervezet felkészülését a terhességre!A folsavat, és a B-vitamint ajánlanám neked, én is azt szedem. Aztán ha sikerül, úgyis beszélsz orvossal és õ is segíteni fog.A folsav a legfontosabb az elsõ perctõl kezdve, már a fogantatás elõtt!


Anyukák! Milyen vitamint szedtek? Van valami bevált dolog, ha nagyon fáradékonyak, fáradtak vagytok?

Legjobb válasz: Én a terhesség utolsó hónapjaiban elkezdtem inni a Hipp Natal vitamint, és azóta is iszom (2 hónapos a fiam).

Én a terhesség utolsó hónapjaiban elkezdtem inni a Hipp Natal vitamint, és azóta is iszom (2 hónapos a fiam).
vas, neo ferro folgamma. Nálunk recept nélkül kiadják agyógyszertában,
Elevit. Nem csak terhesség alatt lehet szedni. Benne van minden ami neked és a babának kell.

Mit javasolt és szabad ennem-innom? Milyen vitaminokat szedjek? 5 hetes vagyok, és nagyon oda szeretnék figyelni ezekre a dolgokra.

Legjobb válasz: Egyel valtozatosan, es szedj folsavat. Amig nem tudod, hogy volt-e toxoplazma fertozesed, addig minden gyumolcsot moss meg alaposan, illetve legy ovatos a cicakkal. Ezen kivul ne egyel nyers husokat (pl tatarbieafstek), es banj csinjan a fustolt husokkal is. Hat mondjak, hogy ne egyel sok tesztafelet, en viszont folyton a tesztat meg a kenyereket kivanom. Ja, es a banan meg a szolo rengeteg olyan vitamint-es asvanyi anyagot tartalmaz, amire szuksegetek van! Es gratula!!!!

Egyel valtozatosan, es szedj folsavat. Amig nem tudod, hogy volt-e toxoplazma fertozesed, addig minden gyumolcsot moss meg alaposan, illetve legy ovatos a cicakkal. Ezen kivul ne egyel nyers husokat (pl tatarbieafstek), es banj csinjan a fustolt husokkal is. Hat mondjak, hogy ne egyel sok tesztafelet, en viszont folyton a tesztat meg a kenyereket kivanom. Ja, es a banan meg a szolo rengeteg olyan vitamint-es asvanyi anyagot tartalmaz, amire szuksegetek van! Es gratula!!!!
Én 29 hetes vagyok, és nem szedtem semmilyen vitamint, mert minden laborom jó lett.Majd a vérvételnél kiderül, hogy kell e valamit pótolnod vitaminokkal.Egyél sok zöldséget, és gyümölcsöt.Mérsékeld a kenyér és a tészta fogyasztást.Jó egészséget!
Szerintem elevitet vagy más terhesvitamint nyugodtan elkezdhetsz szedni! Az elsõ 12 hétben nagyon fontos a sok vitamin és ásványi anyagbevitel. Én nem hiszek abban, hogy a mai agyon génkezelt zöldségekben, gyümölcsökben megvan minden... Folsavat is irathatsz fel az is nagyon nagyon fontos az elején. Szedhetsz mellé magnéziumot meg vasat! Enni meg azt egyél amit megkívánsz! Ha tésztát akkor tésztát, ha kenyeret akkor kenyeret! Nem szabad megvonnod semmit magadtól szerintem. A hízás alkati kérdés! Én az elejétõl szedem az elevitet, a folsavat a vasat plusz még magnéziumot is. Rengeteg tésztát, kenyeret, péksütit, édességet, sajtot, tejet és bizony húst is eszem, sõt a napi 1 gyenge kis kávémat is megiszom. Az elejétõl tökéletes a vérképem, mindketten egészségesek vagyunk, és a 29. hétig 6kg-ot híztam, ami szerintem nem sok! Szóval a tested tudja mi kell nektek! Boldog babavárást!

Szeretnék érdedeklődni, milyen vitamint kellene szednem, szoptatok és nagyon sokat fogytam. Rám férne valamilyen vitamin, mert nem is nagyon van étvágyam.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szoptatás alatt elsősorban a Gravida vitaminkészítményt javaslom, amelyet kifejezetten úgy állítottak össze, hogy fedezze az ilyenkor szükséges vitamin- és ásványianyag-szükségletet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szoptatás alatt elsősorban a Gravida vitaminkészítményt javaslom, amelyet kifejezetten úgy állítottak össze, hogy fedezze az ilyenkor szükséges vitamin- és ásványianyag-szükségletet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Szeretnék érdedeklődni, milyen vitamint kellene szednem, szoptatok és nagyon sokat fogytam. Rám férne valamilyen vitamin, mert nem is nagyon van étvágyam.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szoptatás alatt elsősorban a Gravida vitaminkészítményt javaslom, amelyet kifejezetten úgy állítottak össze, hogy fedezze az ilyenkor szükséges vitamin- és ásványianyag-szükségletet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szoptatás alatt elsősorban a Gravida vitaminkészítményt javaslom, amelyet kifejezetten úgy állítottak össze, hogy fedezze az ilyenkor szükséges vitamin- és ásványianyag-szükségletet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Hajhullás ellen valami praktika? Nagyon hullik pakolást teszek rá. Milyen vitaminok jók rá? Nem kopaszodok, nincsenek foltjaim, lehet, hogy csak sűrűn cserélődik a hajam?

Legjobb válasz: A hajhullásnak mindig vannak okai. Õszi és tavaszi hajhullás természetes, mindenkit utolért, kit jobban, kit kevésbé. De nem nagyon hiszem, hogy ez õszi lenne, az október vége felé szokott kezdõdni, amikor jelentõsen visszaesik a zöldség, gyümölcs fogyasztás. Mióta hullik a hajad? Valóban több, mint amennyinek kéne (napi 100-120 hajszál) lennie? Mindenféle vitamin meg sampon helyett elõbb menj el bõrdokihoz, csináltass vérképet. A hajhullás mögött állhat akár gyulladás, rossz fog és napestig lehetne sorolni, nem olyan egyszerû, hogy csak egy kis helyi közértbõl származó vitaminnal orvosoljuk.

A hajhullásnak mindig vannak okai. Õszi és tavaszi hajhullás természetes, mindenkit utolért, kit jobban, kit kevésbé. De nem nagyon hiszem, hogy ez õszi lenne, az október vége felé szokott kezdõdni, amikor jelentõsen visszaesik a zöldség, gyümölcs fogyasztás. Mióta hullik a hajad? Valóban több, mint amennyinek kéne (napi 100-120 hajszál) lennie? Mindenféle vitamin meg sampon helyett elõbb menj el bõrdokihoz, csináltass vérképet. A hajhullás mögött állhat akár gyulladás, rossz fog és napestig lehetne sorolni, nem olyan egyszerû, hogy csak egy kis helyi közértbõl származó vitaminnal orvosoljuk.
Én Himalaya hajhullás elleni sampont használok, nekem az vált be. 20/L
ha nics nagy bajod a bõrdoki szeint akkor próbáld ki a sörélesztõt vagy a ricinusolajat mindkettõ jó, nekem bevált:)
A kérdező hozzászólása: Tényleg sok hullik, jóval több mint eddig.
A kérdező hozzászólása: és a nyáron kezdett el hullani
Halihó! Szóval szerintem ne kísérletezgess, hanem keress fel egy orvost, amint teheted! Sajnos nekem is hullott a hajam kb. 10 éve és kipróbáltam mindent jó sok pénzért. Tudom, hogy borzasztó, ha az ember elhagyja a haját. Nekem 3 évembe telt mire rájöttek a bajomra, hogy hormonzavar okozza, addig kissé megcsappant a hajkoronám. A hajhulláson kívül más tüneted nincs?? Bármi, ami eltér a normálistól... Persze ha szedsz valami vitamint, attól bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: nincs más tünetem. nem szedek semmit

Milyen vitaminokat érdemes szedni nagyon korai terhesség esetén?

Sziasztok. Gondolok terhesvitaminra...stb A válaszokat köszönöm szépen.

Legjobb válasz: Bármelyik jó, amelyiket bírja a gyomrod és az emésztésed. Én a Hipp natal-t szedtem, mert a Gravidától, Elevittõl hányingerem volt. Amúgy a folsav nagyon fontos az elsõ 3 hónapban.

Bármelyik jó, amelyiket bírja a gyomrod és az emésztésed. Én a Hipp natal-t szedtem, mert a Gravidától, Elevittõl hányingerem volt. Amúgy a folsav nagyon fontos az elsõ 3 hónapban.
Folsav fontos, én mást nem szedtem, mert az összestõl hánytam:(
Én Elevitet szedtem, nálam nem volt mellékhatás.
Én is Elevitet szedtem , de ha változatosan étkezel és sok gyümölcsöt , zöldséget eszel , akkor elég csak a folsav. (Az elsõ kettõ gyerekemnél semmit nem szedtem , még folsavat sem és teljesen egészségesek)
Femibion 800-at szedtem a 3. hónapig, onnantól Femibion 400. Szupi cucc, nem émelyegtem tõle abszolút. Most is szedem szoptatás alatt. Babám 3600 lett kislány 40+6 hétre született.
Az összeset próbáltam, de mindegyiktõl hánytam, vagy székrekedésem lett :( Így folsavat szedek csak, meg külön c vitamint.
Femibion 800 egyértelmûen, benne van minden, ami a többiben nincs

Ebben a nagy melegben milyen vitaminokat kell pótolni?

azt mondták hogy nem csak sokat kell vizet inni hanem a vitaminokat is pótolni kell de melyikeket? mindet vagy csak 1-2 őt?

Legjobb válasz: Multivitamint javaslok. Jutaviteset.

Multivitamint javaslok. Jutaviteset.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!