Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitaminokat szedni terhesség (14 db)

Én Gravidát szedek! 25hetes kismama
Én is Gravidát szedek (30 hetes vagyok), de félidõ után már csak 2-naponta, vagy ahogy eszembe jut. Mellette felváltva iszom Vas+C illetve Mg+B6 pezsgõtablettát, plusz napi 1-2 Magne-B6-ot. Mást nem. Szerintem ha jók a vérvételi eredményeid, akkor felesleges tolni magadba a vitaminkészítményeket.
Szia!Én a Femibion 400-at szedem!Kétnaponta!Néha szoktam szedni oscilococciumot a megelõzés ellen!:-)25 hetes kismama

Milyen vitamint kell szedni terhesség alatt?

Folsav, B6, elevit?

Legjobb válasz: Az elevit és a kismama vitaminok komplexek benne van minden a magnézium- b6 és a folsav is kellõ mennyiségben. ha külön külön akarod bevinni a szervezetbe akkor a mennyiségre kell figyelni.fõleg a zsirban oldódó vitaminokra mert azokat lehet csak igazán túladagolni. a multivitamin a legegyszerübb...

Az elevit és a kismama vitaminok komplexek benne van minden a magnézium- b6 és a folsav is kellõ mennyiségben. ha külön külön akarod bevinni a szervezetbe akkor a mennyiségre kell figyelni.fõleg a zsirban oldódó vitaminokra mert azokat lehet csak igazán túladagolni. a multivitamin a legegyszerübb...
Nekem 12. hetes koromig kellett folsavat szednem, utána a doki Garvidát írt fel.
Bocs, Gravidát.
Én 13 hetes korig (ill. 14, mert addigra fogyott el) Femibiont szedtem. Azóta a Centrumot szedem napi 3x1 vastablettával kiegészítve.
Én szedem a gravidát, de az orvosom ez mellé még ajánlotta a c vitamint, vasat és a magneB6-ot. 21hkm
Én elevitet, magne b6-ot, maltofert szedte azt vérszegánység miatt, és kálcium tablettát ittam, h birják a fogaim is!

Milyen vitaminokat kell szedni terhesség alatt? Melyek a legfontosabbak?

Legjobb válasz: Szia! Ha magzatvédõ vitamint szedsz,abban szinte minden fontos vitamin megvan,a legjobb arányban.Mellette szedhetsz még Magne B6-ot,és rengeteg zöldség,gyümölcs. Jó babavárást:)

Szia! Ha magzatvédõ vitamint szedsz, abban szinte minden fontos vitamin megvan, a legjobb arányban.Mellette szedhetsz még Magne B6-ot, és rengeteg zöldség, gyümölcs. Jó babavárást:)
Ha egészségesen és változatosan étkezel, akkor nincs szükség plusz vitaminra. A folsav mindenképp kell, akár már terhesség elõtt és az elsõ 10 hétben mindneképp, ezt gyógyszertárban kapsz, nem is drága. Ha terhesvitamin mellett döntesz, akkor az mellé már semmi mást nem kell szedni minden benne van.
Én Elevitet szedek. Folsavat nem szedtem külön. A magneb6-ot viszont csak orvosi utasításra kezdtem el szedni, bár tapasztalataim szerint elõbb-utóbb szinte minden kismamának javasolják. Ezek mellett én még megiszom napi egy kalciumot. Amúgy, ha a neten utánanézel, szinte minden vitaminnak megvan a jelentõsége, úgyhogy érdemes magzatvédõ vitamint szedni, mert abban a napi szükséges mennyiség benne van. persze majd elõfordulhat, hogy pld. a vasból külön is kell szedned.


A nőgyógyászok szoktak v-milyen vitamint, bármit ajánlani terhesség előtt, amit érdemes szedni?

Ma voltam orvosnál és azt mondta, hogy nem kell semmit, csak elfelejtettem megkérdezni t?le, hogy ha sikerül teherbe esnem és csak pár hét múlva megyek el orvoshoz, akkor nincs-e v-mi olyan vitamin, amire már az els? pár hétben is szüksége lehet a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Magzatvédõ vitamin (Elevit, Gravida, Materna, Femibion, stb.), már most elkezdheted szedni, vagy csak sima folsavat.

Magzatvédõ vitamin (Elevit, Gravida, Materna, Femibion, stb.), már most elkezdheted szedni, vagy csak sima folsavat.

Milyen teákat, vitaminokat ajánlatos szedni terhesség előtt és alatt?

Illetve van olyan, ami ajánlott a terhesség el?tt, de alatt már nem és fordítva? Melyikb?l mennyi javasolt egy nap?

Legjobb válasz: elevitböl napi 1 dbot kell szedni én is azt szedem 6 honapja már.

elevitböl napi 1 dbot kell szedni én is azt szedem 6 honapja már.
elevit, vagy folsav

Milyen vitamint kell szedni ahhoz hogy terhesen ne hulljon ki a fogam? Mert hallottam olyan kismamáról akinek ki hullott a foga terhesség alatt? Hogy tudom ezt megelőzni?

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.

Sajnos elõfordulhat, hogy a terhesség alatt romlanak a kismama fogai. Kifejezetten olyat még nem hallottam, hogy ki s hullik, de anyukámnak olyan fogínygyulladása lett, hogy idõvel amiatt tényleg nagyon rosszak lettek a fogai. Én most vagyok 31 hetes és nekem is viszonylag erõs ínygyulladásom van. Voltam fogorvosnál, de azonkívül, hogy ajánlotta a meridol fogkrémet és azt hogy öblögessek naponta többször kamillateával nem tudott mást mondani. Természetesen fontos a vitamin, de kifejezetten "fogmegtartásra" nem tudtak ajánlani semmit.
Florsav...
Szia. En mindent csinaltam amikor terhes voltam amit a doki javasolt, de megis egy fogamat ki kellett huzni :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) én 9 hetes vagyok :)
Ha hullik az genetikai dolog. Nekem törik szabályosan! Ami ugye villámgyors romlást eredményez. Szedek kalciumot stb., mégis fél éve voltam fogdokinál, szépen rendbeszedte a fogaimat, erre tessék a leghátsó fogamnak letört a fele. Pedig fiatal vagyok még ahhoz, hogy müfogsorom legyen (22). Már 4 fogam járt így amit húzni kellett, a fogó darabokban szedte ki mert elporlott amikor megfogta a doki. Ez genetikai öröklöttség. Ha neked erösek a fogaid, és alapvetöen nincs bajod velük, hidd el semmi ilyesmi nem fog történni még terhesség alatt sem:) 38 hetes
A kérdező hozzászólása: köszi a választ...én 7 hetes vagyok. sajna van 1 lyukas fogam. de mondták h terhesség alatt nem szabad engedni hogy fogat húzzanak ki.

Milyen vitaminokat érdemes szedni nagyon korai terhesség esetén?

Sziasztok. Gondolok terhesvitaminra...stb A válaszokat köszönöm szépen.

Legjobb válasz: Bármelyik jó, amelyiket bírja a gyomrod és az emésztésed. Én a Hipp natal-t szedtem, mert a Gravidától, Elevittõl hányingerem volt. Amúgy a folsav nagyon fontos az elsõ 3 hónapban.

Bármelyik jó, amelyiket bírja a gyomrod és az emésztésed. Én a Hipp natal-t szedtem, mert a Gravidától, Elevittõl hányingerem volt. Amúgy a folsav nagyon fontos az elsõ 3 hónapban.
Folsav fontos, én mást nem szedtem, mert az összestõl hánytam:(
Én Elevitet szedtem, nálam nem volt mellékhatás.
Én is Elevitet szedtem , de ha változatosan étkezel és sok gyümölcsöt , zöldséget eszel , akkor elég csak a folsav. (Az elsõ kettõ gyerekemnél semmit nem szedtem , még folsavat sem és teljesen egészségesek)
Femibion 800-at szedtem a 3. hónapig, onnantól Femibion 400. Szupi cucc, nem émelyegtem tõle abszolút. Most is szedem szoptatás alatt. Babám 3600 lett kislány 40+6 hétre született.
Az összeset próbáltam, de mindegyiktõl hánytam, vagy székrekedésem lett :( Így folsavat szedek csak, meg külön c vitamint.
Femibion 800 egyértelmûen, benne van minden, ami a többiben nincs

Milyen vitamint kezdjek el szedni még a babaprojekt elött? Aztán a terhesség alatt?

Két hónap múlva szeretnénk nekiállni a babaprojektnek.

Legjobb válasz: Én is Femibiont szedtem s azt ajánlom is! Az egyik legjobb terhesvitamin. S az én kis Femibion babám 4300 és 62 cm-rel született! 4 gyerkõc anyukája

Én is Femibiont szedtem s azt ajánlom is! Az egyik legjobb terhesvitamin. S az én kis Femibion babám 4300 és 62 cm-rel született! 4 gyerkõc anyukája
szia ! elõszor is sok sikert a babához. én is a femibiont szedtem a 400 ast. amikor már elég idõs terhes voltam áttértem a pregnavitra. ez is nagyon jó. és nem volt semmi baj csak javasolni tudom a párod meg ne aggódjon biztos aktívak a kis spermái:D de ez elõbb utóbb kiderül :) amúgy az elevitet nem ajánlom sokan mondták hogy híztak tõle meg a gravidától is, szerintem próbáld ki a femibion 400 ast késõbbre meg a pregnavitot egész nyugodtan. a femibion kicsit drága de a cél érdekében ...? a pregnavit kb 1000 ft körül vAN 12 HÓS baba abyukája
Teherbe esés elõtt Centrumot szedtem, meg mellé E és C vitamint. A férjem akkor volt 34 éves) szintén szedte az E és C vitamint. Elõtte nem szedtük, 7 hónapig nem is sikerült. Amikor elkezdtük ezeket szedni, akkor a 2. hónapban sikerült is a baba.
Szia! Én is a femibionra esküszöm! Veszélyeztetett terhességem volt az elején, de nem lett semmi probléma, a vérképem is mindig jó. A tervezéstõl a terhesség 12.hetéig kell a 800-ast szedni, napi 1 szemet. Ja és nem kell mellé +folsav és jód, mint pl. az elevit mellé. Ami elõnye még, könnyû lenyelni, nincs tõle hányingered, és és én eddig nem híztam tõle nagyon. A picim szépen fejlõdik. 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!
Szia! Mi simán Supradynt szedtünk a férjemmel, és amióta teherbe estem Gravidát és Folsavat szedek. Az Elevitet is hallottam, h jó elkezdeni már a baba tervezésekor, de ismerõseim tapasztalatai szerint növeli az étvágyat és így a baba is nagy lesz. Én ezt nem tapasztalom a Gravida mellett, most 17. héten vagyunk:-) Minden jót!
Kedves 12:10-es! Írtad, hogy szedted az E vitamint teherbeesés elõtt. És amikor kiderült, hogy sikerült, akkor abbahagytad? Mennyt szedtél egyébként, Kedves kérdezõ, bocsi hogy belekérdeztem! :)
Napi 800 mg-ot szedtünk E vitaminból mindketten. És igen, amikor teszteltem, akkor abba is hagytam. csak a Centrumot szedtem tovább, amíg dokihoz mentem, õ meg utána a Femibiont javasolta.
Köszönöm szépen!

Terhesség alatt - 3. trimeszter - milyen vitamint lehet szedni, ami nem kifejezetten magzatvédő/terhesvitamin?

Most, hogy jön az ?sz és az influenza szezon szeretnék vitamint szedni, hogy az immunrendszeremet feltöltsem, de a magzatvéd? vitaminokat sajna nem bírom. :( Nem tudom lenyelni, rosszul leszek t?lük és iszonyatos étvágyat csinálnak nekem. :( Ezért szeretnék valamilyen általános vitaminkészítményt szedni. Dokihoz csak 2,5 hét múlva megyek, ?t akkor tudom megkérdeni. Arra lennék kíváncsi, hogy valaki szedett-e valamit és hogy mit.

Legjobb válasz: Amway Nutrilite, de ezt csak termékforgalmazótól tudod beszerezni. Összetétele 90%-ban azonos a terhesvitaminokkal, de nem kifejezetten az, hanem egy extra minõségû alapanyagokból szárítás-préseléssel gyártott, semmilyen adalékot és bevonatot nem tartalmazó vitamin.

Amway Nutrilite, de ezt csak termékforgalmazótól tudod beszerezni. Összetétele 90%-ban azonos a terhesvitaminokkal, de nem kifejezetten az, hanem egy extra minõségû alapanyagokból szárítás-préseléssel gyártott, semmilyen adalékot és bevonatot nem tartalmazó vitamin.
Ja, és a neve: Nutrilite Double X (vitamin, ásványi anyag, nyomelem) vagy a Nutrilite Naponta!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, utána járok. :)

Milyen vitaminokat kell szedni terhesség közben? Hallottam az elevit-ről. Valaki szedi? Jó?

Legjobb válasz: EZ az a kérdés, amire eltérõ válaszokat fogsz kapni, mert mindenki mást mond, és valószínûleg engem most le is fognak pontozni. Ne Elevitet! Francia kismamákra van kifejlesztve, abból kiindulva, hogy ott rengeteg tengeri herkentyût esznek, vagyis nincs jódhiányuk. A magyar nõk viszont sokszor jódhiányosak, így azt is pótolni kell, mert a baba idegrendszerének fejlõdéséhez kell. Gravida, Femibion, Hipp natal, Centrum materna, ezek mind tartalmaznak jódot, bár megmondom õszintén, a Gravidától sokan hánynak vagy émelyegnek ( én is ) jó ég tudja miért. Ha sokat vagy rosszul, az elején tudom ajánlani nagyon a HIPP NATALT, nem sok minden van benne, de minden benne van, ami az elsõ 12 hétben kell, folyékony, ezért könnyen lenyelhetõ, könnyen felszívódik. Utána az elõbb említettek bármelyike, amelyik neked épp bejön.

EZ az a kérdés, amire eltérõ válaszokat fogsz kapni, mert mindenki mást mond, és valószínûleg engem most le is fognak pontozni. Ne Elevitet! Francia kismamákra van kifejlesztve, abból kiindulva, hogy ott rengeteg tengeri herkentyût esznek, vagyis nincs jódhiányuk. A magyar nõk viszont sokszor jódhiányosak, így azt is pótolni kell, mert a baba idegrendszerének fejlõdéséhez kell. Gravida, Femibion, Hipp natal, Centrum materna, ezek mind tartalmaznak jódot, bár megmondom õszintén, a Gravidától sokan hánynak vagy émelyegnek ( én is ) jó ég tudja miért. Ha sokat vagy rosszul, az elején tudom ajánlani nagyon a HIPP NATALT, nem sok minden van benne, de minden benne van, ami az elsõ 12 hétben kell, folyékony, ezért könnyen lenyelhetõ, könnyen felszívódik. Utána az elõbb említettek bármelyike, amelyik neked épp bejön.
Én csak az Elevitrõl tudok nyilatkozni. Nekem folyton álmatlanságot, székrekedést okozott, és gyorsan híztam. A szülésre 4kilos babát saccoltak. Ami a legfontosabb szedjél magneb6 vitamint, és azért ne a simát mert a magnézium miatt kevesebbet fog görcsölni a lábad, ezt tapasztaltam
Én Gravidát szedtem nekem nem volt semmi bajom tõle, de ahogy az elõttem szóló írta, van többféle is. Nekem a védõnõm a Gravida mellé ajánlotta, hogy naponta 1 szem folsavat is szedjek (ez Czeizel doktor véleménye egyébként, hogy megelõzi a velõcsõ záródási rendellenességet). Meg mivel kicsit vashiányos vagyok, így vasat is szedtem. Gratulálok a babához, boldog babavárást!
Én Elevitet szedek. Nem volt tõle bajom, sem székrekedés, sem egyéb. Nem híztam tõle sokat! Eddig kb 8 kiló a plusz. Bár a babám nagyobb a koránál. Csak azt remélem, hogy el vagyunk számolva. Nos, hogy a vitamintól e vagy mástól van... Szóval nekem jó, de tényleg nézz jól körül. Az elsõ válaszoló nagyon sokat felsorolt, rengeteg terhesvitamin van! Minden jót! 33 hetes kismami
Szia! itt egy újabb variáció! Szerintem nem KELL mindenáron vitamint szedni, de ebben mindenkinek más a véleménye. Rosszat nem tehet, csak jót. Az elsõ gyermekemnél semmit sem szedtem, viszont mindig is jók voltak a leleteim és nagyon változatosan ettem. Tökéletes méretekkel idõben született, minden ok. volt. Most a másodiknál (lehet, hogy a korom miatt is - 36 éves vagyok) az elejétõl a FEMIBIONT ajánlotta doki és szedem is. (ezen ne múljon) Nekem semmi problémám nincs tõle, bár nem olcsó egyáltalán. De valamit valakiért.... Sok boldogságot kívánok. Még valami: abban egyáltalán nem hiszek, hogy vitaminoktól óriás bébi születik, ez inkább genetika..
Én is elveitet szedtem a 12 hétig utána abba is hagytam, és utána csak a magneB6-ot szedtem. De feleslegesnek találtam mindekettõt, az elevittõl a terhességem elején úgy meghíztam, hogy így a végén komoly diétát kell tartanom, a magneB6 is felesleg szerintem, attól meg a baba hízott meg. Nekem nem is enyhített a görcsökön. Amióta egyiket sem szedem, megállt mindkettõnk hízása, de azt hiszem ez már késõ. Én már csak azért is félek a szüléstõl, mert nagy lett a baba. Szerintem ha nem vagy harmincon felül, akkor elég a helyes táplálkozás, és néhány fontos vitamin, mint a jód, C-vitamin, kálcium. Én arra jöttem rá, hogy a szervezetem ugyis megkívánta azt amire éppen szüksége volt. Persze ez mindenkinél változó, mindenkinek más a szervezete, és a genetikai adottságai.
Én is elevitet szedtem. Mi készültünk a babára így januárban elkezdtem rendszeresen szedni. Áprilisban már meg is fogant a kisfiam. A terhesség alatt végig szedtem. Elõször mindennap, majd azt hiszem a 20. hét után már csak minden másnap. Nem volt semmi mellékhatása és a kisfiam is a 40. hétre született 3210 g-mal. Egy nõgyógyász nyilatkozta valahol, hogy ha a terhesvitamintól nagy gyerek születne, akkor minden kis súlyú baba anyukájának kötelezõen felírnák. A baba születési súlya tiszta genetika. /probléma mentes terhességnél/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!