Találatok a következő kifejezésre: Milyen veszélye a babákra nézve ha (2 db)

Milyen veszélye lehet a babákra nézve ha már kétszer volt hüvelygombám a terhesség alatt? (kaptam rá h. tablettát)

Legjobb válasz: Semmilyen, õ ott védve van,az a lényeg,szülésnél ne legyen,mert annak van veszélye,kötõhártyagyulladástól a vakságig ,bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.

Semmilyen, õ ott védve van, az a lényeg, szülésnél ne legyen, mert annak van veszélye, kötõhártyagyulladástól a vakságig , bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.
Nekem is volt, én is használtam rá hüvelytablettát és elmúlt. A dokim azt mondta, hogy nem árt a babának, nem lesz semmi baja, de a szülésig mindenképp ki kell kezelni, ha esetleg megint elõjönne.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!
Szia! Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz. És nem szabad várni vele, ha érzed, rögtön kezelni kell, mert felterjedhet a fertõzés, és ha gyulladást okoz a burokban, akkor megrepedhet. Én az elõzõ terhességemmel egyszer bekerültem a kórházba, és ott elkaptam.Több mint egy évig nem sikerült teljesen megszabadulnom tõle:((Pedig szülés után mikor elõször visszatért szedtem rá tabit, kúp, kenõcs, de nagyon makacs volt.Most kb 1 éve nem volt már, még terhesen sem. Vigyázz, ha úgy érzed megint van, tartózkodjatok a házasélettõl, mert azzal is feljebb terjedhet. Boldog babavárást.

Milyen következménye/veszélye lehet a babára nézve, ha idő előtt megreped a magzatburok és nem veszem észre a magzatvízszivárgást?

Állandoan azon aggodom h mi lesz ha id? el?tt megreped a magzatburok és én nem veszem észre a magzatvízszivárgást (nem azt mikor rendesen sok folyik hanem csak szivárog)vagy összekeverem a hüvelyfolyással. Ha ilyen történik utánna folyamatossan szivárog vagy csak néha érezni? Vagy egy id? után a fájások is beindulnak? És egyeltalán mi okozhatja az id? el?tti magzaburokrepedést? 34hetes vagyok most. írjatok sokan tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Biztos, hogy elõbb utóbb észre veszed, ha szivárog a vized. A folyás sûrû, a magzatvíz híg. Eléggé vizes lesz tõle a bugyid. Nem feltétlenül szivárog folyamatosan, a baba a fejével "betömheti" a lukat, akkor eláll. De ne izgulj ilyenek miatt (bár én is parás voltam :o)), ha most meg is indulna a szülésed már nem lenne gond a bébivel! Boldog babavárást, szép szülést! :o)

Biztos, hogy elõbb utóbb észre veszed, ha szivárog a vized. A folyás sûrû, a magzatvíz híg. Eléggé vizes lesz tõle a bugyid. Nem feltétlenül szivárog folyamatosan, a baba a fejével "betömheti" a lukat, akkor eláll. De ne izgulj ilyenek miatt (bár én is parás voltam :o)), ha most meg is indulna a szülésed már nem lenne gond a bébivel! Boldog babavárást, szép szülést! :o)
Gondold el én még csak 22 hetes vagyok, de a vizes folyásom miatt folyton ezen rágódok.A nagyfokú nyújtózkodást magasra kerüld el, de nem lesz baj, azt írják korai burokrepedés fertõzés miatt van.Én is mindig az Uh-ot várom az nyugtat meg, de te már olyan helyzetben vagy, hogy biztos észrevennéd, és idõben orvoshoz tudsz jutni, ne aggódj, és hidd el nem lesz baj, mi kismamák mindig találunk valami aggódni valót.Biztos írnak neked saját tapasztalatot, boldog babavárást még a hátralevõ hetekre:-)
Én viszont nem értek eggyet az elsõ hozzászólóval...Én még csak 27 hetes vagyok, de soha nem volt sûrû a folyásom, nekem kb a 11héttõl sima vízszerû a hüvelyi folyásom, ami a mai napig is megvan.Elégge nagy pánikban voltam az elején, mert sosem tudtam egyedül eldönteni, hogy folyás, vagy magzatvíz.Már kb 3 orvost az õrületbe kergettem ezzel, mert én is nagyon parázok attól, hogy nem e a magzatvíz szivárog, pedig azt elvileg fel kéne ismernem, mivel nem ez az elsõ terhességem, már van 1 fiam.Ott ugy volt, hogy amikot elkezdett szivárogni, attól számítva rövid idõn belül, már elkezdett csororgni.Viszont én fájásokat nem éreztem abszolút, mert a sok magnézium anno elnyomta a fájásokat, pedig a gép már nagy méhösszehúzódásokat mutatott, de nekem nem fájt..A dokik mind azt mondták most erre a folyásra, hogy nem lehet magzatvíz, mert a magzatvíz nem szivárog ugy hogy egyszer igen, egyszer nem.Pláne nem napokon, heteken keresztül, vagy ha az valóban magzatvíz lenne, akkor lennének más tünetek is...Szóval a szivárgásból elég hamar csorgás lesz..Nem lehet nem észrevenni, ugyhogy nyugi....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!