Találatok a következő kifejezésre: Milyen virágcsokor eljegyzésre a leendő (1 db)

Milyen virágcsokor illik eljegyzésre a leendő örömanyának?

Nyáron lesz az eljegyzésem az édesanyának milyen virágcsokrot illik adni?

Legjobb válasz: Szerintem egy közepes méretû, nyitott szép vegyes csokrot. amiben van minden: liliom, tulipán, gerbera, sõt rózsa is lehet 1-3 db, ilyenkor azt is lehet adni. Vmi szines legyen, az jól mutat!

Szerintem egy közepes méretû, nyitott szép vegyes csokrot. amiben van minden: liliom, tulipán, gerbera, sõt rózsa is lehet 1-3 db, ilyenkor azt is lehet adni. Vmi szines legyen, az jól mutat!
Hát ha egy kicsi tradicionális lesz akkor a párod apukája kéri meg a te apukádtól a kezedet a párod számára. álltalában a lányos háznál történik, és a párod anyukája egy üveg bort ajándékozik apukádnak, a párod apukája meg egy csokor virágot anyukádnak. ez csak egy szokás.
pénz virágos!legalább egy ideig jó lesz banyosnak!
A kérdező hozzászólása: Bocs a saját anyám 1 nem pénzéhes 2 meg normál anya 3 ilyen válaszokra nem vagyok kiváncsi
álompasi :) sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
anyukám virágos és azt mondta hogy pici körcsokrot csupa fehér virággal mondjuk liliom és hozzá valami bordó díszítés ( pl. masni) a virágot pedig semmiképp se tedd celofánba :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek hordoz bármi értéket a házasság?

34

Eljegyzés? Hogyan?

A (most már vőlegényemmel) eldöntöttük, hogy összeházasodunk ősszel.
A karikagyűrűket megvettük (én nem akartam köveset, ezt eddig is tudta, tudom, hogy másoknál másképp szokás, mi a bal kezünkön hordjuk a jegyesség alatt, majd az esküvőn áttesszük a jobbra)

Úgy gondoltuk, hogy holnap, anyák napján hazautazunk a szüleimhez, és bejelentjük.
A kérdésem az, hogy hogyan? Már 3 éve együtt élünk, nem szeretnénk csak az orruk alá dugni, meg csak "bejelenteni" de igazán már elkérnie sem kell édesapámtól, mert ez megtörtént akkor amikor az összeköltözést jelentettük be.

Tehát mindkettejüktől az áldásukat szeretnénk kérni, de így a felfokozott érzelmi állapotban nem jut eszembe legalább egy körülbelüli szöveg sem , tudom, hogy nem nekem kell majd beszélnem, de ez a kérdés közös:)
Biztosan nem bemagolni fogja, e ha összeírja mit akar mondani, akkor ott már nem lesz gond.
Tehát ötleteket várok, mert a nagy internet világában pont annyi van amit már mi is tudunk. A verses megoldás szerintem nagyon béna...

Ebéd nem lesz, mert csak a 2 szülőm, és a tesóm lesz ott, hiszen nekik meglepetés.
A másik, hogy meglepetés anyukámnak a hazautazásunk, erről apu tud, de azt hiszi csak az anyák napja miatt.

köszönöm a segítségeteket

7

Hosszú eljegyzés vagy pár év gyerekmentes házasság? Melyiket választanátok?

Tudom, hogy teljesen mindegy, a lényeg nem változik:) de érdekelne ki mi mellett voksol.

3 éve vagyunk együtt, ebből 1,5 éve együtt is élünk. Most volt az eljegyzésünk, de nem tudjuk az esküvőt mikor tartsuk. Egyik opció hogy jövő ilyenkor. A másik hogy 3-4 év múlva. Gyereket addig nem szeretnék. 24 vagyok, egyet szeretnénk úgy gondoltam 30 körül szülök. Szóval ráérünk "összehozni" 4-5 év múlva.
Ti most házasodnátok eljegyzés után 1 évvel vagy majd akkor mielőtt belekezdtek a babaprojektbe?

16

Mik az eljegyzési szokások?

Tudom, hogy a vőlegény a szüleivel elmegy a lány szüleihez. De utána mi következik, mi a szöveg? És ha a menyasszony apukája már nem él akkor kitől kérik meg a lány kezét?

3

Ti hogyan döntenétek a helyünkben?

A párommal már 6 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve élünk együtt. Már régebben is szerettük volna az eljegyzést, de aztán mindig volt valami, egyetem, távolság, pénz gondok stb. Most úgy néz ki megvan a keretünk a gyűrűkre, meg egy kis vacsira a szülőkkel, testvérekkel.
Az a gond, hogy édesapám betegnyugdíjas, nehezen mozog. A lakásban még elvan, de önállóan járni nem nagyon tud.
Mi vendéglőbe szeretnénk menni és "megadni a módját" a számunkra igencsak jeles alkalomnak. Nálunk (mármint a szüleimnél) kicsi is a lakás meg semmi ünnepélyes nem lenne abban ha otthon lenne, főzés, mosogatás, takarítás, szorulás ki helyen...ehhez nincs kedvem. Szerintetek korrekt úgy, ha megkérdezem édesapámat vállalja-e a kimozdulást otthonról (kocsival elvinnénk a helyszínre). Szerintem amúgy is jót tenne neki is kimozdulni kicsit, meg mi is jobban éreznénk magunkat. Ez parasztság részemről? Túl nagy kérés?

14

Csak hiteget? Időhúzás?

4,5 éve vagyok együtt a párommal(3 éve együtt is élünk),de az eljegyzés téma csak igérgetésig jutott.Már fel sem merem hozni,mert mindig csak terelés van.Gyerekvállalás téma ugyanez.Túl nagyok az igényeim?

41

Árt a víz a karikagyűrűnek?

Február közepén volt az eljegyzésem. Eleinte nehéz volt megszokni a karikagyűrűt az ujjamon, és levettem alváshoz, mosogatáshoz, fürdéshez, kerti munkához...Most viszont átestem a ló túloldalára, és állandóan rajtam van, nélküle meztelennek érzem magam...

Viszont a filmekben látom, hogy leveszik pl. mosogatáshoz a gyűrűt...

Árt neki a sok víz? Illetve mi az a munka, amihez már nem ajánlatos hordani?

Köszi a segítséget!

16

Hogyan tudnám elérni, hogy újra megkedveljenek?

Vőlegényem családja eleinte nagyon kedves volt velem, családtagként kezeltek, szerettek engem. Mindig azt mondták, pont ilyen barátnőt képzeltek el a fiúknak.
Aztán megtörtént az eljegyzésünk és az ő életüket azóta 2 dolog tölti ki:
1. hogyan érhetnék el, hogy szakítsunk
2. elveszítik a szegény fiút, mert én az esküvő után biztosan bezárom majd és nem engedem, hogy velük találkozzon, és alig fogják látni (megjegyzem: nem akarunk messze költözni, ugyanabban a faluban maradunk, ahol ők laknak és a „láthatást” sem kívánom korlátozni)

Mit tegyek? Egyáltalán lehet ilyenkor bármit is tenni ez ellen? Vagy majd esküvő után megszoknak? Vagy utána lesz rossz igazán?

6

Mondanátok körülbelüli gyűrűméretet testsúly-magasság alapján?

Szeretném megkérni a barátnőmet, de sajnos nem tudom a méretét, gyűrűt pedig nem hord. Olvastam itt a cérnás-papírcsíkos módszert, de sajnos nem kivitelezhető. Tudnátok példa méreteket mondani? Õ kb 165-170 cm magas és kb 50-60 kiló. Vékony keze van. Nem baj, ha nem lesz pont jó, de nagyjából jó lenne, ha stimmelne ( legalább menjen rá, ciki, ha csak félig megy fel :D )

12

Nagy segítségre lenne szükségem! Mivel mindketten tanárok vagyunk így igazából nem is kérdés hogy valamelyik iskolában kérném meg a kezét, már csak az kérdés hogy melyikben?

A barátnőm ahol lakunk az egyik én pedig egy másik középiskolában vagyok tanár.Neki nincs osztálya csak szaktanár, nekem pedig van egy osztályom. Van egy kedvenc osztálya akiket tanít, nekem pedig van a saját osztályom.

23

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!