Találatok a következő kifejezésre: Milyen veszélye a babákra (14 db)

Ti hány hetesen mentetek fogászatra? Nekem van lyukas fogam de még nem fáj. Amíg nem fáj addig nincs begyulladva? Ha be van már gyulladva milyen veszélyt jelent a babára?

egy 15 hetes,aki fél a fogdokitól még jobban mint a szülést?l..

Legjobb válasz: Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s

Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s
Amúgy is ingyenes... Igen, nekem is 2héten belül kell erõt venni magamon. :) ))
A kérdező hozzászólása: én az érzéstelenítõben bízom talán úgy elviselhetõbb! meg úgysem fogjuk megúszni szerintem..a dolog jó oldala hogy terhesség alatt ingyenes az a fogászat ki kell használni.én már erõt vettem magamon nem bocsájtanám meg magamnak ha emiatt lenne baja a babának..2 héten belül biztos elintézem :)
Szerintem jobban! :D Nekem van egy több okból nem fejezett be gyökér kezelt fogam, amiben csak gyökértömés van, a többi pedig a nagy luk, a nagy semmi... Én nem fogom megúszni ezt már egy töméssel...sõt, örülök, ha simán ki tudják majd húzni...
A kérdező hozzászólása: nem tudom nálunk a fogpótlás nem ingyenes.nekem majd azt is kell! :S
Én épp ma voltam 25 hetesen, szerencsére lyuk nem volt, csak tisztításra mentem. Az viszont nagyon jó, mert a sok fogkõ miatt hamarabb begyulladhat az íny is, ami amúgy is érzékenyebb ilyenkor a hormonok miatt. Szerintem menj el mielõbb, minél kisebb a lyuk, annál kisebb beavatkozás kell. érzéstelenítõt kaphasz, van kismamáknak való (szólj a dokinak, ha még nem látszana rajtad). Ha már úgyis mész, érdemes leszedetned a fogkövet is, akkor kisebb az esélye a többi romlásának is. Bátorság! Egyáltalán nem vészes!
Vannak riasztó esetek, de jobb félni, mint megijedni! Ha van lehetõséged, akkor kérd a Párodat, hogy menjen be Veled, és fogja a kezed!! Sokat fog segíteni!!! :-) Boldog babavárást, és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
14hetes vagyok és egy cipõben a kérdezõvel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a többi választ is :) utolsó, szóval akkor még te sem voltál, vagy ugyanúgy félsz mint én?
Én elég késõn mentem, kb 20 hetesen. Szerencsére megúsztam 3 töméssel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm erõt veszek akkor magamon mert nem szeretném a legutóbb leírtakat!
addig menj el, amíg nem fáj, a baba érdekében is! ha már be van gyulladva, akkor a gyulladás a véráramon keresztül szétterjed a testedben, bejut a babába is, lehet belõle vetélés, illetve bármelyikõtök szívizomszövetére ráhúzódhat, azt pedig nem is részletezem , hogy ez terhesen miket okozhat vegyél nagy levegõt és irány a fogorvos, minél elõbb, hogy minél kisebb lyukat kelljen betömnie egyébként tud adni kismamáknak való érzéstelenítõt is, ha szükségesnek látja
Én 10 hetesen elintéztem.

Milyen veszélye lehet a babákra nézve ha már kétszer volt hüvelygombám a terhesség alatt? (kaptam rá h. tablettát)

Legjobb válasz: Semmilyen, õ ott védve van,az a lényeg,szülésnél ne legyen,mert annak van veszélye,kötõhártyagyulladástól a vakságig ,bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.

Semmilyen, õ ott védve van, az a lényeg, szülésnél ne legyen, mert annak van veszélye, kötõhártyagyulladástól a vakságig , bõrbetegségig minden, de ezt elõtte úgyis vizsgálják.
Nekem is volt, én is használtam rá hüvelytablettát és elmúlt. A dokim azt mondta, hogy nem árt a babának, nem lesz semmi baja, de a szülésig mindenképp ki kell kezelni, ha esetleg megint elõjönne.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!
Szia! Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz. És nem szabad várni vele, ha érzed, rögtön kezelni kell, mert felterjedhet a fertõzés, és ha gyulladást okoz a burokban, akkor megrepedhet. Én az elõzõ terhességemmel egyszer bekerültem a kórházba, és ott elkaptam.Több mint egy évig nem sikerült teljesen megszabadulnom tõle:((Pedig szülés után mikor elõször visszatért szedtem rá tabit, kúp, kenõcs, de nagyon makacs volt.Most kb 1 éve nem volt már, még terhesen sem. Vigyázz, ha úgy érzed megint van, tartózkodjatok a házasélettõl, mert azzal is feljebb terjedhet. Boldog babavárást.

Milyen veszélye van a felfázásnak és hólyaghurutnak a babára nézve?

Nincs ilyen problémám de érdekelne, mert mindenhol azt olvasom ,hogy forduljon orvoshoz mert ha nem kezeli akkor probléma lehet a babára nézve.Kíváncsi vagyok mik ezek a problémák?! Egy két helyen olvastam , hogy a terhesség elején vetélést, majd későbbiekben koraszülést vagy kis súllyal való születést eredményezhet, Van még a babára nézve maradandó károsodás?

Legjobb válasz: Méhszáj nyílás,vetélés,vesegyulladás miatti vesegörcs ami beindítja a szülést,a méh gyulladása,illetve ha a babához jut a baktérium akkor beteg baba,ami befolyásolja a fejlõdését.

Méhszáj nyílás, vetélés, vesegyulladás miatti vesegörcs ami beindítja a szülést, a méh gyulladása, illetve ha a babához jut a baktérium akkor beteg baba, ami befolyásolja a fejlõdését.


12 hetes terhesen milyen veszélye lehet a gombás hüvelyi fertőzésnek? Babát mennyiben veszélyezteti? Canesten krém? Lehet használni, nem lesz baja a babának tőle?

Legjobb válasz: Nem lesz baj,csak menj mielõbb dokihoz,a Canesten jó krém, de terhesen nekem a dokim nem javasolta,vannak elõnyösebb kúpok,és legalább az orvos is megnéz, ne kezelgesd magad, igaznem mutattak ki káros hatást magzatra nézve canestennél, de in kább doki.Ha idõben mész orvoshoz, nem hetek,hónapok múlva nem lesz baj,és a kezeléstõl sem.Boldog babavárást!

Nem lesz baj, csak menj mielõbb dokihoz, a Canesten jó krém, de terhesen nekem a dokim nem javasolta, vannak elõnyösebb kúpok, és legalább az orvos is megnéz, ne kezelgesd magad, igaznem mutattak ki káros hatást magzatra nézve canestennél, de in kább doki.Ha idõben mész orvoshoz, nem hetek, hónapok múlva nem lesz baj, és a kezeléstõl sem.Boldog babavárást!
Szia!!Én terhesség alatt 3-szor is átestem ezen.A babát nem veszélyezteti, persze ha ki van kezelve.Én is használtam a krémet, kúpot is, nem lesz baja a babának.Nyugodtan használhatod, az segíteni fog!!!
Ha esetleg csökkenteni akarod az újbóli fertõzés kockázatát, akkor a kezelés után kenegetsd a hüvelybemenetedet Canesten krémmel. Állítólag megelõzésre jó...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a bíztató válaszokat, sokat segített a dokihoz való eljutásig.kaptam hüvelykrémet, minden rendben lesz. de tényleg akkor nyugszik meg az ember ha mielõbb elmegy orvoshoz. fõleg ha a babáról van szó. köszönöm mégegyszer.
Én úgy tudom, nem lehet a magzatvíz miatt!
A vízhajtók tudtommal (bár biztos többféle erõsségû, hatású létezik) hajthatja a magzatvízet is, ezért nem ajánlják. Logikusan a hatása így megegyezhet a "kevesebb" vagy "kórosan kevés" magzatvíz veszélyeivel, ami súlyosságtól és a terhesség korától függõen lehet vetélés, koraszülés, végtag retardáció, tüdõ fejletlensége, a mechanikai sérüléseknek nagyobb kockázata, szülési komplikációk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én 33 hetes vagyok, és belgyógyász írta fel a gyógyszert, 2-3 naponta kell egyet bevenni. Így is lehet káros?

A 23. heti vérvételnél egy kicsivel több a fehérvérsejt számom, a vörösvérsejt viszont kevesebb. Mitől van ez és milyen veszélynek vagyunk kitéve a babával?

Holnap megyek orvoshoz, de mióta megvan a leletem, azóta rágódom, mert még sosem tértek el ezek az eredmények. A többi leletem az jó.

Legjobb válasz: Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen,hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának,és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit,attól függ,hogy mekkora a különbség,lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie,ha kicsit több,nem baj,sztem nem kell rosszra gondolni,nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok,amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie,nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen,semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama,akinek alacsony a vvt-,je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)

Ne várd magatoktól hogy minden stimmeljen, hiszem megváltozott a szerrvezetünk teljes mértékben. A vvt kevés hisz nagyobb igénye van a babának, és a legtöbb kismamának ez az értéke alacsonyabb. A fehérvérsejt emelkedése sem jelent sokszor semmit, attól függ, hogy mekkora a különbség, lehet gyulladás, de ahhoz nagyon emelkedettnek kell lennie, ha kicsit több, nem baj, sztem nem kell rosszra gondolni, nekem azt mondta az orvosom, ezek olyan határok, amit elég nehéz egy egészséges embernek is elérnie, nem hogy egy terhes nõnek. Beszéld meg a dokival, de semmiképp ne pánikolj ezen, semmi baj.Boldog babavárást!! 25 hetes kismama, akinek alacsony a vvt-, je és a fehérvérsejte magasabb, de csak egy kicsit:-)
Ez normális dolog.Nekem is a cukorterheléses véreredményemnél, a fehérvérsejt számom:13, 73 a vörösvértest:3, 75 Látta az orvosom is, belgyógyász is nincsen semmi baj nincsen gyulladás, azt mondták lesz ez még rosszabb is.Üdv 27hetes kismama

Baktérium fertõzés milyen veszéllyel lehet a babára még a burokban, valamint szülés közben?

39 hetes vagyok,most már bármikor elindulhat a babóca,viszont a kenetvétel eredménye csak holnap jön meg,és ha találnak is valamit,legalább 5nap a gyógyszeres kezelés. Féltem a babát nagyon. Megtámadhatja még odabent is? Ha szülés közben kapja el,akkor mi történhet vele?

Legjobb válasz: A szülöcsatornában bármit összeszedhet. De ha kezelnek, akkor az orvosok is tudnak ennek lehetöségéröl és tudnak gondoskodni a babádrol is. Egyébként milyen fertözésre gondolsz? (Van olyan amelyik megtámadhatja méhen belül is. Normál életvitel esetén ennek kicsi a valoszinüsége. Persze ha nagyon vad szexuális életed volt terhesség alatt is akkor arrol jobb ha tud az orvosod.)

A szülöcsatornában bármit összeszedhet. De ha kezelnek, akkor az orvosok is tudnak ennek lehetöségéröl és tudnak gondoskodni a babádrol is. Egyébként milyen fertözésre gondolsz? (Van olyan amelyik megtámadhatja méhen belül is. Normál életvitel esetén ennek kicsi a valoszinüsége. Persze ha nagyon vad szexuális életed volt terhesség alatt is akkor arrol jobb ha tud az orvosod.)
[link]
A kérdező hozzászólása: 16.hét óta nem élünk párommal szexuális életet, mert félti a picit. Legutóbb Klebsiella fertõzésem volt, 5 nap alatt kikezelték, és tartok tõle hogy megint errõl van szó.
Mi nem nagyon éltünk szexuális életet, mégis mindhárom terhességnél streptococcus fertõzésem lett. Amíg bent van, nagyon súlyos fertõzésnek kell lenni, hogy megtámadja, erre kicsi az esély, de születés közben elkaphatja. Ha valamilyen fertõzésed van, és már nincs idõ kikezelni, szülés közben antibiotikumos infúziót kapsz, hogy megvédjék a babát.

Ha 0 rh+ a vércsoportom a páromnak meg 0 rh- az milyen veszélyt jelent, terhesség esetén rám és a babára? (összeférhetetlenség ezt olvastam, de nem értem)

Legjobb válasz: Semmit nem jelent, akkor kellene gondolkozni, ha te Rh- lennél. Így semmi ilyenrõl nincsen szó. Orvos kismama

Semmit nem jelent, akkor kellene gondolkozni, ha te Rh- lennél. Így semmi ilyenrõl nincsen szó. Orvos kismama
Semmit. Akkor jelentene veszélyt, ha te lennél -, és a baba +. Ebben az esetben ugyanis a te szervezeted "idegen testnek" érzékelné a babát, ami ellen villámgyorsan elkezdene ellenanyagot termelni - így a második babád, aki szintén negatív, kilökõdne. Ennek elkerülése érdekében ezt az ellenanyagot megkapod szülés után, és így a szervezeted a következõ babánál sem ismeri fel a problémát, és nem löki ki. Kicsit tudománytalan a magyarázat, de nagyjából ez a lényege.
Ez ostobaság. Én B+ vagyok, a férjem 0-. Semmi gond nem volt!
Manapság ez már semmit nem jelent. Ha a baba pozitív, akkor kapsz szülés után egy szurit és ennyi.
Jól írták, annak van kockázata, ha az anya rh-. Én az vagyok az elsõ gyerekem rh pozitív lett és kaptam andti d-t. A második az én vércsoportomat örökölte így nem kellett semmit tenni. Terhesség alatt egyébként fokozottan nézik az ilyen kismamák értékeit a vérbõl.
Nem kell aggódni! RH- vagyok, a férjem+. Terhesség alatt 3× nézik. Szülés után kapni fogsz Anti-D-t. A babára nem veszélyes, esetleg hangyányit besárgulhat… Mind a 3(!) babám - lett (a dokim szerint ennek 1/ a millióhoz az esélye).
Akkor sem lesz gond, majd a dokid odafigyel rá, hogy kapjál ellenanyagot. És nem az elsõ baba esetében okozna problémát, hanem a másodiknál - de kapni fogsz ellenanyagot, így nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: AJ igen utána néztem, és fordítva írtam én vagyok - és a párom + ..
Semmi veszélyt nem jelent.
szerintem pont fordítva lenne gáz, ha Te negatív vagy, õ meg pozitív. Mert akkor a baba pozitív a hasadban (vegyes párnál mindenképp) de Te meg negatív vagy, amivel az övé nem fér össze, ezért betolakodóként kezeli a szervezeted.. Ha hülyeséget írtam, javítsatok, de nekem kb ilyet magyarázott a doki
93%-os: Úgy látszik az orvosod nagyon rég tanult genetikát:D Azért enyhe túlzás az egy a millióhoz. Egészen pontosan 12, 5% esélyes volt arra, hogy mind a 3 gyereked negatívos legyen:DD

Milyen tisztálkodási szereket, pelenkát, bútor tisztítót, stb. használtok mely a legkevesebb veszélyt jelenti a babára káros anyagok szempontjából?

Manapság már sokmindenre rásütik, hogy bio, meg nagyon jó a babab?rnek, de egyre több mindenr?l derül ki, hogy mégsem annyira...tele van hosszútávon rákot okozó dolgokkal és a jóhiszem? édesanya megveszi amit a jó magazin reklámoz, mert úgy gondolja szemetet vagy mérgez?t csak nem tennének be egy babaújságba, vagy bababoltba....Napok óta kutakodom, hogy mib?l mi a legjobb, de elveszettnek érzem magam. Szeretném, ha a kisfiamnak nem kellene mérgekkel találkoznia...

Legjobb válasz: Én mindenbõl ugyanazt használom, mint elõtte. Nem kell mindentõl óvni és nem is szabad! Domestossal szoktam felmosni, mosószeres vízzel törölgetni. Egyiktõl sem lesz semmi baja, fõleg, hogy nem nyalja a padlót..

Én mindenbõl ugyanazt használom, mint elõtte. Nem kell mindentõl óvni és nem is szabad! Domestossal szoktam felmosni, mosószeres vízzel törölgetni. Egyiktõl sem lesz semmi baja, fõleg, hogy nem nyalja a padlót..

Miert veszelyes macskat tartani ha babat varunk? Nekem van egy nagyon ari kis macsekom, imadom, 3 honapja probalkozunk picibabon. Metarthanom a macsekomat? Milyen veszellyel jar?

Igazabol hazi cica, de kerteshazban lakunk, igy wc-ni kintre jar, de nem sokat van kint.

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan megtarthatod :):) A cica ürüléke veszélyes akkor, ha még nem estél át toxoplasmosison, viszont ezen szinte mindenki átesik gyerekkorban. Ha nagyon félsz menj nézesd meg egy orvossal, de még ha nem is estél át rajta, akkoris elég arra vigyáznod, hogy a cica ürülékével ne kerülj kapcsolatba :):)

Szia! Nyugodtan megtarthatod :) :) A cica ürüléke veszélyes akkor, ha még nem estél át toxoplasmosison, viszont ezen szinte mindenki átesik gyerekkorban. Ha nagyon félsz menj nézesd meg egy orvossal, de még ha nem is estél át rajta, akkoris elég arra vigyáznod, hogy a cica ürülékével ne kerülj kapcsolatba :) :)
Már bocsánat én még nem írtam ide de ezt a hangnemet még olvasóként is kikérem magamnak!!!Hogy jössz te ahhoz, hogy így kioktass egy jó szándékú hozzászólót, aki tényszerûen elmondta, mire kell figyelni egy macskánál, ha babát akar???Az jobb ha azt mondod neki, nyugi nem lesz semmi baj?
Úgy látszik, van aki csak kötözködni jár ide... Nekem is volt cicám, kedves kérdezõ, és van 2 egészséges gyermekem! :)
nekem anno amikor vizsgálaton voltam a doki azt mondta h a macskaszõrre alergiás vagyok és könnyen elvetélhetek de én ebbe nem hiszek nyugodtan tartsd meg
20:19 jó nagy bunkó vagy!
20:16!Te tényleg azt gondolod, hogy egy veszett férges dögöt tart a házban?Gondolom nem és azt is, hogy nincs baja! A toxoplazmozison már rég túlestél!Ne hallgass a burokban lévõ és gyermeküket ott nevelõ szupi anyucikra!!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt mindenkinek! De azzal egyetertek, hogy nem kell a masikat leszolni, mert leirta amit gondol, es tud! De akkor megnyugodtam, hogy megtarthatom! :) Minden renbe vele!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!