Találatok a következő kifejezésre: Milyen végzettség ahhoz, hogy valaki nagykövet legyen (1 db)

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki nagykövet legyen?

Legjobb válasz: Kérdezõ! Én is nagykövet szeretnék lenni! :)

Kérdezõ! Én is nagykövet szeretnék lenni! :)
Õk diplomaták, és tulajdonképpen bármelyik magasan kvalifikált ember lehet az. Pl jogász, közgazdász, ..Természetesen beszélj anyanyelvi szinten vagy még jobban sok sok nyelven, alap az angol és a francia. Utána dolgozz néhány évet valahol a nagypolitikában, és remélhetõleg mikor a következõ követet megválasztják, gondolnak rád is:) Ja és szerezz be egy két tudományos fokozatot, a doktori az a minimum.
a doktori cím nem feltétel! (persze nem is hátrány...)
Azért ha most így hirtelen végignézném a magyar nagyköveteket, lehet, hogy a "hûdeszigorú-hûdeokos" feltételeknek, amit elõttem írtak, nem igazán tudnának megfelelni. A nagykövet az a személy, akit a hatalmon lévõ politikai "elit" alkalmasnak érez az ország képviseletére. Kb. ennyi a "feltétele", hogy nagykövet legyen.
Ha van egy lyukas zoknid, akkor már jó eséllyel pályázhatsz a nagyköveti posztra! :) http://eletmod.transindex.ro/?hir=8283
bocs, hogy belekérdezek... de akár egy doktori fokozatú tanárból is lehet nagykövet pl. Németországban?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy lehet, hogy a nálunk szegényebb államokban, ahol még a munkanélküliség is nagyobb, (Bulgária, Ukrajna, Románia pl) nem ilyen tömeges a kivándorlás?

Iskolázatlanabbak az ottaniak,vagy csak jobban ragaszkodnak a hazájukhoz?

10

Orosz megszállás pozitív hatásai?

Hali,
Az érdekelne, hogy volt-e valami pozitív hatása annak, hogy az Oroszok "itt voltak" Magyarországon? (ill. abban az időben volt vmilyen pozitív hatása?
Normális válaszokat, Köszönöm!

13

Ha a közel kelet olajmezői már nem lesznek elegendőek a nyugatnak, akkor elkezd majd a kaukázus, vagy szibéria felé is terjeszkedni?

Ebben az esetben keresztezné a az erősödő keleti hatalmak olaj-érdekeit.

4

Mi a különbség a GAZDASÁGPOLITIKA és a POLITIKAI GAZDASÁGTAN között?

Légyszíves leírnátok röviden, hogy melyik mivel foglalkozik? Miről szól?

A válaszokat előre is köszönöm!

2

Csak én érzem problémásnak, hogy külföldön élő magyarok is szavazhatnak majd a jövő évi választásokon?

Nem a magyarságukat akarom megkérdőjelezni, csak egyszerűen nem érzem jogosnak, hogy olyanok szóljanak bele az életünkbe, akik nem is élnek Magyarországon. Tegnap bemondták, hogy idáig közel 7000 külföldön élő magyar regisztrált ebből a célból! Felháborítónak tartom!

11

Mit gondoltok az új (magyar) termék megjelölésekről?

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/uj_jelzesek_a_magyar_bolt..

Szerintem, ez egy pozitív változás.

2

Ha meglenne a lehetőségem az orosz állampolgárság felvételére is, akkor itthoni lakosként kellene a hadseregbe mennem?

2

Mi az oka annak, hogy a feketék hajlamosabbak a bűnözésre?

néztem statisztikákat a neten bűntényekről és többségben feketék voltak az elkövetők, néztem börtönökről szóló dokumentum filmeket és a börtönben többségben feketék voltak, ázsiait pl egyáltalán nem láttam, vagy csak nagyon kevesen, a statisztikák szerint is ők követik el a legkevesebb bűntényt. Ennek mi lehet az oka? Közrejátszik benne a származás, vagy sok fekete szülő nem neveli meg normálisan a gyerekét, vagy a diszkrimináció miatt döntenek úgy hogy nem éri meg tisztességesen dolgozni ha úgyis megbélyegzik őket, ezért bandákba verődnek?

10

Hova tűnt a Kibeszélő c. műsor az Echo TV-ből?

Azt mondta Vámos úr, hogy augusztus 20.-a után visszatér a Kibeszélő, de nem tért vissza!
Mi történt? :(

5

Miért van az hogy a holokauszt áldozatainak hozzátartozóit még mindig kárpótolják, de egy 87 éves hadirokkantat akit 17 évesen elhurcoltak, rokkant lett, munkaszolgálatra fogták, de soha nem kárpótolták méltóképpen. Miért?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!