Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitaminokat szednem, hogy (24 db)

Nagyobb vérveszteség után milyen ételeket kell enni, vagy táplálékkiegészitőket, vitaminokat szedni, hogy gyorszabban megerősödjek?

Legjobb válasz: mndenképpen sok folyadékot. húslevest mert az folyadék és táplálék gazdag. de nagyobb vérveszteség után úgy is megmondja az orvos mit lehet enni. én csak azt tudom mikor véradásra megyek akkor több édeset kell ennem(vércukor szint) és sok sok folyadékot hogy a fél liter vér lefolyon.

mndenképpen sok folyadékot. húslevest mert az folyadék és táplálék gazdag. de nagyobb vérveszteség után úgy is megmondja az orvos mit lehet enni. én csak azt tudom mikor véradásra megyek akkor több édeset kell ennem(vércukor szint) és sok sok folyadékot hogy a fél liter vér lefolyon.
Flavon Max plus-t, arról csak jókat mondhatok! Nézz utána a Flavonmax.hu-n, vagy írhatsz privit és szívesen segítek.
Orvossal mindenképp konzultálj, de a vas (tabletta stb.) kiemelten ajánlott.
sok folyadék, béres csepp vagy vasbanban gazdag ételek

Babavállalásnál hogy kell szedni a különböző vitaminokat? és milyen vitaminokat kell szedni?

Egyébként sem vagyok vékony, és nem szeretnék még jobban elhízni! Már így is túlsúlyos vagyok. Minden falatért megszenvedem. MIT AJÁNLOTOK???

Legjobb válasz: A velõcsõzáródási rendellenességek kb 90%-a kiküszöbölhetõ lenne, ha a nõk a terhesség elõtt és az elsõ néhány hétben szednének folsavat. Ezt nem csak a vitamingyártók marketingesei találták ki, ez bizonyított tény. Ráadásul sok nõ nem képes jól hasznosítani folsavat, azt hiszem Czeizel mondta valahol, hogy ezeknek a nõknek több mint napi 20 tál spenótot kéne megenniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben. Ha nem is akarsz magzatvédõ vitamint szedni, folsavat mindenképpen érdemes az elején.

A velõcsõzáródási rendellenességek kb 90%-a kiküszöbölhetõ lenne, ha a nõk a terhesség elõtt és az elsõ néhány hétben szednének folsavat. Ezt nem csak a vitamingyártók marketingesei találták ki, ez bizonyított tény. Ráadásul sok nõ nem képes jól hasznosítani folsavat, azt hiszem Czeizel mondta valahol, hogy ezeknek a nõknek több mint napi 20 tál spenótot kéne megenniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben. Ha nem is akarsz magzatvédõ vitamint szedni, folsavat mindenképpen érdemes az elején.
Már babát vársz, vagy csak tervezed? Az a legjobb, ha már a terhesség elõtt szedsz valamilyen multit, Gravida, Elevit pl. de az elsõ hónapokban a legfontosabb a folsav, ezt külön is lehet kapni, viszont az étvágyat csinál. Szóval jobbak a komplex vitaminok szerintem, a hízás szerintem nem ettõl függ.
szia itt a legjobb vitamin a sok zöldség és gyümölcs sok sok folyadék ne reagáld túl..próbálj egészségesebben táplálkozni sokat sétálni , nem kell megvonni az ételt magadtól ez nem fogyókúra hanem terhesség enni kell csaknem mindegy mit és mennyit és mibõl egyébként mind egyre megy Elevit, gravida és társai... én nem szednék egyet sem ! és nem is szedtem , nem voltam én sem sovány egy cseppet sem amiket fent leírtam ahhoz tartottam magam így vigyáztam magamra a terhesség alatt minden jót 1, 5 éves kislány anyukája aki szintén nem csontkollekció :) )
Én 36 hetes kismama vagyok.Eleinte elhatároztam hogy beszedem a vitamint, mert az okosak tudják mi kell nekünk.Aztán úgy alakult, hogy beszedtem belõle 5-6 szemet és azóta sem.Rengeteg gyümölcsöt eszek a mai napig, és ennek a következménye hogy semmi egyébet nem kell szednem.Sem vast sem magne B6-ot sem semmi.Ezt a véredmények is igazolják.Az orvos és a védõnõ is azt mondja hogy tökéletes a vérképem és az eredmények.Szóval mindenki döntse el hogy vitaminokat szed-e vagy megpróbálja más módon bevinni a szükséges vitaminokat.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes. Azért is most kérdezem. Hogy mennyi idõvel elõtte kell és mit. Akkor azt mondjátok elég a sok gyümölcs vagy elengedhetetlen 1-2 bogyó?
23 : 10 es vagyok a kislány anyukája nem mindegy ám milyen gyümölcs. például a banánból nem kellene 10 dbot menni mert gyümölcsök közül az hízlal a legjobban én is imádom de csak mértékkel. szóval nem csak gyümi, zöldség is jöhet., de te döntöd el hogy veszel-e be vmi bogyót. többen irtuk hogy nem kéne, ..én meg bõven kifejtettem hogy mit csinálj.. jó éjt !
Velem a nõgyógyász már a "tervezéskor" elkezdte szedetni a folsavat, Gravidát (abból heti 3 szemet). Hiába ettem mindig sok zöldséget-gyümölcsöt, a munkahelyi stressztõl sokszor fáradt, lestrapált voltam testileg-lelkileg, nagyon sovány is voltam + vérszegény. A 2. hónapban összejött a baba. Kb. 5. hónaptól kellett magnéziumot szednem (görcsök miatt), na nekem az csinált étvágyat, 20 kg-t híztam. Nem akartam elhinni.... Most 9 hónapos a baba, 3 kg plusz van már csak rajtam. Amúgy elvileg a BMI határozza meg az ideális hízás felsõ határát, alapból 90 kg-s barátnõmnek nem nagyon szabadott híznia az egészsége miatt, ö 3 kg-t szedett fel összesen.
6. vagyok A lényeget elfelejtettem: csináltam egy alapos méregtelenítést még a próbálkozás elõtt, szerintem nekem az segített nagyon sokat, nem elsõsorban a vitaminok! Én ennek tudom be, hogy a túlhajszoltságom ellenére meg tudott foganni a baba, mert "tiszta" környezet várta. Aztán a terhességnél a fent említett okok miatt minden nap ittam zöld turmixot (gyümölcsök, zöldségek voltak benne vegyesen, vitaminbomba volt).
Mi is tervezzük, én DM-es folsavat szedek csak, illetve több zöldséget eszem, gyümölcsöt mindig is ettem rendesen

Diéta alatt milyen vitamint érdemes szedni? És ha görcsöl a lábam, arra magnézium és kálcium kell vagy mi? Milyen vitamint szedjek diéta alatt hogy ne legyen semmiben hiányom?

Legjobb válasz: Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Milyen vitamint szedjek, ha lehet hogy terhes vagyok, de nem szeretnék terhesvitamint szedni, míg ki nem derül?

Legjobb válasz: A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.

A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!
Én november elejétõl szedem, akkor próbálkoztunk elõször hónap végén. Eleinte minden nap bevettem egyet, mostmár csak 2-3 naponta szedem, mert farkasétvágyat csinál, és nem akarok hízni már többet. Egyébként minden vitamintól éhes leszel. Mostmár bármikor jön a baba, tuti lesz bennem elég vitamin tél ide, vitaminhiány oda.
szia! szerintem nyugodtan szedheted az elevitet, én is azt szedem és még csak tervezzük a babát. Nekem a nõgyim ajánlotta.
A fölösleges vitamin és ásványi anyagbevitelt nemes egyszerûséggel kipisiled...Én nem szedtem semmi tehes vitemint a terhességem elõtt, sem az alatt. Nem is tartom jónak, bár ezért biztos sokan elítélnek, de szerintem fölösleges.Mindent be tudsz vinni a táplálékaidból, csak arra kell odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült, amit eszel.Változatosan, és nincs porkaja! Illetve bizonyítva nincs, de tény, hogy a terhesvitamint szedõ nõk babái nagyobbak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Egyenlõre sok zöldség és gyümölcs van az étlapon, vasárnap már tesztelhetek, utána meg jöhet a vitamin..REMÉLEM!!!
szerintem nyugodtan szedheted a terhesvitamint, en is szedtem meg mielott teherbe estem volna, es azota is szedem, most 30 hetes kismama vagyok.
Mi is csak próbálkozunk még, kb 1 hónapja, és szedem az elevitet. most még naponta, de sokan mondják, hogy csak 2-3 naponta veszik be.
Szia! Nekem a dokim javasolta, hogy folsavat és magnéziumot szedjek, ez a két legfontosabb. Persze lehet szedni a terhesvitamint is, de sokkal jobb, ha természetes úton juttatod be a szervezetedbe azokat.
nem hallottam még, én csak multivitamint szedek.
Én sem hallottam róla, én elevitet és magneB6-ot szedek.
Mintha arra lenne jo hogy lekoti a kalciumot, allitolag D vitamin nelkul nem er semmit a kalcium..remelem jol emlekszem..
Nekem 30 hét után írta fel a doki, és a neve Vigantol olaj. Napi egy cseppet kell szednem, és szedem is azóta. A babáknak szokták amúgy adni ujszülött korban. Ha a doki nem írja fel, kérdezz rá, de még én sem hallottam errõl, amíg nekem fel nem írta és utána nem jártam.
Szia, en angliaban elek, es itt nagyon javasoljak a D vitamint. Valoban arra jo, hogy segitsen a kalciumnak felszivodni. Elvileg D vitamin a napfenybol is nyerheto, es egy naposabb napon termelodik is elegendo a szervezet szamara, de amilyen pocsek idojaras itt szokott lenni, nem csodalom, hogy ajanljak a plusz D vitamin szedeset. A formarol es mennyisegrol kerdezd meg a dokidat, ha jol emlekszem a napi 10 mikrogramm a javasolt.

Milyen vitamint kéne szednem ahhoz, hogy ne legyen ilyen cirokseprű kinézete a hajamnak?

Legjobb válasz: Nem vitamint hanem hajvegapolot,hajpakolast kell hasznalj amenyiben csak söprüsödesröl van szo.Ez csak egy velemeny. Ha dohanyzol akkor azt nem art abbahagyni mert az roncsolja a hajhagymakat ami miatt a haj fenytelen,söprüs, töredezett. De sok-sok mas tenyezö miatt is problemaja lehet a hajnak.

Nem vitamint hanem hajvegapolot, hajpakolast kell hasznalj amenyiben csak söprüsödesröl van szo.Ez csak egy velemeny. Ha dohanyzol akkor azt nem art abbahagyni mert az roncsolja a hajhagymakat ami miatt a haj fenytelen, söprüs, töredezett. De sok-sok mas tenyezö miatt is problemaja lehet a hajnak.
Mondjuk multivitamint?
Szõkére van festve a hajad? Amúgy rendszeres hajvágás, jó sampon, balzsamok, hetente pakolás, egészséges életmód, vitaminok.
Ricinusolaj :) Szerintem csodákat tesz..
Hajhoz ajánlott vitamin a h vitamin (más néven biotin vagy b7 vitamin).

Milyen gyógyszert vagy vitamint ajánlatos szedni, hogy azzal is segitsem a teherbeesést?

Legjobb válasz: Nekem a dokim 3mg-os folsavat és 100mg-os E-vitamint mondott. Én ezeket szedtem anno. És szedem most is. :)

Nekem a dokim 3mg-os folsavat és 100mg-os E-vitamint mondott. Én ezeket szedtem anno. És szedem most is. :)
Én tudom ajánlani az Elevitet!
Szerintem is az Elevit és a folsav a legjobb.
Femibion 800 abban aktív folsav van állítólag, amit mindenki szervezete fel tud használni Elevitben túl sok az A vitamin és nincs benne jód.
Az Elevitben tul sok a vas, es szekrekedest okoz, en igy is szedtem kb:1evig, de terhes nem ettöl lettem.A Gravidatol meg hanysz.En csak folsavat szedtem(nagy mg-osat), +fagyöngy tablettat+a nevet a kapszulanak nem tudom, de eredetileg ferfiaknak valo prosztata problemakra(tökkapszula), 1, 5ev utan ezektöl egyböl terhes lettem.ezek utan mar csak a nagy mg-os folsavra+sima vitaminra(pl:centrum.ettöl nem hizol olyan sokat es gyorsan, mint a terhesvitamintol)+ az orvosom irt ki vasat+B6-ot a görcsök ellen .Sok sikert a babahoz!

Vékony vagyok szeretnék hízni és nagyobb izmokat. Milyen élelmiszereket, vitaminokat kel szednem hogy hízzak, és hogy az erőm és az izmom is növekedjen?

Legjobb válasz: Az általános vitaminokon kívül sok fehérjére van szükséged. Próbálj naponta maximum 2-3X étkezni, ez lassítja az anyagcserédet, magyarul jobban hasznosítod a táplálékot. Vacsorázz is, ha nem is lefekvés elõtt, de estére tartogassad a napi szénhidrátbeviteledet. Az izomzat építéséhez sok fehérje kell, ezt komolyan vedd.:) Azok a gyakorlatok erõsítenek és növelik az izomtömegedet, amelyeket keveset ismételsz, de azt nagy súlyokkal. Sok sikert! :)

Az általános vitaminokon kívül sok fehérjére van szükséged. Próbálj naponta maximum 2-3X étkezni, ez lassítja az anyagcserédet, magyarul jobban hasznosítod a táplálékot. Vacsorázz is, ha nem is lefekvés elõtt, de estére tartogassad a napi szénhidrátbeviteledet. Az izomzat építéséhez sok fehérje kell, ezt komolyan vedd.:) Azok a gyakorlatok erõsítenek és növelik az izomtömegedet, amelyeket keveset ismételsz, de azt nagy súlyokkal. Sok sikert! :)
minél több fehérje A, B1, B6, B12, E vitaminokat. Mozogj sokat ha dohányzol gyorsan hagyd abba, és egyél változatosan :-)
egyetertek azzal h a feherje bevitel nagyon fontos de szerintem kene szoktasd magad h minnel nagyobb mennyisegbe egyel...a sujokkal meg szrintem az h nagy sujokkal csinalj mikor meg nincs sok taapsztalatod nem segit oan sokat.azt ajanlom fokozatosan haaldja sujokkal..egyre nehezebre es nehezebre de a gyakorlatot helyesen csinald
Vegyél nyugodtan konditeremben kapható táplálékkiegészítõ fehérjeport/tablettát. Azok nem csak férfiaknak vannak, nincs bennük semmi hormon, szteroid vagy hasonló. Ellenben tele van aminosavakkal, kész fehérjékkel, vitaminokkal. Én volumass 35-bõl szoktam turmixot csinálni és nagyon szeretem, sok energiát ad egész napra. Mondjuk én mozgok is mellé, nekem azért kell, hogy az edzéstõl ne fogyjak le.
body.builder.hu-n keresd meg az alapismereteket ott minden le van írva ami egy kezdõnek kell.
Sziasztok! Van egy olyan elég hátrányos tulajdonságom, hogy gerincbetegségem van. Azt mondták, hogy nem szabad súlyokkal tornáznom ha izmosítani akarok. Nos pedig én szeretnék. Ajánlották a fekvõtámaszt és a szokásos sulyzónélküli gyakorlatokat. 187 cm vagyok és 74 kg. Szeretnék a mellizmomon, karomon és vállaimon izmosítani, máshol rendben vagyok. Egy 80-82 kg szeretnék lenni, úghy hogy az már izomban jöjjön fel rám és utána azt megtartani. Ti mit tudtok nekem ajánlani ezzel kapcsolatban? Ötletek a gyakorlatokhoz amiket csinálhatok? Köszi! Üdv, Ulaci

A closti szedése esetén, milyen hamar lehet teherbe esni? Lehetséges, hogy már az első hónapban sikerül? Ill. Closti szedése mellett van-e értelme valamilyen terhes vitamint szedni? (Femibion, Gravida)?

Ma reggel kezdtem el a clostilbegitet szedni és az érdekelne, hogy ha szedek mellette valami terhes vitamint akkor az jó-e, lehet-e egyáltalán? Ill. tapasztalatokat szeretnék kérni, hogy kinek mennyi id? után sikerült a baba, amkor clostit szedett?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 kúrából két alkalommal teherbe estem. Nem csak clostit kaptam, hanem Fostimon injekciókat is (peteérést segíteni). Sajnos az elsõ terhesség elhalt a 7. hétben, de a mostanit a napokra várom (szerdára voltam kiírva) és minden rendben zajlott/zajlik a terhesség alatt. Végig szedtem mellette Elevitet (a doki már akkortól ajánlotta, mikor megbeszéltük, szeretnénk babát). Ártani semmiképp nem árt, ha vitamint szedsz; csak erõsödik a szervezeted. Sok sikert!

Szia! Én 3 kúrából két alkalommal teherbe estem. Nem csak clostit kaptam, hanem Fostimon injekciókat is (peteérést segíteni). Sajnos az elsõ terhesség elhalt a 7. hétben, de a mostanit a napokra várom (szerdára voltam kiírva) és minden rendben zajlott/zajlik a terhesség alatt. Végig szedtem mellette Elevitet (a doki már akkortól ajánlotta, mikor megbeszéltük, szeretnénk babát). Ártani semmiképp nem árt, ha vitamint szedsz; csak erõsödik a szervezeted. Sok sikert!
Én 1 honap closti után teszteltem 2fajta tesztel ma pozitívat:) Napi 2x1 szedtem 5 napig.Nekünk így boldog karácsonyunk lesz:) Neked is sok sikert és Boldog Ünnepeket kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Úristen de örülök, hogy egy ilyen pozitív véleményt kaptam! Most vissza kaptam a hitet! Bár az nagyon rossz hír, hogy az elsõ baba meghalt. Remélem ez nem törvényszerû! Nagyon sok boldogságot, könnyû szülést és jó egészséget kívánok nektek!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nektek! Sok boldogságot és Boldog Karácsonyt kívánok!!!

Sikerulhet a teherbeeses termeszetes modszerekkel, vitaminokkal, homopatiaval? Egeszsegesek vagyunk, a parommal, s megsem jon a baba. Milyen vitamint, vagy homeopatias szert kellene szednem, hogy mielobb babas legyek?

Legjobb válasz: A lényeg, hogy ne görcsölj rajta!!! Legyél nyugodt, kiegyensúlyozott, stressz mentes és ne az legyen a fejedben, hogy gyerek - gyerek - gyerek. Össze fog jönni!!!

A lényeg, hogy ne görcsölj rajta!!! Legyél nyugodt, kiegyensúlyozott, stressz mentes és ne az legyen a fejedben, hogy gyerek - gyerek - gyerek. Össze fog jönni!!!
Szia. A párommal mi is egészségesek vagyunk.2.5 év után sikerült a baba.Annyi hogy szedtem immunerõsítõt( ribumunil) amit terhesség alatt is lehet szedni.És minden aktus után a hasamra feküdtem, úgy tudom az segít. Remélem segítettem.Sok sikert nektek.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Igazandibol nem gorcsolok rajt, csak nem ertem. Iden decemberben , mar 3 eve lesz, hogy probalkozunk, s annyi de annyi vitamint beszedtunk, s meg sincs semmi. 32 eves vagyok, s nem szeretnek meg 3 evet, vagy tobbet varni.
Szia!http://fogamzas.mindenkilapja.hu/ Ajánlom figyelmedbe, nekem bejött a fogamzás teakeverék!:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt. Ugyan ezt a teakecereket meg nem ittam, de most mehpempot + folsavat+ premens tablattat szedek. Volt 1 vetelesem, most 3 hete, sajnos, s nem ertem, hogy miert, de legalabb , vegre sikerult teherbe esnem. Kb 4-5 hetes lehetett a baba. Most megint probalkozunk, s remelem szeptemberben mar ossze is jon.
Az egyik ismerõsõm is a vetélése után 6 héttel esett újra teherbe, mikor lejárt a szextilalom:) Sok sikert kivánok nektek!:)
A kérdező hozzászólása: Tegnap kellett volna megint megjonnie, de folyamatosan egesz napos, hanyingerem van, s elkezdett erzekeny lenni a mellbimbom, pont mint mult honapban. Agusztus 6.an ment el az elozo baba, 4-5 hetes lehetett csak. Mondjuk, mi nem tartottunk szunetett, a spontan veteles utan, mert vegulis egy eros menstruacioval, nyom nelkul kilokodott minden, s igy nem kellett megkaparni. Lehetek valyon megint terhes, ilyen hamar??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!