Találatok a következő kifejezésre: Milyen veszélyekkel ha valaki (8 db)

Ha valaki 3 hónapos terhes, és nem tud róla, és elmegy a baba, akkor annak milyen veszélyei vannak?

Legjobb válasz: nem értem a kérdést? ha benned marad a halott magzat akkor mi veszélye?

nem értem a kérdést? ha benned marad a halott magzat akkor mi veszélye?
Azért ilyenkor már van pár tünet, ami a terh-re utal.Egy ennyi idõs terh-ben pedig már olyan mértei vannak a babának(ha addig rendesen fejlõdött), hogy pl. abortusz esetén már feldarabolják, hogy kijöjjön.A spontán vetélés, ha megindul mindíg erõs hasi görccsel, erõs vérzéssel jár.Ha elmenne biztos észrevennéd.Utána Uh-val megnéznék mi van odabent és lehet csinálnak egy eü. kaparást.
A kérdező hozzászólása: Igen, valami ilyesmire gondoltam
Úgy van, és ha benned marad, abból hullamérgezés lesz. Szóval nem maradhat észrevétlenül benned.
Ha a terh. elhalásra gondolsz:mérgezés, gyulladás, ami a méh megtartásást is veszélyezteti.Hallani lehet olyan esetrõl is, amikor az idõs nénikénél veszik észre az évtizedekkel azelõtt elhalt, el nem távozott magzatot, mi már el van meszesedve a méhben.Nekem az elsõ terh elhalásnál(7 hét körül volt, 11 hétben vették észre) erõs szagú zöldes folyásom volt.A másodiknál(9 hétben derült ki) csak UH-n vették észre, hogy csak üres petezsák van.

Milyen veszélyekkel jár, ha valaki későn kezd nemi életet élni (20 fölött)?

Legjobb válasz: Semmilyen veszéllyel nem jár. Mire gondolsz?

Semmilyen veszéllyel nem jár. Mire gondolsz?
Semmilyen. A szüzesség nem mérce. Értelmes ember tudja tolerálni. Értelmetlen emberrel meg nem kell foglalkozni!
Szerintem egy normális lányt ez nem zavarná.
..."piacon?" nohiszen...
Nézd, ha odáig volnék érted, egy cseppet sem zavarna, hogy még tanulgatnod kell a szexet. Volt egy barátom, 21 éves volt, mikor elõször lefeküdt egy lánnyal (velem), megvolt köztünk az összhang, a figyelem és hamar rákapott az ízére. És olyan párkapcsolatoknál is össze kell hangolódni, ahol már egyik fél sem az elsõ a másiknak. A tinédzserkor valahol még csak az útkeresés és a magunkra találás idõszaka. Azért ha valaki még 30 évesen sem szeretkezett egy jót, amikor már egy némileg kiforrott személyiséggel kell, hogy rendelkezzen, ott megeshet, hogy vagy nem érdekli a szex, vagy valamiért nem képes intim helyzetbe kerülni egy nõvel/férfival. Ez pedig nem jó.
Az önmagában nem baj, ha szûz vagy. Az már inkább, ha mellette balfék. Nem kell mindent tudni. A legtöbb férfi figyelmetlen, lusta és tunya szeretõ.
nem jár veszéllyel, rengeteg lány van akit nem zavar ez, sõt! Meg egyébként is , ha egyéb területen rendben vagy, akkor sztem egy értelmes nõ se utasítana vissza csak emiatt.
Például, kimaradsz a tini terhességbõl.Nem fog fájni , max kicsit az elsõ, ha csaj, ha pasi, akkor még ennyi se, csak aki megtudja, magában meg lesz a véleménye.
Általában kb.14....18 között a legaktivabb a késztetés a fiuknál. Ha ebben a korban nem evett meg a fene egy kis pu-cis élményért, akkor késöbb sem lesz olyan nagy a késztetés. Halvérü meg nem olyan kelendö érthetö okbol. Más gond egyébként nincs.
Szerintem nem attól lesz kevesebb valaki, hogy szûz, (sõt). Az én párom 24 éves volt amikor találkoztunk, és õ szintén szûz volt, aminek nagyon örültem, és közösen szereztünk tapasztalatokat. 15 évesen még nem kellene szexelni, szerintem úgy kb. 17-18 évesen talán, de ez egyénfüggõ. Elméletben már sok mindent tudhat egy 20 éves a szexrõl, már csak a gyakorlatban kell alkalmazni. Hûséget sem tud gyakorolni? Na, elõször is meg kell ismerni egy csajt, ne szaladjunk ennyire elõre. Aztán meg nem mindenki olyan, hogy több csajt is "ki akar próbálni". (De mindenki magából indul ki.) Pl. a páromnak még nem volt más nõje rajtam kívül és nincs is másra szüksége (házasok vagyunk). Ha valaki megfelelõ párt talál, minek keressen tovább. Normális nõnek azok az igényei, hogy szeressék, figyelmesek legyenek vele, a többi majd kialakul. Azt nem hiszem, hogy minden 20 éves csaj elkelt már, aki ad magára, és intelligens.
A kérdező hozzászólása: Hát köztudott, hogy egy 20+ szûznek nincs nagyérteke, különösen, ha férfi, egy szûzpasinak nulla az értéke a piacon egy valamire való nõ szemében. 20+ szüzen már nem engedhetõ meg az a luxus, hogy bénázzon, mint 15 éves. Ebben a korban már tudni kellene mindent a szexrõl, hogy kielégíteni valakit. Plusz egy ilyen embernek nincsenek élményei szexuális téren, de vannak vágyai, amit nem tud megélni, ezért lehet, hogy hûséget sem tud gyakorolni. Ja és kevés az esélye, hogy normális partnert találjon, mert annak vannak elvárásai ezen a téren. Tehát ha srác akkor csakis valami defektes, szõrös, félc.gány kölyökkel rendelkezõ munkanélküli nõt tud csak kifogni. Mert jobb csajok rég elkeltek, meg nem kíváncsiak felnõtt szûzre. Én ezeket tartom veszélynek.
Na tisztázzunk két fontos különbséget kapcsolat és kapcsolat között. Az egyik típus, amikor tényleg õszinte és szeretetteljes kötõdés alakul ki a két fél között, a másik, amikor a vonzalom elõször felszínes kapcsolatba vezet, és esetleg ez késõbb hasonlóan elmélyül (de ez ritka). Utóbbiból sokkal (SOKKAL) több található a világban. Nálad a felszínes kapcsolatokhoz kevés a cukormáz, így ott kevesebb esélyed van, elõbbinél meg pont az a király, hogy ott nem számítanak az ilyen hibák, majd megtanuljátok együtt. Az elsõ típusú kapcsolatot találni mindenképp baromi nehéz (legalábbis ez a megfigyelésem), ha jó vagy a piacon, ha nem. Nekem sok haverom van, aki sikeres a nõknél, de ilyen igazi õszinte kapcsolata nem soknak adatott még, de van olyan kevésbé sikeres haverom is, akinek egyetlen csaja volt az életben, de az ilyen.

Lett valakinek a streptococcus vizsgálata b+? Ha igen letudná írni pár sorban, hogy ez milyen veszélyekkel jár és milyen gyógyszerrel kezelték?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is streptoc. van. A neten én is félelmetes dolgokat olvastam, jól össze is tojtam magam, de a doki és a védõnõ is megnyugtatott. Ha esetleg még szülésnél fennáll a baci, (jelezni kell) akkor a baba kap antibiotikumot, ha szükséges. Mivel én allergiás vagyok a penicilinre (és ezt leginkább cilin származékokkal gyógyítják)én betadin jódos hüvelykúpot illetve bactroban kenõcsöt kaptam. Férjem pedig antibiotikumot (mert ugye õt is kezelni kell, különben felesleges az egész...) Csak pozitívan! 31 hetes kismamika

Szia! Nekem is streptoc. van. A neten én is félelmetes dolgokat olvastam, jól össze is tojtam magam, de a doki és a védõnõ is megnyugtatott. Ha esetleg még szülésnél fennáll a baci, (jelezni kell) akkor a baba kap antibiotikumot, ha szükséges. Mivel én allergiás vagyok a penicilinre (és ezt leginkább cilin származékokkal gyógyítják)én betadin jódos hüvelykúpot illetve bactroban kenõcsöt kaptam. Férjem pedig antibiotikumot (mert ugye õt is kezelni kell, különben felesleges az egész...) Csak pozitívan! 31 hetes kismamika
Nekem is volt, van streptococcus fertõzésem. Mert ugye ez nem múlik el sajnos. Lehet ideiglenesen kezelni, de visszjön. Nekem azt mondta a doki, hogy majd a szüléskor kapok antibiotikumot vénásan a szülés elött min. 4 órával. Az jobb mintha a terhesség alatt szednék gyógyszert. Így is lett. Szerencsére semmi baja a kislányomnak. Mindn jót nektek! 6, 5 hónapos kislány anyukája
Nekem is volt. Augmentint szedtem 1 hétig, aztán szüléskor infúzióban átfolyattak még penicillint, a babám pedig antibiotikumot kapott, amíg bent voltunk (3 napig). Most 8 hetes a kisfiam (lekopogom) semmi baja. Ne aggódj, mert amiket a neten olvasol, azok a legszélsõségesebb esetekrõl szólnak. Mivel észrevették, és a kiskönyvedben is ott lesz a lelet betûzve, szakszerûen fognak eljárni, hogy megelõzzék a babád esetleges fertõzõdését. (egyébként én szuperaggódós fajta vagyok, szüléskor a biztonság kedvéért még külön szóltam a szülésznõnek, hogy tudja, nekem streptococcust találtak a 36.héten, de tudott róla)
Szia.Sajnos nekem nem lett jó a 36hetes leoltásom, találtak streptoccocust.A veszélyei nem jók én a neten néztem utána...De a dokim megnyugtatott, kaptam Aktil625, készitett kúpot, és pymafucin krémet, pont ma fogyott el az egész.Nekem azt mondták ettõl biztosan elmúlik.Lesz egy újabb leoltásom majd kiderül...Minden jót, 37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.legalább egy kicsit megnyugodtam:-)
Én úgy tudom, nem lehet a magzatvíz miatt!
A vízhajtók tudtommal (bár biztos többféle erõsségû, hatású létezik) hajthatja a magzatvízet is, ezért nem ajánlják. Logikusan a hatása így megegyezhet a "kevesebb" vagy "kórosan kevés" magzatvíz veszélyeivel, ami súlyosságtól és a terhesség korától függõen lehet vetélés, koraszülés, végtag retardáció, tüdõ fejletlensége, a mechanikai sérüléseknek nagyobb kockázata, szülési komplikációk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én 33 hetes vagyok, és belgyógyász írta fel a gyógyszert, 2-3 naponta kell egyet bevenni. Így is lehet káros?

Milyen veszélyei lehetnek annak, ha valaki ismeri a nevemet meg a telefonszámomat?

A kérdés elméleti, de tegnap a vonaton egy nagyon szájmenéses öregúr mindenképpen meg akarta tudni a nevemet meg a telefonszámomat, hogy ő majd bemutat a fiának. Aztán addig nyaggatott míg leírtam a papírra azt a telefonszámot, amit 2 éve elvesztettem a mobiltelefonommal együtt.17/L

Legjobb válasz: Egyrészt tudnak követni és esetleg megtámadni, másrészt telefonon zaklathatnak, vagy kikeresik, hogy hol laksz és amikor nem vagy otthon, betörnek hozzátok, stb.

Egyrészt tudnak követni és esetleg megtámadni, másrészt telefonon zaklathatnak, vagy kikeresik, hogy hol laksz és amikor nem vagy otthon, betörnek hozzátok, stb.
Maximum zaklathat, vagy ha vezetékes számot adnál, akkor esetleg megtudhatja a címed is, de ez most kizárt, szóval max hívogathat. A neveddel meg nem tud mit kezdeni, maximum valami közösségi portálon megkeres, de azt amúgy is megtehetné találomra, de ott pedig le is tudod tiltani, szóval nem probléma. Ha telefonon pedig zaklatna, akkor fel lehet jelenteni :P
Ugyan. Gondolj bele közösségi oldalon millió ember látja a nevedet, iskolában 30an ha vagytok vagy voltatok egy osztályban, ott is tudták. Telefonszám? Lehet ami most a tiéd az elõtted egy drogdíleré volt! Éss? Nem fog történni semmi ami téged veszélybe hozna.
Ahol én dolgoztam, oda rendszeresen járt egy bácsi, aki kitalálta hogy én egyek a fia felesége mert kedves és szép vagyok, továbbá okos is. :-))) Valószínûleg a szemétben landolt a cetli. Vagy lehet, hogy hívogattak volna. De ügyesen csináltad.

Ha valaki azt tapasztalja, hogy egy tévéműsor a társadalom egészére nézve veszélyt jelent, milyen lépéseket tehet a betiltatása érdekében?

Tegyük fel, hogy rendszeresen, főműsoridőben adnak a televízióban egy olyan műsort, amely a társadalom teljes egészére nézve súlyosan destruktív, és komoly veszélyt jelent. Én, mint egyszerű állampolgár, milyen lépéseket tehetek annak érdekében, hogy levegyék a műsorról? (Kinek kell írni, stb.) Komoly válaszokat várok.

Legjobb válasz: Írsz az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak.

Írsz az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak.
Miért pont az "Éjjel-nappal Budapest" c. mûsort szúrtad ki? Mi abban a kirívó a sok más szeméthez képest?
Én is károsnak gondolom ezt a mûsort. Ettõl függetlenül teljesen valós a történet, sõt a valósághoz képest még lightos. Én is éltem így Bp-n a suli utáni pár évet, dolgoztam, de minden nap volt buli, többen laktunk egy nagy bérelt ingatlanban a belvárosban stb. Aztán vége lett ennek a korszaknak, család gyerek, vidéki ház, kutya. Szerinted mitõl káros a mûsor? Ha levelet írsz érdemes lenne érvelni is, ha azt mondod, hogy csak az nem jó.
Az a fõ gond, hogy ezt a mûsort csak az a korosztály nézi, akik egyidõsek a szereplõkkel - õket károsan befolyásolja, a többi korosztályt meg egyáltalán nem érdekli ez a sz*r mûsor, szóval mi a fenének teszik fõmûsoridõbe?
Szerintem is botrány, hogy egy ilyen értéktelen szenny mûsort tesznek fõmûsoridõbe! Most komolyan, van olyan, aki ezt a mûsort nézi és élvezi??
Annyiban nem a válaszra válaszoltam, mint ha valaki azt kérdezné, hogy hogyan legyen öngyilkos, én meg arról akarnám lebeszélni. Ugyanis morális okokból ellenzem a betiltósdit, a jó erkölcsöt nem a hatóságoknak és önjelölt erkölcscsõszöknek kellene kierõszakolni.
Mióta a feleségem átnevelt bagolyból pacsirtává, falra tudok mászni attól, hogy érdekes mûsorokat tesznek 21:01 és 23:59 közé, és szemeteket korábbra.
A kérdező hozzászólása: Nem antireklámozok, hanem feltettem egy kérdést. Már egy párszor megkértem a válaszolókat, hogy a kérdésre válaszoljanak, a legtöbben mégsem teszik. A hasznos válaszokat köszönöm, fõleg a legelsõt. További válaszokat csak akkor várok, ha a kérdésre válaszoltok.
Ha nem nézed, nem is tudod milyen. Tehát ha véleményt alkottál róla, akkor ezek szerint mégiscsak nézed. A gyerekek viselkedéséért pedig nem a média felelõs, hanem elsõsorban a szülõ. Ami az értékrendet illeti, a te értékrended még jóval károsabb, mint amit az ilyen mûsorok sugallnak, hiszen megnézel valamit csak azért, hogy utána szennynek nevezhessed, majd addig reklámozod(negatív reklám is reklám), amíg olyanok is hallanak róla, akik egyébként le se sz.arnák az egészet. Nézd meg az elmúlt évek divathullámait, szinte minden esetben az anti-rajongók tettek legtöbbet ezek népszerûsítéséért.
A kérdező hozzászólása: Nem nézem, és a saját gyerekemmel foglalkozom annyit, hogy õ se nézze, sem ezt, sem semmi hasonlót. Csak zavar, hogy megyek az utcán, és 13 év körüli kiskamaszok visítva röhögve verekszenek, és közben olyan kifejezéssel illetik egymást, amelyeket nem szeretnék idézni. Tudom, hogy ezért nem csak a média a hibás, de a gyermekvédelemnek és a fiatalok védelmének az is a része, hogy nem teszünk a számukra elérhetõvé a morális értékrendjükre egyértelmûen káros médiumokat. A komoly válaszokat köszönöm. A többiek kedvéért pedig ismétlem, a kérdés az volt, hogy mit lehet tenni ellene. Ismételten köszönöm azoknak, akik erre - tehát magára a kérdésre - válaszoltak.
Nem hiszem, hogy egy szabad országban be kéne tiltani egy (a maga módján) békés mûsort. Szívem szerint eltörném a kezed, amiért olyan beképzelt vagy, hogy te meg tudod mondani, mi a káros, vagy mi a jó. Ez a felfogás ugyanolyan káros, mint a rossz példa, úgyhogy, ha betiltjuk ezt a mûsort, tiltsunk be téged is. Ha nem akarod, nem nézed. Én se nézem, nincs is vele semmi bajom. Ne vergõdj feleslegesen, van elég baj így is a világban.
hogy valami értelmes választ is írjak, szerintem jobb ha keresel valamilyen média-szakértõi társaságot, akikekl együttmûködve pl be lehet perelni, mert ha nem értesz hozzá, jogilag hogyan kell ügyeskedni, úgysem lesz belõle semmi. mellesleg szerintem ha valaki foglalkozik a gyerekkel, akkor enm a tv neveli azt, az élet midnen valóságától úgysem lehet elcenzúrázni a gyereket. de szeritnem ezzel az országgal már fölösleges foglalkozni, itt lassan mindenki idióta lesz, inkább azzal a maroknyi ép eszû gyerekkel kéne foglalkozni, akit még nevelnek és nem utcagyerek lesz belõle. nem az a jó módszer, hogy a tvt cenzúrázzuk, ahnem hoyg eleve adunk vlamai értelmes programot a ygereknek, hoygne a tvt bámulja egész nap. inkább ezért küzdj, ha érdkeel a jövõ generációja.
Olyan nincs, hogy egy tévémûsor a társadalom egészére nézve veszélyes, mert egyrészt nem néz mindenki tévét, másrészt semmilyen mûsort nem kötelezõ nézni. Rengeteg szemét van a tévében, és annyi, de annyi más elfoglaltság van a világon. Ha nem tetszik, ne nézd, és ha sokan nem nézik, akkor meg fog szûnni, mert veszteséges lesz.
Olyan mûsor nem létezik, amely a társadalom egészére nézve veszélyt jelentene. Ha látszólag mégis egy mûsor okoz ilyen kárt, akkor azzal a társadalommal ezelõtt is baj volt. Meg már csak azért sem lehet a társadalom egészére nézve, mert most hallok elõször róla, tõled, pedig nem a világtól elzártan élek. Aki meg tudja mi az, de nem akarja nézni, nem nézi. A szánalom az, amikor te ilyeneket nézel csak azért, hogy szörnyülködhess rajta.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszát köszönöm. Második: az Éjjel-nappal Budapest. A további válaszolókat megkérem, hogy szigorúan a kérdésre válaszoljanak. Olyan kommenteket nem kérek, hogy ez a mûsor nem is káros, hogy gebedjek meg, satöbbi.
Azt elárulod, hogy melyik ez a mûsor? (nem fizetek elõ tévére, úgyhogy én nem vagyok veszélyben)
"Már egy párszor megkértem a válaszolókat, hogy a kérdésre válaszoljanak, a legtöbben mégsem teszik." lehet, hogy új vagy még erre, de itt ez a normálisa, ha szerencsés vagy, 10-15 válaszból 1 a kérdésedre érkezik. itt(meg úgy általában is) mindeki idióta, ez valami tipikus magyar dolog, hoyg félremagyarázni kezdenek meg kötekedni. a legtöbben nem válaszolni jönnek ide, hanem okoskodni (kompenzálni hétköznapi kudarcaikat). meg a legtöbben hülyék is hozzá, ezért enm tudnak válaszolni. mondom, ha nem értesz a joghoz, akkor pénzt kell villantani(ügyvéd), vagy valamilyen érdekcsoportot kell megkeresned, aki jártas az intézkedésben. a nmhh nem hiszem, hogy komolyan vesz valami prolijózsi bejelentést, csak 1 ember kedvéért enm fogják leszedni a mûsort, legalább valami százezres aláírást gyûjts, meg szakértõi véleményt állítsmagad mögé, vagy inkább az embereket vedd rá, hogy ne nézzék, és a nézetlenség miatt leveszik mûsorról.

Milyen veszélyei lehetnek annak, ha valaki azzal kísérletezik, hogy mennyi ideig bírja alvás nélkül?

Gondolok itt arra, hogy esetleg 2-3 napon keresztül semennyit sem alszik, hanem kávét meg energiaitalt iszik ahhoz, hogy ébren tudjon maradni. Mert mondjuk szeretné letesztelni magát e téren...

Legjobb válasz: Komoly koncentrációs zavarok, szívritmuszavarok léphetnek fel. Olyan tünetek is jelentkezhetnek, mintha influenzás lenne az illetõ. Ne kisérletezzél jó?

Komoly koncentrációs zavarok, szívritmuszavarok léphetnek fel. Olyan tünetek is jelentkezhetnek, mintha influenzás lenne az illetõ. Ne kisérletezzél jó?
Nekem elõfordult hogy halucináltam mikor nem aludtam 3 napig.
Jelentõs alvásmegvonás hallucinációkat okozhat, és az általános állapotból adódóan jelentõs balesetveszéllyel jár. Az ébren maradáshoz használt szereknek is megvannak a mellékhatásai (pl. amint már írták, szívritmuszavarok, vagy kávé/koffein esetén fokozott gyomorsavtermelés). Én inkább örülnék, ha hagynának aludni, és nem tesztelgetném magam teljesen fölösleges és veszélyes marhaságokkal.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. És ha a kv-t meg az energiaitalt mellõzzük, akkor is lehet veszélyes a dolog nagyobb mértékben?
Szia! Az egyik "mellékhatása" lehet az alvásmegvonásnak az is, hogy meghalsz! Az agynak szüksége van pihenésre, és "rendszerezésre". Ha a rendszerezést alvás alatt nem tudja elvégezni, akkor hallucinálni fogsz. Ha viszont pihenni sem tud, akkor sérülhet az agyad, és meg is halhatsz! Ez kb. 4-5 nap után következik be, de akkor biztosan! Úgyhogy ne kísérletezz!
haló . éppen most kísérletezem ezzel a dologgal én is . nem tudom mióta vagyok fent de nem hiszem hogy több mint 48 óra . a biztonság kedvéért én aludtam egy órát hogy az a gyam egy kis pihenõt tartson . az érdekelne nálad milyen tünetek léptek fel és meddig jutottál ? - remélem még élsz.. :D-

Milyen veszélyekkel jár, ha valaki nem várja meg a 6 hetet a szex-szel szülés után?

Legjobb válasz: Apuci türelmes, óvatos:) Õ csitit engem, hogy várjuk ki. Én nem bírom:)

A kérdező hozzászólása: Apuci türelmes, óvatos:) Õ csitit engem, hogy várjuk ki. Én nem bírom:)
én természetes uton szültem és a 4ik héten voltam együtt párommal(ekkor már nem véreztem)most megint vérzek, szerintem felszakadt vmi. csak ovatosan
Szia! Ajánlatos kivárni.Ha volt gátmetszés akkor ez sérülhet és a méhszáj.Képzeld el, hogy ott mekkora test jött ki és, hogy kitágult a hüvely.Mindennek regenerálódni kell!
A kérdező hozzászólása: Mondjuk azt mondhattam volna, hogy sajnos császárral szültem.
Én is császáros voltam, 2× is. Elsõnél kivártuk, de másodiknál már nem. Nem lett semmi probléma. Viszont az elsõ együttlétnél nekem "a lassan de biztosan" elv vált be. Csak akkor kezdjetek bele ha te is akarod (ne csak azért, mert mondjuk apuci nem bírja)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!