Találatok a következő kifejezésre: Milyen veszélye a babákra nézve (5 db)

Milyen veszélye lehet a babákra nézve ha már kétszer volt hüvelygombám a terhesség alatt? (kaptam rá h. tablettát)

Legjobb válasz: Semmilyen, õ ott védve van,az a lényeg,szülésnél ne legyen,mert annak van veszélye,kötõhártyagyulladástól a vakságig ,bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.

Semmilyen, õ ott védve van, az a lényeg, szülésnél ne legyen, mert annak van veszélye, kötõhártyagyulladástól a vakságig , bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.
Nekem is volt, én is használtam rá hüvelytablettát és elmúlt. A dokim azt mondta, hogy nem árt a babának, nem lesz semmi baja, de a szülésig mindenképp ki kell kezelni, ha esetleg megint elõjönne.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!
Szia! Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz. És nem szabad várni vele, ha érzed, rögtön kezelni kell, mert felterjedhet a fertõzés, és ha gyulladást okoz a burokban, akkor megrepedhet. Én az elõzõ terhességemmel egyszer bekerültem a kórházba, és ott elkaptam.Több mint egy évig nem sikerült teljesen megszabadulnom tõle:((Pedig szülés után mikor elõször visszatért szedtem rá tabit, kúp, kenõcs, de nagyon makacs volt.Most kb 1 éve nem volt már, még terhesen sem. Vigyázz, ha úgy érzed megint van, tartózkodjatok a házasélettõl, mert azzal is feljebb terjedhet. Boldog babavárást.

Milyen veszélye van a felfázásnak és hólyaghurutnak a babára nézve?

Nincs ilyen problémám de érdekelne, mert mindenhol azt olvasom ,hogy forduljon orvoshoz mert ha nem kezeli akkor probléma lehet a babára nézve.Kíváncsi vagyok mik ezek a problémák?! Egy két helyen olvastam , hogy a terhesség elején vetélést, majd későbbiekben koraszülést vagy kis súllyal való születést eredményezhet, Van még a babára nézve maradandó károsodás?

Legjobb válasz: Méhszáj nyílás,vetélés,vesegyulladás miatti vesegörcs ami beindítja a szülést,a méh gyulladása,illetve ha a babához jut a baktérium akkor beteg baba,ami befolyásolja a fejlõdését.

Méhszáj nyílás, vetélés, vesegyulladás miatti vesegörcs ami beindítja a szülést, a méh gyulladása, illetve ha a babához jut a baktérium akkor beteg baba, ami befolyásolja a fejlõdését.

Spirál használata mellett létrejött terhességnek milyen veszélyei vannak a babára nézve? Meg szabad tartani?

Legjobb válasz: Én azt olvastam, h' ha újabb típusú, kis méretû a spirál, és a baba jó helyen ágyazódott be, akkor nem veszik ki minden esetben, és kihordható egészségesen. De ezt mindenképpen csak az orvos döntheti el, és gondolom a terhesség során többször ellenõrzik uh-val.

Én azt olvastam, h' ha újabb típusú, kis méretû a spirál, és a baba jó helyen ágyazódott be, akkor nem veszik ki minden esetben, és kihordható egészségesen. De ezt mindenképpen csak az orvos döntheti el, és gondolom a terhesség során többször ellenõrzik uh-val.
csatlakozom az elõttem szólóhoz, én is most olvastam erõl, hogy bennt is lehet tartani és a babóval együtt születik meg. Persze csak ha minden klappol. Beszélj az orvossal!
Szia! A spirál-baba helyzetétõl függ. Én is spirál mellett lettem terhes a második babámmal, anyu a húgommal. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor egybõl csináltak uh-t, akkor még nem látszódott semmi, rá két hétre már igen. Nekünk szerencsénk volt, mert a lehetõ legtávolabb tapadt meg a manócska, így simán le tudták venni a spirált. Annyira simán, hogy nem is a doki vette le, hanem az asszisztens. Ha nagyon közel, vagy ne adj isten a spirálba ékelõdik be, akkor minden esetben mûtétileg megszakítják a terhességet. Ha pedig a spirál eltávolítása jelentene kockázatot, akkor bent hagyják és majd szülésnél veszik ki. Gondolom itt fokozott figyelemmel követik a terhességet.
Szia!Nekem 2 évvel ezelõtt ezért volt abortuszom.Spirál mellett lettem terhes, és az orvos azt mondta 50% esély van rá, hogy egézséges lesz a baba.Nem mertem vállalni.:(


Milyen veszélyei lehetnek a nagy mennyiségű sárga folyásnak a babára nézve?

Már túlvagyok egy kúpkúrán (nem volt kenetvétel, csak szemre állapította meg az orvosom, hogy vszín? Candida, de utána visszajött sajnos.) 9 hete megint van er?s folyásom... Holnap megyek orvoshoz. Ugye biztonságban van azért a kisbabám? 32 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia. Én a terhesség elejétõl küszködöm ezzel, de nem hajlandó elmúlni, csak ideig-óráig. Nem találtak soha semmit nálam, mégis van ez a sárga folyás. Szerintem nincs igazán jelentõsége, de azért csináltass egy leoltást.

Szia. Én a terhesség elejétõl küszködöm ezzel, de nem hajlandó elmúlni, csak ideig-óráig. Nem találtak soha semmit nálam, mégis van ez a sárga folyás. Szerintem nincs igazán jelentõsége, de azért csináltass egy leoltást.
Szia. Ha zárt a méhszáj, akkor teljes biztonságban van, mivel nem jutnak fel a baktériumok. Ha már nyitva van, akkor nagyobb az esélye bármiféle fertõzésnek, de ezt ma már könnyen tudják kezelni. Ne aggódj, nem lesz baj. Csak egy javaslat: nekem az orvosom a terhességem elején ajánlotta, hogy ha bármiféle fertõzésem lesz a terhesség alatt, nyugodtan csináljak kamillás teát, és azzal borogassam. Hülyén hangzik, de gyertya alakot kell felvenni -ami 32 hetes korban elég nehéz, de a párod pl. tudna segíteni tartani közben-, és a langyos kamilla teát belecsöpögtetni a hüvelyedbe. Próbáld ki, szerintem használni fog, ártani biztosan nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Nekem is ezt mondta az orvosom, hogy kamillával kenegessem fürdés után. Csinálom is szorgalmasan, de nem múlik! vannak napok, amikor fehéres a színe és úgy vélem normál menniségû, de bizonyos napokon rengeteg és totál sárga. Borzalmas!!! A méhszájam 24 hetesen zárt volt, hogy most milyen, azt nem tudom, mert a doki szerint nem szabad a fertõzések miatt gyakran ellenõrizni.
Ne aggódj, nekem a kezdetektõl van sárga folyásom, nincs viszketés, nem piros, de mégis zavart. Doki elõször 3napos Canesten kúrát ajánlott, majd kaptam 5napos Klion kúpkúrát, attól kb. 2 napra elmúlt, majd visszajött, jött újra a Canesten, de most 6 napos, majd miután ettõl sem múlt el, múlt héten csinált egy hüvelytenyészetet, 2 napra rá meglett az eredmény, hogy nics semmilyen bacim, egyszerûen nem találtak semmit, szóval normális a sárga folyás. Annyit mondott a dokim, hogy esetlegn egy-egy Canesten kúrát csináljak. Szóval nyugi, babára nem veszélyes és én is 32 hetes vagyok :) Kitartást!
Nekem is van sárgás folyás. Most volt kenetlevétel, se gomba, se baktérium! Szóval lehet, hogy csak a terhesség miatt változunk kicsit.

Milyen következménye/veszélye lehet a babára nézve, ha idő előtt megreped a magzatburok és nem veszem észre a magzatvízszivárgást?

Állandoan azon aggodom h mi lesz ha id? el?tt megreped a magzatburok és én nem veszem észre a magzatvízszivárgást (nem azt mikor rendesen sok folyik hanem csak szivárog)vagy összekeverem a hüvelyfolyással. Ha ilyen történik utánna folyamatossan szivárog vagy csak néha érezni? Vagy egy id? után a fájások is beindulnak? És egyeltalán mi okozhatja az id? el?tti magzaburokrepedést? 34hetes vagyok most. írjatok sokan tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Biztos, hogy elõbb utóbb észre veszed, ha szivárog a vized. A folyás sûrû, a magzatvíz híg. Eléggé vizes lesz tõle a bugyid. Nem feltétlenül szivárog folyamatosan, a baba a fejével "betömheti" a lukat, akkor eláll. De ne izgulj ilyenek miatt (bár én is parás voltam :o)), ha most meg is indulna a szülésed már nem lenne gond a bébivel! Boldog babavárást, szép szülést! :o)

Biztos, hogy elõbb utóbb észre veszed, ha szivárog a vized. A folyás sûrû, a magzatvíz híg. Eléggé vizes lesz tõle a bugyid. Nem feltétlenül szivárog folyamatosan, a baba a fejével "betömheti" a lukat, akkor eláll. De ne izgulj ilyenek miatt (bár én is parás voltam :o)), ha most meg is indulna a szülésed már nem lenne gond a bébivel! Boldog babavárást, szép szülést! :o)
Gondold el én még csak 22 hetes vagyok, de a vizes folyásom miatt folyton ezen rágódok.A nagyfokú nyújtózkodást magasra kerüld el, de nem lesz baj, azt írják korai burokrepedés fertõzés miatt van.Én is mindig az Uh-ot várom az nyugtat meg, de te már olyan helyzetben vagy, hogy biztos észrevennéd, és idõben orvoshoz tudsz jutni, ne aggódj, és hidd el nem lesz baj, mi kismamák mindig találunk valami aggódni valót.Biztos írnak neked saját tapasztalatot, boldog babavárást még a hátralevõ hetekre:-)
Én viszont nem értek eggyet az elsõ hozzászólóval...Én még csak 27 hetes vagyok, de soha nem volt sûrû a folyásom, nekem kb a 11héttõl sima vízszerû a hüvelyi folyásom, ami a mai napig is megvan.Elégge nagy pánikban voltam az elején, mert sosem tudtam egyedül eldönteni, hogy folyás, vagy magzatvíz.Már kb 3 orvost az õrületbe kergettem ezzel, mert én is nagyon parázok attól, hogy nem e a magzatvíz szivárog, pedig azt elvileg fel kéne ismernem, mivel nem ez az elsõ terhességem, már van 1 fiam.Ott ugy volt, hogy amikot elkezdett szivárogni, attól számítva rövid idõn belül, már elkezdett csororgni.Viszont én fájásokat nem éreztem abszolút, mert a sok magnézium anno elnyomta a fájásokat, pedig a gép már nagy méhösszehúzódásokat mutatott, de nekem nem fájt..A dokik mind azt mondták most erre a folyásra, hogy nem lehet magzatvíz, mert a magzatvíz nem szivárog ugy hogy egyszer igen, egyszer nem.Pláne nem napokon, heteken keresztül, vagy ha az valóban magzatvíz lenne, akkor lennének más tünetek is...Szóval a szivárgásból elég hamar csorgás lesz..Nem lehet nem észrevenni, ugyhogy nyugi....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!