Találatok a következő kifejezésre: Milyen végzettség ahhoz, hogy valaki nagykövet legyen (1 db)

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki nagykövet legyen?

Legjobb válasz: Kérdezõ! Én is nagykövet szeretnék lenni! :)

Kérdezõ! Én is nagykövet szeretnék lenni! :)
Õk diplomaták, és tulajdonképpen bármelyik magasan kvalifikált ember lehet az. Pl jogász, közgazdász, ..Természetesen beszélj anyanyelvi szinten vagy még jobban sok sok nyelven, alap az angol és a francia. Utána dolgozz néhány évet valahol a nagypolitikában, és remélhetõleg mikor a következõ követet megválasztják, gondolnak rád is:) Ja és szerezz be egy két tudományos fokozatot, a doktori az a minimum.
a doktori cím nem feltétel! (persze nem is hátrány...)
Azért ha most így hirtelen végignézném a magyar nagyköveteket, lehet, hogy a "hûdeszigorú-hûdeokos" feltételeknek, amit elõttem írtak, nem igazán tudnának megfelelni. A nagykövet az a személy, akit a hatalmon lévõ politikai "elit" alkalmasnak érez az ország képviseletére. Kb. ennyi a "feltétele", hogy nagykövet legyen.
Ha van egy lyukas zoknid, akkor már jó eséllyel pályázhatsz a nagyköveti posztra! :) http://eletmod.transindex.ro/?hir=8283
bocs, hogy belekérdezek... de akár egy doktori fokozatú tanárból is lehet nagykövet pl. Németországban?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A kapitalizmusnak ez lesz a vége?

Szal a távoli jövőben kialakulhat az, h lesz pár nagy multi, ami totál lefedi az egész földet meg az összes szolgáltatást?
Szal itt a Tesco.
Már nem csak áruházak, hanem benzinkutak, telefontársaságok is futnak alatta.
Aztán jön majd a gépipar meg a többi.
A kis-nagy vállalkozások meg kiszorulnak.
Így végül lesz egy Tesco, egy Bosch meg mondjuk egy GM.
Vagy képtelenség lenne?

7

Megúszható a hittan és az erkölcstan, ha azt állítom, hogy az etikai szubjektivizmust tartom helyesnek? (Lejjebb kifejtem)

A hittant szerintem viszonylag könnyen meg tudja úszni valaki, hiszen mondjuk egy ateista embert nem lehet arra kötelezni, hogy hittanra járjon, mert az ellenkezne a vallásszabadsággal. Itt elfogadhatnánk, hogy akkor járjon a gyerek erkölcstanra, de mi van akkor, ha itt ugyanígy hivatkozom a meggyőződés szabadságára és azt mondom, hogy abban hiszek, hogy az egész "néperkölcs" rossz és az egyén maga kell, hogy erkölcsi törvényeket állítson fel magának (etikai szubjektivizmus)? Ha ezután beterelik a gyereket erkölcstanra, az nem ugyanolyan, mint az ateistát hittanra terelni?

7

Miért nem fogadják el a SZÉP kártyát már a CBAban? Mi az, hogy hirtelen csak melegételre váltható be, minden tájékoztatás nélkül? Akkor miből eszünk, nekünk ez volt a kosztpénz!

10

Az angolszászok miért bombázták le a pusztán civil városokat százezres áldozatokkal, úgymond morál megtörési szándékkal 1944-45-ben, mikor már az angliai csata alatt is kiderült, hogy a terrorbombázásokkal nem lehet háborút nyerni?

Amúgy is kik ellen lázadhattak volna fel az otthon maradt civilek,mikor a férfiak a fronton voltak,statárium volt a szökevényekre,az angolszászok pedig előzőleg kijelentették,hogy csak feltétel nélküli megadást fogadnak el? Mégis milyen morált akartak így megtörni?

10

Hogyan lehetne létrehozni Magyarországon belül egy autonóm miniállamot?

Én most nem az elismerésre gondolok. Értelmes válaszokat kérek,melyben leírjátok azt, mire terjedhetne ki az autonómia,és hogyan működne ez az államszerű egység. Kérlek,tűrhető hangnemben válaszoljatok. Előre is köszönöm!

21

Szerintetek szükség van a népegészségügyi intézetekre? (ÁNTSZ?

Azt mondják rengeteg olyan sóhivatal van, ami teljesen felesleges. Szerintetek az ÁNTSZ is pont ilyen hivatal? Vagy szükség van erre a hivatalra?

8

Mi a különbség a köztársasági elnök és a miniszterelnök között?

3

Ugye, hogy sokkal jobb lett volna, ha Németország nyeri meg az első világháborút?

14

Élnek ma Hitler vezetéknevű emberek a világban?

5

Magyar politikusok mivel lépnének fel egy tehetségkutató versenyen?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!