Találatok a következő kifejezésre: Milyen veszélyekkel ha (50 db)

Milyen veszélyeket rejthetnek az erdők Magyarországon, ha túrázom bennük?

Legjobb válasz: Mindenhol vannak veszélyek, vagy egy elkorhadt fa dõl rád, vagy beléd csap a villám ha olyan helyen vagy. Vagy lezúgsz a hegyoldalról. Vagy rád támad egy vaddisznó. Mindenhol vannak veszélyek amúgy.

Mindenhol vannak veszélyek, vagy egy elkorhadt fa dõl rád, vagy beléd csap a villám ha olyan helyen vagy. Vagy lezúgsz a hegyoldalról. Vagy rád támad egy vaddisznó. Mindenhol vannak veszélyek amúgy.
Elkaphatod az agyhártyagyulladást egy kullancstól, elbotlasz és kificamítod a bokád, letérsz az útról és olyan csendesen osonsz hogy belebotlasz egy malacos vaddisznóba, megeszed nyersen a gyilkos galócát... vagy eltévedhetsz, de Magyarországon nincs olyan hely ahol ha egy órát mész egy irányba akkor ne találnál egy utat vagy ösvényt.
Mit értesz veszély alatt? El lehet tévedni. Bár nincsenek olyan nagy távolságok, ha elindulsz egy irányba, elõbb-utóbb találsz egy (mû)utat, turistajelzést, bármit, ami alapján tájékozódhatsz. Érhet baleset, pl. kificamodhat a bokád egy gödörbe lépve, ha árkon-bokron keresztül mész és nem figyelsz. Vadállatokkal nem fogsz találkozni, amik megtámadhatnak, kóbor kutyákkal azonban igen. Érdemes az ilyen és hasonló helyzetekre gondolva egy flakon gázsprayt vinni magaddal. (kicsi, nem nehéz, és inkább cipeld feleslegesen, minthogy ne legyen, ha szükség van rá) Ellenséges szándékú emberekkel az erdõ közepén összefutni nem nagyon lehet, viszont sikerült már elkeverednem olyan kis település felé, ahol nem túl barátságos emberek voltak. Tavasztól õszig összeszedhetsz kullancsokat, amik többféle fertõzést hordozhatnak. Ellenük a különféle kullancsriasztó spray-k elég jól beváltak. Ami még veszélyforrás lehet, ha számodra ismeretlen terméseket, gombákat szedsz és fogyasztasz el. Jó pár mérgezõ növény él hazánkban. A kutak, források vize nem a legtisztább, de attól, ha iszol egy-egy alkalommal, még nem lesz bajod. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Jó túrázást!
Medve??? Az utolsót 1983-ban lõtték ki, azóta kábé akkor a veszélye összefutni vele, mint annak, hogy elcsap egy Porsche a hegyi lejtõn. A legnagyobb veszélyt a kullancsok jelentik, ezért minden este, miután az erdõben mászkáltál, nézd át magad alaposan, kérj hozzá segítséget. Ha találsz magadban kullancsot, akkor szedd ki, és jelöld meg a helyét. Ha néhány héten belül elváltozik, akkor azonnal irény a doki, vidd a kiszedett kullancsot is! Nekem így kaptak el egy Lyme-kórt, amit injekciókkal ki tudtak kezelni, ellenkezõ esetben akár teljes bénulással is járhatott volna. Nem azt mondom, hogy félni kell, de azért legyél elõvigyázatos. Ha eltévednél, akkor indulj el határozottan egy irányba, rövid idõn belül ki fogsz jutni valamilyen emberlakta helyre, a mi erdeinkben nem lehet napokig kószálni az érintetlen természetben. És persze érdemes nem egyedül lenni, mert ha baleset ér, akkor valakinek intézkedni kell. De ha ésszel közlekedsz, akkor nem nagyobb az esélye az erdõben balesetet szenvedni, mint bárhol máshol.
Belefutsz egy csöves táborba az erdõ legeslegmélyén és akkor a Jó Isten sem ment meg egy nemi erõszaktól. Amúgy hölgyeknek nem ajánlott erdõbe menni menstruáció alatt, mert beindulnak rájuk a szarvasok és megerõszakolják õket, mer mennek a vérre.
De hallgatok. 1-2 évente átkóvályog egy, amit aztán általában visszazsuppolnak. Magyarországon tölt mondjuk maximum egy hetet. Ez azt jelenti, hogy ha pont abban az egy hétben vagy pont azon a területen, ahol a medve, és pont szembemész vele, akkor valóban összeakadhattok. Ennek az esélye viszont töredék százalék, elhanyagolható. Fõleg hogy általában tudunk is róla, ha áttéved egy és feltételezzük, hogy abban az idõben nem mész arra a területre kirándulni. Ugyanekkora eséllyel támadhat ránk egy oroszlán is, hiszen abból több is van az országban, simán kiszökhet valahonnan. Sõt nagyobb eséllyel dõl ránk az egyik fa. Egyszerûen annyira kicsi az esély a medvetámadásra, hogy nem igazán érdemes rá készülni, csak annyiban, hogy elkerüljük azt a területet, ahova betévedt.
Lehet medve is.
Igen medve.Te nem hallgatsz híreket? Pár hete is észleltek északon, Szlovákiából jöhetett át.De k-n is , sõt Szlovéniában is van.
De jobb félni, mint megijedni.Velem már történt ilyen...Szerencsére be tudtunk ugrani a kocsiba a barátommal.(nem itthon történt, de olyan helyen, ahol szintén ritkaságszámba megy)
Vadászidényben agyon is lõhetnek...(tévedésbõl)
az alföldi erdõkben vaddisznó. onnan tudom, hogy egyszer már meg akart támadni egy, de be tudtam menekülni egy elhagyott tanyába, aztán leintettem a vadászok arra járó terepjáróját. kb az életemért futottam akkor. mondjuk az adrenalinbomba fasza érzés volt :D

Barátnömnek van egy kislánya 2.5 éves! Az apa nem látogatja nem tartja semilyen formában a kapcsolatot! Milyen veszélyekkel jár ha én barátja leszek ennek a lánynak, és kislány apaként fog felnézni rám?

Legjobb válasz: Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!

Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!
Esetleg attól félsz, h ha vmiért megromlik ez a kapcsolat, és te elhagyod õket, a gyereknek ez traumát okoz?A túl nagy felelõsségtõl tartasz?Mert bizony, ez azzal jár.Ismerted a Kisherceg c.mesét...de én úgy gondolom, h azért, mert esetleg félsz a dolgoktól, nem szabad veszni hagyni egy szerelmet, és nem megadni a lehetõségét egy kislánynak, h családban nõhessen fel.És annyiból nagyon jó helyzetben vagy, h nincs egy apuka, aki esetleg piszkálja a barátnõdet, és folyamatosan beleszól az életetekbe, vagy abba hogyan is neveled a lányát.Ami még rosszabb, még tönkre is tenné a kapcsolatotokat.Szval sztem hajrá, és sok boldogságot!Légy tökös fickó!!!
A kérdező hozzászólása: légyszi írjatok !!!!!!
Semmilyen veszélye nincs, boldogok lesztek hárman.
A kérdező hozzászólása: A kis lány nagyon ragaszkodik hozzám apjának tekint !!! Én is szeretem öt , de az édesanyját (barátnömet) én már nem !!! Mit tegyek ??

Ti hány hetesen mentetek fogászatra? Nekem van lyukas fogam de még nem fáj. Amíg nem fáj addig nincs begyulladva? Ha be van már gyulladva milyen veszélyt jelent a babára?

egy 15 hetes,aki fél a fogdokitól még jobban mint a szülést?l..

Legjobb válasz: Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s

Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s
Amúgy is ingyenes... Igen, nekem is 2héten belül kell erõt venni magamon. :) ))
A kérdező hozzászólása: én az érzéstelenítõben bízom talán úgy elviselhetõbb! meg úgysem fogjuk megúszni szerintem..a dolog jó oldala hogy terhesség alatt ingyenes az a fogászat ki kell használni.én már erõt vettem magamon nem bocsájtanám meg magamnak ha emiatt lenne baja a babának..2 héten belül biztos elintézem :)
Szerintem jobban! :D Nekem van egy több okból nem fejezett be gyökér kezelt fogam, amiben csak gyökértömés van, a többi pedig a nagy luk, a nagy semmi... Én nem fogom megúszni ezt már egy töméssel...sõt, örülök, ha simán ki tudják majd húzni...
A kérdező hozzászólása: nem tudom nálunk a fogpótlás nem ingyenes.nekem majd azt is kell! :S
Én épp ma voltam 25 hetesen, szerencsére lyuk nem volt, csak tisztításra mentem. Az viszont nagyon jó, mert a sok fogkõ miatt hamarabb begyulladhat az íny is, ami amúgy is érzékenyebb ilyenkor a hormonok miatt. Szerintem menj el mielõbb, minél kisebb a lyuk, annál kisebb beavatkozás kell. érzéstelenítõt kaphasz, van kismamáknak való (szólj a dokinak, ha még nem látszana rajtad). Ha már úgyis mész, érdemes leszedetned a fogkövet is, akkor kisebb az esélye a többi romlásának is. Bátorság! Egyáltalán nem vészes!
Vannak riasztó esetek, de jobb félni, mint megijedni! Ha van lehetõséged, akkor kérd a Párodat, hogy menjen be Veled, és fogja a kezed!! Sokat fog segíteni!!! :-) Boldog babavárást, és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
14hetes vagyok és egy cipõben a kérdezõvel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a többi választ is :) utolsó, szóval akkor még te sem voltál, vagy ugyanúgy félsz mint én?
Én elég késõn mentem, kb 20 hetesen. Szerencsére megúsztam 3 töméssel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm erõt veszek akkor magamon mert nem szeretném a legutóbb leírtakat!
addig menj el, amíg nem fáj, a baba érdekében is! ha már be van gyulladva, akkor a gyulladás a véráramon keresztül szétterjed a testedben, bejut a babába is, lehet belõle vetélés, illetve bármelyikõtök szívizomszövetére ráhúzódhat, azt pedig nem is részletezem , hogy ez terhesen miket okozhat vegyél nagy levegõt és irány a fogorvos, minél elõbb, hogy minél kisebb lyukat kelljen betömnie egyébként tud adni kismamáknak való érzéstelenítõt is, ha szükségesnek látja
Én 10 hetesen elintéztem.

Milyen veszélyei vannak annak, ha magasfeszültségű oszlopot tesznek a kerítésünkhöz, 6méterre a házunktól?

Legjobb válasz: Abszolút semmi. Mert ha 6m akkor az legfeljebb 20kV-os hálózat lehet(nagyobb feszültségnek nagyobb a védõtávolsága)Apró veszély maximum az lehet, ha valami oknál fogva leszakad és megközelíted mert az automatika nem mindig kapcsol ki azonnal, de ennek annyi esélye van mint ahhoz hogy belédcsap egy villám. Egy erõsárámú hálózatszerelõ(émász-elmû-nél)véleményát olvashattad!

Abszolút semmi. Mert ha 6m akkor az legfeljebb 20kV-os hálózat lehet(nagyobb feszültségnek nagyobb a védõtávolsága)Apró veszély maximum az lehet, ha valami oknál fogva leszakad és megközelíted mert az automatika nem mindig kapcsol ki azonnal, de ennek annyi esélye van mint ahhoz hogy belédcsap egy villám. Egy erõsárámú hálózatszerelõ(émász-elmû-nél)véleményát olvashattad!

Ha valaki 3 hónapos terhes, és nem tud róla, és elmegy a baba, akkor annak milyen veszélyei vannak?

Legjobb válasz: nem értem a kérdést? ha benned marad a halott magzat akkor mi veszélye?

nem értem a kérdést? ha benned marad a halott magzat akkor mi veszélye?
Azért ilyenkor már van pár tünet, ami a terh-re utal.Egy ennyi idõs terh-ben pedig már olyan mértei vannak a babának(ha addig rendesen fejlõdött), hogy pl. abortusz esetén már feldarabolják, hogy kijöjjön.A spontán vetélés, ha megindul mindíg erõs hasi görccsel, erõs vérzéssel jár.Ha elmenne biztos észrevennéd.Utána Uh-val megnéznék mi van odabent és lehet csinálnak egy eü. kaparást.
A kérdező hozzászólása: Igen, valami ilyesmire gondoltam
Úgy van, és ha benned marad, abból hullamérgezés lesz. Szóval nem maradhat észrevétlenül benned.
Ha a terh. elhalásra gondolsz:mérgezés, gyulladás, ami a méh megtartásást is veszélyezteti.Hallani lehet olyan esetrõl is, amikor az idõs nénikénél veszik észre az évtizedekkel azelõtt elhalt, el nem távozott magzatot, mi már el van meszesedve a méhben.Nekem az elsõ terh elhalásnál(7 hét körül volt, 11 hétben vették észre) erõs szagú zöldes folyásom volt.A másodiknál(9 hétben derült ki) csak UH-n vették észre, hogy csak üres petezsák van.

Milyen veszélyekkel jár, ha valaki későn kezd nemi életet élni (20 fölött)?

Legjobb válasz: Semmilyen veszéllyel nem jár. Mire gondolsz?

Semmilyen veszéllyel nem jár. Mire gondolsz?
Semmilyen. A szüzesség nem mérce. Értelmes ember tudja tolerálni. Értelmetlen emberrel meg nem kell foglalkozni!
Szerintem egy normális lányt ez nem zavarná.
..."piacon?" nohiszen...
Nézd, ha odáig volnék érted, egy cseppet sem zavarna, hogy még tanulgatnod kell a szexet. Volt egy barátom, 21 éves volt, mikor elõször lefeküdt egy lánnyal (velem), megvolt köztünk az összhang, a figyelem és hamar rákapott az ízére. És olyan párkapcsolatoknál is össze kell hangolódni, ahol már egyik fél sem az elsõ a másiknak. A tinédzserkor valahol még csak az útkeresés és a magunkra találás idõszaka. Azért ha valaki még 30 évesen sem szeretkezett egy jót, amikor már egy némileg kiforrott személyiséggel kell, hogy rendelkezzen, ott megeshet, hogy vagy nem érdekli a szex, vagy valamiért nem képes intim helyzetbe kerülni egy nõvel/férfival. Ez pedig nem jó.
Az önmagában nem baj, ha szûz vagy. Az már inkább, ha mellette balfék. Nem kell mindent tudni. A legtöbb férfi figyelmetlen, lusta és tunya szeretõ.
nem jár veszéllyel, rengeteg lány van akit nem zavar ez, sõt! Meg egyébként is , ha egyéb területen rendben vagy, akkor sztem egy értelmes nõ se utasítana vissza csak emiatt.
Például, kimaradsz a tini terhességbõl.Nem fog fájni , max kicsit az elsõ, ha csaj, ha pasi, akkor még ennyi se, csak aki megtudja, magában meg lesz a véleménye.
Általában kb.14....18 között a legaktivabb a késztetés a fiuknál. Ha ebben a korban nem evett meg a fene egy kis pu-cis élményért, akkor késöbb sem lesz olyan nagy a késztetés. Halvérü meg nem olyan kelendö érthetö okbol. Más gond egyébként nincs.
Szerintem nem attól lesz kevesebb valaki, hogy szûz, (sõt). Az én párom 24 éves volt amikor találkoztunk, és õ szintén szûz volt, aminek nagyon örültem, és közösen szereztünk tapasztalatokat. 15 évesen még nem kellene szexelni, szerintem úgy kb. 17-18 évesen talán, de ez egyénfüggõ. Elméletben már sok mindent tudhat egy 20 éves a szexrõl, már csak a gyakorlatban kell alkalmazni. Hûséget sem tud gyakorolni? Na, elõször is meg kell ismerni egy csajt, ne szaladjunk ennyire elõre. Aztán meg nem mindenki olyan, hogy több csajt is "ki akar próbálni". (De mindenki magából indul ki.) Pl. a páromnak még nem volt más nõje rajtam kívül és nincs is másra szüksége (házasok vagyunk). Ha valaki megfelelõ párt talál, minek keressen tovább. Normális nõnek azok az igényei, hogy szeressék, figyelmesek legyenek vele, a többi majd kialakul. Azt nem hiszem, hogy minden 20 éves csaj elkelt már, aki ad magára, és intelligens.
A kérdező hozzászólása: Hát köztudott, hogy egy 20+ szûznek nincs nagyérteke, különösen, ha férfi, egy szûzpasinak nulla az értéke a piacon egy valamire való nõ szemében. 20+ szüzen már nem engedhetõ meg az a luxus, hogy bénázzon, mint 15 éves. Ebben a korban már tudni kellene mindent a szexrõl, hogy kielégíteni valakit. Plusz egy ilyen embernek nincsenek élményei szexuális téren, de vannak vágyai, amit nem tud megélni, ezért lehet, hogy hûséget sem tud gyakorolni. Ja és kevés az esélye, hogy normális partnert találjon, mert annak vannak elvárásai ezen a téren. Tehát ha srác akkor csakis valami defektes, szõrös, félc.gány kölyökkel rendelkezõ munkanélküli nõt tud csak kifogni. Mert jobb csajok rég elkeltek, meg nem kíváncsiak felnõtt szûzre. Én ezeket tartom veszélynek.
Na tisztázzunk két fontos különbséget kapcsolat és kapcsolat között. Az egyik típus, amikor tényleg õszinte és szeretetteljes kötõdés alakul ki a két fél között, a másik, amikor a vonzalom elõször felszínes kapcsolatba vezet, és esetleg ez késõbb hasonlóan elmélyül (de ez ritka). Utóbbiból sokkal (SOKKAL) több található a világban. Nálad a felszínes kapcsolatokhoz kevés a cukormáz, így ott kevesebb esélyed van, elõbbinél meg pont az a király, hogy ott nem számítanak az ilyen hibák, majd megtanuljátok együtt. Az elsõ típusú kapcsolatot találni mindenképp baromi nehéz (legalábbis ez a megfigyelésem), ha jó vagy a piacon, ha nem. Nekem sok haverom van, aki sikeres a nõknél, de ilyen igazi õszinte kapcsolata nem soknak adatott még, de van olyan kevésbé sikeres haverom is, akinek egyetlen csaja volt az életben, de az ilyen.

Mi történik ha magas a magnézium-vérszint? Milyen veszélye lehet?

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lesz, nincs veszélye. Az alacsony Mg szintnek vannak káros hatásai: izomgörcs, hányinger, fáradékonyság.

Semmi bajod nem lesz, nincs veszélye. Az alacsony Mg szintnek vannak káros hatásai: izomgörcs, hányinger, fáradékonyság.

Milyen veszélyei lehetnek egy szuka ivartalanításának? (ha vannak veszélyei)

Mennyi id?sen a legajánlatosabb elvégezni ezt a m?tétet?

Legjobb válasz: minimális mûtéti kockázat az altatás miatt, mint minden mûtétnél....és minél elõbb ajánlott...amúgy elég rutinmûtét, kb, mint az embernél a mandula kivétele

minimális mûtéti kockázat az altatás miatt, mint minden mûtétnél....és minél elõbb ajánlott...amúgy elég rutinmûtét, kb, mint az embernél a mandula kivétele
Ezt olvasd el: http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm Egy Angliában és Amerikában is dolgozó magyar orvos írta. Elõnyök, hátrányok, optimális idõpont. A legösszeszedettebb hétköznapi nyelven íródott cikk a témában.
Azért vagy tudatlan, mert ilyeneket írsz: "egy ivartalanított, kiskutya nélküli szuka valószínûleg rövidebb ideig él, és hajlamosabb lesz az egészségügyi problémákra, célszerû legalább egyszer pároztatni elõtte" (a megbolondul rész valóban nem neked szól hanem a 13.33-as válaszolónak - ám ott nem is írtam idõpontot tehát nem értem, h miért vetted magadra)
Hagyjuk már ezt a "különben megbolondul a kutya" dolgot, mert én boldondulok meg mindjárt...de azok akik ilyenekt mondanak még mindig a 21. században, azok viszont biztos h meg vannak bolondulva. Egy kutya sem fog megbolondulni attól, ha nem szül vagy ha elsõ tüzelés elõtt ivartalanítják...és még a kuvasz, rottweiler és a komondor sem - minden ellenkezõ híreszteléssel ellentétben. Semmilyen biológiai magyarázata nincs...sõt a természet pont az ellenkezõjét bizonyítja: csak meg kell nézni a farkasok párzási szokásait és szaporodásbiológiájukat.
kedves ám annál tudatlanabb 13.42: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna....de mivel ezt nem tetted meg... Inkább ajánlom figyelmedbe a második válaszoló által belinkelt honlapnak az alapos áttanulmányozását. De a lényeg tömören, röviden: Az ivartalanítással rengeteg betegségtõl meg lehet kívmélni a kutyát (gennyes méhgyulladás -> nincs méhe ami begyulladjon, különbözõ rákos (emlõ, méh stb.) megbetegedések -> mivel leáll a "nagybani" hormontermelés és ezeknek a betegségeknek a kialakulása nagyban függ a hormonszinttõl) -> éppen ezért tovább élnek az ivartalanított kutyák (szukák, kanok egyaránt!)
utolsó .. picit talán olvas utánna annak a témának amihez válaszokat füzöl ... nem bolondul meg mert ivarérés elött ivartalanítva lesz, sõt .. megmarad játékosnak, könnyebben kezelhetõnek
miért én vagyok a tudatlan? nem én irtam hogy megbolondul a kutya ...
Szia! Fél órás mûtét az egész. Az elsõ tüzelést érdemes megvárni h nehogy megbolonduljon a kutya, de 8 éves kora elõtt mindenképpen érdemes elvégeztetni.
fiatal korban. a kutya könnyebben altatható, és kevesebb mûtéti szövõdmény lehet. egy ivartalanított, kiskutya nélküli szuka valószínûleg rövidebb ideig él, és hajlamosabb lesz az egészségügyi problémákra, célszerû legalább egyszer pároztatni elõtte :)
Bocsánat, én írtam azt a választ, és tényleg hülyeséget. Azt akartam írni, hogy az emlõrák kockázatát pl. nem zárja ki teljesen. Csak mert az egyik ismerõsöm kutyája a mûtét után lett beteg. De meggyógyult:) Szóval méhrák, és méhgyulladást nem fog kapni, ez tuti, bocsánat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nem gondoltam, hogy ilyen lavinát indítok el a kérdésemmel, de nem volt szándékos, csak tényleg érdekel a dolog, mert pár hét múlva hozzuk haza a kutyusunkat. A belinkelt oldalt köszönöm, nagyon hasznos volt és a válaszok többsége is, de volt egy-két "érdekes" válasz! Köszi még egyszer!
13:48- állatorvosi ajánlás, hogy legalább egy alma legyen a kutyának. Nálunk nem volt ilyen, elég korán is halt meg szegény leányzóm. Lehet hogy azóta enyhült az állatorvosi hozzáállás, de! Egy dolgot felejtettél ki, azzal hogy a hormontermelés leáll, nem csak azok a betegségek nem jelentkeznek, de egy sor más tünet léphet fel, elég ha az emberi hormonhiányos betegségeket megnézed.. A különféle nõi hormonok erõs egészségvédõ hatásúak, (méhnyakráknak egyebeknek elenyészõbb az esélye és jól gyógyíthatóak, hisz új, embertõl átvett betegségek, ) mert ugye a szervezet biztosítani akarja a tökéletességet, az utódnemzéshez. a farkasokkal nem érdemes példálózni, mivel az esetben ivarképes marad még a nem domináns szuka is, a hormonjai termelõdnek, mitöbb, kölykezhet, ám kölykeit, ha a falka nem tudja eltartani, megölik.
Az állatorvosi kamara szerint nem kell, hogy 1x legxen alma.. mindenki eldönti, hogy kinek hisz..egy fórumozónak, vagy a Kamarának.. számomra egyértelmû, hogy kinek. ráadásul a kedves utolsó hozzászólónak nem is biztos, hogy ivartalanítva volta kutyája. az állatorvos max. azért ajánlja, hogy egyszer szüljön mert az neki plusz pénz, nem is kevés és utána könyebb kuvenni a méhét. egyébként kedves utolsó nézz már körül egy menhelyen.oda az ilyen hülyék miatt termelõdik az újabb meg újabb utánpótlás.
"állatorvosi ajánlás, hogy legalább egy alma legyen a kutyának." Szeretnék találkozni és elbeszélgetni azzal az állatorvossal, aki ilyeneket ajánl. Visszaadhatná a diplomáját... Ezen kívül az állatorvosi hozzáállás nem enyhül :o), hanem a tudomány állása fejlõdik. A Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) szakmai indokok alapján támogatja és ajánlja a kedvtelésbõl tartott kisállatok ivartalanításának elvégzését. http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas.. De h még kattintanod se kelljen, itt a lényeg: Kérdés: Szükséges-e akár a kan, akár a szuka kutyáknak életükben párosodniuk. Válasz: Nem. Kérdés: Szükséges-e bármilyen okból a szukáknak életük során legalább egyszer elleniük? Válasz: Nem.
Látom, kardoskodtok emellett( mármint hogy nem kell ellés) , rendben, mindenesetre még kb két éve is, mikor engem már nem érintett a dolog( akkor már kan kutya), ezt javasolta az állatorvos. Egyébként nem plussz pénz, nem kell nála elletni, csak az oltásokat kell majd nála beadatni.., és nem kell hogy gazdátlan kutyusok sokasága kóboroljon, ahogyan tenyészállatoknál is célszerû legfeljebb négy utódot meghagyni, úgy lehet más kutyáknál is csökkenteni a számot, akár egyetlen egyre. A kóborló állatok számát amúgy sem a felelõsségteljes gazdik növelik( akik mellett nyilván nem sok esély van arra, hogy ellenõrizetlenül almoljon a kedvence), hanem az a sok szemét, aki csak kidobja a kutyáját az autópálya mellett, aztán falkába verõdve szinte potyogtatják az utódokat. Õket kellene leugatnotok, nem pedig azt, aki kockázatosnak látja ezt, és a saját kutyáját nem csonkítaná, így másnak sem ajánlja, nyilván "laikus" véleményként.. Egyébként Dalmim volt, 10-12 évig elvileg elélnek. Nem volt semmi egészségügyi problémája, még öröklött sem, minden szempontból tökéletes volt, vagyis nyilván a fajtastandard szerint nem, mert összeértek a foltjai... Imádtuk, így megpróbáltuk ilyen módon, kicsit túl óvni, de lám kár volt... Tõle 8 évesen búcsúztunk. Továbbra is fenntartom, hogy a fent említettek embertõl átvett, életmódból adódó bajok. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, mivel etetjük. Ahogy magadnak sem veszel mindenféle szemetet ételnek, mert tudod, hogy egészségesen kell táplálkoznod, úgy neki sem szabad. Igyekezned kell a lehetõ legvegyszermentesebb, ám tiszta környezetet biztosítani neki. A csökkent hormonszint pedig nagyon kockázatos a hormonhiányos betegségek szempontjából. Minden test legyen az kutya vagy ember, finom egyensúlyok által fenntartott. Ha kiveszel belõle akár egy keveset is, az egyensúly felborulhat. Nem azt mondom hogy szükségszerû, hogy így legyen, de a kérdezõ a kockázatokról érdeklõdött, és ez igenis kockázat.
Nézd nekem van olyan ember nõ rokonom, akit már 5 éve "kipakoltak" mert már túl volt a szülõképes koron, és miután levettek egy cisztát a méhérõl, és az visszanõtt, ezért az (ember)orvos javasolta a teljes nemiszervrendszertõl való megválást. Elmondom neked, hogy azóta nem hogy nem volt semmilyen komolyabb belsõ szervi megbetegedése, de az öröklött pajzsmirigy túltengése is elmúlt. Biztosan azért ajánlotta az emberorvos a "csonkítást" mert az olyan veszélyes. Gondolkodj már! A rák meg hogyan került a kutyába az emberbõl? Gondolkodj már! A rák nem egy vírus! Sõt valószínûleg régen is benne volt a kutyában is, csak épp nem volt olyan fejlett az állatorvostudomány, hogy diagnosztizálni tudja, meg nem is volt jellemzõ, hogy kutyákat komolyabb vizsgálatokra, vagy esetleg boncolásra vigyenek.
Kedves Kérdezõ! Hogy a kérdésedre is választ kapj, próbálok átkiabálni a veszekedõk feje felett: Minden mûtétnek vannak kockázatai. Elsõsorban az altatás. Ha találsz olyan orvost, aki géppel altat, ez a kockázat minimálisra csökkenthetõ. De legtöbbször az injekcióval vagy infúzióval való altatással sem szokott gond lenni. Hogy mikor ideális, abban az állatorvosok sem tudnak megegyezni, itt is megy a veszekedés. Én meg szoktam várni az elsõ tüzelést a kutyáimnál, abból még nem volt gondom. Kérdezd az állatorvosod, mikor javasolja.
Az utolsó válaszoló javaslata ésszerû, érdemes a felvetõdött kérdéseidet is feltenni az orvosnak, ha másnem kiselõadást kapsz a témáról :) hogy hogyan terjedhet a rák, mint betegség emberrõl kutyára? Az életmóddal. Azzal hogy egyre több káros anyagnak van kitéve az emberén keresztül a kutya, az õ esélyei is nõnek az ilyen jellegû betegségekre. Az emberekre jellemzõ civilizációs ártalmak a velük élõ háziállatokat is súlytják. Kipakolt hölgyek-nos, ilyen esetben nyilván kockázat elemzés történik, a kisebbik rosszat választják, ami ez esetben a "kipakolás", mert igen nyilvánvaló, hogy komolyabb bajokat okoz a kezeletlen betegség. DE! Ez nem jelenti azt hogy egy egészséges testtel is meg kell tenni ugyanezt. Ha egy mûködõ, jól mûködõ egységbõl elveszel valamit, megbontod, az megbosszulja magát valamilyen szinten. Gondolkodjunk nagyban: ha egy rendesen mûködõ, probléma mentes erdõbõl eltûnik a csúcsragadozó mi történik? Igen, az erdõ bizony pusztulásnak indul, mesterségesen kell fenntartani. Ugyan ez történik kisebb, kevésbé jelentõsnek tartott fajok eltûnésekor is.
Jézusom.. Mi az, hogy az ivartalanítás nem zárja ki 100%osan a méhrák, gennyés méhgyulladás, petefészekrák kockázatát???!! Ezeket mind kiveszik a kutyából, tehát max. a kukában rákosodhatnak el, ami meg ugye nem történhet meg..
Szerintem soha senki nem fogja tudni sem bebizonyítani, sem megcáfolni, hogy egy kutya mitõl lesz agresszívabb, vagy mitõl lesz egészséges, és él hosszú-hosszú ideig. Ez nem egy mûtéttõl függ, hanem attól, hogy milyen géneket örökölt, vagy mennyire foglalkoznak a nevelésével, vagy pl. azzal, hogy milyen táppal etetik. De a józan paraszti eszemre hallgatva azt mondom, hogy egy ivarérett kankutyát sokkal jobban megvisel, ha érzi a tüzelõ szukák szagát, és menne és tenné a dolgát, ehelyett sír és kaparja a kertajtót. Ha megmûtik, megszûnik a hormon termelés, és megszûnik a párzási ösztön.
ja, bocs .. én az elötte lévõ 13:42 vagyok ... csak nem értettem miért irtam volna hülyeésget
Kedves kérdezõ, meg a többi aki szerint szülnie kell, és egyéb butaságok. Olvassátok a Magyar Állatorvosi Kamara állásfoglalását az ivartalanításról! Talán ennek a szervezetnek hisztek. http://www.maok.hu/index.php?pageid=153
bocsi, nem is néztem, h két 13.42 van.... ;o)
Már nem azért az egyhúszért, de tanultál a suliba szövegértést? Nem azt írtam h megbolondul, hanem h nehogy megbolonduljon! És lehet h nem nekem kéne utána olvasnom hanem neked! Amúgy ismertem olyan szukakutyát aki az elsõ ivarzás elõtt lett ivartalanítva és idõsebb korára már annyira bolond lett h nem vihették kutyák közé mert támadott. Úh errõl ennyit!
hülye vagy, fiam .. 1-es, leülhetsz ... NEM az ivartalantástól bolondult meg .. lehet idegrendszeri probléma, öröklötten.. lehet agydaganat, millio dolog .. mibõl gondolod hogy pont az ivartalanitás miatt örült meg?
És mégis mibõl gondolod, hogy az ivartalanítástól bolondult meg, és nem a helytelen neveléstõl, meg a szocializáció hiányától????
Tök mindegy h mitõl bolondult meg(a gazdája erre fogta, én meg nem fogok másokról rosszat gondolni) az állatorvos nekünk is azt javasolta h várjunk egy tüzelést. Megvártuk, most lett ivartalanítva és nincsen semmi baja, sokkal barátságosabb és figyelmesebb lett. Ennyi a lényege!
Amúgy vissza lehetne venni, mert én senkit nem kezdtem leosztani ill lehülyézni ismeretlenül, úh le lehet állni! Okoska! Osszad tovább az észt, másoknak meg ne szójjá' be!
"fiatal korban. a kutya könnyebben altatható, és kevesebb mûtéti szövõdmény lehet. egy ivartalanított, kiskutya nélküli szuka valószínûleg rövidebb ideig él, és hajlamosabb lesz az egészségügyi problémákra, célszerû legalább egyszer pároztatni elõtte :) " EZT AZ ESZEMENT BLÕDSÉGET MEG HONNÉT SZEDTED?????? AZ ILYEN IDIÓTÁK MIATT VANNAK GAZDÁTLAN ÁLLATOK MILLIÓ AZ UTCÁN ÉS A MENHELYEKEN
Kultúrált állattartás az ha a hobbi célra vett kutyát nem szaporítjuk, hanem visszük ivartalanítani. Az egészségesen történõ ivartalanításról állatok esetében annyit, hogy sajnos amikor már ott a baj, pl. a rák, gennyes méhgyulladás, akkor már a legtöbbször késõ mert átterjedt más szervekre.És olyankor már lehet sírni, hogy elõbb kellet volna.

Milyen veszélyei vannak annak, ha ebben a meleg időben még mindig téli gumival közlekedik egy autó?

a férjem nem cserélte le a télit nyárira, met nem volt ideje rá...

Legjobb válasz: Az, hogy jobban tapad és ez által jobban kopik. Más veszélye nincs...

Az, hogy jobban tapad és ez által jobban kopik. Más veszélye nincs...
jó azért nem kell emiatt dühöngeni, hacsak nem úgy vezet a férjed hogy a kerekeket a tapadási határig kínozza (magyarán mint egy versenyzõ), akkor szerintem észre sem fogjátok venni ezalatt a különbséget tanács: tartsátok be a seb korlátozást, mert nagy sebesség -> jobban melegednek a gumik, és mivel a téli gumik még jobban melegednek, ezért nem kéne 160al csapatni, szerintem
Az utcai téli gumik nem versenygumik , hogy a melegtõl fellágyulva eldurranjanak. Tény, amit elõttem írtak, igaz, hogy kissé jobban kopnak, mert jobban tapad/ragad/ a meleg aszfaltra. De nincs még az a kánikula, hogy ez számottevõ legyen!
Ráadásul többet fogyaszt vele az autó.
Ezért ne legyél mérges a férjedre. Fõnököm nekem télen-nyáron téli gumival járt. Legutóbbi gumijába 90 ezer km volt amikor lecserélte és külsõre nem látszott semmi, csak a gumis mondta hogy a köpeny annyira ellágyult hogy bármikor szétdurranhatott volna :D Szóval nyugodtan eljárhattok téli gumival.
A kérdező hozzászólása: köszi. tök mérges vagyok a férjemre, hogy nem intézte el.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.

Milyen veszélye lehet a babákra nézve ha már kétszer volt hüvelygombám a terhesség alatt? (kaptam rá h. tablettát)

Legjobb válasz: Semmilyen, õ ott védve van,az a lényeg,szülésnél ne legyen,mert annak van veszélye,kötõhártyagyulladástól a vakságig ,bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.

Semmilyen, õ ott védve van, az a lényeg, szülésnél ne legyen, mert annak van veszélye, kötõhártyagyulladástól a vakságig , bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.
Nekem is volt, én is használtam rá hüvelytablettát és elmúlt. A dokim azt mondta, hogy nem árt a babának, nem lesz semmi baja, de a szülésig mindenképp ki kell kezelni, ha esetleg megint elõjönne.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!
Szia! Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz. És nem szabad várni vele, ha érzed, rögtön kezelni kell, mert felterjedhet a fertõzés, és ha gyulladást okoz a burokban, akkor megrepedhet. Én az elõzõ terhességemmel egyszer bekerültem a kórházba, és ott elkaptam.Több mint egy évig nem sikerült teljesen megszabadulnom tõle:((Pedig szülés után mikor elõször visszatért szedtem rá tabit, kúp, kenõcs, de nagyon makacs volt.Most kb 1 éve nem volt már, még terhesen sem. Vigyázz, ha úgy érzed megint van, tartózkodjatok a házasélettõl, mert azzal is feljebb terjedhet. Boldog babavárást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!