Találatok a következő kifejezésre: Milyen víz a (541 db)

Milyen víz jó a díszhalaknak akváriumba?

Pl. guppi, neonhal, blabla stb.

Legjobb válasz: cdsap víz jó de felszokták forralni elötte. vagy is felforralod a vizet pl egy nagy lábasban és megvérod míg vissza hül szobahömérsékletüre. (ez egy fél nap minimum) . meg van minden halnak milyen hömérsékletü víz kell ezér olvas utánna könyvekböl neten melyik fajtának mi kell. aztán úgy válogasd össze a halakat hogy egyféle hömérséklet kelljen nekik. aztán kell egy hömérö az akváriumba és ha kell egy melegítö is. ezek nem túl olcso dolgok, mondjuk az akvárium méretétöl is függ.

cdsap víz jó de felszokták forralni elötte. vagy is felforralod a vizet pl egy nagy lábasban és megvérod míg vissza hül szobahömérsékletüre. (ez egy fél nap minimum) . meg van minden halnak milyen hömérsékletü víz kell ezér olvas utánna könyvekböl neten melyik fajtának mi kell. aztán úgy válogasd össze a halakat hogy egyféle hömérséklet kelljen nekik. aztán kell egy hömérö az akváriumba és ha kell egy melegítö is. ezek nem túl olcso dolgok, mondjuk az akvárium méretétöl is függ.
Elõsször is tudnod kell, hogy milyen halat (halakat) szeretnél, de ha komolyan gondolod a tartást, tényleg nézz utána bõvebben, mert nem mindegyik hal fér össze, és nem mindegy milyen, mekorra az akvárium....stb.A legtöbb akváriumi hal tartásához jó a csapvíz, de elõzõleg gondoskodni kell a nehézfémsók, kloridok eltávolításáról.Én ehez egy antiklór nevû cuccot használok, ami az állatkereskedésben kapható, rávan írva a használat.A folyóvízi halak, szeretik, ha áramlik a víz, ezt egy sima motoros szûrõvel érheted el.Ezek a halak, amiket te írtál, kb.25 fokos vizet szeretik.Az egyenletes hõmérsékletet, termosztátos fûtõberendezéssel tudod megoldani.
Nekem is ilyen halaim vannak, jo a csapviz is, 24-25 fokos. Mielott bele teszem a halakat, teszek a vizbe antiklort.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, tervezem a haltartás, de a boltban is majd kérdezõsködöm, meg a neten is nézegetek dolgokat.
Na há itt nagyon sok minden számít hogy milyen halrol is van szó:... pl. egy aranyhal ugye ázsiábol származik és hidegvizi hal de egy délamerikai hal az más... szoval itt konkrétan kell tudni hogy milyen halakt szeretnél tartani...én elsõre eleven szûlõket ajánlanék de mivel nagyon szaporák ezért tudd biztosítani a helyet a kicsiknek mert különben megeszik a kicsiket a nagyok ha meg nem eszik meg õket akkor a zsúfooltság miatt fognak elhalálozni a halacskák szoval pl.: egy guppi Minimum 30 literes, 1 hím és 3 nõstény részére de ebben a szaporulat már nem nagyon férne el ha mind a 3 nõstény szülne és 20-27 °C
Kb. 26 gokos víz.Amúgy jó csapvíz is és egy szakember azt mondta h fölösleges elõtte felforralni.
aki forralja a vizet szerintem max halászlevet csinált max nem 1 rendes akváriumot...

Lakótelepen élek 1. emeleten és a vízórám nál felülról csöpgög a víz? Milyen víz lehet az 4 emeletes a lakás honnan jöhet a víz és milyen víz?

Már oda tetem rongyot hogy ne halljam hogy csöpög , általában esténként , de már nagyon idegesít !

Legjobb válasz: Nyilván ez egy vizes szerelvényeknek kialakított hely, ami azt jelenti, hogy az összes feljebb levõ lakásnak is itt vannak a hasonló bekötései és ezek közül bármelyiknek rossz a tömítése az csöpögéshez vezet, tehát kellene szólni a közös képviselõnek, vagy ha szakmai ügyelet van akkor azoknak, hogy gond van!

Nyilván ez egy vizes szerelvényeknek kialakított hely, ami azt jelenti, hogy az összes feljebb levõ lakásnak is itt vannak a hasonló bekötései és ezek közül bármelyiknek rossz a tömítése az csöpögéshez vezet, tehát kellene szólni a közös képviselõnek, vagy ha szakmai ügyelet van akkor azoknak, hogy gond van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !

Milyen vizet érdemes használni a nevelő akváriumban (guppiknak)?

Állott vagy inkább kezelt vizet??

Legjobb válasz: állott víz, beoltva egy kis akvárium vízzel!

állott víz, beoltva egy kis akvárium vízzel!
az ha tudsz akkor a nagy akváriumból tegyél át kb 50°-ot a többi lehet pihentetett is vagy használj tetra aqua safet.de szûrõ az kell a nevelõ akváriumba is


Mikor lehet először vizet adni a babának? Milyen vizet?

A kórházban ugyan adtak cukros vizet az újszülötteknek, de én mióta hazajöttünk csak anyatejet adok neki. 1 hónapos kor után lehet már vizet is adni? Pl. Baby Jana?

Legjobb válasz: Én 6 hónapos koráig csak szoptattam igény szerint, ha szomjas volt akkor is. Vizet akkor kezdtem adni neki, amikor hozzátápláltam 6 hónapos korától, jana-t. 1 éves korától csapvizet iszik forralás nélkül.

Én 6 hónapos koráig csak szoptattam igény szerint, ha szomjas volt akkor is. Vizet akkor kezdtem adni neki, amikor hozzátápláltam 6 hónapos korától, jana-t. 1 éves korától csapvizet iszik forralás nélkül.
Elméletileg lehet neki adni, de minek szeretnéd? Az anyatejben minden benne van, amire szüksége van.
Simma forralt hûtõtt vízet már adhadsz neki.De ha anatejes nem biztos, hogy igényli, legalábbis nekem nem fogadta el. 4 gyerkõc anyukája
Amíg csak anyatejet vagy tápszert eszik nincs szüksége más folyadékra. De adhatsz neki, sima csapvizet ha a nitrit tartalom megfelelö. (ezt mindenképpen meg kell tudnod hívd fel a helyi vízszolgáltatót) Ha az megfeleleö akkor fel kell forralni és vissza hüteni.

Milyen az idő és a víz a Balatonon? Holnap indulunk pár napra egy másfél éves kislánnyal. Fogunk tudni vele fürödni? Ilyen időben inkább ne? Milyen hideg vízbe lehet belevinni?

Legjobb válasz: Mi most éppen lent vagyunk, és ma egész nap esett, fújt a szél. Fürdésrõl szó sem lehetett. A víz tegnap még egész kellemes volt.

Mi most éppen lent vagyunk, és ma egész nap esett, fújt a szél. Fürdésrõl szó sem lehetett. A víz tegnap még egész kellemes volt.
Szia! Én mindig itt nézem meg az idõjárás jelentést: http://www.koponyeg.hu/ 24-25 fokos vízbe szerintem nyugodtan bele lehet vinni a gyereket.
Úgy tudom a víz hõmérséklete kellemes, de nagyon vigyázzatok a kislánnyal, nehogy beleigyon a vízbe, mert eléggé fertõzõ. Az én nagyobbik lányom (4 éves) pár hete lent volt anyósommal és a 2 éves unokahúgával a Balcsin, lányomnak a jobb szemén lett egy elég csúnya kelés (elõször azt hitték, hogy árpa), a másik kislánynak viszont a szája lett tele ugyanilyen kiütésekkel, nem bírt se enni, se inni, 1 hétig bent volt a kórházban. :( Mindketten nyeltek a vízbõl. Tavaly meg azért kellett hamarabb befejezni a balatoni nyaralást, mert a lányom minden átmenet nélkül hányni kezdett és nem bírta abbahagyni. És biztosan nem a kajától volt, mert ugyanazt ette mint mi, ha romlott lett volna az étel, akkor én is hánytam volna, mert iszonyat érzékeny a gyomrom. Szóval csak óvatosan! :)
Kapcsolj a Cool Tv-re, élõben ott vannak, de elég hûvösnek tûnik az idõ :(

Fúrott kútról szeretnénk bevinni a vizet a házba. Nálunk nagyon vasas a víz. Hogyan lehetne ihatóvá tenni? Milyen vízszűrővel? Esetleg van itt olyan, aki már megcsinálta így?

Legjobb válasz: Elõször is kell egy vízkémiai vizsgálat. A legolcsóbb, amit tudok: http://viztisztitos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1148217 Aztán elmondod az embernek, hogy mire akarod használni a vizet, és már mondja is, hogy milyen, és mekkora teljesítményû szûrõ kell hozzá.

Elõször is kell egy vízkémiai vizsgálat. A legolcsóbb, amit tudok: http://viztisztitos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1148217 Aztán elmondod az embernek, hogy mire akarod használni a vizet, és már mondja is, hogy milyen, és mekkora teljesítményû szûrõ kell hozzá.
Kedves utolsó! Alumínium-szilikát, meg aktív szén a vas megkötésére? Ne viccelj már! Egyáltalán, ha vasas a víz, minek ajánlottál vízlágyítót? Ha valakinek el van törve a lába, Te a kezét gipszeled be? A vas éppen hogy tönkreteszi a vízlágyító gyantát, mert a sóoldatos regenerálás nem képes eltávolítani! Úgy látszik, amúgy is csak kávéfõzõkhöz való vízlágyítót láttál csak még. 1 kg só 2 havonta? Egy közepes keménységû víz 200 mg CaO egyenérték literenként, vagyis 1 m3-ben 0, 2 kg. " havonta elfogy legalább 20 m3, vagyis Te 4 kg gyantán megkötött vízkövet akarsz regenerálni 1 kg. sóval! Ha maradunk a 200 mg-nál literenként, akkor 20 m3 vízhez, vízlágyítótól függõen 20-60 kg só szükséges, de még a legmodernebb, legdrágább vízlágyítók is elhasználnak 10-15 kg-ot. Aztán a mai vízlágyítók már automata vezérléssel saját magukat regenerálják. Van idõvezérelt automatika, mennyiségvezérelt, a legmodernebben pedig számítógépes naplózás alapján döntik el, hogy mikor, és mennyis sóval kell regenerálniuk. Pont az elõtted szóló által ajánlott oldalon van szépen kielemezve a vízlágyítók mûködése: http://viztisztitos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1153002 Egyébként is Vele értek egyet, be kell vizsgáltatni a vizet, mennyi is a vas, meg a többi anyag mennyisége, aztán egy megfelelõ kapacitású vastalanítót kell választani. Tényleg olcsó az oldalon ajánlott vizsgálat 10.000 Ft-ért, a vízmûveknél ez 25.000 Ft lenne, de még ha saját magad viszed be, akkor is 18.000. Ha kemény a kút vize, akkor a vastalanító után lehet rakni a vízlágyítót. Mindkettõ olyan 120.000-tõl kezdõdik, már ami tényleg hatékony is, de a víz szennyezettsége határozza meg, hogy mekkora kell, így az árat is.
Hát, azért ez nem ennyire egyszerû dolog, hogy fúrunk egy kutat és isszuk a vizet, gondolom nem akarod megmérgezni a családodat.A fúrt kút vizét csak akkor használhatod ha azt az ÁNTSZ-bevizsgálta és jóvá hagyta ill elõírta a megfelelõ szûrést.Ez elsõ sorban egy UV-szûrõbõl áll, ami baktériummentessé teszi a vizet, ezt követõen lehet beszélni az egyéb anyagok szûrésérõl.Vezetékes víz esetében elég ha kiválasztod az igényeidnek, pénztárcádnak megfelelõ készüléket és felszerelteted.10ezertõl, 400-500 ezerig válogathatsz.
ha régen használtad a kutat akkor vagy kétszer ki kell szívatni, utána fertõtlenítõ tablettát kell belerakni /nevét nem tudom, gyógyszertárban tudni fogják/.ha ez megvan utána készen is van. a lényeg hogy rendszeresen használ a kutat utána. ha beakarod vezetni a házba hidrofor kell majd.
Én azt hallottam, hogy olyan magas az ásványanyag, vas és sokszor baktérium tartalma, hogy emberi fogyasztásra nem mindig alkalmas. Egyrészt. Másrészt, tönkreteszi a ház vízvezetékcsöveit, harmadrészt a mosógépedet is.
Ha csak mosásra szeretnétek használni, akkor én vízlágyító beiktatását javasolnám és esetleg egy aktívszenes vagy zeolitos szûrést.A gyanta megköti a keménységet okozó fémsókat ezáltal lecsökken a vízkõképzõdés, a zeolit és az aktívszén, megköti a nehézfémeket.A víz kristálytiszta lesz, szagtalan és lágy, minimális mosószerrel is tökéletesen tiszták lesznek ruhák.Ehhez kell egy bontható tetejû kb 20-30literes, ált saválló tartály amin átfolyhat a víz.A tartályban van a gyanta és igény szerint a zeolit ill az aktívszén.A gyantát 2 havonta regenerálni kell 1kg konyhasóval, a szenet, zeolitot, 4-5 havonta cseréled, vagy hevítéssel aktiválod kb 3-4 alkalommal lehet, utána csere.Vízlágyítónak ajánlanám a kávéfõzõk elé bekötött vízlágyító tartályt, keresd fel bármelyik ipari kávéfõzõt forgalmazó céget, mindegyik hasonlót használ és tõlük megvásárolhatod.
A kérdező hozzászólása: Nem is lenne olyan fontos az ihatóság, hisz eddig se csapvizet ittunk, hanem ásványvizet. A mosás és a fürdés lenne lényegesebb inkább. Marha sokat fizetünk a vízért :/ Milyen vízszûrõt ajánlanátok?

Milyen vizet adtok a babának? Babavizet? Ha csapit akkor meddig forraljátok? Tejpépet kiméritek? Vagy találomra 4 kanál? Amit írnak vizet mindet hozzáteszitek? Akkor túl híg nem?

Legjobb válasz: Forraltam a lányomnak. Aztán nyáron már pí-vizet kapott (saját készülékkel készítve) akkor volt 7 hónapos és azóta is azt kap és azzal készítek mindent (tejpép, tápszer...). A tejpépet nem méricskélem, találomra teszek amennyit gondolok, lassan engedem fel vízzel és addig amíg olyan állaga nem lesz amilyen megfelel. A lányom 15 hónapos.

Forraltam a lányomnak. Aztán nyáron már pí-vizet kapott (saját készülékkel készítve) akkor volt 7 hónapos és azóta is azt kap és azzal készítek mindent (tejpép, tápszer...). A tejpépet nem méricskélem, találomra teszek amennyit gondolok, lassan engedem fel vízzel és addig amíg olyan állaga nem lesz amilyen megfelel. A lányom 15 hónapos.
Forralt csapvizet, abból csináltam teát, de csak 5 hós kora körül, akkor is csak nagy nyári meleg miatt. Bár nemigen ivott, viszont ciczett ezerrel. Tejpépet találomra csináltam és megkóstolom, az enyén igazán soha nem szerette tejpépeket, kb a fele adagokat ette, mondjuk nem is nagyon erõltettem. 8 hónapos kora körül kezdett kapni egyébként, elõtte nem.
én babavizet, forralt csapvizet és szentkirályi vizet váltogattam, mert a felnõtteknek sem jó, ha mindig ugyanazt az összetételû vizet isszák.tejpépet én ránézésre csinálom.a vizet kimérem, 125 milit, és annyit teszek bele, hogy olyan állagú legyen, ahogy a babám szereti, se nem sûrû, se nem híg.ez változik tejpépenként, hogy mennyi, pl, a vaniliás milupa tejbedarapépbõl hat kanál kell, míg a bebivita banánosból csak 3, 5.A csapvizet én csak addig forraltam, amíg felforrt.

Milyen az a lúgos víz, illetve a Salvus víz, és fogyasztható-e terhesség alatt?

27 hetes, 3. babát váró kismama vagyok, rettenetes gyomorégéssel. Már az el?z? terhesség alatt is volt, de nem ennyire, akkor csalánteát ittam, segített is. Most viszont hányok t?le, nem tudom meginni. Nagyon szenvedek, már minden ételt?l, italtól rettenetes fájdalmaim vannak. E két vizet javasolták hasonló panaszokkal küzd?k (nem orvos).

Legjobb válasz: Én is hasonlóképpen vagyok, itt javasolták nekem is elõször. Nekem nem segített sajnos, egyszerûen képtelen vagyok meginni. Annyira rossz íze van, lehet ezért sem használt. Max. 1 dl bírtam legyûrni azt is kin keservesen. Az íze olyan mintha szódabikarbónás, sós vizet innál, legalábbis nekem erre hasonlít. Szerintem próbáld ki, hátha neked használ, terhesen is lehet fogyasztani, csak óvatosabban. Nem veszítesz vele semmit:)

Én is hasonlóképpen vagyok, itt javasolták nekem is elõször. Nekem nem segített sajnos, egyszerûen képtelen vagyok meginni. Annyira rossz íze van, lehet ezért sem használt. Max. 1 dl bírtam legyûrni azt is kin keservesen. Az íze olyan mintha szódabikarbónás, sós vizet innál, legalábbis nekem erre hasonlít. Szerintem próbáld ki, hátha neked használ, terhesen is lehet fogyasztani, csak óvatosabban. Nem veszítesz vele semmit:)
Szia, remélem beválik neked, (én is felírtam magamnak a Robiniát), de nekem egyelõre a Dr. Szalay lúgos víz bevált. Nem sós, olyan mint az ásványvíz, viszont 9-es ph-jú.
Ja és a salvus vízrõl beszéltem:)
Nyugodtan próbáld ki a salvus vizet. Hát tényleg nem valami finom, de azért nem is olyan borzasztó. Nekem van, amikor segít, nem mindig, néha nagyon makacsul megmarad a gyomorégés. Ilyenkor lehet renniet használni, megkérdeztem a dokim, azt mondta, nyugodtan, és a dobozán is rajta van, hogy lehet.
nekem nagyon jó a salvus.Jó sós, de ki lehet bírni.
Nekem is bevált a salvus víz, egy üveg kb 2 hétig tartott, azóta nem is jön a savam!Reggel éhgyomorra ittam, kb .fél dl-t!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket! A gyógyszerész viszont lebeszélt a Salvusról, a só miatt, mert hajlamos vagyok a hirtelen megugró vérnyomásra. Helyette egy homeopátiás szert kaptam (Robinia), amit 6 napja fogyasztok. Most kezd használni, eddig csak felerõsítette a panaszokat, de most már tegnap óta határozottan jobb.Remélem, teljesen beválik, mert már kezdtem megõrülni a fájdalomtól..

Milyen vizet adjak a tápszerhez, az éjszakai adagot megcsinálhatom-e előre, mennyire melegítsem stb?

Most 8 hónaposan "kell" áttérnünk a cumisüvegb?l való evésre, ezért nem tudom éjszakára akkor csináljam vagy el?re is elkészíthetem a tápszert? A 40 fokot méricskéljem vagy elég ha a kezemen mérem a h?fokot? Vizet milyet adjak, csap- ásvány- vagy babavíz? Ekkora babának kell még "kif?zni" a cumisüvegét?

Legjobb válasz: Én csapvizet használok. Felforralok 2-3 dl csapvizet vízmelegítõben és kiöntöm egy edénybe, amit csak erre használunk. Amíg elõveszem az üveget és a cumit, addig az valamennyit hûl (a tápszert nem szabad frissen felforrt vízhez keverni, kicsit hûteni kell a vizet). Ekkor bekeverem a tápszert és beleállítom az üveget hideg vízbe egy edénykében és beviszem a szobába. Amíg tisztába rakom a babót, addigra a hõmérséklet is tökéletes. Összességében ez nekem 2-3 percig tart (köszönhetõen a vízforralónak, ami ennyi vizet alig fél perc alatt felforral). Szóval én nem keverném be elõre a tápszert, nekem sem tûnik könnyebbnek melegíteni, mint frissen elkészíteni. Ráadásul úgy tudom, hogy a tápszereket nem igazán szabad melegíteni, mindig frissen kell adni és max két órán belül lehet felhasználni. Persze ezek "csak" az ajánlott dolgok. Mivel az én babám még nagyon pici, 4 hetes, így nem igazán merek kockáztatni a melegített táppal. A fokot én is csak a kezemen nézem. A kifõzésrõl: én sterilizáló tablettát használok és és emellett kb 2-3 hetente áll szándékomban kifõzni a dolgokat. Fõleg, hogy elvileg már nem is lenne szükség rá a tabletta mellett, de jobb a békesség. A barátnõim kb 6 hónapos korig fõzték ki és tartották teljesen sterilen a dolgokat, utána már csak mosogatták az üvegeket. Szóval elvileg ekkora babánál már el lehet hagyni a kifõzést.

Én csapvizet használok. Felforralok 2-3 dl csapvizet vízmelegítõben és kiöntöm egy edénybe, amit csak erre használunk. Amíg elõveszem az üveget és a cumit, addig az valamennyit hûl (a tápszert nem szabad frissen felforrt vízhez keverni, kicsit hûteni kell a vizet). Ekkor bekeverem a tápszert és beleállítom az üveget hideg vízbe egy edénykében és beviszem a szobába. Amíg tisztába rakom a babót, addigra a hõmérséklet is tökéletes. Összességében ez nekem 2-3 percig tart (köszönhetõen a vízforralónak, ami ennyi vizet alig fél perc alatt felforral). Szóval én nem keverném be elõre a tápszert, nekem sem tûnik könnyebbnek melegíteni, mint frissen elkészíteni. Ráadásul úgy tudom, hogy a tápszereket nem igazán szabad melegíteni, mindig frissen kell adni és max két órán belül lehet felhasználni. Persze ezek "csak" az ajánlott dolgok. Mivel az én babám még nagyon pici, 4 hetes, így nem igazán merek kockáztatni a melegített táppal. A fokot én is csak a kezemen nézem. A kifõzésrõl: én sterilizáló tablettát használok és és emellett kb 2-3 hetente áll szándékomban kifõzni a dolgokat. Fõleg, hogy elvileg már nem is lenne szükség rá a tabletta mellett, de jobb a békesség. A barátnõim kb 6 hónapos korig fõzték ki és tartották teljesen sterilen a dolgokat, utána már csak mosogatták az üvegeket. Szóval elvileg ekkora babánál már el lehet hagyni a kifõzést.
Szia! Én reggel vízforralóval forralok vizet, amikor megfelelõ hõmérsékletûre hûlt, beleöntöm hagyományos felnõtt (csak erre használom) termoszba, és ez egész nap tartja a meleget. Amikor éhes, a cumisüvegbe öntöm a vizet, belemérem a tápszert és kész is. Ez a módszer azért jó, mert ha mész v.hová, nem kell senkit megkérni, hogy melegítse meg a vizet. Hamar belejössz majd, csak az elején tûnik pepecselésnek. Sok sikert!
Szia, elso vagyok megint: az uveget meg a cumit elég kifozni vagy sterilizálni az elso használat elott, esetleg ha gondololod, itt-ott máskor is, de minden evés elott elég csak az elso honapokban. En 4 honaposk koráig foztem ki, ma már csak elmosás után jo forro vízben átoblítem.
szia! hát én bekeverem elõre a tápszert. nem lustaságból, hanem mert a babám nagyon hasfájós és a frissen kevert tápszer kicsit habos - sajna nálunk még ez is számít... forralt, hidegre hûlt vizet használok, bekeverem az éjszakai adagot és beteszem a hûtõbe. aztán amikor a kicsim ébred, csak melegítem a cumisüveg melegítõben (ha nagyon türelmetlen és üvölt mint a sakál akkor mikrózom). nappal pedig úgy csinálom, hogy bekutyulom a tápszert, termoszba rakom, így a pelusozás alatt sem hûl ki és eltûnik a hab is.
Mi szénsavmentes babavizet használunk, szerintem az a legjobb (mondjuk nálunk elég rossz a csapvíz).Mielott lefekszem, jól felforralom vizet (vizes edényben tuzhelyen), beleteszem a termoszba. Amikor a kicsi kéri, csak hozzákeverem a tápszert, és kész. ha még nagyon forro, egy másik uvegben hideg vízzel kiegyenlítem. Nem kell hofokot mérni, elég csak a kezeden. Elore nem készítek tápszert, mert ugyis hutobe kell tenni és akkor tovább tart felmelegíteni, mint ahogy én csinálom (hacsak nem mikrozol), szobahomérsékleten meg nem állhat orákig az elkészített tápszer. Nekunk ez így bevált. Mikor eszik, ugyanígy készítek vizet a hajnali evéshez.

Milyen vizet tegyek a halaknak?

Még a legelsõ 3 literes akváriumomba(5 hal) csapvizet tettem vízelõkészítõvel. Akkor nem volt semmi bajuk. Utána lett egy 10 literes vettem bele halakat (13 hal), de a víz mindig befehéredett. Egy kerámia dísz volt betéve, elsõnek arra gyanakodtam(-2 hal). Azt kivettem és vízcsere. Utána megint befehéredett(megint -2 hal). Vízcsere és most megint fehéredik. Milyen víz jó nekik?

Legjobb válasz: sima vizet

sima vizet
Sima csapvíz is jó, legalább 30 liternyi mennyiségben, szûrõvel. Utána kéne olvasni az akvarisztikának és nem kínozni szerencsétlen állatokat.
Nem a víz volt a baj, hanem nagyon kevés vízmennyiségbe irdatlan sok halad volt.
13db. 4-5 cm-es hal inkább 60-70 literbe való, nem 10-be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!