Találatok a következő kifejezésre: Milyen veszélye ha a (34 db)

Ti hány hetesen mentetek fogászatra? Nekem van lyukas fogam de még nem fáj. Amíg nem fáj addig nincs begyulladva? Ha be van már gyulladva milyen veszélyt jelent a babára?

egy 15 hetes,aki fél a fogdokitól még jobban mint a szülést?l..

Legjobb válasz: Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s

Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s
Amúgy is ingyenes... Igen, nekem is 2héten belül kell erõt venni magamon. :) ))
A kérdező hozzászólása: én az érzéstelenítõben bízom talán úgy elviselhetõbb! meg úgysem fogjuk megúszni szerintem..a dolog jó oldala hogy terhesség alatt ingyenes az a fogászat ki kell használni.én már erõt vettem magamon nem bocsájtanám meg magamnak ha emiatt lenne baja a babának..2 héten belül biztos elintézem :)
Szerintem jobban! :D Nekem van egy több okból nem fejezett be gyökér kezelt fogam, amiben csak gyökértömés van, a többi pedig a nagy luk, a nagy semmi... Én nem fogom megúszni ezt már egy töméssel...sõt, örülök, ha simán ki tudják majd húzni...
A kérdező hozzászólása: nem tudom nálunk a fogpótlás nem ingyenes.nekem majd azt is kell! :S
Én épp ma voltam 25 hetesen, szerencsére lyuk nem volt, csak tisztításra mentem. Az viszont nagyon jó, mert a sok fogkõ miatt hamarabb begyulladhat az íny is, ami amúgy is érzékenyebb ilyenkor a hormonok miatt. Szerintem menj el mielõbb, minél kisebb a lyuk, annál kisebb beavatkozás kell. érzéstelenítõt kaphasz, van kismamáknak való (szólj a dokinak, ha még nem látszana rajtad). Ha már úgyis mész, érdemes leszedetned a fogkövet is, akkor kisebb az esélye a többi romlásának is. Bátorság! Egyáltalán nem vészes!
Vannak riasztó esetek, de jobb félni, mint megijedni! Ha van lehetõséged, akkor kérd a Párodat, hogy menjen be Veled, és fogja a kezed!! Sokat fog segíteni!!! :-) Boldog babavárást, és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
14hetes vagyok és egy cipõben a kérdezõvel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a többi választ is :) utolsó, szóval akkor még te sem voltál, vagy ugyanúgy félsz mint én?
Én elég késõn mentem, kb 20 hetesen. Szerencsére megúsztam 3 töméssel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm erõt veszek akkor magamon mert nem szeretném a legutóbb leírtakat!
addig menj el, amíg nem fáj, a baba érdekében is! ha már be van gyulladva, akkor a gyulladás a véráramon keresztül szétterjed a testedben, bejut a babába is, lehet belõle vetélés, illetve bármelyikõtök szívizomszövetére ráhúzódhat, azt pedig nem is részletezem , hogy ez terhesen miket okozhat vegyél nagy levegõt és irány a fogorvos, minél elõbb, hogy minél kisebb lyukat kelljen betömnie egyébként tud adni kismamáknak való érzéstelenítõt is, ha szükségesnek látja
Én 10 hetesen elintéztem.

Milyen veszélye lehet a babákra nézve ha már kétszer volt hüvelygombám a terhesség alatt? (kaptam rá h. tablettát)

Legjobb válasz: Semmilyen, õ ott védve van,az a lényeg,szülésnél ne legyen,mert annak van veszélye,kötõhártyagyulladástól a vakságig ,bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.

Semmilyen, õ ott védve van, az a lényeg, szülésnél ne legyen, mert annak van veszélye, kötõhártyagyulladástól a vakságig , bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.
Nekem is volt, én is használtam rá hüvelytablettát és elmúlt. A dokim azt mondta, hogy nem árt a babának, nem lesz semmi baja, de a szülésig mindenképp ki kell kezelni, ha esetleg megint elõjönne.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!
Szia! Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz. És nem szabad várni vele, ha érzed, rögtön kezelni kell, mert felterjedhet a fertõzés, és ha gyulladást okoz a burokban, akkor megrepedhet. Én az elõzõ terhességemmel egyszer bekerültem a kórházba, és ott elkaptam.Több mint egy évig nem sikerült teljesen megszabadulnom tõle:((Pedig szülés után mikor elõször visszatért szedtem rá tabit, kúp, kenõcs, de nagyon makacs volt.Most kb 1 éve nem volt már, még terhesen sem. Vigyázz, ha úgy érzed megint van, tartózkodjatok a házasélettõl, mert azzal is feljebb terjedhet. Boldog babavárást.

Milyen veszélyeket rejthet a terhesség során, ha az anya veleszületett szívbetegségben szenved? Mire kell jobban odafigyelnie?

Két szívm?téten estem át az utóbbi 2005.januárjában volt,azóta "egészséges" vagyok és nemsokára szeretnénk babát...

Legjobb válasz: Hát ezt jobb lenne ha a kezelõorvosoddal/kardiológussal/nõgyógyásszal beszélnéd meg! Azt, hogy a baba mennyire örökli, azt már a magzati szívultrahangon is tudják vizsgálni, bár vannak bizonyos szívfejlõdési rendellenességek, amik csak 5-6 éves korban látszódnak. Sok sikert kívánok és jó egészséget!

Hát ezt jobb lenne ha a kezelõorvosoddal/kardiológussal/nõgyógyásszal beszélnéd meg! Azt, hogy a baba mennyire örökli, azt már a magzati szívultrahangon is tudják vizsgálni, bár vannak bizonyos szívfejlõdési rendellenességek, amik csak 5-6 éves korban látszódnak. Sok sikert kívánok és jó egészséget!

Mi történik ha magas a magnézium-vérszint? Milyen veszélye lehet?

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lesz, nincs veszélye. Az alacsony Mg szintnek vannak káros hatásai: izomgörcs, hányinger, fáradékonyság.

Semmi bajod nem lesz, nincs veszélye. Az alacsony Mg szintnek vannak káros hatásai: izomgörcs, hányinger, fáradékonyság.

Milyen veszélyei vannak annak, ha ebben a meleg időben még mindig téli gumival közlekedik egy autó?

a férjem nem cserélte le a télit nyárira, met nem volt ideje rá...

Legjobb válasz: Az, hogy jobban tapad és ez által jobban kopik. Más veszélye nincs...

Az, hogy jobban tapad és ez által jobban kopik. Más veszélye nincs...
jó azért nem kell emiatt dühöngeni, hacsak nem úgy vezet a férjed hogy a kerekeket a tapadási határig kínozza (magyarán mint egy versenyzõ), akkor szerintem észre sem fogjátok venni ezalatt a különbséget tanács: tartsátok be a seb korlátozást, mert nagy sebesség -> jobban melegednek a gumik, és mivel a téli gumik még jobban melegednek, ezért nem kéne 160al csapatni, szerintem
Az utcai téli gumik nem versenygumik , hogy a melegtõl fellágyulva eldurranjanak. Tény, amit elõttem írtak, igaz, hogy kissé jobban kopnak, mert jobban tapad/ragad/ a meleg aszfaltra. De nincs még az a kánikula, hogy ez számottevõ legyen!
Ráadásul többet fogyaszt vele az autó.
Ezért ne legyél mérges a férjedre. Fõnököm nekem télen-nyáron téli gumival járt. Legutóbbi gumijába 90 ezer km volt amikor lecserélte és külsõre nem látszott semmi, csak a gumis mondta hogy a köpeny annyira ellágyult hogy bármikor szétdurranhatott volna :D Szóval nyugodtan eljárhattok téli gumival.
A kérdező hozzászólása: köszi. tök mérges vagyok a férjemre, hogy nem intézte el.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.

Barátnömnek van egy kislánya 2.5 éves! Az apa nem látogatja nem tartja semilyen formában a kapcsolatot! Milyen veszélyekkel jár ha én barátja leszek ennek a lánynak, és kislány apaként fog felnézni rám?

Legjobb válasz: Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!

Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!
Esetleg attól félsz, h ha vmiért megromlik ez a kapcsolat, és te elhagyod õket, a gyereknek ez traumát okoz?A túl nagy felelõsségtõl tartasz?Mert bizony, ez azzal jár.Ismerted a Kisherceg c.mesét...de én úgy gondolom, h azért, mert esetleg félsz a dolgoktól, nem szabad veszni hagyni egy szerelmet, és nem megadni a lehetõségét egy kislánynak, h családban nõhessen fel.És annyiból nagyon jó helyzetben vagy, h nincs egy apuka, aki esetleg piszkálja a barátnõdet, és folyamatosan beleszól az életetekbe, vagy abba hogyan is neveled a lányát.Ami még rosszabb, még tönkre is tenné a kapcsolatotokat.Szval sztem hajrá, és sok boldogságot!Légy tökös fickó!!!
A kérdező hozzászólása: légyszi írjatok !!!!!!
Semmilyen veszélye nincs, boldogok lesztek hárman.
A kérdező hozzászólása: A kis lány nagyon ragaszkodik hozzám apjának tekint !!! Én is szeretem öt , de az édesanyját (barátnömet) én már nem !!! Mit tegyek ??

Milyen veszélyei vannak annak, ha magasfeszültségű oszlopot tesznek a kerítésünkhöz, 6méterre a házunktól?

Legjobb válasz: Abszolút semmi. Mert ha 6m akkor az legfeljebb 20kV-os hálózat lehet(nagyobb feszültségnek nagyobb a védõtávolsága)Apró veszély maximum az lehet, ha valami oknál fogva leszakad és megközelíted mert az automatika nem mindig kapcsol ki azonnal, de ennek annyi esélye van mint ahhoz hogy belédcsap egy villám. Egy erõsárámú hálózatszerelõ(émász-elmû-nél)véleményát olvashattad!

Abszolút semmi. Mert ha 6m akkor az legfeljebb 20kV-os hálózat lehet(nagyobb feszültségnek nagyobb a védõtávolsága)Apró veszély maximum az lehet, ha valami oknál fogva leszakad és megközelíted mert az automatika nem mindig kapcsol ki azonnal, de ennek annyi esélye van mint ahhoz hogy belédcsap egy villám. Egy erõsárámú hálózatszerelõ(émász-elmû-nél)véleményát olvashattad!

Ha valaki 3 hónapos terhes, és nem tud róla, és elmegy a baba, akkor annak milyen veszélyei vannak?

Legjobb válasz: nem értem a kérdést? ha benned marad a halott magzat akkor mi veszélye?

nem értem a kérdést? ha benned marad a halott magzat akkor mi veszélye?
Azért ilyenkor már van pár tünet, ami a terh-re utal.Egy ennyi idõs terh-ben pedig már olyan mértei vannak a babának(ha addig rendesen fejlõdött), hogy pl. abortusz esetén már feldarabolják, hogy kijöjjön.A spontán vetélés, ha megindul mindíg erõs hasi görccsel, erõs vérzéssel jár.Ha elmenne biztos észrevennéd.Utána Uh-val megnéznék mi van odabent és lehet csinálnak egy eü. kaparást.
A kérdező hozzászólása: Igen, valami ilyesmire gondoltam
Úgy van, és ha benned marad, abból hullamérgezés lesz. Szóval nem maradhat észrevétlenül benned.
Ha a terh. elhalásra gondolsz:mérgezés, gyulladás, ami a méh megtartásást is veszélyezteti.Hallani lehet olyan esetrõl is, amikor az idõs nénikénél veszik észre az évtizedekkel azelõtt elhalt, el nem távozott magzatot, mi már el van meszesedve a méhben.Nekem az elsõ terh elhalásnál(7 hét körül volt, 11 hétben vették észre) erõs szagú zöldes folyásom volt.A másodiknál(9 hétben derült ki) csak UH-n vették észre, hogy csak üres petezsák van.
ge*it szar*k :-D
Van egy olyan erzesem h a biologia nem az erosseged. Sajnos a fenekedtol nincs direkt jarat az agyadig, ugy legalabb valami kerulne a fejedbe. Eszkombajn.
A kérdező hozzászólása: Kedves második, köszönöm borzasztóan értelmes válaszodat, de úgy látom nem igazán tudsz válaszolni a kérdésemre. Vagy mégis? Mert ez nem válasz volt. Elárulom, még soha nem ment el bennem senki, elõröl sem. Így nincs összehasonlítási alapom. Viszont az érdekelt volna, utána hamar kifolyik a dolog, esetleg fennáll a fertõzésveszély, hasmenés, akármi.. Nem tudtál válaszolni, csak okoskodtál, akkor meg minek szólsz egyáltalán hozzá a kérdéshez?
Pölö Nemibetegségek?
Google
Én úgy tudom, nem lehet a magzatvíz miatt!
A vízhajtók tudtommal (bár biztos többféle erõsségû, hatású létezik) hajthatja a magzatvízet is, ezért nem ajánlják. Logikusan a hatása így megegyezhet a "kevesebb" vagy "kórosan kevés" magzatvíz veszélyeivel, ami súlyosságtól és a terhesség korától függõen lehet vetélés, koraszülés, végtag retardáció, tüdõ fejletlensége, a mechanikai sérüléseknek nagyobb kockázata, szülési komplikációk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én 33 hetes vagyok, és belgyógyász írta fel a gyógyszert, 2-3 naponta kell egyet bevenni. Így is lehet káros?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!