Találatok a következő kifejezésre: Milyen vélemények a győri (4 db)

Milyen vélemények vannak a győri szülészetről?

Legjobb válasz: Nekem igen pozitív volt mindhárom szülésem Gyõrben . Persze szerencse kérdése is , hogy éppen ki van bent . Összeségében jó hely! Szép szülést !

Nekem igen pozitív volt mindhárom szülésem Gyõrben . Persze szerencse kérdése is , hogy éppen ki van bent . Összeségében jó hely! Szép szülést !
Én eddig csak rosszat hallottam, mint intézményrõl, hogy ramaty, meg putri, meg mocskos, a személyzetrõl megoszlott a vélemény, volt igen kedves és nagyon bunkó találkozás is. De ma voltam bent nstn és magzatvízvételen elõször (most költöztem ide) és nagyon kellemesen csalódtam. A kórház abszolut nem ratyi (vagy aki annak tartja, nézzel el a tapolcai kórházba...) mindenki kedves, türelmes, segítõkész volt, a doki mindent elmagyarázott, megmutatott, az aszisztens sokat segített. Szóval le a kalappal:-)) Nagoyn kellemes csalódás volt. Amúgy az utóbbi idõben egyre jobbakat hallottam a személyzetrõl is, sokan dícsérik, hogy aranyosak és segítõkészek. De remélem hamar megtudom, hogy milyen legalább 3 napot bent tölteni:-))
Én tatabányai vagyok, pár lépésre a kórháztól, de inkább jártam Gyõrbe, mert annyira jókat hallottam a dokikról, nem úgy, mint T.bánya... Nemrég szültem meg, és nem bántam meg, hogy oda mentem. Maximális hozzáértés, empátia, segítõkézség, felvilágosítás a szülõszobán, alapos megfigyelés utána. Természetesen itt is vannak olyan nõvérek, szülésznõk, orvosok akik enyhén pályát tévesztettek, mert semmi empátia nincs bennük, de ez mindenhol megesik. Valóban nem egy Hilton, de sokkal rosszabbat is láttam már... Egyszóval jó helyen leszel, ha õket választod! Sok sikert!
Mellékhelység, tusoló katasztrofálisan piszkos, még takarítás után közvetlenül sem mondható tisztának... Mi szerencsésen kifogtuk a legbunkóbb orvost és szülésznõt is, míg be nem ért a fogadott orvosom. Egyébként az ott dolgozók nagy része nagyon kedves, de aki nem az, az nagyon bunkó, nincs átmenet...
az NST vizsgálat egy nagyon szépen felújított helységben zajlik, a szülészet egész más.

Szeretnék véleményeket és tapasztalatokat kérni a győri szülészetről. Mit lehet, illetve kell vinni, hogyan zajlik a vajúdás és a szülés? Milyenek a körülmények manapság?

Legjobb válasz: Na erre én is kíváncsi vagyok, nemsokára szülök de még érdemleges infót a védõnõmtõl se kaptam rá, egy kismamával beszéltem aki azt mondta, hogy érdemes vinni a babának kistakarót, pelust mert csak hármat adnak egy nap, meg popsitörlõt, ruhát vihetsz neki ha akarsz de azt adnak rá, na én ennyit tudtam meg, remélem te többet fogsz megtudni.Nekem a védõnõm még azt se tudja, hogy kell -e háromszáz napnál korábbi házassági anyakönyvi ha Gyõrbe házasodtunk, te tudsz errõl valamit??

Na erre én is kíváncsi vagyok, nemsokára szülök de még érdemleges infót a védõnõmtõl se kaptam rá, egy kismamával beszéltem aki azt mondta, hogy érdemes vinni a babának kistakarót, pelust mert csak hármat adnak egy nap, meg popsitörlõt, ruhát vihetsz neki ha akarsz de azt adnak rá, na én ennyit tudtam meg, remélem te többet fogsz megtudni.Nekem a védõnõm még azt se tudja, hogy kell -e háromszáz napnál korábbi házassági anyakönyvi ha Gyõrbe házasodtunk, te tudsz errõl valamit??
a 3 válaszoló tökéletesen leírt mindent. a másodikhoz meg csak annyit fûznék hozzá, h igen valóban 2 féle étel közül választhatsz, de igazából mégse, mert az egyik az úgy is olyan fajta amit nem ehetsz ha szoptatsz. karfiol volt meg kelkáposzta meg nem is tudom én még miféle.. :)
Sziasztok! Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz mindegyiteknél a szülésnél, és semmiben nem kell majd hiányt szenvednünk. Május 15-re vagyok kiírva, és Gyõrben fogok szülni (ha épp nem leszünk valahol máshol). Én csak attól rettegek, hogy milyenek lesznek majd a nõvérek...jól bánnak-e a kicsivel. Nekem az elsõ babám lesz. Jó baba várást és jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! A házassági anyakönyvi kivonatról nem tudok, mi apasági nyilatkozatot csináltattunk, mert nem vagyunk házasok. Egyébként április 9-re vagyok kiírva.
Elsõ vagyok ismét, én február végén vagy március elején fogok szülni, majd megírom neked mi kellett és mi nem:) addig is boldog babavárást.
Lehet, hogy együtt szülünk. Mi április közepére vagyunk kiírva. :) (3.válaszoló voltam)
Elsõ válaszoló vagyok ismét..nos én ez idõ alatt megszültem:) és frissek a tapasztalatok, vajúdás közepe vége felé engedték csak be apát, de így is jó pár órát bent volt..ügyeletes orvosnál szültem, nagyon rendes volt mindenki, két szülésznõ volt, mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat, kaptunk labdát, szülõszéket , sok törõdést, inni is lehetett, csokit is néha bekaphattam:) beöntésért könyörögni kellett mert nem nagyon akarták:) ) de kiharcoltam, szóval szülés élmény nagyon pozitív!!! Kaptunk egy szekrényt a szülõszoba elõtt volt, kulccsal oda tehettük a cuccunkat, belefért egy nagy táska és egy strandtáska méretû is plussz az uctai ruháink..apának át kellett venni a kispapa csomagos rucikat, csak úgy jöhetett be..szülés után apa mehetett a gyerekkel amíg rendbe rakták fotózhatta, ott lehetett, majd az õrzés idejére két órára magunkra hagytak , hárman lehettünk. Ezután levittek osztályra , vip tele volt így sima szobába kerültem, két ágyasba de nem volt ott más rajtam kívül, a wc állapota gyalázatos volt éjjel..másnap reggeltõl viszont csilli -villi, ugyanis napközbe óránként takarítják, a zuhanyzó is tiszta volt!!Cigiszagot egyszer sem éreztem, pedig azt mondták tuti az lesz a budiba mert oda járnak bagózni, én nem tapasztaltam, a kaja jó volt csak kevés:) ) kétféle menübõl lehetett választani. Hazamenni csak akkor lehet ha a szülés után eltelt 72 óra, én este szültem így négy napot kellett bent lennem, ha reggel szülök akkor hármat..anyakönyvit akkor kapod meg aznap amikor hazamégy ha négy teljes munkanap eltelt a bentléted óta, amúgy vissza kell érte menni.Ja és nagyon nem akartak pótlást adni , könyörögni kellett érte , mivel én nem tudok szoptatni anatómiai problémák miatt, csak fejni de tejbelövelésre még várni kellett, mindegy kihisztiztem magamnak de nem nézték jó szemmel. A csecsemõs nõvéreket csak akkor láttam amikor mentem pótlásért, nem jönnek ha nem hívják õket, az osztályos nõvérek is csak napi egyszer néztek be:) ) szóval mint a szanatóriumba ha bajod van szólsz ha nincs hagynak.Összességében jók a tapasztalatiam.Házassági anyakönyvi elég a másolat, nem kell eredeti és mindegy mennyire régi .

Győrben Dr. Nagy Zoltán nőgyógyászról vélemények? Milyen a terhesgondozás és szülés alatt?

Legjobb válasz: Nõvérem mindkét gyermekét nála szülte, normál úton, nagyon meg volt elégedve, azóta is hozzá jár.

Nõvérem mindkét gyermekét nála szülte, normál úton, nagyon meg volt elégedve, azóta is hozzá jár.
Szia! Én hozzá járok nõgyógyászatra. Bár hallottam róla negatív véleményt is (ami inkább csak a modorára vonatkozik), de ez csak elenyészõ a sok-sok pozitív mellett. :) Én nagyon kedvelem, közeli ismerõsöm szült már nála két gyereket, és csakis jót mondott róla. Egyébként nála születtem, és ha minden jól alakul, nála is fogok szülni. :) Írd majd meg a saját tapasztalatodat, ha Õt választottad.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a válaszodat, terhesgondozásra hozzá járok eddig meg vagyok vele elégedve(persze a rigolyáit-stílusát félretéve :) remélem a szülésnél sem változik a véleményem. Ezért érdekelnének a tapasztalatok aki szült már nála.
Szia! 2. hsz vagyok. Figyelemmel kiserem a kerdest, mert engem is erdekelnek a tapasztalatok vele kapcsolatban. Hanyadik hetben vagy? Neked milyen egyebkent a velemenyed rola? Remelem, meg erkezik hozzaszolas a temahoz.
Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy kedves? nem kellemetlen nála a vizsgálat? mennyit kell fizetni?
A kérdező hozzászólása: Én a 19.hétben vagyok, én nem mennék máshoz, bár van egy különleges stílusa, ha olyan kedve van beleköt mindenbe pl:hosszú köröm, kettõnél több fülbevaló, gyûrûk...stb. de a terhesgondozására nem panaszkodhatok. A kedvessége a hangulatától függ, és 7000 ft-ot kér.
2. hsz vagyok. Bár nem terhesgondozásra, de elég gyakran járok hozzá. Érdekes egy fazon. Bár nekem rettentõen szimpatikus. Õ az a tipikus apáskodó nõgyógyász. (Múltkor olvastam errõl egy cikket.) Elég nyers, megmondós típus, bár kétség kívül ismeri a humort is. Egyáltalán nem pátyolgatós fajta, de nekem erre nincs is igényem. Emlékszem, hogy az elsõ 5 percben, amikor elõször mentem vizsgálatra, ott akartam hagyni. Most meg nem tudnék váltani...

Mi a véleményed Győr-ről, Zalaegerszegről v. Sopronról? (Ki melyiket ismeri) Milyenek ott az emberek?

Igazából Pestr?l szeretnék majd elköltözni és az érdekelne, h milyenek ott az emberek, a környezet? Én több okból is költöznék arrafelé. Pl. Pest nekem túl zsúfolt, koszos, szeretnék 1 kicsit vidékiesebb helyre költözni ahol több "zöldet" látni. A másik meg a romák...kerül fordul az ember és mindenhol ott vannak. A bajom csak annyi h már meggy?lt velük a bajom pedig én sose keresem a bajt megyek az utcán tök nyugisan és körbeáll a lámpánál 3 roma gyerek h melyikük jön be nekem...ez a Blahánál történt és még volt 2 hasonló eset. Persze vannak kivételek nekem is van tök normális roma ismer?söm, de lényegében sztem eléggé balhésak. Persze biztos vannak a Dunántúlon is rablások meg ilyenek de az érdekelne h ott nyugisabb azért a helyzet nem? Szerencsére a munkám az nem kötött és a párom is most végez tanfolyamot. 20/L

Legjobb válasz: Én a CIGÁNYOK /csak azért nagy betûvel,hogy nevén nevezzük õket/ miatt költöztem el Borsodból Zalaegerszegre.Na nem azért mintha félnék valamelyiktõl is,csak a gyermekeim miatt,akik még nem ilyen harciasak.Csak az arányok miatt érzékeltetem,borsodban oviban kiscsoport, 30 gyermekbõl 23 cigány. Zegen oviban kis középsö és nagy csoport együtt véve 4 /NÉGY!!!/cigány...és a mentalitásuk nem hasonlítható a borsodban lakókéval. Nem mondom hogy nincsenek.Mert vannak,de van különbség,noha egy hete ellopták a rendszámom,de az magyar volt.Szóval ennyi.A vér nem válik vízzé,de a magyarok közt is van kocsog.

Én a CIGÁNYOK /csak azért nagy betûvel, hogy nevén nevezzük õket/ miatt költöztem el Borsodból Zalaegerszegre.Na nem azért mintha félnék valamelyiktõl is, csak a gyermekeim miatt, akik még nem ilyen harciasak.Csak az arányok miatt érzékeltetem, borsodban oviban kiscsoport, 30 gyermekbõl 23 cigány. Zegen oviban kis középsö és nagy csoport együtt véve 4 /NÉGY!!!/cigány...és a mentalitásuk nem hasonlítható a borsodban lakókéval. Nem mondom hogy nincsenek.Mert vannak, de van különbség, noha egy hete ellopták a rendszámom, de az magyar volt.Szóval ennyi.A vér nem válik vízzé, de a magyarok közt is van kocsog.
A kérdező hozzászólása: És Zalaegerszeg milyen? Gondolom nyugisabb környék azért.
Zalaegerszeg Tudod, CSAK a magam nevében tudok nyilatkozni.Aki egy pusztulatra ítélt helyrõl jön Zegre, annak egy megváltás. Idösebb emberek lakta környéken lakok, és valószínüleg a koruknak köszönhetöen is , kedvesek segítõkészek.Tulajdonképp van minden Zegen ami egy kultúrált élethez szükséges.Aki akar, az tud dolgozni mert a lehetõség az adott.Több pénz van az önkormányzatnál, mint ahol eddig éltem, és látszatja is van.
én is gyõri vagyok már egy deje, de szabdhegyen mondjuk nem találkoztam a fent említett problémával :D szerintem Gyõrben nyugi van, itt inkább csöndesebb cigányok élnek. az emberek nem tudom mitõl pökhendibbek mint máshol, de mindegy is :D Gyõrben tényleg nagyon nehéz állást találni, annak ellenére hogy ez már a "nyugat" :D sokat járok Sopronba, ha úgy alakulna, hogy választhatok, inkább oda mennék. sokkal szebb és tisztább a város, nyugisabb, még közelebb van Ausztria, mint Gyõrhöz :D
A kérdező hozzászólása: Eddig Gyõrben gondolkoztunk, Sashegyen nézegettem házakat, de egyik nap pont Gyõrrõl volt szó a Híradóban és csak cigányokat mutattak ezért gondoltam még szóba jöhet Sopron v. Zalaegerszeg. Dunántúlon azért csak jobbnak tûnik a helyzet. Vannak ismerõseim Heves megyében és Debrecenben is, de sztem nagyobb a szegénység arrafelé és emiatt több ott a cigány is.
A kérdező hozzászólása: és köszi a válaszokat!
Én csak pár napot töltöttem Zalaegerszegen tavaly munka miatt és pont novemberi vacak idõben, mégis azt mondom, hogy Z.egerszeg szuper!Van kulturális élet, nagyon jó hangulatú a város, abszolút élhetõ, (nincs szemét és nincs graffitti), abból is lemérhetõ egy város lakóinak pénzügyi helyzete, hogy a belvárosban milyen üzletek és ezen belül milyen kínálat van-én is ide költöznék, ha valaha megunnám a jelenlegi lakóhelyem!
Figyelj, Sashegy nagyon-nagyon messze van a várostól, az gyakorlatilag egy hétvégiházas övezet. ott nincs bolt, semmi nincs...de kb 10 km-re van Gyõrtõl, akkor már inkább egy kisebb falut javaslok a környéken, ahol van pl bolt meg orvos. Amúgy Gyõrben nem kell félned a cigányoktól, akik vannak, elégé elszeparáltan élnek (Sziget városrészben) elég ritka a balhé :D nincs több belõlük mint máshol
Gyõr nagyon szép város, és van elég cigány, de nem õk határozzák meg a belváros arculatát. Egy utca és annak vonzásköre az általuk lakott rész, a Kossuth utca, Most az egész város fel van túrva, jövõre meg elkezdik a cigánytelep felszámolását, ha minden igaz. Sopron meseszerûen szép város, szerintem egy csoda a belvárosi rész. Szombathely még talán érdekes lehet szerintem mindenképp, bár én úgy tapasztaltam, hogy ami élet van ott, az az egyetemistáknak köszönhetõ, + a belvárosi hangulat nem teljes a II.VH-i bombázás óta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!