Találatok a következő kifejezésre: Milyen vitaminokat szednem, ha (16 db)

Milyen vitamint szedjek, ha lehet hogy terhes vagyok, de nem szeretnék terhesvitamint szedni, míg ki nem derül?

Legjobb válasz: A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.

A terhesvitamint akkor is szedheted, ha terhes vagy, meg akkor is, ha nem, ugyanis ezek arra is jók, hogy felkészítsék az anyai szervezetet a fogantatásra, és az új élet elindítására. Mindenképpen hasznosak, szerintem szedd csak nyugodtan! Egyébként Czeizel Endre orvos-genetikus szerint a tervezett fogantatás elõtt egy hónappal már célszerû elkezdeni a szedésüket, hogy az anyai szervezet feltöltõdjön a szükséges vitaminokkal. Ha az ára aggaszt: a terhesvitaminok is kb. 2000 Ft-ba kerülnek, mint egy más nevet viselõ "hagyományos" vitamin. És így meg biztos is lehetsz benne, hogy olyan vitaminokat és olyan arányban tartalmaz, amire egy anyai szervezetnek és egy fejlõdõ magzatnak szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!
Én november elejétõl szedem, akkor próbálkoztunk elõször hónap végén. Eleinte minden nap bevettem egyet, mostmár csak 2-3 naponta szedem, mert farkasétvágyat csinál, és nem akarok hízni már többet. Egyébként minden vitamintól éhes leszel. Mostmár bármikor jön a baba, tuti lesz bennem elég vitamin tél ide, vitaminhiány oda.
szia! szerintem nyugodtan szedheted az elevitet, én is azt szedem és még csak tervezzük a babát. Nekem a nõgyim ajánlotta.
A fölösleges vitamin és ásványi anyagbevitelt nemes egyszerûséggel kipisiled...Én nem szedtem semmi tehes vitemint a terhességem elõtt, sem az alatt. Nem is tartom jónak, bár ezért biztos sokan elítélnek, de szerintem fölösleges.Mindent be tudsz vinni a táplálékaidból, csak arra kell odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült, amit eszel.Változatosan, és nincs porkaja! Illetve bizonyítva nincs, de tény, hogy a terhesvitamint szedõ nõk babái nagyobbak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Egyenlõre sok zöldség és gyümölcs van az étlapon, vasárnap már tesztelhetek, utána meg jöhet a vitamin..REMÉLEM!!!
szerintem nyugodtan szedheted a terhesvitamint, en is szedtem meg mielott teherbe estem volna, es azota is szedem, most 30 hetes kismama vagyok.
Mi is csak próbálkozunk még, kb 1 hónapja, és szedem az elevitet. most még naponta, de sokan mondják, hogy csak 2-3 naponta veszik be.
Szia! Nekem a dokim javasolta, hogy folsavat és magnéziumot szedjek, ez a két legfontosabb. Persze lehet szedni a terhesvitamint is, de sokkal jobb, ha természetes úton juttatod be a szervezetedbe azokat.

Fogyókúra közben kell vitamint szedni? Ha igen milyet?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell. Olyan étrendet állíts össze, amely változatos, hogy semmiben ne szenvedj hiányt. Mindenben tudsz találni viszonylag alacsony kalóriatartalmút, illetve úgy kell elkészítened az ételeket esetleg egy kis változtatással, hogy alacsonyabb kalóriatartalmúak legyenek. A zöldségek és a gyümölcsök nagy része ugye eleve nem egy kalóriabomba, viszont tele van vitaminokkal.

Szerintem nem kell. Olyan étrendet állíts össze, amely változatos, hogy semmiben ne szenvedj hiányt. Mindenben tudsz találni viszonylag alacsony kalóriatartalmút, illetve úgy kell elkészítened az ételeket esetleg egy kis változtatással, hogy alacsonyabb kalóriatartalmúak legyenek. A zöldségek és a gyümölcsök nagy része ugye eleve nem egy kalóriabomba, viszont tele van vitaminokkal.
Mivel egy rendes diétába nem fér bele a gyümölcs, vagy csak minimális ehetõ, ezért kell szedni külön vitamint. Scitec-Multi Pro
off: egy rendes diéta szerintem nem arról szól, hogy minden szénhidrátot kiiktassunk, csak a rosszakat. a gyümölcs rostokban gazdag, tele van vitaminnal, egészséges, és 2-3 db egy nap nem hízlal. miért kéne kihagyni? egyébként szerintem sem kell szedni, olyan étrendet állíts össze, amiben minden fontos és szükséges tápanyag megvan

Milyen vitamint szedjek, ha diéta miatt kezdett el hullani a hajam? MIt érdemes fogyokúra mellett szedni, hogy ne hulljon?

Legjobb válasz: Ez csak tüneti kezelés lenne. A szervezeted jelzi, hogy amit csinálsz nem jó neki. Ha nem veszed ezt figyelembe, jönnek majd a súlyosabb betegségek, ezt biztosra veheted. Ez csak az elsõ jel. Ezt a problémát c vitaminnal nem lehet megoldani, csak normális, kiegyensúlyozott táplálkozással. Nem azt mondom, hogy ne fogyókúrázz, hanem hogy másképp kell csinálnod, mert nyilvánvaló, hogy így nem jó. Ha jól csinálnád, egészségesebbnek kéne lenned, a hajadnak meg dúsabbnak, fényesebbnek.

Tõlem vettek vért, mivel 3 bõrgyógyásznál jártam, de egyik sem adott használható tanácsot, és kiderült, hogy vashiányom van, úgyhogy a vastabletták, és több vastartalmú étel fogyasztása teljesen helyrehozták a diéta okozta hajhullásomat. Neked nem mutatott ki semmit a vérvétel?
Nekem is így kezdõdött most már menzeszem sincs nos kajáljál kérlek normálisan én is azon vagyok!
Ez csak tüneti kezelés lenne. A szervezeted jelzi, hogy amit csinálsz nem jó neki. Ha nem veszed ezt figyelembe, jönnek majd a súlyosabb betegségek, ezt biztosra veheted. Ez csak az elsõ jel. Ezt a problémát c vitaminnal nem lehet megoldani, csak normális, kiegyensúlyozott táplálkozással. Nem azt mondom, hogy ne fogyókúrázz, hanem hogy másképp kell csinálnod, mert nyilvánvaló, hogy így nem jó. Ha jól csinálnád, egészségesebbnek kéne lenned, a hajadnak meg dúsabbnak, fényesebbnek.
SupradyF komplett vitamin forrás Napi 1 drrazsé. Van benne vas, kálcium, c vitamin, minden ami a diétával ez pótolható.
Van pár kifejezetten erre kapható készítmény, bár nem olcsók. De úgy gondolom, hajunkra vigyázni kell nagyon. Nézz utána, milyen vitaminokra van szügsége a hajhagymáknak, és egyél olyan ételeket, amikben ezek benne vannak. Illetve ami nekem bevált: hajmosáskor fejmasszázs. Balzsamozd be a hajad, és csak néhány perc , a vérkeringésnek viszont nagyon jót tesz. Ja, és hordj sapit a hidegben...
Mennyi volt a TSH szinted? Menstruáció rendben? Kezed-lábad szokott hideg lenni? Gyakran vagy lehangolt, dekoncentrált ? Átlagos testhõmérsékleted 36, 5 alatt szokott lenni? Viszel be elegendõ jódot?
A kérdező hozzászólása: Mielõtt fikázni kezdesz inkább kérdezz. Voltam már mindeféle vizsgálaton.Pajzsmirigyen is és ot sem találtak semmit. Sem vérvétel, sem fül-orr gége, sem nõdoki, sem fogászat.Semmiféle góc nincs.Azért köszönöm a válaszokat.
Látod! Hiába ugatjuk itt, hogy hogyan kell lefogyni.... Szakembereknek nem hisztek, aztán ha baj van, jön az újabb kérdés, újabb hülye válaszokkal. Nem írtad ugyan, milyen diéta amit csinálsz, de én így látatlanban borítékolom neked a pajzsmirigy alulmûködést. Egyértelmûen a tudatlanságra visszavezethetõ. Nehogy felkeress egy szakembert, inkább kérdezd itt a többi hülyét....
c vitamin hiánya is lehet, nincs lyukas fogad?de ha diétázol ez kellene hogy elsõ legyen hogy szedsz vitaminokat.
inkább szedjél multivitamint - pl. actival és társi.
A kérdező hozzászólása: Nem lyukas a fogam és a vérképem is teljesen rendben van.Nincs gyulladásom.De elég lenne a sima C vitamin?
Nekem hasonló volt a problémám, minden vizsgálatot végíg jártam, semmit nem találtak. Már sírni tudtam volna, annyi hajam kihullott. Mivel orvosilag rendben voltam, így elkezdtem más oldalról vizsgálni a dolgokat, kicsit többet foglalkozni magammal, jobban odafigyeltem. Étrend, mozgás terén. Valószínû a szervezetnek kellett egy másfajta egészségesebb "élet". És mióta jobban odafigyelek magamra, megszûnt a problémám. Sõt, pozitív irányban változott.

Diéta alatt milyen vitamint érdemes szedni? És ha görcsöl a lábam, arra magnézium és kálcium kell vagy mi? Milyen vitamint szedjek diéta alatt hogy ne legyen semmiben hiányom?

Legjobb válasz: Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Nekem görcsölt, akkor káliumot vettem, aztán elmúlt. Késõbb meg zsibbadt, akkor meg B1 vitamint és emúlt :) Én állandóan vitamin hiányos lehetek, mert most meg olyan fáradékony vagyok, úgy közlekedek mint egy élõ zombi :)

Milyen vitamint ajánlott szedni, ha sportolok?

Legjobb válasz: Mit sportolsz? Nem mindegy. Egy multikomplex az egész lakosság számára ajánlott volna, minden fajta életmód mellett. Sportolóknak természetesen az RDA-nál magasabb napi bevitel is szükséges. A zsírban oldódó vitaminok minimum 100 RDA %-os napi szintû pótlása mellett plusz C és B-vitaminok bevitele ajánlott. Mondjuk Vitabolic, Mega Daily One, B-komplex a BioTechtõl és plusz C-vitamin. Vagy One-a-Day és még plusz B-vitamin a C-mellé. Sok fajta vitamin van, szerintem amit felsoroltam azok közül egy kedvedre való biztos volna. De nézz szét a shop.builderen, aztán a termékek nagy részét megtalálod a közeli tápkieg boltokban is.

Mit sportolsz? Nem mindegy. Egy multikomplex az egész lakosság számára ajánlott volna, minden fajta életmód mellett. Sportolóknak természetesen az RDA-nál magasabb napi bevitel is szükséges. A zsírban oldódó vitaminok minimum 100 RDA %-os napi szintû pótlása mellett plusz C és B-vitaminok bevitele ajánlott. Mondjuk Vitabolic, Mega Daily One, B-komplex a BioTechtõl és plusz C-vitamin. Vagy One-a-Day és még plusz B-vitamin a C-mellé. Sok fajta vitamin van, szerintem amit felsoroltam azok közül egy kedvedre való biztos volna. De nézz szét a shop.builderen, aztán a termékek nagy részét megtalálod a közeli tápkieg boltokban is.

Ha szeretnénk babát, akkor a folsav kapszulát már elkezdhetem szedni? Vagy milyen vitamint érdemes elkezdeni szedni?

Legjobb válasz: Szia.Igen azt már nyugodtan elkezdheted, csak a javadra válik.Mást nem muszály, mármint ilyen drága elevitet pl, de áratani az sem árt, mondjuk pár naponta bekapsz egyet, nem kell minden nap.Ilyenkor még a folsav a legfontosabb. Jó próbálkozást.

Szia.Igen azt már nyugodtan elkezdheted, csak a javadra válik.Mást nem muszály, mármint ilyen drága elevitet pl, de áratani az sem árt, mondjuk pár naponta bekapsz egyet, nem kell minden nap.Ilyenkor még a folsav a legfontosabb. Jó próbálkozást.
Mindenképpen. Bármilyen terhesvitamin megfelel. Én a Gravidát szedtem, de a Femibion is jó. Azért egy általános nõgyógyászati vizsgálatra sem baj, ha elmész. Citológia, kenet, hogy nincs e valamilyen rejetett bacid stb. Mind, mind megelõzés és biztonság. Lehet, hogy egy kicsit buzgóságnak tûnik, de hidd el nem baj, ha mindent kizársz/tok. Sok sikert!!
Szia, nekem a nõgyógyászom azt javasolta, hogy elõtte mindenképpen folsavat szedjek, napi 2 tablettát, a legjobb, ha már félévvel a tervezett teherbeesés elõtt eltudod kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha kisbabat szeretnék, milyen vitaminokat, készitményeket ajanlott szednem a mihamarabbi pozitiv eredmeny erdekeben?

Kérlek, csak tapasztalatbol irjatok!Koszonom

Legjobb válasz: Az Elevit nem fog segiteni a fogamzásban,de jó ha szeded,megelõzhetõ vele a nyitott hátgerinc,és az ajak-szájpadhasadék.De erre a sima folsav tabi is jó,ráadásul olcsóbb.

Az Elevit nem fog segiteni a fogamzásban, de jó ha szeded, megelõzhetõ vele a nyitott hátgerinc, és az ajak-szájpadhasadék.De erre a sima folsav tabi is jó, ráadásul olcsóbb.
premens tabi
Szia. Mikor 4 éve a kisfiamat terveztük én az Elevitet kezdtem el szedni és a következõ hónapban összejött. Most a kistesót 4 hónapja szeretnénk és 1 hónapja megint elkezdtem szedni az Elevitet és már 1 hete késik és van 3 pozitív tesztem úgyhogy megint bejött. Lehet hogy csak véletlen de 2-szer már nem biztos.
Szia, én cickafark teát ittam napi 1-et éhgyomorra peteérésig, azután palástfû teát.Napi 1 szem E vitamint 15 napig, azután ugyanennyi nap szünet.Folsavat is elkezdtem már hónapokkal elõtte-bár ez nem befolyásolja a fogamzást. Ebben az évben 2szer is teherbe estem igy, sajnos az elsõt elvesztettem, de most már 21hetes vagyok.Amikor elkezdtem ezeket a teakúrákat, mindig 2hónapon belül pozitiv lett a tesztem.Ja, és az elsõ 14 napban a cickafarkot málnalevél teával kevertem, apával is csináltattam egy 10 napos Ginseng-ampulla kúrát.Gyertyát is gyújtottam(rózsaszint)mindennap, és most derült ki, hogy kislány lesz.A peteérésemet pedig hõmérõvel követtem.Sok sikert kivánok Neked is.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen!Es olyasvalamit nem tudtok ami kimondottan a fogamzast segiti elo es már tobb nonel is bevált??Koszonom

Ha nem eszek húst, milyen vitamint szükséges szednem?

Legjobb válasz: B12-t, ez csak állati eredetû ételben található, és súlyos hiánybetegségek léphetnek fel egy idõ után. (pl. anaemia perniciosa)

B12-t, ez csak állati eredetû ételben található, és súlyos hiánybetegségek léphetnek fel egy idõ után. (pl. anaemia perniciosa)
A kérdező hozzászólása: De tejtermékeket és egyéb állati eredetû dolgokat eszek, csak húst nem. Akkor is szükséges?Csak húsban található meg ez a vitamin?Köszönöm válaszodat
Ha tojást, vajat, tejet fogyasztasz, akkor szerintem nem feltétlenül szükséges a pótlás, bár attól is függ, hogy mennyit eszel ezekbõl. Ettõl függetlenül néha egy kis multivitamin szerintem nem árthat.
Nem a vitamintól fog megmaradni a baba, azt ugye tudod!?
Ha görcsölgetsz szedj MagneB6-t. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban és vigyázz magatokra. Pihenj amennyit tudsz és ne erõltesd meg magad. Boldog babavárást. 23 hetes km
elsõé a pont. amúgy terhesvitaminok: Gravida, Elevit, Femibion
Elevitet és magnéziumot.Az utóbbiból Magnesii Citricit-et.Hú, remélem jól írtam.
Akinek már volt vetélése annak az orvos felír Utrogestant, vagy ugyanilyen hatóanyagú hüvelykúpot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!