Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitaminokat terhesen (26 db)

Milyen vitamint szedjek, ha lehet hogy terhes vagyok, de nem szeretnék terhesvitamint szedni, míg ki nem derül?

Legjobb válasz: A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.

A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!
Én november elejétõl szedem, akkor próbálkoztunk elõször hónap végén. Eleinte minden nap bevettem egyet, mostmár csak 2-3 naponta szedem, mert farkasétvágyat csinál, és nem akarok hízni már többet. Egyébként minden vitamintól éhes leszel. Mostmár bármikor jön a baba, tuti lesz bennem elég vitamin tél ide, vitaminhiány oda.
szia! szerintem nyugodtan szedheted az elevitet, én is azt szedem és még csak tervezzük a babát. Nekem a nõgyim ajánlotta.
A fölösleges vitamin és ásványi anyagbevitelt nemes egyszerûséggel kipisiled...Én nem szedtem semmi tehes vitemint a terhességem elõtt, sem az alatt. Nem is tartom jónak, bár ezért biztos sokan elítélnek, de szerintem fölösleges.Mindent be tudsz vinni a táplálékaidból, csak arra kell odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült, amit eszel.Változatosan, és nincs porkaja! Illetve bizonyítva nincs, de tény, hogy a terhesvitamint szedõ nõk babái nagyobbak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Egyenlõre sok zöldség és gyümölcs van az étlapon, vasárnap már tesztelhetek, utána meg jöhet a vitamin..REMÉLEM!!!
szerintem nyugodtan szedheted a terhesvitamint, en is szedtem meg mielott teherbe estem volna, es azota is szedem, most 30 hetes kismama vagyok.
Mi is csak próbálkozunk még, kb 1 hónapja, és szedem az elevitet. most még naponta, de sokan mondják, hogy csak 2-3 naponta veszik be.
Szia! Nekem a dokim javasolta, hogy folsavat és magnéziumot szedjek, ez a két legfontosabb. Persze lehet szedni a terhesvitamint is, de sokkal jobb, ha természetes úton juttatod be a szervezetedbe azokat.

Milyen vitaminokat ajánlanátok egy 6 hetes terhesnek? Nem akarok komplett készítményeket szedni pl. : elevit és társai

Legjobb válasz: A vitamintól nem lehet hízni! Ez olyan tévedés !!!! Az lehet hogy étvágyat csinál, de akkor oda kell figyelni hogy ne egyél többet mint kéne. ( De erre akkor is figyelni kell ha nem vagy terhes ) Szerintem is jók a terhesvitaminok, mert minden benne van amire a szervezetnek ilyenkor szüksége lehet. Mert a baba elveszi tõled ami kell neki - de akkor mi marad neked? Ha egy bõséges reggeli alatt veszed be és nem lefekvés elõtt akkor simán lehet hogy neked étvágyat se csinál. Próbáld ki! Én nem is tudnám kiemelni hogy milyen vitaminok kellenek mert mindegyik fontos ami pl egy Elevitben, Gravidában benne van! Gratulálok a babához :)

A vitamintól nem lehet hízni! Ez olyan tévedés !!!! Az lehet hogy étvágyat csinál, de akkor oda kell figyelni hogy ne egyél többet mint kéne. ( De erre akkor is figyelni kell ha nem vagy terhes ) Szerintem is jók a terhesvitaminok, mert minden benne van amire a szervezetnek ilyenkor szüksége lehet. Mert a baba elveszi tõled ami kell neki - de akkor mi marad neked? Ha egy bõséges reggeli alatt veszed be és nem lefekvés elõtt akkor simán lehet hogy neked étvágyat se csinál. Próbáld ki! Én nem is tudnám kiemelni hogy milyen vitaminok kellenek mert mindegyik fontos ami pl egy Elevitben, Gravidában benne van! Gratulálok a babához :)
Nemtudom miért "hurrogja"le mindenki az elevitet...semmi baj nincs vele, van akinek beválik, van akinek nem, nem mindenkinek ugyanaz a jó, az meg egy oltára nagy baromság hogy a terhesvitamintól lesz nagy a gyerek, és a legtöbben ezt is csak az elevitre fogják..hát nevetséges:) lóadag...hát ehhez inkább nemfûzök semmit, az ára meg 2ezer ft, nem 6ezer mnt egyes vitaminoknak...az utolsónak szól.Kedves kérdezõ, ha nem akarsz ilyen vitaminokat szedni(pedig ezekbe minden benne van ami kell a babádnak és neked, akármelyikbe), akkor kérdezd meg a nõgyógyászod, hátha tud valamit ajánlani neked:) (17h)
meg "fele annyiba kerül" azt írtad..hm..ezer ft?Na de szerintem hagyjuk a vitát, én nemakarok vitázni, mindenki azt szed ami neki jó, te leírtad a te véleményed, én az enyém, ennyi.
veled ellentétben én teljesen nyugodt vagyok:) A másik meg az, hogy nem csak én szedek elevitet:)
Én ajánlom neked a Pregnavit nevû terhesvitamint. Ehhez szedtem én még napi 1 db 3 mg-os folsavat, de ezt csak az elsõ 12 hétben. Az elejétõl kezdve szedtem plusszban a napi 500mg-os TEVA-s vagy Egis-es C vitamint. A 25. héttõl szólt az orvosom, hogy a vádligörcsökre szedjek kálciumot, azóta azt is szedem plusszban, de ezt ráérsz még orvosi utasításra(!) szedni, mert ha korán kezded, öregíti a méhlepényt... A Pregnavitet azért ajánlom, mert nem lóadag, mint az Elevit és társai. Az ára pedig feleannyi. Van benne minden vitaminból, de mivel nem hányingert és székrekedést okozó adagban, így nekem nagyon bevált. A B vitaminok sem úgy vannak benne, mint egy óriásnak, - jah, ezek csinálnak ám étvágyat, azért van, hogy sokat hízhat, aki nagy adag B vitamint szed! A vas is elég benne, már 5 vérképlaboron vagyok túl 27 hetesen, és még mindig minden OK a vasammal!! Eddig 2 kg-ot híztam, ami össz-vissz az 1 kg-os baba, és a vér és a méhlepény, és a nagyobb méhizom! Ha görcsre, keményedésre, stb ajánlanak magnéziumot vagy kálciumot majd, akkor azt is nyugodtan hozzá lehet venni... Sok sikert a választáshoz! :) 27 hetes km
Igen, lóadag. Nyugodtan nézd át az összetételét az elevitnek, kedves utolsó, és szedd feleslegesen a mûanyagot. Én is mûanyagot szedek, csak annyit, amennyire szükségünk van, óriási különbség. Egyébként meg, mit zavar az téged, hogy ha te kiállhatsz aaz elevit mellett, akkor más meg kiáll a pregnaivit mellett??? Szedj magnéziumot, az nyugtat. :) )))))
szerintem ha a kérdezõ nem szeretne terhesvitamint szedni az a saját magán ügye, nem kell rátukmálni.elég ha megfelelõen étkezik, eszik zöldséget és gyümit is.ja annyit hozzáfûznék az egyik válaszoló válaszához, hogy az oltári nagy baromság h a terhes vitaminokban van megfelelõ mennyiségû vas, ugyanis szedem a gravidát+3*1 neo ferro folgammát és rosszabb a vérképem mint a terhesség elején.errõl ennyit.és az meg igaz h lehet ezektõl a vitaminoktól hízni.ugyanis 30 hetes vagyok és eddig 17 kilót híztam, bár rám fér az igaz, de én soha az életben nem voltam ennyire hajlamos a hízásra.és mielõtt még jönne a szöveg h nem a vitami hízlal hanem csak étvágyat csinál, akkor hozzátenném h pont ezért van az h hízlal.mivel étvágyat csinál, és az miatta van.
Sziasztok! Én Elevittel kezdtem aztán kipróbáltam a Hipp Natalt, amit a kérdezõ ír, most Gravidát szedek! Nekem az Elvit vált e legjobban, de ez egyénfüggõ, azért is próbáltam ki többet is! Egyébként túlsúlyos vagyok mégsem híztam az Elevittõl és székrekedésem sem volt! Hogy visszatérjek a Hipp Natal-ra, én is azért próbáltam ki mert természetes eredetû, gyümikbõl van, viszont hiába vannak savtalanítva nekem mégis sajna savat csinált ráadásul hamar elfogyott, ja és a fogam is elkezdett fájni, rájöttem nincs benne kálcium, azt mindenképp szedj hozzá! Mindenki mást fog mondani, nekem azt mondták minek a vitamin, így is túlsúlyos vagyok, egy bálna leszek mire megszülök a baba úgyis elveszi amire szüksége van! Lehet hogy így van, bár 18 hetes vagyok és még nem híztam, a baba meg inkább kapjon meg mindent csak egészséges legyen! Bocsi kicsit hosszú lett!
Szia!Én Elevitet szedek a terhességem elejétõl kezdve.Szerintem nagyon jó terhesvitamin, ajánlom neked is.Én megvagyok vele elégedve.
Te jó ég. Egy ilyen jelentéktelen kérdésen így összekapni... :((
moderátorok?:) Ugyan minek?Nem én beszélek csúnyán és hülyeségeket...)és még nekem ajánlgatod a magnéziumot...:) Neked kéne napi 1doboz hogy lenyugodj...van pofám megkérdõjelezni..:) én veled ellentétben még mindig nyugodt vagyok:) és az is maradok!:)
Igen. Képzeld, 1000 ft a 60 db. Csak azt nem értem, hogy van pofád megkérdõjelezni, hogy igazat mondok-e!??? Ilyenkor a moderátorok bezzeg nincsenek sehol... Na, mindegy, nem pazarlok több szót rád, a kérdezõt felvilágosítottam, te meg....!
Nem a vitaminoktól hízol, hanem attól, hogy egyes vitaminok, nyomelemek, pl a folsav nagy étvágyat csinálhat. Viszont folsavat spec mindenképp kell szedni, így ezt nem tudod kikerülni. A hízásod pedig nagyrészt azon múlik, hogy mennyit eszel és nem a vitaminokon...
Miért nem szeretnél elevitet szedni? Az elevit nagyon jó pedig. Egyébként: vas, folsav, c-vitamin, kalcium, magnézium, B vitminok, jód, D vitamin...stb. Ezek biztosan kellenek. És sajnos a mai élelmiszerekbõl ezeket nem tudod 100%-ra bevinni. Gondold meg az elevitet szerintem.
Szia! Én írtam elsõként. Én a teljes terhesség alatt 13 kg-ot híztam, ebbõl 7kg-ot a "kórházban hagytam". Tehát durván 6kg felesleg volt rajtam mikor kijöttem. Igaz én végighánytam a 9 hónapot, csak nutellás zsemle, chocapik, méz, vajas kenyér, kakaós csiga maradtak meg bennem. Így nem is tudom mi lett volna, ha nem szedtem volna az Elevitet. A plussz kilók pedig valószínûleg a szénhidrátok miatt voltak, nem az Elevit miatt. Tulajdonképpen a szülés után, a szoptatás elején híztam meg, de abban az is közrejátszott, hogy a kórházból hazatérve egy liter tejet megittam, mert a 9 hónap alatt nem tudtam tejet inni, pedig imádom. És még jó pár hétig "dõzsöltem" az ételekkel. Szóval nyugodtan szedd az Elevitet, nem fogsz tõle hízni. Ez kb akkor marhaság, mint hogy óriásbébit szül, aki terhesvitamint szed. A fiam 3050g-mal született, kereken a 40. hétre.
Én is Elevitet szedtem végig, most vagyok 38.hetes és pont 5 kg-ot híztam. Nem volt nagyobb étvágyam, mint bármikor máskor, kivéve az utolsó 2 hétben, de ekkor hízik a baba a legtöbbet és ráadásul már addigra el is fogyott az Elevitem. Ráadásul terhességem alatt 3 hónapig feküdtem. Szerintem ez teljesen alkati kérdés. Ha eddig hízásra hajlamos voltál, akkor terhesség alatt is az maradsz, ha nem akkor nem. Ezt a vitamin nem befolyásolja. Egyébként ami tényleg kell: 12 hetes korig Folsav. Terhesség végéig MgB6 vagy más magnézium készítmény, ajánlatos a vas és a C vitamin is.
A kérdező hozzászólása: Azért mert amúgy is nagyon kell figyelnem a súlyomra és emésztési gondjaim is vannak és hát ilyen téren nem sok jót hallottam ezekrõl. Most a hipp natalon gondolkodom. Szerintetek??
Szia èn Hipp Natalt szedek + folsav+kalcium +magnèzium. Pròbàltam elôtte màr az elevitet ès a femibiont is de mindkettô mellett àllandòan szèkrekedèssel küzködtem. Amiòta a Hipp Natalt szedem ez a problèmàm megszünt ès nem mellèkesen èhsègrohamaim sincsenek.
Szia!Én elevitet szedek, meg folsavat meg a magnéziumot.26h km
én is gravidát, és vasat, néha c vitamin és kálcium a lábgörcs miatt.
én gravidát szedek és magne b6-ot a keményedések miatt.
Én Elevitet.Igaz hogy nincs benne jód, de nem csak tabikat szedek, hanem zöldséget és gyümölcsöt eszem, ja meg persze kalciumot és magne B6-ot szedek.Egyél sok narancsot, banánt, szõlõt( utóbbiból ha sokat eszek meghajt egy picurit) és minden olyan ételt fogyassz amiben sok ásványi anyag és vitamin is van!
Én gravidát szedek de vérszegény vagyok így vasat is szednem kell.A vas mellé c vitamint a görcsökre magne B6-ot. 30hkm
A C-vitaminnal óvatosan! Terhesség alatt nem nagyon ajánlják nagy mennyiségben, mert alacsony születési sülyt eredményezhet! Olvasd el a betegtájékoztatóját. 33hetes

Milyen vitaminokat szedhetek terhesen? Mi jó arra ha nagyon görcsöl a vádlim? Normális dolog?

Legjobb válasz: A magnézium görcsoldó hasátú, de ne aggodj, természetes ez ilyenkor. Fõleg éjszakánként. Egyébként meg minél természetesebb vitaminokat szedj, már ha lehetõséged van a beszerzésére. Lehet emiatt itt sokan megköveznének engem, de én nem ajánlom a terhesvitaminokat, mint pl elevit, mert azok szintetikus vitaminok, nem természetesek. Boldog heteket!!! :)

A magnézium görcsoldó hasátú, de ne aggodj, természetes ez ilyenkor. Fõleg éjszakánként. Egyébként meg minél természetesebb vitaminokat szedj, már ha lehetõséged van a beszerzésére. Lehet emiatt itt sokan megköveznének engem, de én nem ajánlom a terhesvitaminokat, mint pl elevit, mert azok szintetikus vitaminok, nem természetesek. Boldog heteket!!! :)
magnéziumot mindenképpen szedjél, az jó görcsoldó. hány hetes vagy?
egyetértek az elsõ válaszolóval. ha megteheted, ne ún. terhesvitaminokat szedj, hanem természeteseket. én pl. aloe vera berry-t iszok. napi fél decit.
Cuprum Metallicum 9ch homeopátiás golyócska.
Én a Kálciumot javasdolnám, de ne pezsgõtablettát! És minél több tejcsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.6hetes terhes vagyok és kb. 3-4 napja estére elégé elkezd görcsölni a lábam.Remélem hamar elmúlik majd.

Milyen vitamint szedjek 3 hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Hogy lehet valaki 3 hetes terhes? Ha kimarad a menstruaciod, akkor legkeveseb 4. hetes terhes vagy.

A három hetet honnan számolod? mert az utolsó mensi elsõ napjától kell :)
Hogy lehet valaki 3 hetes terhes? Ha kimarad a menstruaciod, akkor legkeveseb 4. hetes terhes vagy.
3 hetes?????
Nem akarom elbagatellizálni, de kb. mindegyikben ugyanaz van, kisebb eltérésekkel. Találsz neten összehasonlító táblázatot, melyikben mibõl mennyi van. (Én mondjuk nem lettem okosabb tõle :) úgyhogy ráböktem az Elevitre, mert sógornõmnek bevált.)
én is elevittel kezdtem, de az jött kifelé, szóval váltottam a gravidára
Nekem a dokim Gravidát ajánl mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: inszeminációm volt és attól a naptól számolva :)
én elõször Elevitet szedtem , utána Gravidát mert az olcsóbb. De úgy tudom hogy már nagyon sokféle vitamin van. Kérdezd meg a nõgyógyászodat, hogy kell-e egyáltalán szedni.
Én elevitet szedtem, már csak azért is, mert az elsõ 14 hétben nagyon rosszul voltam, egészséges dolgokat egyáltalán nem tudtam enni, rosszul lettem tõlük. A 25. hétig szedtem egyébként, a dokim azt mondta, utána már csak elég heti 2-3 szem.
A kérdező hozzászólása: igen annyi
én femibiont szedek, meg vagyok vele elégedve, csak sajna elég drága

8 hetes terhesen milyen vitaminokat érdemes szedni?

Legjobb válasz: Sok C-vitamin(1000mg felett), Folsav, Ca, Mg, ásványi anyagos, Fe. Én Lenkei Gábor vitaminokat szedtem végig és 4370g-mal született lányom.

Sok C-vitamin(1000mg felett), Folsav, Ca, Mg, ásványi anyagos, Fe. Én Lenkei Gábor vitaminokat szedtem végig és 4370g-mal született lányom.
A terhesvitaminokban komplexen megvan minden, ami kell. Egyébként a folsavat, vasat, kalciumot, magnéziumot szokták javasolni. Ha már valamit szedni kell, egyszerûbb egy bogyót bekapni, mint nyolcat. :)
Folsav mindenképpen. A többi választható , C-vitamin ebben a latyakos idõben nem árt (de ascorbin savat vegyél, ne elõre gyártott C-vitamint), magnézium: ezt csak akkor kell ha fájdogál olykor olykor a pocakod, akkor bekapsz egyet (én a Magnerotra esküszök, de a magnecii citrici is jó, a magneB6 nem vált be nekem) Kálciumot szintén lehet, fogyasztani, de én jobban ajánlom az élelmiszereket. Én csak a Folsvat, Magnéziumot szedem (veszélyeztetett terhesség miatt) és mû vitaminok helyett oda figyelek a táplálkozásomra. napi legalább 2x gyümölcs, 1x zöldség, mindent eszek, fõzelékek, sült és rántott húsok, halak, levesek, májat, mézet, spenótot, sajtot, tejet, joghurtot, kenyeret, sütemények. 16hkm
Egyszerûen válassz egy terhesvitamint, abban benne van minden ami kell.
Azért azok a "mû" vitaminok nem annyira ördögtõl valóak. Sajnos nagyon kevesen táplálkoznak olyan változatosan, hogy biztos mindenbõl elegendõ jusson a baba számára. Pl. hetente többször kellene enni tengeri halat (és nem rántott pontyot) az omega3 miatt. A folsav sem mindenkinél szívódik fel kellõ mértékben, ha csak azt szedi, nem pedig egy komplex magzatvédõ vitamin készítményt, amibõl biztosan fel tud szívódni a folsav. Persze egyáltalán nem biztos, hogy aki nem szed vitamint, annak valami gond lesz a babájával, de ha bizonyítottan kivédhetünk vele bizonyos súlyos problémákat, akkor nem értem miért nem élünk a lehetõséggel.

2 hónapos terhes vagyok, milyen vitamint és gyümölcsöt érdemes ilyenkor enni?

Legjobb válasz: Én Elevitet,folsavat,Magne B6-ot,C-vitamint szedek,de állítólag fontos a B12 is az elsõ 3 és az utolsó 3 hónapban. Néha iszom kalcium pezsgõtablettát is,Normaflore-t,Espumisant(puffadás). Gyümölcsbõl és zöldségbõl amit csak szeretnél.

Én Elevitet, folsavat, Magne B6-ot, C-vitamint szedek, de állítólag fontos a B12 is az elsõ 3 és az utolsó 3 hónapban. Néha iszom kalcium pezsgõtablettát is, Normaflore-t, Espumisant(puffadás). Gyümölcsbõl és zöldségbõl amit csak szeretnél.
Én elevitet szedek, semmi bajom tõle. Egyél mindenféle gyümölcsöt és zöldséget, amennyi és amilyen jól esik, csak arra figyelj, hogy mindent jó alaposan moss meg és ha lehet, ne vásárolj utcai zöldségestõl, vagyis olyan árut ne vegyél, amit ért utcai szennyezõdés, kipufogógáz stb.Boldog babavárást!
Én Elevitet, folsavat és E vitamin kapszulát szedtem.
Én 12 hets koig csak folsavat szedtem, utána eurovit kismama vitamint!Boldog babavárást
A dokid melyiket ajánlotta? Én a 16. hétig Elevitet szedtem, de hányingerem és székrekedésem lett tõle, így áttértem a Hipp natalra.
Femibion ez egy új vitamin, mégtöbb folsavval, és e vitaminnal, azt mondják jó, bár jómagam az elevitet szedtem, de nagyon étvágycsináló úgyhogy fel is szedtem tõle jó pár kilót már a terhesség legelején. azóta nem szedem csak ritkán. De azért érdemes vmit szedni az elsõ 3-4 hónapban, úgyhogy sztem próbáld ki ezt az újat, vagy amit a doki ajánl. Zöldséget gyümölcsöt minden mennyiségben bármit amit megkivánsz, biztos jót fog tenni.

Terhesen milyen vitamint érdemes szedni? Mennyi ideig kell? A baba súlyát befolyásolja-e?

Legjobb válasz: Folsavat, de csak a 16. hétig van jelentõsége, utána már nem hat a magzat fejlõdésére. Minden másra elég a változatos táplálkozás. A bika multivitaminoktól maximum az étvágy nõ meg és elõsegíti a terhes-bálna jelenséget.

Folsavat, de csak a 16. hétig van jelentõsége, utána már nem hat a magzat fejlõdésére. Minden másra elég a változatos táplálkozás. A bika multivitaminoktól maximum az étvágy nõ meg és elõsegíti a terhes-bálna jelenséget.
Én szedtem terhesség alatt terheseknek való multivitamint (Matruelle-t), a védõnõm is szorgalmazta. Nem lett farkasétvágyam, és bálna sem lettem. A barátnõm nem szedett semmi ilyesmit, elhízott, ráadásul állandó lábgörcsei, hányingere, és közepesen súlyos vérszegénysége lett a végére, úgyhogy késõi terhesen kellett mindenféle pótlást kapnia. Szerencsémre ezeket mind megúsztam (nem tudom összefügg-e a vitaminommal). Már attól fogva szedtem, hogy kiderült a terhesség, és szülés után is szedtem még 2 hétig. A kisfiam 3200 g-mal, és 51 cm-rel jött világra, õ sem lett bálna:) Ez csak 2 személyes tapasztalat, neked kell mérlegelni, hogy akarod-e szedni. Minden jót, sok boldogságot a kis jövevényhez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az Elevit Pronatal N, Gravida , Femibion, Eurovit vélemények. Melyik a legjobb? Ha lehet akkor személyes tapasztalatot írjatok légyszíves.
Elsö babanal Elevitet es Gravidat szedtem (nem együtt), masodiknal Femibiont. Utobbiban a haloolaj fele kapszula is van a vitamin mellett, igy 2-öt kell bevenni, nem emlekszem pontosan a nevere, bocs, most majd biztos kijavitanak. A masodik varandossagom alatt emellett is vas-, magnezium-, es kalciumhianyom volt, ugyanis allergiak es mas dolgok miatt gyakorlatilag nalam megvalosithatatlan a "kiegyensulyozott"-nak nevezett etrend. Elsö babam 3300 g, masodik 3700 g lett, orvosok szerint teljesen normalis, atlagos suly. Nem olvastam sehol, semmilyen bizonyitekot arrol, hogy a vitaminok miatt nagyobb sulyu lenne a baba, viszont van egy ilyen elterjedt velemeny, en is hallottam. Sztem ami vitamin nem kell a babanak, az nem megy at a szervezetedböl, hanem tavozik belöled a vizelettel.

Milyen vitaminokra van szüksége egy terhes nőnek?

Legjobb válasz: Szerinted,ha az Elevittõl vízfejû lenne,forgalmazható lehetne a gyógyszer? :) Embereeeek! Amúgy a folsav a legfontosabb,már terhesség elõtt érdemes elkezdeni szedni,aztán véleményem szerint valami magzatvédõ vitamin,akár Elevit,GRavida,stb. Én csak az elsõ három hónapban szedem.

Szerinted, ha az Elevittõl vízfejû lenne, forgalmazható lehetne a gyógyszer? :) Embereeeek! Amúgy a folsav a legfontosabb, már terhesség elõtt érdemes elkezdeni szedni, aztán véleményem szerint valami magzatvédõ vitamin, akár Elevit, GRavida, stb. Én csak az elsõ három hónapban szedem.
A kismamáknak szánt vitaminokban megvan minden, ami kell. Folsav azért kell tablettában, mert azt nehéz bevinni természetesen. Nem lesz vízfejû babád a vitamintól :) . Az elején szedd mindenképp, mert akkor a legfontosabb. Vannak neten összehasonlító táblázatok, hogy melyik készítményben mi van és mennyi. Pl. ha vashiányos vagy mindenképpen olyat válassz, amiben van vas. Gyógyszerész is biztos segít, meg az orvos is javasol ha megkérdezed.
Magzatvédô vitamin pl Elevit, Vas tabletta, folsav tabletta
A kérdező hozzászólása: És az Elevittõl nem lesz vízfejû?mert hallottam ilyet is :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm szépen, ment a zöld kezecske.Egyébként ma reggel teszteltem pozitívat, így majd csak hétfõn tudok elmenni orvoshoz.Nagyon kíváncsi vagyok hány hetesek lehetünk :) :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm.Hétfõn megyek orvoshoz, akkor okosabb leszek :)
5-ossel ertek egyet szorol szora. Folsavat szedtem a 12. hetig. C-vitmint is, mert teli/betegseges idoszak volt, h ne kapjam el + verzes miatt. Verkepem jelenleg is tokeletes. A vasat is megprobalom tudatos etkezesbol megoldani (mint a tobbi vitamint es nyomelemet is), sok mindenben van vas, de en most a makra kattantam ra, rengeteg kalcium is van benne.

Milyen vitamint kell szedni ahhoz hogy terhesen ne hulljon ki a fogam? Mert hallottam olyan kismamáról akinek ki hullott a foga terhesség alatt? Hogy tudom ezt megelőzni?

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.

Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.
Florsav...
Szia. En mindent csinaltam amikor terhes voltam amit a doki javasolt, de megis egy fogamat ki kellett huzni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) én 9 hetes vagyok :)
Ha hullik az genetikai dolog. Nekem törik szabályosan! Ami ugye villámgyors romlást eredményez. Szedek kalciumot stb., mégis fél éve voltam fogdokinál, szépen rendbeszedte a fogaimat, erre tessék a leghátsó fogamnak letört a fele. Pedig fiatal vagyok még ahhoz, hogy müfogsorom legyen (22). Már 4 fogam járt így amit húzni kellett, a fogó darabokban szedte ki mert elporlott amikor megfogta a doki. Ez genetikai öröklöttség. Ha neked erösek a fogaid, és alapvetöen nincs bajod velük, hidd el semmi ilyesmi nem fog történni még terhesség alatt sem:) 38 hetes
A kérdező hozzászólása: köszi a választ...én 7 hetes vagyok. sajna van 1 lyukas fogam. de mondták h terhesség alatt nem szabad engedni hogy fogat húzzanak ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!