Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitaminokat szedni terhesség alatt (8 db)

Én Gravidát szedek! 25hetes kismama
Én is Gravidát szedek (30 hetes vagyok), de félidõ után már csak 2-naponta, vagy ahogy eszembe jut. Mellette felváltva iszom Vas+C illetve Mg+B6 pezsgõtablettát, plusz napi 1-2 Magne-B6-ot. Mást nem. Szerintem ha jók a vérvételi eredményeid, akkor felesleges tolni magadba a vitaminkészítményeket.
Szia!Én a Femibion 400-at szedem!Kétnaponta!Néha szoktam szedni oscilococciumot a megelõzés ellen!:-)25 hetes kismama

Milyen vitamint kell szedni terhesség alatt?

Folsav, B6, elevit?

Legjobb válasz: Az elevit és a kismama vitaminok komplexek benne van minden a magnézium- b6 és a folsav is kellõ mennyiségben. ha külön külön akarod bevinni a szervezetbe akkor a mennyiségre kell figyelni.fõleg a zsirban oldódó vitaminokra mert azokat lehet csak igazán túladagolni. a multivitamin a legegyszerübb...

Az elevit és a kismama vitaminok komplexek benne van minden a magnézium- b6 és a folsav is kellõ mennyiségben. ha külön külön akarod bevinni a szervezetbe akkor a mennyiségre kell figyelni.fõleg a zsirban oldódó vitaminokra mert azokat lehet csak igazán túladagolni. a multivitamin a legegyszerübb...
Nekem 12. hetes koromig kellett folsavat szednem, utána a doki Garvidát írt fel.
Bocs, Gravidát.
Én 13 hetes korig (ill. 14, mert addigra fogyott el) Femibiont szedtem. Azóta a Centrumot szedem napi 3x1 vastablettával kiegészítve.
Én szedem a gravidát, de az orvosom ez mellé még ajánlotta a c vitamint, vasat és a magneB6-ot. 21hkm
Én elevitet, magne b6-ot, maltofert szedte azt vérszegánység miatt, és kálcium tablettát ittam, h birják a fogaim is!

Milyen vitaminokat kell szedni terhesség alatt? Melyek a legfontosabbak?

Legjobb válasz: Szia! Ha magzatvédõ vitamint szedsz,abban szinte minden fontos vitamin megvan,a legjobb arányban.Mellette szedhetsz még Magne B6-ot,és rengeteg zöldség,gyümölcs. Jó babavárást:)

Szia! Ha magzatvédõ vitamint szedsz, abban szinte minden fontos vitamin megvan, a legjobb arányban.Mellette szedhetsz még Magne B6-ot, és rengeteg zöldség, gyümölcs. Jó babavárást:)
Ha egészségesen és változatosan étkezel, akkor nincs szükség plusz vitaminra. A folsav mindenképp kell, akár már terhesség elõtt és az elsõ 10 hétben mindneképp, ezt gyógyszertárban kapsz, nem is drága. Ha terhesvitamin mellett döntesz, akkor az mellé már semmi mást nem kell szedni minden benne van.
Én Elevitet szedek. Folsavat nem szedtem külön. A magneb6-ot viszont csak orvosi utasításra kezdtem el szedni, bár tapasztalataim szerint elõbb-utóbb szinte minden kismamának javasolják. Ezek mellett én még megiszom napi egy kalciumot. Amúgy, ha a neten utánanézel, szinte minden vitaminnak megvan a jelentõsége, úgyhogy érdemes magzatvédõ vitamint szedni, mert abban a napi szükséges mennyiség benne van. persze majd elõfordulhat, hogy pld. a vasból külön is kell szedned.


Colitis ulcerozás kismamák, anyukák milyen gyógyszert kellett szednetek a terhesség alatt a betegségetekre? Kell ugye folsavat szedni salazopyrinhez? Milyen egyéb vitamint szedtetek mellette? Milyen terhességre számíthatok?

Legjobb válasz: 5 hetes kismama vagyok, ma voltam tükrözésen és ma derült ki, hogy ilyen betegségem van. Salazopyrint és Kilont kaptam. Milyen volt a terhességed? Milyen vitamint szedtél a folsavon kívûl? (és abból naponta mennyit?) Eléggé izgulok, jól esne pár nyugtató szó. Babával minden rendben lett?

5 hetes kismama vagyok, ma voltam tükrözésen és ma derült ki, hogy ilyen betegségem van. Salazopyrint és Kilont kaptam. Milyen volt a terhességed? Milyen vitamint szedtél a folsavon kívûl? (és abból naponta mennyit?) Eléggé izgulok, jól esne pár nyugtató szó. Babával minden rendben lett?

Milyen vitamint kell szedni ahhoz hogy terhesen ne hulljon ki a fogam? Mert hallottam olyan kismamáról akinek ki hullott a foga terhesség alatt? Hogy tudom ezt megelőzni?

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.

Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.
Florsav...
Szia. En mindent csinaltam amikor terhes voltam amit a doki javasolt, de megis egy fogamat ki kellett huzni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) én 9 hetes vagyok :)
Ha hullik az genetikai dolog. Nekem törik szabályosan! Ami ugye villámgyors romlást eredményez. Szedek kalciumot stb., mégis fél éve voltam fogdokinál, szépen rendbeszedte a fogaimat, erre tessék a leghátsó fogamnak letört a fele. Pedig fiatal vagyok még ahhoz, hogy müfogsorom legyen (22). Már 4 fogam járt így amit húzni kellett, a fogó darabokban szedte ki mert elporlott amikor megfogta a doki. Ez genetikai öröklöttség. Ha neked erösek a fogaid, és alapvetöen nincs bajod velük, hidd el semmi ilyesmi nem fog történni még terhesség alatt sem:) 38 hetes
A kérdező hozzászólása: köszi a választ...én 7 hetes vagyok. sajna van 1 lyukas fogam. de mondták h terhesség alatt nem szabad engedni hogy fogat húzzanak ki.

Milyen teákat, vitaminokat ajánlatos szedni terhesség előtt és alatt?

Illetve van olyan, ami ajánlott a terhesség el?tt, de alatt már nem és fordítva? Melyikb?l mennyi javasolt egy nap?

Legjobb válasz: elevitböl napi 1 dbot kell szedni én is azt szedem 6 honapja már.

elevitböl napi 1 dbot kell szedni én is azt szedem 6 honapja már.
elevit, vagy folsav

Milyen vitamint kezdjek el szedni még a babaprojekt elött? Aztán a terhesség alatt?

Két hónap múlva szeretnénk nekiállni a babaprojektnek.

Legjobb válasz: Én is Femibiont szedtem s azt ajánlom is! Az egyik legjobb terhesvitamin. S az én kis Femibion babám 4300 és 62 cm-rel született! 4 gyerkõc anyukája

Én is Femibiont szedtem s azt ajánlom is! Az egyik legjobb terhesvitamin. S az én kis Femibion babám 4300 és 62 cm-rel született! 4 gyerkõc anyukája
szia ! elõszor is sok sikert a babához. én is a femibiont szedtem a 400 ast. amikor már elég idõs terhes voltam áttértem a pregnavitra. ez is nagyon jó. és nem volt semmi baj csak javasolni tudom a párod meg ne aggódjon biztos aktívak a kis spermái:D de ez elõbb utóbb kiderül :) amúgy az elevitet nem ajánlom sokan mondták hogy híztak tõle meg a gravidától is, szerintem próbáld ki a femibion 400 ast késõbbre meg a pregnavitot egész nyugodtan. a femibion kicsit drága de a cél érdekében ...? a pregnavit kb 1000 ft körül vAN 12 HÓS baba abyukája
Teherbe esés elõtt Centrumot szedtem, meg mellé E és C vitamint. A férjem akkor volt 34 éves) szintén szedte az E és C vitamint. Elõtte nem szedtük, 7 hónapig nem is sikerült. Amikor elkezdtük ezeket szedni, akkor a 2. hónapban sikerült is a baba.
Szia! Én is a femibionra esküszöm! Veszélyeztetett terhességem volt az elején, de nem lett semmi probléma, a vérképem is mindig jó. A tervezéstõl a terhesség 12.hetéig kell a 800-ast szedni, napi 1 szemet. Ja és nem kell mellé +folsav és jód, mint pl. az elevit mellé. Ami elõnye még, könnyû lenyelni, nincs tõle hányingered, és és én eddig nem híztam tõle nagyon. A picim szépen fejlõdik. 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!
Szia! Mi simán Supradynt szedtünk a férjemmel, és amióta teherbe estem Gravidát és Folsavat szedek. Az Elevitet is hallottam, h jó elkezdeni már a baba tervezésekor, de ismerõseim tapasztalatai szerint növeli az étvágyat és így a baba is nagy lesz. Én ezt nem tapasztalom a Gravida mellett, most 17. héten vagyunk:-) Minden jót!
Kedves 12:10-es! Írtad, hogy szedted az E vitamint teherbeesés elõtt. És amikor kiderült, hogy sikerült, akkor abbahagytad? Mennyt szedtél egyébként, Kedves kérdezõ, bocsi hogy belekérdeztem! :)
Napi 800 mg-ot szedtünk E vitaminból mindketten. És igen, amikor teszteltem, akkor abba is hagytam. csak a Centrumot szedtem tovább, amíg dokihoz mentem, õ meg utána a Femibiont javasolta.
Köszönöm szépen!

Terhesség alatt - 3. trimeszter - milyen vitamint lehet szedni, ami nem kifejezetten magzatvédő/terhesvitamin?

Most, hogy jön az ?sz és az influenza szezon szeretnék vitamint szedni, hogy az immunrendszeremet feltöltsem, de a magzatvéd? vitaminokat sajna nem bírom. :( Nem tudom lenyelni, rosszul leszek t?lük és iszonyatos étvágyat csinálnak nekem. :( Ezért szeretnék valamilyen általános vitaminkészítményt szedni. Dokihoz csak 2,5 hét múlva megyek, ?t akkor tudom megkérdeni. Arra lennék kíváncsi, hogy valaki szedett-e valamit és hogy mit.

Legjobb válasz: Amway Nutrilite, de ezt csak termékforgalmazótól tudod beszerezni. Összetétele 90%-ban azonos a terhesvitaminokkal, de nem kifejezetten az, hanem egy extra minõségû alapanyagokból szárítás-préseléssel gyártott, semmilyen adalékot és bevonatot nem tartalmazó vitamin.

Amway Nutrilite, de ezt csak termékforgalmazótól tudod beszerezni. Összetétele 90%-ban azonos a terhesvitaminokkal, de nem kifejezetten az, hanem egy extra minõségû alapanyagokból szárítás-préseléssel gyártott, semmilyen adalékot és bevonatot nem tartalmazó vitamin.
Ja, és a neve: Nutrilite Double X (vitamin, ásványi anyag, nyomelem) vagy a Nutrilite Naponta!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, utána járok. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!